• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideniz eşininzin yanında size iftira atsa?

evet canım haklısın...dışarda öyle insan cok duyuyorum fakat birebir yaşayınca birde eşimin annesi olunca o kadar yıprandım ki...bildiğim tüm doğruları unuttum...

asıl eşinin annesi olduğu için şaşırma
adı üstünde kaynana işte
ben çok şeyler yaşayıp gördüm artık hiçbirşeye şaşırmıyorum

asıl eşinin annesi olduğu için şaşırma
adı üstünde kaynana işte
ben çok şeyler yaşayıp gördüm artık hiçbirşeye şaşırmıyorum

haklısın tahmin ediyordum hep arkamdan konuştuklarını ama 180 derece yalan söyleyebileceği hiç düşünemedim...

etinide bitinide yedirme kaynanana kocanın yanında saygıda kusur etme ama hakkınıda yedirme alttan alma ama tavrınıda koy anlasınlar .

apar topar kızının yanına mı gitmiş,
gerçekten tehlikeli bir kadın. işin zor.
suçlu kendisi ya, ortalık yatışana kadar gözönünde olmak istemedi demek.

şimdi oğlunun da bir iki laf etmesinden ve foyası çıkmış olmaktan korkmuştur.
olay soğusun hiçbişey olmamış gibi çıkar karşınıza.
çünkü oğlu bir süre sonra merak edip arayacak.
eh eninde sonunda arayacak.
arattıracak yani.
kocan arayınca da sorun bitmiş olacak. oğlum dayanamadı bensiz der bide:1:

seni kötü gelin durumuna düşürmesine fırsat verme.
kendi kötü kaynana durumuna düştü ya, seni de düşürmek için tuzaklar kurabilir.

eşine annesiyle yalnız kalmak istemediğini söyle. sen de varken ne zaman istersen görüşelim de.
ama yalnız kalmayalım, sonra seni inandıramamaktan korkuyorum artık falan diyebilirsin.
olayı fazla deşme eşin biliyordur neyin ne olduğunu. dırdırcı olma.
kadın bunu bile kullanır. karın neler söylemiştir sana benim hakkımda ondan bana böyle davranıyorsun der mesela.
oysa sen hiçbişey söylememiş olursun.

etinide bitinide yedirme kaynanana kocanın yanında saygıda kusur etme ama hakkınıda yedirme alttan alma ama tavrınıda koy anlasınlar .

haklısın....ama ben onunla görüşmek istemıyorum artık..şimdi hiçbirşey olmamış gibi konuşsam yeniden o daha beter kötülük yapmaya devam edecektir.. benden özür dilemez...:(

apar topar kızının yanına mı gitmiş,
gerçekten tehlikeli bir kadın. işin zor.
suçlu kendisi ya, ortalık yatışana kadar gözönünde olmak istemedi demek.

şimdi oğlunun da bir iki laf etmesinden ve foyası çıkmış olmaktan korkmuştur.
olay soğusun hiçbişey olmamış gibi çıkar karşınıza.
çünkü oğlu bir süre sonra merak edip arayacak.
eh eninde sonunda arayacak.
arattıracak yani.
kocan arayınca da sorun bitmiş olacak. oğlum dayanamadı bensiz der bide:1:

seni kötü gelin durumuna düşürmesine fırsat verme.
kendi kötü kaynana durumuna düştü ya, seni de düşürmek için tuzaklar kurabilir.

eşine annesiyle yalnız kalmak istemediğini söyle. sen de varken ne zaman istersen görüşelim de.
ama yalnız kalmayalım, sonra seni inandıramamaktan korkuyorum artık falan diyebilirsin.
olayı fazla deşme eşin biliyordur neyin ne olduğunu. dırdırcı olma.
kadın bunu bile kullanır. karın neler söylemiştir sana benim hakkımda ondan bana böyle davranıyorsun der mesela.
oysa sen hiçbişey söylememiş olursun.

