kayinvalidenize ilk gidisinizde neler yaşadınız?

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Arkadaslar, hepimiz kayinvalidemizin evine ilk gittigimizde neler yasadigimizi anlatip daha sonraki zamanlarda nasil davranmamiz gerektigini yazabiliriz. :)

Arkadaslar, hepimiz kayinvalidemizin evine ilk gittigimizde neler yasadigimizi anlatip daha sonraki zamanlarda nasil davranmamiz gerektigini yazabiliriz. :)
Valla ellerim sırılsıklam ter olmustu bi onu hatırlıyorum :KK53:
Sonra yemege gecmistik bi sürü sey hazırlamıstı pek bir sey yiyememistim
İlk gittigimde samimi olacagımızı düsünmezdim ama bana cabuk alıstı sanırım
Albümlerini falan cıkarıp gösterdi, kendi genclik fotolarını, dügün fotolarını falan.
İlk gittigimde bana sal vermisti
Ay insallah hep iyi olur aramız
Sen neler yaptın anlat bakalım :KK51:

Ben hemen anlatayim :)
Tanışma isteme ayni günde oldu. Söz tarihimiz belirlendi.
Ayin ortasında olacak inşallah..
Istemeden bir hafta sonra kayinvalidem yemeğe davet etti ailecek.
müthis yemekler yapmis :)
Ilk olaral o gün aradim yardıma geleyim mi diye. Gerek yok hallediyorum kizim dedi.
Öyle olunca ailecek aksam hep beraber gittik.
Tabi ilk kez gelince bi degisik oldu :)
Sofra hazirliklarina baslamislar. Tabaklari falan dizdik. Oturduk. Ben cok yemek yiyebilen birisi degilim. Baya ısrar etti yemem icin zorla birazcik daha yedim. Sofrayi görümcemle birlikte toparladik. Makineye yerleştirip cayi hazirladik. Arada da iceri oturdum yanlarina geldi de hic yanimizda durmadi demesinler diye.
Aşırı derecede sahiplendigi icin annem rahatsiz kaldi biraz. Kayinvalidem yönetici bir kurumda o sebeple yönetmeye ve kontrolünde olmasini cok sever herseyin.
Meyve hazirlanacagindan haberim yoktu. Sen bi mutfaga bak dedi. Bende gittim baktim yapmaya çalıştım. Sonra da oturup görümcemle muhabbet ettik :) aile kaynasmalari olduğu icin sevdiceginle pek takilamadik :-) ikimizin annesi de siz zaten tanimissiniz taniyacaginiz kdar biraz da bizimle vakit gecirin modundalar.. :-)
eglenceli ama icten ice stresli bir aksamdi.
gorumcemde diyor ki abla heyecan var mi diye..
tabi olmaz olur mu dedim sagimi solumu zor ayirt ediyorum dedim (:

Ben hemen anlatayim :)
Tanışma isteme ayni günde oldu. Söz tarihimiz belirlendi.
Ayin ortasında olacak inşallah..
Istemeden bir hafta sonra kayinvalidem yemeğe davet etti ailecek.
müthis yemekler yapmis :)
Ilk olaral o gün aradim yardıma geleyim mi diye. Gerek yok hallediyorum kizim dedi.
Öyle olunca ailecek aksam hep beraber gittik.
Tabi ilk kez gelince bi degisik oldu :)
Sofra hazirliklarina baslamislar. Tabaklari falan dizdik. Oturduk. Ben cok yemek yiyebilen birisi degilim. Baya ısrar etti yemem icin zorla birazcik daha yedim. Sofrayi görümcemle birlikte toparladik. Makineye yerleştirip cayi hazirladik. Arada da iceri oturdum yanlarina geldi de hic yanimizda durmadi demesinler diye.
Aşırı derecede sahiplendigi icin annem rahatsiz kaldi biraz. Kayinvalidem yönetici bir kurumda o sebeple yönetmeye ve kontrolünde olmasini cok sever herseyin.
Meyve hazirlanacagindan haberim yoktu. Sen bi mutfaga bak dedi. Bende gittim baktim yapmaya çalıştım. Sonra da oturup görümcemle muhabbet ettik :) aile kaynasmalari olduğu icin sevdiceginle pek takilamadik :-) ikimizin annesi de siz zaten tanimissiniz taniyacaginiz kdar biraz da bizimle vakit gecirin modundalar.. :-)
eglenceli ama icten ice stresli bir aksamdi.
gorumcemde diyor ki abla heyecan var mi diye..
tabi olmaz olur mu dedim sagimi solumu zor ayirt ediyorum dedim :-)
Biz önce ailelerimizle tanıstık yani tek gittik ondan sonra aileleri tanıstırdık
Benim görümcem yok, sözlümün bir abisi var o da evli, karısıyla gelmisti
Ertesi güne de benle yemek yemek icin fakülteme gelmisti bir baktım kapıda bekliyor :oops:
Benim kv adayım da akademisyen, kadın zehir gibi valla :KK53:
Ben 2. günde alıstım ona cok canayakın davrandı cünkü
Ay hep böyle kalsınlar cidden böyle cok tatlılar ya :KK70:

Biz önce ailelerimizle tanıstık yani tek gittik ondan sonra aileleri tanıstırdık
Benim görümcem yok, sözlümün bir abisi var o da evli, karısıyla gelmisti
Ertesi güne de benle yemek yemek icin fakülteme gelmisti bir baktım kapıda bekliyor :oops:
Benim kv adayım da akademisyen, kadın zehir gibi valla :KK53:
Ben 2. günde alıstım ona cok canayakın davrandı cünkü
Ay hep böyle kalsınlar cidden böyle cok tatlılar ya :KK70:

