kayınvalidesinin evine gelin gidenler yatak odanızı kim aldı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
görümcemde var offfff biliyorum çok kötü ama ne yapayım babası öldüğünde yanıma gelip bizim eve gelin gelirrmisin dedi çok üzgündü bende istemeyerekte olsa üzülmesin diye kabul ettim şimdi ayrı eve çıkalım diyorum sen bana söz verdin diyor başkaları aklına giriyor ondan böyle yapıyorsun diye kızıyor bana. ev kendilerinin hatta üst katlarında nişanlım için hazırlanmış inşaat halinde olan bi daire de var yani para durumumuza göre zamanla yaptırıcaz orayı geçiçi bi durum yani :59:

görümcemde var offfff biliyorum çok kötü ama ne yapayım babası öldüğünde yanıma gelip bizim eve gelin gelirrmisin dedi çok üzgündü bende istemeyerekte olsa üzülmesin diye kabul ettim şimdi ayrı eve çıkalım diyorum sen bana söz verdin diyor başkaları aklına giriyor ondan böyle yapıyorsun diye kızıyor bana. ev kendilerinin hatta üst katlarında nişanlım için hazırlanmış inşaat halinde olan bi daire de var yani para durumumuza göre zamanla yaptırıcaz orayı geçiçi bi durum yani :59:

Allah yardım etsin biliyorum bu duyguyu zaten elini kolunu bağlayan da sevgi oluyo görümceye dikkatt:47:

kesinlikle unutulmuyor o kadar doluyum ki başım ağrıdı sinirden amaaan dedi kayınbabam yarın hepsini unutursunuz hiç öyle olmadı hala güzel bi düğün güzel bi nişan görünce içim doluyo yapamadı değil yapmadı sen bilirsin diyince bizde daha iyisi yapılır o bize bıraktı güvendi diye ama öyle olmuyo bırakmamak gerkiyomuş bunu acı bi tecbübeyle anladım şimdi mutluym evet ama inan unutulmuyo herşeyi baştan savma yaptılar niye ;biz ses çıkarmadık isteklerimizi söylemedik diye. okadar pişmanım ki şimdi de pişkin pişkin gülüyo hala bak unuttunuz diyo söz takmayı bile geçiştirdi takın gitsin dedi biz mağazada yüzük taktık :2: iyi niyet kullanılıyo bunu bil kardeşime de aynısını yaptılar tek yanımıza verin zaten çeyiz istemiyoz ki dediler düğün yaklaşınca sadece alıcağı bi odaydı alıcak mısınız alıyım mı dedi :52::52::52::52:ne kadar doluyum demi oynatıcam gidip paralayıp geliyim :27:Allahtan kocam er geç farkına vardıda arkamıza bakmadan kaçtık şimdi kendi evimdeyim çokkkkk şükür

bizim söz bile olmadı ya istediler 2 hafta sonra nişan oldu bizim evde

inşallah bizde evlendikten sonra kısa zamanda kendi evimize çıkabiliriz

arkadaşım işin çok zor.ayrı ev yok ,eşya yok, para yok.siz neden evleniyorsunuz anlamadım.aynı evi paylaşacağınız için üzüldüm.birde eşya almak istemiyorlar.seni çok zor ve mutsuz bir hayat bekliyor.nişanlını çok seviyorsun ki seni ilerde üzecek şeyleri görmüyorsun.bence iyi düşün.bu kadar zorluğa sevgin ve nişanlın değecek mi.sende işe gir.daha sonra evlenin bari.hayat çok zor.sevgide belli bir zamandan sonra biter.bukadar zorluğa dayanacak gücün vardır inşallah.yazdıklarım seni üzebilir ama yaşayacaklarını iyice düşün.

hımm...
inşaat halinde dediğin yerin masrafı çok mu?
oranın masraflarını paylaşsanız? çabucak halldedip çıksanız.

ama kesinlikle ayn evde oturacaksanız biribirinizden beklentileri açıkça konuşun.
kahvaltıyı illa ki beraber mi yapacaksınız?
yemekleri sürekli sen mi yapacaksın?
senin dışarı çıkma annene gitmene karışılacak mı?
aynı evde oturunca genelde herkesin iki kocası oluveriyor.
en başından aman aman her işi yapayım diye bakma görevin olur çıkar.
ortaklaşa yapın. ve sorarak yap herşeyi.

arkadaşım işin çok zor.ayrı ev yok ,eşya yok, para yok.siz neden evleniyorsunuz anlamadım.aynı evi paylaşacağınız için üzüldüm.birde eşya almak istemiyorlar.seni çok zor ve mutsuz bir hayat bekliyor.nişanlını çok seviyorsun ki seni ilerde üzecek şeyleri görmüyorsun.bence iyi düşün.bu kadar zorluğa sevgin ve nişanlın değecek mi.sende işe gir.daha sonra evlenin bari.hayat çok zor.sevgide belli bir zamandan sonra biter.bukadar zorluğa dayanacak gücün vardır inşallah.yazdıklarım seni üzebilir ama yaşayacaklarını iyice düşün.

