kayınvalidesinin evine gelin gidenler yatak odanızı kim aldı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benim ne yalan söyliyim üzüldüm ilk okuyunca.keşke daha farkıl olabilseydi ama şartlar diyosun. gerçekten nekadar büyük bir fedakarlık yaptığını umarım nişanlın anlar ve seni hiç üzmez.ve en önemlisi evdeki anne ve görümceye seni üzdürmez.el üstünde tutması gerek seni.burdan resmen alkışlıyorum yaptığın çok büyük fedakarlık.aşkın çok şanslı.dediğim gibi umarım farkındadır bunun.çok mutlu ol canım benimmm:)

Aileniz sizi çekebileceğiniz sıkıntı olasılıkları için uyarmıyor mu hiç?
Hem maddi imkansızlığınız var , hem düğünü krediyle yapacak sonra yine ikiniz ödeyeceksiniz , hem de yatak odası ıvır zıvırı sen alacaksın, hem kayınvalidenle oturacaksın..
Kayınvalidenle anlaşıp anlaşamayacağın , bu konuda evliliğinin en güzel günlerinde sıkıntı çekip çekmeyeceğini Allah biliyor..
Tüm bunlara rağmen hala evlenmek istemen benim gözümde büyük cesaret.

Son düzenleme:
düğün ancak el alemi eğlendirmek..ve hiçbir zaman hiç kimseleri memnun edemezsin canım...oysa evliliğin ilk günleri çok başka olacaktır düşüncesindeyim...ne yap et birlik oturup ağzının tadını kaçırma..bak çevrene birlikte yaşayıpta mutlu olan varmı? ve unutma ki sen de eşinde hiç bir zaman birey olamayacaksınız... sen her zaman xxx in gelini olacaksın...eşinde xxx in oğlu olacak. ayrıca kendi ailen ve arkadaşlarını ağırlaman bile sorun olacak emin ol..çünkü o ev kayınvalidenin ve sen kendini bi süre sonra sığıntı gibi hissedeceksin..

:129: yanii bencede

öyle söyleme yaaa üzülüyorum zaten çalışıyorum bende 3 yıl oldu zaten bekliyoruz biraz daha beklersek ne olur bilmiyorum. değecek inşallah herşeye ben inanıyorum

ben 3 yıldır beklediğini bilmiyordum.ama yinede zor.allah sana sabır ve para versin.evinizi yaptırında kendi evinizde oturun inşallah.

Benim kafama takılanda müstakbel eşin sana çevreden etkileniyorsun demiş.
Bu durum beni çok endişelendirdi.
Sanki daha şimdiden seni dizginlemeye çalışıyor gibi...
Yarın öbür gün görümcenin evlilik işi çıkar ona masraf yapalım derken, sizin ev işi yarım kalır.
Sonrada görümcen gidince annemi heptenmi tek bırakacağız der.
Sizin ev işi yalan olur.
Bencede düğünden önce kredi çekin ( uzun vadeli ) kendi evinizi tamamlayın.
İnan canım ne kadar baştan o kadar candan....
sonra senden kötüsü olmaz.
Ayrılsan ne pisliğini bırakır, ne geçimsizliğini.
Özeliniz kalmaz birkere...
Bence eşini şimdiden cilveyle nazla ikna et.
Sonra dırdırla devam eden bir evliliğiniz olacağına,borçla başlayan bir evliliğiniz olsun.
Düğünü biraz daha erteleyin.
Kayınvalidenide incitmemeye çalış, yarın sende anne olacaksın.
Ama dediğim gibi altlı üstlü oturun....
İlle de birlikte oturacağız dersende yatak odanı bi zahmet kendisi alsın.
Sen büyük fedakarlık yapıyorsun, onun tercihi eşyaları sesin çıkmadan kullanarak.
Kendimi ezdirmeyeyim derkende yüz göz olma, illede kayınvalide gibi görme.
O sana kızı gibi yaklaşırsa sende ona anne gibi yaklaşırsın.

Umarım ayrı evde oturursunuz.
MUTLULUKLAR...

Böle bir durum aynı ev durumu benimde başıma geldi kızlar.ama ben yapamadım çk şartları olan bir nsan kapanmamı isteyen bir insan ve olmadı bitti.
Canım onuna gelince ev üzerine ev olmaz
sonra rahat gezeemezsin,uyuyamazsın,şık giyinip süslenip eşini kapıda karşılayamazsın.mutluluğun olmaz
görümce gezerken sen evde iş yapıcaksın ve bu en çk koyan şey olucak sana
ii düşünmelisin
ailen hiçbişe sölemeiyor mu ya?

yaa bişey dicem benm yengem bizden ayrı yaşıyor çok uzak illerde kalıyoruz. yalnız o bize 20 gün tatile gelse hemen kahvaltıyı o hazırıyo, ablam da evli ama hep yengem kalkar o hazırlar... yengemle ablamdan daha yakınız çok ama çok iyi anlaşıyoruz, bi işi o yapıyosa diğerini ben yapmaya çalışırım. düşün yani ayrı illerde yaşamamıza rağmen tatile geldiğinde bile işlerin bi çoğunu o yapmaya çalışır...

şimdi sen aynı evde nasıl görev edinmeyeceksn? çok zorlanırsın... ayrıca kayınvaliden hiç hoş davranmamış sana... bnce nişanlın kredi çeksin evinizi tamamlayın düğünü de ileri b, tarie erteleyin... arkadaşlar yazmışlar, çok sorun olur ilerde, ailene gidemezsin, bi misafir geldğinde baş hizmetçi olursun, en önmlisi de daha yeni evli olucaksınız ama özel hayatınız olmicak... mesela ben şuan öğretmnim pansiyonda kalıyrm bi dünya geceliğim var çok severim kayın validemin yanında böyle gezemem rahat olamam... bi film bile izleyemezsinz, yatak odanıza tv falan alsanız, sonra yatak odanız bi anda ayrı bi ev durumuna bürünür... gece kaçta yatıyosunuz, kaçta kalkıyosunuz, niye erken yattınız hepsi sorun olur...

