• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturanlar?? yardımm

kindergarten1542

sevgilisinin bitanesi
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
65
0
296
arkadaşlar merhaba ben seneye evleneceğim ve kayınvalidemin şuanda oturduğu evin alt katıda kendilerine ait. evin içinde şuan kiracı var 6 ay kala kiracı çıkartılıp tadilat yapılacak. her şeyin istediğimiz gibi olacağına söz verdiler fakat ben kayınvalidem ile altlı üstlü oturmaktan çekiniyorum. bugüne kadar hiç bir kötü sözünü dahi duymadım ama ne bileyim sanki huzursuz olacakmışız gibi geliyor. içim içimi yiyor sürekli bunu düşünüyorum. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda lütfen bana yardım edin..

uzak olun, tatlı olun derim ben :)
sadece kv için demiyorum, hiçbir akrabamla o şekilde oturmak ve çok içli dışlı olmak istemem
yalnız, oturmak istemezsen kayınvaliden tavır yapmasın?

ayy daha da kötü oldum şimdi.. seneye mezun olucam ve öğretmenlik yapıcam kısmetse yani bütün gün evde olmayacağım. sevgilimde çok aile düşkünü değil biraz mesafe koyabiliriz dedim ama :(

uzak olun, tatlı olun derim ben :)
sadece kv için demiyorum, hiçbir akrabamla o şekilde oturmak ve çok içli dışlı olmak istemem
yalnız, oturmak istemezsen kayınvaliden tavır yapmasın?

kayınvalidem yapmaz ama o zaman kiraya çıkmamız gerekir. kendi evleri varken de kiraya çıkmak abes olur. sevgilimde o evde oturma taraftarı.. offf

kayınvalidem yapmaz ama o zaman kiraya çıkmamız gerekir. kendi evleri varken de kiraya çıkmak abes olur. sevgilimde o evde oturma taraftarı.. offf

sıkma canını sımdı den boyle seylerle bosver genel olarak ıyı olmuyor bu durumlar ama belkı senın ıcın oyle olmaz hem evde olmuyckmıssın baktın anlasmyrsunuz ozaman ckrsınız krya ama nısanlın ıle onceden anlaş bu konuda. aılesnde cok duskun bırı deılsın maddı durumda el verıyrsa uzmez senı hrlde.

Bizde oyle oturuyoruz annemle babannem yani ben uzaga gelin gidecegim. 25 senedir bi sekildr yaşıyoruz kimseye tavsiye etmem dusmanima boyle beddua etmem. Cok zor valla. Uzaklik iyidir daha coj sevilir uzakta olanlar ama tabi ev varken kiraya cikmaniza zaten izin vermezler o yuzden hic bundan dolayi nisanlinla arani acma ama bastan tavrini mesafeni koy derim.

Öğretmen isen seni iyi anlarım canım tüm gün evde değilsin... Bu konu hem avantajlı hem dezavantajlı birşey... Dezavantajları avantaja çevirmeye bak... Aslında başka yolu yoksa iyi yönlerini bulup çıkar :34:

ayy daha da kötü oldum şimdi.. seneye mezun olucam ve öğretmenlik yapıcam kısmetse yani bütün gün evde olmayacağım. sevgilimde çok aile düşkünü değil biraz mesafe koyabiliriz dedim ama :(

şimdi oyle ama emin ol evlendkten snra değişiyor coğu erkek mesafe koymak büsbütün ilişkinizi zedeler ewlennce measfe olayı olmuyor cnku.bi arkadasım evli aynen o seklde kv ile altlı üstlü artık bezdi yani sadce uyumak için ewlerine gdiolar yemek orda hep soncta yeni ewli olucaksın sennde eşinle paylasımların olucak ewde.aslında baştan nasıl dawranırsan oyle gider düzenini olustrursan karısma hakları pek olmaz tabi eşinn tutumu da önemli bu konuda cnm

Bende aynı binadayım, aramız çok şükür iyidir, aslında ortada olan büyük bir sorunumuz yok. Fakat zaman geçtikçe, aynı binada olmanın dezavantajlarını yaşıyorum. Evliliğimizin ilk zamanlarında anlamasamda.
Kayınvalidenin yanına çıkma ihtiycın oluyor, çok sık yanına uğramasamda, hep bir beklenti içinde oluyor. Misafiri gelsin, mecbur yanına çıkmak gerek. Bir yere yalnız gitsem mutlaka haberleri oluyor bir şekilde, binaya girerken, çıkarken görülüyorum. Komşu edinemedim hiç. Kalıplaşmış bir mahallede yaşıyorum, çekiniyorum insanlardan, laf olur dedikodu olur felan diye. Dezavantajları bunlar.
Fakat sen çalışacağın için, çok sık yüz göz olmazsın. Sakın kayınvalidenin günlük işlerini felan yapayım gibi bir sorumluluk alma. Yarın bir gün bebeğin olduğunda, sana yardım eder, çocuğuna bakar, böyle bir avantajınıda yakalamış olursun.
Gözünde bu kadar büyütme, ben çok korkmuştum, korktuğum kadar olmadı çok şükür..