evet apar topar gitti 6 saat uzaklıkta kızı evli...sanırım haklıısn bu taktiğide uygulamış olabilir..ortada görünmeyecek sonra merak edıp eşim arayacak...dikkat çekmek istiyorum...off ben bu kadınla ne yapıcam bilmiyorum...
bundan sonra kaynanamla her görüşmemde sesini kayıt edıcem...gercekler ortaya cıksın..

yalnız kalma kaynanayla.
eşine de yalnız kalmamanız gerektiğini söyle.
ne yapacağı belli olmaz.
kadın tırlamış.
sana iyice hırslanmıştır.
ne olacaksa kocanın gözü önünde olsun.
sen sakin ve masum kaldıkça o daha da delirir.
hata üstüne hata yapacak. bekle ve gör.

yalnız kalma kaynanayla.
eşine de yalnız kalmamanız gerektiğini söyle.
ne yapacağı belli olmaz.
kadın tırlamış.
sana iyice hırslanmıştır.
ne olacaksa kocanın gözü önünde olsun.
sen sakin ve masum kaldıkça o daha da delirir.
hata üstüne hata yapacak. bekle ve gör.

kalmam artık yalnız....oda benım yüzümü görmek istemıyordur emınım...enson öyle kinli bakıyordu ki..nefret öfke hepsi vardı..şimdiye kadar numara yaptı hep seven kaynana gibi ee sonunda patladı...iki yüzlü kadın

hanımlar cevaplarınız için teşekkür ederim...o kadar üzgünüm ki bu olanlardan sonra evde sürekli eşim evde yokken el açtım Allaha yalvardım ağladım bu attığı iftirayı yanına koyma bana ne yaptıysa şimdiye kadar aynıları evli olan kızlarına dönsün iyilik yada kötülük onu sen bilirsin Rabbim sen herşeyi görensin diye dua ettim...ve kayınvalidem apartopar evli kızının yaşadığı şehire gitti...neler olduğunu tam bilmiyorum ama etme bulma dünyası ....

arkadaşım tamam seni anlıyorum çok üzgünsün ama evli olan kızının ne suçu günahı var da ona bu vebalin yüklenmesi için dua ediyosun.

evet arkadaşlar merak edıyorum acaba tepkiniz ne olurdu?

kayınvalidem hep yüzüme gülen ama arkamdan beni çekmeyen bir kadındı..kızlarından üstün olmam onlara birşeyler danışmadan her işi başarmam eşimle mutlu olmam kısaca herşeyi kıskandılar..bunun farkındaydım hatta arkamdan konuştuklarını biliyordum...eşime benden bahsettiklerini de ne zaman eşim annesigille görüşse bana olan tavırları değişiyordu...annen seni bana karşı dolduruyor dediğimde tepkili hayır yok öyle birşey diyordu..ailen bana kötü davrandı dediğimde inanmıyordu adlarını ağzına alma diyordu.Annen desem SUS diyordu ,belkide iyi birşey söylicektim lafın devamını duymadan sus diyordu o derece...

neyse 2 gün önce kayınvalidemle aramızda bir konuşma geçti evde eşim bana birşey almıştı bunlarda çekemedi ne gerek var paranızı harcamasaydınız vs. birsürü laf bende sen eşimin bana aldığını neden istemiyorsun kocamın parası,sende kocanın parasını yiyorsun dedim sanane dedi evden çıktı...

akşam üzeri dükkana gittim ,birden oda geldi,kayınvalidem orada olmamı beklemiyordu hiç:) beni görünce şaşırdı ve içeri girdi tepkili etrafa anormal davranışlar eşimde anne noluyo dedi? senin bu karın varya bana parmağını sallaya sallaya konuştu saygısızlık yaptı bağırdı çağırdı evden kovdu dedi...ben şok ...inanamıyordum nasıl ben varken yüzüme baka baka iftira eder,yalan yere yemin etti :S...bende lafını kestim anne yalan söylüyorsun diye...bana sen susssssss, konuşma ,bölme lafımı, sussana ...delirmiş haldeydi,oğlum Allah sana sabırlar versin nasıl geçiniyorsun bununla,çingene bile baş edemez bununla(oysa ki bu olay olana kadar yüzüme birşey diyemıyordu direk hep başkalarını örnek vererek laf vuruyordu)...ve yıllarca biriktirdiği kini gördüm gözlerinde tüm olay bundan ibaret ...hala içime yediremıyorum bu davranışını ...ve ben anladım ki yıllarca arkamdan iftira etti eşimin durduk yere anlamsız tepkilerinin nedeni açığa çıktı...