öyle söyleme yaaa üzülüyorum zaten çalışıyorum bende 3 yıl oldu zaten bekliyoruz biraz daha beklersek ne olur bilmiyorum. değecek inşallah herşeye ben inanıyorum

bizim söz bile olmadı ya istediler 2 hafta sonra nişan oldu bizim evde

inşallah bizde evlendikten sonra kısa zamanda kendi evimize çıkabiliriz

bizimde istediler sonra alışverşe gittik yüzükleri alıp orda taktık hepsi o sonra nişan mişan yok 11 ay sonrada uyduruk bi düğün sen sağ ben selamet birbirimizi sevdik diye hiçbişeyi layık görmedi

inşallah canım ordan çıkınca öyle bi oluyo ki oraya misafir gitiiğimde nasıl yasamışım diyordum benimde görümce vardı :47:bir an önce kendi yuvana kavuşursun inşalllah aranız bozulmasın yeter

hımm...
inşaat halinde dediğin yerin masrafı çok mu?
oranın masraflarını paylaşsanız? çabucak halldedip çıksanız.

ama kesinlikle ayn evde oturacaksanız biribirinizden beklentileri açıkça konuşun.
kahvaltıyı illa ki beraber mi yapacaksınız?
yemekleri sürekli sen mi yapacaksın?
senin dışarı çıkma annene gitmene karışılacak mı?
aynı evde oturunca genelde herkesin iki kocası oluveriyor.
en başından aman aman her işi yapayım diye bakma görevin olur çıkar.
ortaklaşa yapın. ve sorarak yap herşeyi.

evet masrafı çok maalesef şimdi yaptırmamız imkkansız orayı

herkes çalışıyo zaten kayın validem görümcem öyle herşeyime karışmazlar yani ben izin vermem buna
zaten her işi yapmak gibi bi niyetimde yok herşeye atlamıcam öyle

offfff of o kadar yıpranıyosun ki bunları atlatana kadar belki sorduğuna pişman ettik ama acı gerçek herşeyi kendin al tek tek taksit düşünmekten yıprandım 3 yıldr ayrıyım yeni bitirdik borçları bende bittim ama verdiklerine değer umarım

canım öncelikle Allah yardımcın olsun.neden dersen benim kayınvaldemle evim ayrı oldugu halde eşimle huzurumuzu bozmaya yetiyor yani bilmiyorum inşllh merhamet sahibi bir insandırda kızı gibi görür seni umarım.yatak odası takımına gelince sen zaten fedakarlık yapıp onun evine gidyosun yatak odasını sizden beklemsi çok saçma hadi durumun iyi olurda alınır ama sizinde durumunuz belliymiş kusura bakmada kayınvalden kendini kurnaz sananlardanmı?insan bi yakınından borç alır yinede öle demz size.Allah yardımcın olun inşllh mutlu haberlerini yazrsın buraya canım:16::70:

öyle söyleme yaaa üzülüyorum zaten çalışıyorum bende 3 yıl oldu zaten bekliyoruz biraz daha beklersek ne olur bilmiyorum. değecek inşallah herşeye ben inanıyorum

madem sen de calışıyosun, napıp edip kredi borç harç bi şekilde inşaat olan yeri bitirin
borçtan taksitten bıktım diyosun ama, evliliğin en güzel günleri ilk zamanlar, bunları kayınvalidenin yanında harcarsan sonra pişman olursun, borç taksit 10 sene sonrada olsa biter, taksit düşünmemenin, maaşı alıp istediğin gibi harcamanın tadı o zaman da cıkar ama, evliliğin ilk zamanları asla geri gelmicek.
üzülerek yazıyorum bunları, seni üzmekten korkuyorum çünkü

canım öncelikle Allah yardımcın olsun.neden dersen benim kayınvaldemle evim ayrı oldugu halde eşimle huzurumuzu bozmaya yetiyor yani bilmiyorum inşllh merhamet sahibi bir insandırda kızı gibi görür seni umarım.yatak odası takımına gelince sen zaten fedakarlık yapıp onun evine gidyosun yatak odasını sizden beklemsi çok saçma hadi durumun iyi olurda alınır ama sizinde durumunuz belliymiş kusura bakmada kayınvalden kendini kurnaz sananlardanmı?insan bi yakınından borç alır yinede öle demz size.Allah yardımcın olun inşllh mutlu haberlerini yazrsın buraya canım:16::70:

evet biraz kurnazlık yapıyo güya işte kimseye muhtaç olmadan kendisi evlendirmek istiyomuş oğlunu öyle söylüyor şimdi aramız iyi sana kaynanalık yapmıcam merak etme diyor ama aynı eve girince yaşamaya başlayınca neler olur bilemiyorum tabi