Bende aynı binadayım, aramız çok şükür iyidir, aslında ortada olan büyük bir sorunumuz yok. Fakat zaman geçtikçe, aynı binada olmanın dezavantajlarını yaşıyorum. Evliliğimizin ilk zamanlarında anlamasamda.
Kayınvalidenin yanına çıkma ihtiycın oluyor, çok sık yanına uğramasamda, hep bir beklenti içinde oluyor. Misafiri gelsin, mecbur yanına çıkmak gerek. Bir yere yalnız gitsem mutlaka haberleri oluyor bir şekilde, binaya girerken, çıkarken görülüyorum. Komşu edinemedim hiç. Kalıplaşmış bir mahallede yaşıyorum, çekiniyorum insanlardan, laf olur dedikodu olur felan diye. Dezavantajları bunlar.
Fakat sen çalışacağın için, çok sık yüz göz olmazsın. Sakın kayınvalidenin günlük işlerini felan yapayım gibi bir sorumluluk alma. Yarın bir gün bebeğin olduğunda, sana yardım eder, çocuğuna bakar, böyle bir avantajınıda yakalamış olursun.
Gözünde bu kadar büyütme, ben çok korkmuştum, korktuğum kadar olmadı çok şükür..

allah bozmasın canım. tek duam inşallah senin gibi olur benimde durumum... öyle sorumluluklar alacak biri değilim açıkcası zaten sözlüm şuanda bile öyle çok aile yemekleri ,toplanmalar falan hoşlanmıyor inşallah evlenince de böyle sürer. benim saygım var sonuçta onlar benim de anne babam olacak ama saygımın olduğu kadar korkularımda var. nasip bakalım zaman ne gösterecek...

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için (:

evlenmeden önce konuşulanlar sonradan unutuluyo 3 yıllk evliyim altlı üstlü oturuyorum hayatımın hatasını apmışım. ciddi sorunlar yaşamadım ama iyiken kötü olunuyo bence hiç de yanaşma bu fikre.

aklın varsa sakın sakın alt üst oturma bn cok pişmanım hersene kavga çıkarırlar olmadık seyleri önüne sürerler misafiri gelir gitmesen olmaz sana biri gelir gelirler hiç rahat takılamzsın nereye gitsen görürler dier eltilerim ayrı onlarla sorunu yok bnle uğraşırlar herzaman bn suçlu olurum bn haksız olurum :((

allah bozmasın canım. tek duam inşallah senin gibi olur benimde durumum... öyle sorumluluklar alacak biri değilim açıkcası zaten sözlüm şuanda bile öyle çok aile yemekleri ,toplanmalar falan hoşlanmıyor inşallah evlenince de böyle sürer. benim saygım var sonuçta onlar benim de anne babam olacak ama saygımın olduğu kadar korkularımda var. nasip bakalım zaman ne gösterecek...

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için (:

Amin canım. Eğerki beraber yaşamak zorunda isen, çok içli dışlı olmamaya gayret et, sanki bir üst komşun gibi düşün onları. onlarada bu hissi ver. Benim eşimde asosyal biridir, fakat annesine pek düşkündür, annesinin etkisinde çok fazla kalır. Bizim başka yerde yeni yapılan bir evimiz daha var, biz gidersek oraya kayınvalidemde gelecekmiş :(
severim kendisini, ama zaman geçtikçe ayrı olsak, daha iyi olacağımız kanısına vardım. Daha az önce, söyledi bu lafı. Benimkide anasından ayrılmaz, onlarsız bir binada oturamayacağıma anladım.

bendeki durumda ben annemle yakın oturmak istemediğimden aynı apartman değilsede en fazla aynı semtte kaldım. fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler. ben halimden gayet memnun olurum aslında altlı üstlü otursak. çocuk sahibi olduğumda işe giderken kapıdan çocuğu teslim ederim yada annem gelir oh misss. ama bencillik etmemek lazım ben nasıl herhangibir akraba ile yakın olmak istemezsem aynı hissiyat eşim içinde geçerli olabilir belki kendiside istemedi ama birşey demedi (baştan ben düşünüp tedbirimi aldığım için tepkisi ne olurdu ne düşünmüştü bilemiyorum)

yani diyeceğim o ki herkes evinde mutlu olsun, bir dolmuş mesafesi yada ne bileyim arada iki sokak bile olsa kardır diye düşünüyorum. evet yandım diyince birilerinin elinin erişmesi nur nimettir ama sen evin içinde tartışsan kavga etsen müdahale eederle işler dahada kötüye gidebilir, ana yüreğidir sana tavır alır bişey olur sen unutursun ana baba unutmaz. oyüzden bence bi daha düşün arkadaşım.

Back