eve geldim ağlaya ağlaya Allaha şükür ettim bunu benim gözüme gösterdin iftira edişini kulaklarımla duydumya çok şükür dedim,yoksa eşim hakkımda şüphelere kapılacaktı gene...onu Allaha havale ettim affetmeyeceği tek şeylerden birisi iftira...

eşime gelince tek problem senın bana para harcamandı dedim izahatta bulundum kayınvalıdem yokken ,eşimde ben 34 yaşında adamım kimse beni yönlendiremez kandıramaz dedi ve konu kapandı o günden sonra

2 gün geçti aradan bundan sonra ne yaparım bilmiyorum...siz hanımlar kayınvalideniz sizin yüzünüze baka baka eşinize sizin hakkında iftira atsa ve sizi asla konuşturmaya çalışmasa o an beni dinliceksin dese...siz bundan sonra ne yaparsınız? o kadınla görüşür müsünüz?

kayınvalidem nasıl yüzüme bakacak? böyle iftira atmayı benım yanımda göze alıyorsa ipleri tamamen koparmış,oğluyla beni ayırma çabasına düşmüş belli...ne yapmalıyım ?fikir verir misiniz siz değerli hanımlar?

arkadaşım,benzer şeyler ben deyaşadım.o zamana kadar beni seviyor zannetmiştim.hani bazı davranışlarından şüphelenmiyor değildim ama konduramıyordum.eşim de öyle.sonra bi patladı bana hem de eşimin yanında.kustu içindekileri.o nefret,o kin dolu bakışlar,ne iftiralar.eşim şok oldu.hiç annemden beklemezdim dedi.çıktık geldik evimize.3 hafta ağladım,kızdım,bağırdım.ne oldu biliyor musun arkadaşım?karşı taraf hayatına devam ediyor.ben salak mıyım dedim.ben de devam ediyorum hayatıma.hala içim acıyor aklıma geldikçe ama yanilmeyelim.amaç sadece eşimizin yanında bizi kötü biri gibi tanıtıp boşanmamızı sağlamak.görüşme arkadaşım.ben görüşmüyorum.zaten şükür 20 saat uzaktayım.telefon bile açmıyorum.şimdi oyun yapıyor eşime.senin sevdiğini bi de severiz falan diyip ağlıyor..eşim eskiden inanırdı ama o bağırmaları,o kin dolu bakışlarını gördü bi kere.sen de tatlı canını üzme.değmez arkadaşım.kötü olma ama mesafeli ol.az dur yanlarında.napalım.Allah yar ve yardımcımız olsun

arkadaşım,benzer şeyler ben deyaşadım.o zamana kadar beni seviyor zannetmiştim.hani bazı davranışlarından şüphelenmiyor değildim ama konduramıyordum.eşim de öyle.sonra bi patladı bana hem de eşimin yanında.kustu içindekileri.o nefret,o kin dolu bakışlar,ne iftiralar.eşim şok oldu.hiç annemden beklemezdim dedi.çıktık geldik evimize.3 hafta ağladım,kızdım,bağırdım.ne oldu biliyor musun arkadaşım?karşı taraf hayatına devam ediyor.ben salak mıyım dedim.ben de devam ediyorum hayatıma.hala içim acıyor aklıma geldikçe ama yanilmeyelim.amaç sadece eşimizin yanında bizi kötü biri gibi tanıtıp boşanmamızı sağlamak.görüşme arkadaşım.ben görüşmüyorum.zaten şükür 20 saat uzaktayım.telefon bile açmıyorum.şimdi oyun yapıyor eşime.senin sevdiğini bi de severiz falan diyip ağlıyor..eşim eskiden inanırdı ama o bağırmaları,o kin dolu bakışlarını gördü bi kere.sen de tatlı canını üzme.değmez arkadaşım.kötü olma ama mesafeli ol.az dur yanlarında.napalım.Allah yar ve yardımcımız olsun

