• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin doğumgünü

delikizinturkusuyum

Hoşgeldin MİRZA'm...
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
1.068
17
116
44
Eskişehir
Arkadaşlar 1,5 yıllık evliyim.
Ondan önce de 1,5 yıllık flört ve nişan dönemimiz oldu.
Ben toplam 3 yıllık bu süre zarfında eşimin ailesiyle sürekli görüşüyordum.
Bu 3 yıl içinde 3 er kez yani istisnasız her yıl kayınpederimin ve
kayınvalidemin doğumgünlerinde pastamızı, hediyemizi alıp gittik, kutladık.
Zaten kayınpederim bir gün önceden arayıp yarın annenin doğumgünü
pastayı vs. alıp gelin diye arar. Biz de alır gideriz.
Aynı şey kayınpederimin, eşimin, kaynımın ve görümcemin
doğumgünlerinde de geçerlidir.
Ama 3 kez de benim doğumgünüm geçmiş olmasına rağmen,
eşimin ailesinde hiç kimse benim doğumgünlerimde telefonla
arayıp kutlu olsun demekten başka hiçbirşey yapmadılar.
Kocaman 50-55 yaşında insanlar mum üfleyip, pasta kesip,
hediyelerini açıyorlar ama benim günümü umursayan yok.
Artık gücüme gitmeye başladı bu durum, gerçi sesimi de
çıkarmadım bişey demedim ama kırıldım açıkçası.
Sizlerin ailelerinde durum nasıl?
Ve siz benim yerimde olsaydınız napardınız?

BENCE DOĞUMGÜNÜ BAHANE CANIM ONLAR İLGİ BEKLİYORLAR SİZDEN NAPSINLAR DOĞUM GÜNÜDE YILDA BİR KERE OLAN BİŞEY YAZIK KUTLAYIN
AMA SENDE AYNI İLGİYİ BEKLEDİĞİNİ ONLARA BELLİ ET SENDE GELİNLERİSİN YAHUUUU:dilcikar:

Canım üzüldüğün şeye bak , daha iyi işte , belki eşinle sen başbaşa kalmak istersiniz yada arkadaşlarınızla plan yaparsınız dışarı çıkarsınız. Doğum gününü kaynanan , kayınpederin , eltin ve kaynınla geçirmek çok mu eğleneli?
Şahsen ben kendi arkadaşlarımla kutlamayı tercih ederim.
Yada sadece eşimle geçiririm , en sıkıcı geçen doğum günüm bile kayınvalidemle geçirdiğim doğum gününden daha eğlenceli olur herhalde.
Yalnız seninkiler en azından senin düşünceli tavrına karşılık sembolikte olsa bir hediye almalılar, kuru bir telefon kutlaması hem de herkesin doğum gününü yanında olarak kutlamalarına rağmen hiç hoş değil.Düşüncesizce ve bencilce bir davranış olmuş.

bu kadar da duyarsiz ve ilgisis deyil di ex esimin ailesi

ama yapacak bir sey yok be güzelim yani desen benimle ilgilenin falan olmazki

birak bir gün onlar da anlar canim

sen sabirli ol

sevgilerle

canım herkesin aile yapısı farklı ama ben böyle bir durumda ;onlardan birinin d.günü kutlanıldığı sırada, şakayla karışık yumuşak bir şekilde bende istiyorum pastamı, telefonla geçiştirmek olmaz gibilerinden bişeyler söylerdimm.nie içine atıyorsun ki. bu beklentin çok normallll....
nasıl kendi içlerinde d.günü kutlama inceliğini biliyorlarsa gelinlerinin de d.gününü aynı şekilde kutlamalarını bilmeleri gerekirrtatlicadiarzu

Canım üzüldüğün şeye bak , daha iyi işte , belki eşinle sen başbaşa kalmak istersiniz yada arkadaşlarınızla plan yaparsınız dışarı çıkarsınız. Doğum gününü kaynanan , kayınpederin , eltin ve kaynınla geçirmek çok mu eğleneli?
Şahsen ben kendi arkadaşlarımla kutlamayı tercih ederim.
Yada sadece eşimle geçiririm , en sıkıcı geçen doğum günüm bile kayınvalidemle geçirdiğim doğum gününden daha eğlenceli olur herhalde.
Yalnız seninkiler en azından senin düşünceli tavrına karşılık sembolikte olsa bir hediye almalılar, kuru bir telefon kutlaması hem de herkesin doğum gününü yanında olarak kutlamalarına rağmen hiç hoş değil.Düşüncesizce ve bencilce bir davranış olmuş.

