• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

xxxDizZyxxx

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
103
88
298
39
Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana

Oyy zor bir durum. Aklı gidiyor olabilir mi? Kadının normal hali değil bence, bunama var gibi.
Eşin farkındadır durumun o bir çare düşünmü yor mu?
Bence herkes birer ay baksın sırayla, yapacak bir şey yok. Kadın sokağa atılmaz,kimse de bıktım ben diyip kenara çekilemez, hem kadına da iyi gelir.Sen milleti topla böyleyken böyle de.

Anladım
Yaşlılarla zor
Ama ben olsam bakarım. Acaba sey mı desenız anane sabah benı uyandırma bugun cok yoruldum bır ıkı desen anlar herhadle anladıgım kadarıyla saglıgı yerınde, yatalak veya tuvalet sorunu yok .

Pekı kayınvalıdenızın dısında baska cocugu yok mu? Onlar bakmayacak mı hiç?

Ne diyeceğimi bilemedm canm yaşlılar çocuk gbi olr çok sru sormasına taklmayın derm anlttğına gre iyi biride tek başına üstlenmek zor geliyordr bnu da anlıyrm ama bi gün bzde öyle olcaz sen şimdi el uzat ki rabbm onun hatrına sana el uzatan birini gönder kaynvalidenide seviyormuşsun zaten onun emaneti gbi allah yardımcınız olsn rabbm ehline muhtaç etsin herkesi yenge içinde bişey diyemiyorum onun ağzından duymak lazm sonçta

huzurevi?
kötü bişey gibi görünüyor ama asla değil bence.
babamın halası huzurevinde kalıyordu izmirde özel bir yerde
bahçeler içinde bir yerdi
kadın orada çok mutluydu
yaşıtlarıyla beraberdi
çocuklarını gelinlerini falan anlatıyodu diğer yaşıt arkadaşlarına

o yaşın getirdiği ortak sorunları paylaşabileceği insanlarla beraber olmak benim tercihim olurdu

huzurevi?
kadın orada çok mutluydu
yaşıtlarıyla beraberdi

o yaşın getirdiği ortak sorunları paylaşabileceği insanlarla beraber olmak benim tercihim olurdu
Bakabilck iyi insanlar vrkn orayı dğru bulmuyrum haaa şartlar ktyse bilemem biz bebkkn bzi kimse brakmdı çock bytmekten daha az srumluluğu vardr yaşlıların ciddi sağlk prblemlri yksa

Bir de oglu var ama hem sorumsuz bir adam hem de karisiyla anneannenin iyi degil pek kadin ne yapsa suclu oluyor anneannenin gozunde. Anneanne ne yapsa geline batiyor. Zaten tum gun gelininin yaptiklarini dinliyorum. Oglunun bu durumlardan haberi yok anlatmiyor hir gur cikmasin huzurlari bozulmasin diye. Esim de zaten bu yuzden teklif etti. Esimin yorumuysa anneannem cakaldir. Sen iatemwdigin bir durum olursa tepkini belli et kirmadan yoksa cok guzel kullanir benim yaninda bisi yaparsa ben zaten derim diyor ama yok azicik onlar azicik biz bakalimlara girmiyor simdilik

Huzurevi mumkun degil arkadaslarini cagiriyor 2 gunde bir ev hinca hinc o yuzden bir gun boyle geldiklerinde ben yerinde olsam huzurevine giderim dedi kadinin bir tanesi anneanne basladi aglamaya ölürüm beni oraya birakirlarsa diye o yuzden orasi mumkun degil

bence olan olmuş ve kabul etmişsiniz. işe başlarsanız bu tür problemler kalmaz diye düşünüyorum. yaptıkları da hoşgörülebilecek şeyler. ne eşinle aranı bozuyor, ne kuyunu kazıyor. yalnızlık çenesine vurmuş kadıncağızın hepsi bu. zaten küçücük kalmış diyorsunuz. benim anneannem de küçücük kalmıştı. akabinde vefat etti. ömrü Allah bilir tabi. ama şimdi gönderip de bişey olduğunu duysanız vicdan azabı yaşarsınız.

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
diğer geline uzaktan çirkef demek kolaymış demekki
işte diğer gelini sinir hastası etmiş sıra size gelmiş
tam nefretlik yaşlı dediler mi tüylerim diken diken oluyor cinlerim tepeme çıkıyor
huzur evine ne dersiniz peki
ya da alıp karşınıza adam akıllı konuşmaya ne dersiniz ? bak böyle yapma dayanamıyorum burdan da kapı önüne koyulacaksın dıye?
ben yaşlıların hiçbir şeyi anlamadıklarına inanmıyorum basbaya her şeyi anlıyorlar
siz nasıl temelli evinize yerleşmesine izin verdiniz büyük cesaret
bu yorumumdan ötürü millet bombardıma tutacak '' eee sen yaşlanınca ... bilmem ne diye ama hiçç umrumda degil ben böyle düşünüyorum
ben yaşlanınca huzur evine kendim gideceğim

Tek cagiran oglu ama gelini yuzunden anneanne gitmek istemiyor ogluna da ben orda da rahatim burda da azicik daha kalayim deyip erteliyor. Herhalde karisi da bisi demiyor cunku anneanne tum kisliklarini getirdi oglunun haberi yok ya da kotusunu dusunursek isine gelmiyor bilemiyorum. Benim kizdigim tamam gelsin dememin nedeni de hem kadinin 2 maasi var ikisine de el koymuslar hem de vırvır yiyor kadini gelini. Maaslari yerken iyi ama diyemedim iste uzulmesin diye birak onlara maaslarini gel dedim. Ama bu kadar cabuk ve bu kadar cok degismis olabilecegi aklima gelmedi hic