şahsen ben kayın validemle kalsam belli bi süre sonra onun nefes alışıbile beni rahatsız eder gözüme batar... en iyisi herkesin birbirine misafir olarak gelmesi... gelsin gerekirse 3 ay kalsın ama misafir olarak gelsin... herkes yerini bilsin yani...

yaşınız kaç merak ettim
yaşınız genç ise bekleyin bir süre daha
yada evleniceksenizi diyelim 10 bin çekiceğinize 20 bin çekin krediyi evini yaptır
ayrıca düğün takılarınızda olucak evinizi yaptırıp oraya geçin
gerekirse gidin ikinci el eşya alın ama evinizde oturun
kaynananla oturucam diyorsan sakın ama sakın alma onların böyle teklifde bulunması bile çok ayıp
ben ayrı eve gittiğim halde almıyorum yatak odamı

ben lisede 4 aylık öğretmenim, ilk 2 ayım işkence gibi geçti... iyi niyet, güzel düşünce aman kimseler kırılmasın derken baktım ki neredeyse tüm öğrenciler kalbimi kırmaya başladı... dehşet yani, rüyalarıma girmeye başladılar kabus oldular... şimdi iyi niyettten eser yok bende, kızıyorum bağrıyorum yeri geldğinde, gülesim geldğinde bile gülmüyrm sınıfta... şimdi daha mutluyum, kimseye iyi niyetli davranmayacaksın zamanla başkası kırılmasın derken insan farkında olmadan kendisini kırıyo... maşallhı var teyze hanımın da daha kız ewe gelmeden bi dünya şey demiş, kimblir ilerisinde ne olur... misafir gelsin canımı yesin ama aynı ew tahammül etmek aşırı sabır ister...

Son düzenleme:
canım benim ne yalan söyliyim üzüldüm ilk okuyunca.keşke daha farkıl olabilseydi ama şartlar diyosun. gerçekten nekadar büyük bir fedakarlık yaptığını umarım nişanlın anlar ve seni hiç üzmez.ve en önemlisi evdeki anne ve görümceye seni üzdürmez.el üstünde tutması gerek seni.burdan resmen alkışlıyorum yaptığın çok büyük fedakarlık.aşkın çok şanslı.dediğim gibi umarım farkındadır bunun.çok mutlu ol canım benimmm:)

nişanlım yaptığımı fedakarlık olarak görmüyor ona göre gayet normal ailesinde başka kişilerde olduğundan normal karşılıyor

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim inşallah nişanlım hep yanımda olur

nişanlım yaptığımı fedakarlık olarak görmüyor ona göre gayet normal ailesinde başka kişilerde olduğundan normal karşılıyor

inşallah hep yanında olur ferii. en önemlisi eşlerimizin bizim yanımızda olması.

yaşınız kaç merak ettim
yaşınız genç ise bekleyin bir süre daha
yada evleniceksenizi diyelim 10 bin çekiceğinize 20 bin çekin krediyi evini yaptır
ayrıca düğün takılarınızda olucak evinizi yaptırıp oraya geçin
gerekirse gidin ikinci el eşya alın ama evinizde oturun
kaynananla oturucam diyorsan sakın ama sakın alma onların böyle teklifde bulunması bile çok ayıp
ben ayrı eve gittiğim halde almıyorum yatak odamı

24 yaşındayım ben evet belki biraz daha bekleyebilirdik ama şartlar böyle gerektirdi
zaten düğün paralarıyla evimizi yaptırıcaz yoksa hayatta kabul etmezdim

canım o zaman işin zor senin :20: fedakarlık olarak görmüyorda görevin gibi mi görüyor bak annem de babaannemle oturdu benim 20 yıl boyunca düşün ilk bebekleri bendim benle hep babaannem ilgilenmiş evimizin giden geleni hiç eksik olmadığı için annem bi çeşit hizmetçi gibi yani anlayacağın..emzirmek için alırdım seni diyor o esnada uyuyakalırdım yorgunluktan üstünede bi tomar laf koskoca kadınsın gece gider yatağında uyursun diye babaanneme kötü diyemem ama ne olursa olsun adı kaynana işte seni hiçbir zaman kızı gibi görmeyecek :31: aşk sevgi geçöiyor,yanına bi tomar dert kalır yarın bek benim babam da annemi çok sever el üstünde tutar ama diğer taraftada annesi var. anneme halen canım annem ne diyeyim ne yapayım konuşuyorsa duymazdan gel,alttan al der ama nereye kadar alttan alacaksın duymazdan geleceksin değil mi.. :26: yarın çok pişman olursun benden söylemesi bak :31: kararlarını kalbinle değil aklınla ver tatlım :61: allah gönlüne göre versin :16:

fericim bak belki şimdi bizim yorumlarımıza ister istemez içerliyosundur ama burda bu durumu yaşayan arkadaşlarımız var ve yorumlarıyla gerçekten bize yol gösteriyorlar ve kanımca herkesin ortak düşüncesi ev üstüne ev olmaz.bunu üzülerek söylüyorum şuan ama keşke nişanlın en azından senin yaptığının büyük bir fedakarlık olduğunu görebilseydi.bilmiyorum canım gerçekten allah kolaylık versin.hakkında inşallah en hayırlısı olur.

Back
X