Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kaynana boğan(garantilidir dermişim:))) )

royall

yaşamak herşeye rağmen
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.209
18
kızlar bu tarifi en eski tarif defterimden yazacağım sizlere(1989)yılından yanii o kadar eski:)))

1 kg un,
1 paket eritilmiş margarin,
1 kg şeker,

1 kg un yağsız kavrulacak rengi değişene kadar ve elekten geçirileceke,
elediğimiz unun içine 1 paket erittiğimiz margarinimiz ilave edilip yoğurulacak, en son şekerimizide ilave edip iyice yoğuracağız ve normal büğüklükte bir tepsiye yayılıp elimizle bastırarak düzeltecez ve dilimler halinde kesicez daha sonrada buzdolabına atacaz 1 gece dinlendirecez
tarifte buzluğa atılır demiş ama normal buzdolabına da konabilir
afiyet olsun....

Deneyeceğim ama tarif tutarmı bilemiyorum.Çünkü emek isteyen bir tarif yarım ölçü ile denesem olmazmı?

annem hep tam ölçüyle yapıyordu tam da kararında oluyordu ama istersen yarım ölçüde deneyebilirsin arkadaşım.. afiyet olsun..

royalcim bizde ki tarifin de bu kaynanayı mı boğuyodu:))))

bunu bizim çok sevdiğimiz bayburtlu bir teyzemiz yapar.o yüzden bayburt helvası diye biliyorum bende adını.çok lezzetli ve bir o kadar zahmetlidir

essahmı???aklinialirimsmile

bu ay sonu kayınvalidem gelücüük..yapiim kesin bayılır.canııııımm..

ismine bittim doğrusukaydirigubbakcemile3

ellerine sağlık royalcğm a.s.

Son düzenleme:
essahmı???aklinialirimsmile

bu ay sonu kayınvalidem gelücüük..yapiim kesin bayılır.canııııımm..

ismine bittim doğrusukaydirigubbakcemile3

ellerine sağlık royalcğm a.s.

kesinlikle dene pınar çok beğeneceksiniz , en çok ta kayınvalidene yedir::jeyyar::jeyyar:sırnaşık şey

hehehe canım biz bunu yıllar önce sözümde ikram etmiştik misafirlere, o günü hatırladım valla...kaynanamı bir boğdum hala sesi çıkmıyor dermişim:::)))))şaka bir yana gerçekten çok güzel bir kurabiyedir eline sağlık...

allah iyiliğini versin emi. ne komik ismi var. vallahi ismini okuyunca direkt daldım içeri:)))

kavrulmuş undan cidden güzel tarifler çıkıyor. ellerine sağlık

:)))yeyipte boğulmayan kaynanaları getirin bana dermişim:)))))))))))))))))))))))

Tam anlamadım ben. Şeker ve margarinle yoğurduktan sonra fırına filan atılıp pişiriliyor mu yoksa un kavrulduğu için bir daha pişirilmeden sadece soğutulup mı servis ediliyor?

Tam anlamadım ben. Şeker ve margarinle yoğurduktan sonra fırına filan atılıp pişiriliyor mu yoksa un kavrulduğu için bir daha pişirilmeden sadece soğutulup mı servis ediliyor?

fırına atıp pişirilmiyor sadece yoğurulup tepsiye bastırılarak konuyor ve verev kesiliyor dolaba atıp donması bekleniyoralkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…