çok zor bir durum, artık kabul etmişsiniz ama şimdi vazgeçince olmaz. biraz daha bakıp 1 sene sonra geri verseniz, veya ona küçk bir ev tutup bakıcı tutsanız maddi olarak çok zorlar mı acaba? gelini de anlamak lazım o da kaç senedir kalıyor onunla ne kadr iyi olsa da bi süre sonra herşeyi batıyodur.

huzurevi?
kadın orada çok mutluydu
yaşıtlarıyla beraberdi

bence de huzur evı
bunun nesi kötü anlamıyorum ben de

Huzurevi mumkun degil arkadaslarini cagiriyor 2 gunde bir ev hinca hinc o yuzden bir gun boyle geldiklerinde ben yerinde olsam huzurevine giderim dedi kadinin bir tanesi anneanne basladi aglamaya ölürüm beni oraya birakirlarsa diye o yuzden orasi mumkun degil
ne varmış ölecek!
bu huzurevini niye bu kadar acındırıyorlar anlamıyorum

diğer geline uzaktan çirkef demek kolaymış demekki
işte diğer gelini sinir hastası etmiş sıra size gelmiş
tam nefretlik yaşlı dediler mi tüylerim diken diken oluyor cinlerim tepeme çıkıyor
huzur evine ne dersiniz peki
ya da alıp karşınıza adam akıllı konuşmaya ne dersiniz ? bak böyle yapma dayanamıyorum burdan da kapı önüne koyulacaksın dıye?
ben yaşlıların hiçbir şeyi anlamadıklarına inanmıyorum basbaya her şeyi anlıyorlar
siz nasıl temelli evinize yerleşmesine izin verdiniz büyük cesaret
bu yorumumdan ötürü millet bombardıma tutacak '' eee sen yaşlanınca ... bilmem ne diye ama hiçç umrumda degil ben böyle düşünüyorum
ben yaşlanınca huzur evine kendim gideceğim

Ben de ayni seyi düşünüyorum huzurevi konusunda kimseye yuk olamam param varsa kendim giderim yoksa kizima derim gonder beni oraya birak diye. Ama anneanne adini duysun huzurevinin aglamaya basliyor o yuzden o ekarte oldu bi kere.
Gelini konusuna gelince ben 8 senedir bu ailenin icindeyim nasil ki anneannenin onceden tonton olduğunu soyluyorsam gelini iyi olsa onu da soylerim ama anneanneye bakmaya baslamadan once de cirkefti hala oyle. Ev alicam diye kadincagizin evini sattirdi simdi de beynini yiyor evin yari parasini kizina verdin bize vermeliydin diye oglan once gelirmis onlarin adetlerinde. Seviye bu gelininde daha ne denmeli boyle geline anneanne sayesinde ev aldi ama gozu doymadi paraya iste

Tek cagiran oglu ama gelini yuzunden anneanne gitmek istemiyor ogluna da ben orda da rahatim burda da azicik daha kalayim deyip erteliyor. Herhalde karisi da bisi demiyor cunku anneanne tum kisliklarini getirdi oglunun haberi yok ya da kotusunu dusunursek isine gelmiyor bilemiyorum. Benim kizdigim tamam gelsin dememin nedeni de hem kadinin 2 maasi var ikisine de el koymuslar hem de vırvır yiyor kadini gelini. Maaslari yerken iyi ama diyemedim iste uzulmesin diye birak onlara maaslarini gel dedim. Ama bu kadar cabuk ve bu kadar cok degismis olabilecegi aklima gelmedi hic
valla davulun sesi uzaktan hoş geliyor uzaktan bakınca eee maaşını yiyorlar kadına bakmıyorlar falan
bazı şeyler parayla da olsa çekilmiyor
alsın madem 2 tane maasını milletin nazını cekecegıne gitsin huzur evıne
benım hele oyle ımkanım olacak ıkı tane maasım maddı durumum ıyı olacak da gelın nazı cekecem orda burda kalacam..
bı dakka durmam gıderım huzur evıne

Tabii ki zor bir durum.
Fakat dedikleri gibi insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor.
O yüzden sabır diliyorum.

Yaptığınız çok büyük bir fedakarlık.
Bu su götürmez bir gerçek.
Allah yardımcınız olsun ama kadıncağızı bırakmayın derim.
Belli ki sizden ve yerinden memnun o yüzden bu kadar rahat hareket ediyor.
Ben çok büyütülecek birşey göremedim kadının yaptıklarında, tam bir çocuk halini almış.
Yaşlılığın verdiği birşey.

çok normal teyzem yaşlanıyor yaşlandıkça algıları değişiyor yalnız kalmaktan korkuyor ilgi görmüş sizden haliyle yüz buluyor yanınızdan ayrılmak istemiyor ne ekerseniz onu biçersiniz bol bol ya sabır çekin güzellikle anlatmaya çalışın anaannecim ben seni çok seviyorum ama sabahları uyanınca gelme ben uyanır uyanmaz gelirim yanına de telefonla görüşürken yanınıza gelmelerinide birazcık mazur görmeye çalışın ..biliyorum kesinlikle kolay değil fakat bizlerde Allah ömür verirse yaşlanacağız .

Back