çok saçma geldi bana
zaten alacağı bir yatak odası onuda size yıkması hiç hoş değil
bence kabul etmemelisin
hakkında hayırlısı olsun

çok saçma geldi bana
zaten alacağı bir yatak odası onuda size yıkması hiç hoş değil
bence kabul etmemelisin
hakkında hayırlısı olsun

kabul etmicem zaten nişanlımada söyledim birazda onlar düşünsün artık

madem sen de calışıyosun, napıp edip kredi borç harç bi şekilde inşaat olan yeri bitirin
borçtan taksitten bıktım diyosun ama, evliliğin en güzel günleri ilk zamanlar, bunları kayınvalidenin yanında harcarsan sonra pişman olursun, borç taksit 10 sene sonrada olsa biter, taksit düşünmemenin, maaşı alıp istediğin gibi harcamanın tadı o zaman da cıkar ama, evliliğin ilk zamanları asla geri gelmicek.
üzülerek yazıyorum bunları, seni üzmekten korkuyorum çünkü

bende nişanlıma aynen böyle söylüyorum ilk günlerimiz geri gelmeyecek sıkıntıda çeksek ayrı eve çıkalım diyorum yapamayız sıkıntı çekmemize ne gerek var diyor

allah kolaylik versin isin zor canim
acik konusalim bircok insan huzurumuz olsun yeterki mutlu olalim diye kabul etmistir benzer seyleri ama sonuc genelde hüsran olmustur senin üzerinde büyük bir yük sorumluluk olucak o sartlarda yani hersey senin sorumlugun altinda olmasa bile kendi evin degil mutluyuk icin degdi diyebilirsin umarim..kayinvaliden karismam merak etme diyor ama paramiz yok yatak odasinida siz alin demekdende hic geri kalmamis:27:
peki para biriktirip biraz daha erteleseydiniz evliligi kredi dügüne cekiceginize kendi evinze direk ciksaniz dügünüde daha kendi aranizda yapsaniz :26:

bende nişanlıma aynen böyle söylüyorum ilk günlerimiz geri gelmeyecek sıkıntıda çeksek ayrı eve çıkalım diyorum yapamayız sıkıntı çekmemize ne gerek var diyor

onun üzerinde yük olmicagi icin kolay geliyor sonucta annesi ona nasil davraniyorsa sanada öyle davranicak ne tür zorluklar olabilcegini göremiyor

allah kolaylik versin isin zor canim
acik konusalim bircok insan huzurumuz olsun yeterki mutlu olalim diye kabul etmistir benzer seyleri ama sonuc genelde hüsran olmustur senin üzerinde büyük bir yük sorumluluk olucak o sartlarda yani hersey senin sorumlugun altinda olmasa bile kendi evin degil mutluyuk icin degdi diyebilirsin umarim..kayinvaliden karismam merak etme diyor ama paramiz yok yatak odasinida siz alin demekdende hic geri kalmamis:27:
peki para biriktirip biraz daha erteleseydiniz evliligi kredi dügüne cekiceginize kendi evinze direk ciksaniz dügünüde daha kendi aranizda yapsaniz :26:

ben bunuda söyledim düğün yapmayalım evimizi yaptıralım dedim ama bu seferde aileler olmaz dedi ben tek kızım oda evin tek oğlu düğünsüz olmaz dediler

ben bunuda söyledim düğün yapmayalım evimizi yaptıralım dedim ama bu seferde aileler olmaz dedi ben tek kızım oda evin tek oğlu düğünsüz olmaz dediler

düğün ancak el alemi eğlendirmek..ve hiçbir zaman hiç kimseleri memnun edemezsin canım...oysa evliliğin ilk günleri çok başka olacaktır düşüncesindeyim...ne yap et birlik oturup ağzının tadını kaçırma..bak çevrene birlikte yaşayıpta mutlu olan varmı? ve unutma ki sen de eşinde hiç bir zaman birey olamayacaksınız... sen her zaman xxx in gelini olacaksın...eşinde xxx in oğlu olacak. ayrıca kendi ailen ve arkadaşlarını ağırlaman bile sorun olacak emin ol..çünkü o ev kayınvalidenin ve sen kendini bi süre sonra sığıntı gibi hissedeceksin..

Back
X