Kayıp çocuklarla ilgili son gelişme!...

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Reşadiye'de kayıp çocuklarının ailelerinin acılı bekleyişi sürüyor. Kelkit Çayı'nın su seviyesi yeniden düşürüldü. Yarın tekrar aramalara başlanacak. Çocukların kaçırılmış olduğundan şüphelenen aileleri ise şu çağırıyı yaptı; 'Bulana veya görene yüklü miktarda ödül vereceğiz'

Milliyet'te yer alan habere göre
Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 45 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’yı arama çalışmaları sürerken, Kelkit Çayı’nın su seviyesi yeniden düşürüldü. Yaklaşık 25 kilometrelik alanda dalgıç polislerin katılımı ile yeniden arama yapılacak. Bayram Erol’un dedesi Bayram Erol da 45 gündür her sabah tek başına Kelkit Çayı’na giderek umutla torununu ve arkadaşını arama çalışmalarına katılıyor.

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen yıl 29 Aralık tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, afad ve Jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar 45 gündür süren tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.

AİLE YENİDEN ARAMA İSTEDİ

İlçede Ankara Emniyet Genl Müdürlüğünden gelen 4 kişilik özel ekibin çalışması sürerken, kayıp çocukların aileleri Kaymakamlığa başvurarak Kelkit Çayı’nda yeniden arama yapılmasını istedi. Bunun üzerine Sivas’ın Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya Barajı’nın kapakları kapatılarak çayın su seviyesi düşürüldü. Ailenin isteği doğrultusunda bugün öğlenden sonra ve yarın Kelkit Çayı üzerine yeniden arama çalışması yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 25 kilometrelik alanda dalgıç polislerin katılımı ile yeniden arama yapılacak.

HER SABAH KELKİT ÇAYINA GİDİYOR

Bu arada ailelerinin acılı bekleyişi sürerken kayıp çocuklardan Bayram Erol’a ismi verilen dedesi Bayram Erol, tam 45 gündür tek başına arama çalışması yapıyor. Her sabah evinden çıkarak çocukların en son görüldüğü noktadan itibaren Kelkit Çayı kıyısında arama yapan dede Bayram Erol, torunu ve arkadaşının izini sürüyor. Yaklaşık 5 kilometre yürüyerek arama çalışması yapan Bayram Erol, torununun ve arkadaşının 45 gündür kayıp olduğunu söyleyerek, "Her gün böyle geliyoruz gidiyoruz, belki ırmaktadır diye ama yok birşey. Sabahleyin bir daha geldim, ’Belki bir ayakkabısı, elbisesi vardır’ diye yok. Siz de görüyorsunuz işte su kesildi, çocuk içinde olsa buraya bırakır. Koca ağaçları, tekerleri bırakmış 20 kiloluk çocuğu mu bırakmayacak" dedi. Umutlarının hala sürdüğünü kaydeden Bayram Erol, "Yetkililer bekleyin, illa ki bulunacak’ diyorlar. Bizim ihtimalimiz bugün sudan çıkmazsa artık yüzde yüz kaçırılmış olduğu yönünde. Bizim kimseyle davamız yok. Bulana veya görene yüklü miktarda ödül vereceğiz" diye konuştu.

Ya bilmiyorum ben burda aileleri hatalı gordum çok.. Çocukları gönderdikleri parkta kuyular varmış, bide yetişkinlerin bile dusebilecegi küçük köprü gibi bisey.. park demeye bin şahit lazım
Umut yok gibi olan yavrucaklara olmuş

Doğur,doğur sokağa sal
sonra tecavüzcü, alkolik
mesleksiz bir nesil suç sizde analar bakamıyacağın çocuğu doğurma !

Allah aşkına yaa, o yaştaki iki çocuk hiç tek başına dışarıyamı bırakılır, dışarıyı bırak hiçbirşekilde evde vs gözetimsiz bırakılmaz, ebeveynlerde çooook ama çok hata var.

Nereye giderler aklım almıyor. Biran bende bulundular sandım başlığı okuyunca.
Başlarda sağ salim bulunacakları konusunda çok umutluydum ama malesef yoklar ortada.
Ailelere hiç değinmiyorum bile, benim 5 yaşındaki çocuğum odasında 10 dk yalnız oynasa sesi çıkmasa hemen koşuyorum napıyor diye.
Lütfen 5 dk 10 dk demeyin çocuklarınızı yalnız dışarı bırakmayın!!!!

Rabbim ne olur bir iz bi ışık göster bu imtihan çok ağır anaları babaları ders almıştır çıkart artık piyasa. Hep güzel bir haber bekliyorum bu kuzulardan ya . Yetiştikleri ortam gereği, köy ne olabilirki kafasıyla çocukları fazla gözetmeyip kendi hallerinde oynamalarına izin veriyorlardı sanırım bu rahatlık kalabalık olmayan yerde yaşamaktan ve herkesin birbirini tanıyor olmasından kaynaklanıyor. Ama ben olsam yinede gözümün önünden hiç ayırmazdım

Bence o kum kamyonlarıyla alakalı bu is. Ondan cesetleri bulunmuyor. Cocuklar hep oradalar suya girmezler.

Aynen öyle ben oralıyım. 12 yaşımda istanbula geldim. Orda herkes birbirini tanır. Kapılar açıktır. Çocuklar özgürdür en azından bizim zamanımız öyleydi. Biz tepelere çıkardık bişey olmazdı. Anneme dağlardan çiçek toplayıp döndüğümüzüde bilirim. Annem beni dağa git diye bırakmazdı sonuçta. Haberi bile olmazdı biz giderdik kızardı bize. Çocuğuz işte. Biri seni görse biyerde evine bırakırdı. Tarihi boyunca böyle bir felaket yaşanmadı. Ne görüldü ne duyuldu. Umarım son olsun.
Bu kimseyi haklı çıkarmaz tabiki. Gözetimsiz çocuk olamaz. Bırakılmamalıydı. Masumiyet mi kaldı.....
Bu anne balkondan arada bakıyormuş o gün. 200 mt mesafe varmış evle parkın. Yanıyorlar acıdan. Ölüyorlar acıdan. yinede kınamayın derim arkadaşlar

Olacağı varsa oluyor işte.. Bu zamanda köy ya da şehir fark etmez çocuğunun başında çoban olman gerekiyor gözünün önünden ayrmaman lazım. Allah sabır versin annelerine babalarına

Allah yardimcilari olsun ölmüş olsalar bile en azindan bir mezarlari olur ama boyle ne oldugunu bilmemek ne acidir insallah bir an once bulunurlar

Olacağı varsa oluyor işte.. Bu zamanda köy ya da şehir fark etmez çocuğunun başında çoban olman gerekiyor gözünün önünden ayrmaman lazım. Allah sabır versin annelerine babalarına
amiiinnn
bende yeni anne oldum. şimdi herşey başka gözümde. Rabbim bana bebeğimi hayat boyu gözetme, kollama, sahip çıkma, koruma gücü versin. elbetteki hepimize. tüüüümmmm annelere......
evlat acısıyla sınanmamamız dileğiyle.

Çll
çok zor gerçekten.. Aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…