Doğumgünümü eşimle başbaşa geçirmeyi elbette daha çok isterim. Ve öyle yapıyorum. Ayrıca eşimin doğumgününü de başbaşa geçiriyoruz, ailesiyle birlikte tekrar bir kutlama oluyor. Ama ben de zaten hep beraber kutlama derdinde değilim. Dediğim gibi ben onlara karşı bu ilgiyi gösterirken onların bu derece kayıtsız kalmaları canımı sıkıyor sadece.
Bu seneyi de boş geçirirlerse karar verdim, hiiiiiçbirinin doğumgününü falan kutlamıycam.:dilcikar:

Valla senin yerinde olsam şakayla karışık ee bigünde siz benimkini böyle kutlasananıza derim.
Ben içimde tutmam bi şekilde söylerim yani.
Onların belki başka düşünceleri vardır art niyetli değillerdir belki. Senin düşüncelerini bilmeleri iyi olur canım.

canım inanamıyorum benim yasadıklarımın aynısını yasamıssın esimle evlenmeden önce 3 yıl flört dönemi yasadık ailesiylede cok samimiydim.annesinin dogumgünlerine o kadar özenirdimki belki kendi anneminkine o kadar özenmedim.hersey tam olsun diye ugrasırdım koskoca kadına kac kez süpriz parti yaptım birde görüümceme tabii.ama bir baktım benim dogumgünümde kimse ugrasmıyo sadece ozamanlar sevgilim olan esim diğerlerinin umrunda bile degil.ve kendi kendime karar aldım bundan sonra bende kılımı bile kıpırdatmıcam diye.ve kayınvaldemede kırıldıgımı söyledim o da hiç farkında bile degilmiş haklısın dedi.simdi evliyiz ve ben artık hiç bir sey yapmıyorum dogumgünlerinde zavallı esim kosturuyor annesi ve ablaı için bende misafir gibi gidip kutluyorum pastamı yiyip geliyorum biz terazilerin kaderi bu herhalde iyilikten maraz doguyor benden sana tavsiye insanlara hakkettikleri kadar değer ver sakın canınıda cok fazla sıkma cünkü inan kimse farkında bile olmuyor

çok haklısın öncelikle doğum günün yaklaştığında bizlere haber veriyorsun burada güzelce kutluyoruz..madem kayyınvalidenin doğum gününü kayınpederin arayıp haber veriyor eşininde senin doğumgününde arayıp haber vermesi gerekir ya da sen bir gün önceden ara hem çaya çağır hemde doğumgünüme buyrun de onlar öyle yaparsa sende böyle yap tatlım.bizde kızım doğum günü 17 ocak benimki 18 ocak dolayısıyle unutmaları imkansız unutsalar bile sonradan özürlerini dilerler...

canım inanamıyorum benim yasadıklarımın aynısını yasamıssın esimle evlenmeden önce 3 yıl flört dönemi yasadık ailesiylede cok samimiydim.annesinin dogumgünlerine o kadar özenirdimki belki kendi anneminkine o kadar özenmedim.hersey tam olsun diye ugrasırdım koskoca kadına kac kez süpriz parti yaptım birde görüümceme tabii.ama bir baktım benim dogumgünümde kimse ugrasmıyo sadece ozamanlar sevgilim olan esim diğerlerinin umrunda bile degil.ve kendi kendime karar aldım bundan sonra bende kılımı bile kıpırdatmıcam diye.ve kayınvaldemede kırıldıgımı söyledim o da hiç farkında bile degilmiş haklısın dedi.simdi evliyiz ve ben artık hiç bir sey yapmıyorum dogumgünlerinde zavallı esim kosturuyor annesi ve ablaı için bende misafir gibi gidip kutluyorum pastamı yiyip geliyorum biz terazilerin kaderi bu herhalde iyilikten maraz doguyor benden sana tavsiye insanlara hakkettikleri kadar değer ver sakın canınıda cok fazla sıkma cünkü inan kimse farkında bile olmuyor

Sağol canım benim. Evet ben de bundan sonra hiç ilgilenmeyi düşünmüyorum. Bi laf vardır ne kadar ekmek o kadar köfte diye. Aynen öyle yapıcam sağol.

bugüne kadar kayinvalidemin doğumgünü hiç kutlamadım, hata doğum günü nezaman onu bile bilmiyorum fisfisfis. Konuyu okuyunca aklıma geldi. Ayıp olmuşmudur aceba? o benimkini hep kutluyor çünkü hemde hep güzel güzel hediyelerlen:utangac:

canım iş eşinde bitiyor
bir ağzını ara bakalım eşinin,
senin doğum gününü biliyorlar mı?
eğer biliyorlarsa bu kadar önem verenler insanlar
neden seninkini hatırlamıyorlar
eşin haberdar edebilir onları
hadi alın pastanızı da gelin diyeyerimseniben

aynı durum eşinin doğumgününde nasıl oluyo geliyolar mı pasta alıp?
Yok gelmiyolar yaa canım. Biz pastamızı alıp gene onlara gidiyoruz.
Üfff sıkıldım valla. Şehrin öteki ucundaki arkadaşlarına hiç üşenmeden
oturmaya giderler ama bize davet ettiğimiz zaman arabamız yok gelemeyiz
derler. O yüzden salak gibi biz eşimin doğumgününde bile
pastamızı alıp onlara gideriz. :1no2:

canım beni haklısın sonuna kadar lakin EL KAPISI, YEL KAPISI OLUYOR,neyaparsan yap kıymetli olunmuyor seni çoook iyi anlıyorum bizde hiç doğum günü aramayız bile aklıma gelmez sadece çocuklarım istisna ama üzülme bence sen çok iyi birisin mutluluğu hak ediyosun tmm,,a.s.

Back