Tatli ama fena. Sözünü tuttugum kadar tatliymis gibi sanki :/

Ben ilk gittiğimde hersey çok güzeldi ama tabiki evlenınce görüyosun gerçekleri daha doğrusu nişanlıyken

ben de hemen anlatayım biz erkek arkadaşımla 3 yıldır beraberiz. annesiyle 2.5 yıl önce tanışmıştık. tesadüf oldu aslında erkek arkadaşım hastayken ben gitmiştim sonra anensi aradı o da benim geldiğimi söyledi ben beklesin tanışalım demişti ama gayet rahattım baya sohbet muhabbet eettik. hatta erkek arkadaşım sanki uzun zamandır tanışıyor gibisiniz filan demişti. şu anda da aramız gayet iyi :KK49: nişanlandıktan sonra daha çok belli olur tabii ki. bakalım görcez yakında:KK60:

Valla ellerim sırılsıklam ter olmustu bi onu hatırlıyorum :KK53:
Sonra yemege gecmistik bi sürü sey hazırlamıstı pek bir sey yiyememistim
İlk gittigimde samimi olacagımızı düsünmezdim ama bana cabuk alıstı sanırım
Albümlerini falan cıkarıp gösterdi, kendi genclik fotolarını, dügün fotolarını falan.
İlk gittigimde bana sal vermisti
Ay insallah hep iyi olur aramız
Sen neler yaptın anlat bakalım :KK51:

Aynen bende bunları yaşadım :)
İlk gittiğimde albümlere baktık, nişanlığımın bebekliğinden falan konuştuk
Aramız şu anda da çok iyi maşallahhh:nazar:
İnşallah hep böyle devam eder

ben ilk dısarda tanıştm cok heyecanlıydım tabi erkek arkadasm karsıdan bakıp bakıp güldü ama bende ona aynısını yapmştm onn intikamını aldı :KK61:
k.v cok sıcak kanlı ama bn srılma öpmeden pek hoşlanmam ne o öyle mıçmıç :D sevgilimi hemen uyardm annene tatlı bi dille söyle bnm söylettiğimi anlamasn ama bana fazla sarılmasn diye :rolleyes:

ayyy benimde hiç başıma gelmemiş bi olaydır kendisi.insan 4 yıldır yalnız olunca :((

ahh kızlar anlatın da biraz tecrübe olsun bize de barii

Ayni koylu olmamiza ragmen 5 yillik sevgililik donemimizde bana bir kere bile merhaba demeyen kadin simdi bana kizim derken bende ona anne diyorum :)
Esimin dogum gunuydu gittik ama benim bogazim dugum dugum konusurken habire sesimi duzeltiyorum. Salak gibi tv ye kitlendim. Kadin da bana kitlenmis. Niye makyaj yapiyo guzel degil mi diye konusmus benden sonra :)

Erkek anneleri gelinlerine ilk etapta hep kusur bulurlar. Hele bi de tek cocugu varsa

ilk kez evine gittiğin için bir şeyler almak gerekmez mi? çiçekmiş tatlıymış gibi??

Bence tatli en ideali, tatli yiyelim tatli konusalim hesabi :) kendin yapma bence ilk gunden yalakalik gibi hissedeblr :)

ben ilk olarak evine gitmeden öncede bir çok kez dışarıda ve telefonda görüşmüştüm :-) O yüzden ilk kez onlara giderken daha rahat gittim :KK73: Ama her ne olursa olsun insanın eli ayağı titremiyor değil . Cok değişik tarif edilmez duygular :p Eğer karşında ki insan da sana yakın davranıp seninle hoş sohbetler içerisine giriyorsa pahabiçilemez :p Benim kayınvalidem cok tatlı bir bayan herşeyi oturup rahatça konuşabilirsin o yüzden daha ilk görüşmede birbirimize alıştık zaten:KK71: daha cok görüştükten sonra da iyice kaynaştık . Değişik tarifi olmayan ve bir o kadar da güzel duygular bunlar:KK68::KK68:

İlk gidişimde bir şey yoktuda 2.ciye gitmicektim kızlar size tavsiyem tanışmayın kayınvalidenizle şuan görüşmüyoruz herşey berbat oldu sonrasında çok samimi olmak hiç ama hiç iyi değil özel olun görüşmeyin isteme günü tanısın sizi kıymetli olursunuz keşke hiç tanımasaydım diyorum çok pişmanım

Is ciddiye binmedikce tanismak pek dogru degil acikcasi. Hangi niyetle o eve cagirdiklari da onemli. Gercekten ogluna deger veren bir aile, gelin adayini da tanirken ona gore davranir.

oğluna almayı düşündüğü zengin mi zengin gelin adayını anlatmıştı bana üstelik o almayı bırak oğlunu vercekmiş kızın annesi yolda görmüş onu ah ben alcaktım kızıma oğlunu evini dayar döşerdim hiç masraf yaptırmazdım demiş. kaynanacığımda'' tuh daha önceden niye ses etmedin'' demiş. bunları bana anlatırken de dizlerini dövüyordu :)))) ilk görüşmemiz değil belki ama ilk yalnız kaldığımız dakika bana bunu anlattı. ah kaynanacığım benim ah yüzünün nuru eksik olmasın emi.

Back