sağol canım cvb için...haklısın bende normal hayatıma devam etmelıyım ama unutamıyorum olanları..gözümün önünden gitmiyor o sahne..iftira bu sonuçta basit birşey değil..görüşmücem bundan sonra ...evet annesi öyle konuştukca bende sakin bir sesle eşime bana hitap şekline bakr mıısn dedim..eşim elini alnına koydu dirseğinide masaya kayınvalidemin delirmiş halii izledi kaşları çatık şekilde masaya baktı hep...düşünüyordu...bende lafa karışıp yalan söyluyor dıye kendımı ifade ettim..ama nefret ettim bu kadından.. o günden sonra bu konu açılmadı...acaba eşimi karşıma lasam ben annenle asla görüşmücem desem yanlış mı yaparım? gerçi kaynanamda benı görmek istemıyordur...

eşiniz anladı mı acaba size iftira atıldığını?

ben kendımı o an savundum eşim çok şaşkındı zaten.. o günden sonra bu konu hiç açılmadı...sormadım bana inanıyor musun diye...acaba eşimi karşıma alsam konuşsam mı yada bu konuyu hiç açmasam olmamış gibi mi davransam

bu ilk vukuatıysa,
bence konuşma. eşin şu an annesi hakkında konuşmaya hazır değildir. o da şaşkın demişsin zaten.
bir kere başladıysa, senin sakin ve etkilenmemiş tavrın onu daha da kışkırtacaktır.
mutlaka ama mutlaka başka arızalar çıkartacak.
hiç şüphem yok.
sen bekle eşine yük bindirme şimdi.
bekle o kendi görsün gerçekleri.
sen konuşursan, inan bana konuşan taraf haklıyken bile haksız oluyor.
susan herzaman mazlum taraf.
eşin de erkek içgüdüsüyle mazlum ve çaresiz olan kadını koruyup kollama eğiliminde olacaktır.
yani demek istediğim mazlum taraf sen ol.
kadın zaten gitmiş, mazlumu oynayacak besbelli.
kendini merak ettirecek, kızına arattırabilir anem hasta falan.
eşinin acıma duygusunu ele geçirmeye çalışacak.
hiç konuşma.
karşındaki sen giderken dönüyordu bu yoldan unutma.,

Son düzenleme:
bu ilk vukuatıysa,
bence konuşma. eşin şu an annesi hakkında konuşmaya hazır değildir. o da şaşkın demişsin zaten.
bir kere başladıysa, senin sakin ve etkilenmemiş tavrın onu daha da kışkırtacaktır.
mutlaka ama mutlaka başka arızalar çıkartacak.
hiç şüphem yok.
sen bekle eşine yük bindirme şimdi.
bekle o kendi görsün gerçekleri.
sen konuşursan, inan bana konuşan taraf haklıyken bile haksız oluyor.
susan herzaman mazlum taraf.
eşin de erkek içgüdüsüyle mazlum ve çaresiz olan kadını koruyup kollama eğiliminde olacaktır.
yani demek istediğim mazlum taraf sen ol.
kadın zaten gitmiş, mazlumu oynayacak besbelli.
kendini merak ettirecek, kızına arattırabilir anem hasta falan.
eşinin acıma duygusunu ele geçirmeye çalışacak.
hiç konuşma.
karşındaki sen giderken dönüyordu bu yoldan unutma.,

çok haklısın canım...kayınvalidem çok kurnaz..ayrıca bana oğlumun nefes almasından bile ne hissettiğini anlarım diyor...kayınvalidemın amacı sanırım eşimle bizi ayırmak ...ailem istanbula taşındı bizden uzaklaştılar...kayınvalidem 2 gün sonra sorun çıkartmaya başladı nasıl olsa ailesi gitti gelinde defolsun gitsin mantığını düşünüyor aile başka sehire geçince aileme olan davranışları bile değişti kayınvalidemin...ama bu derece iftira atabileceği hiç aklıma gelmemişti...
sanırım haklısın bu konuyu hiç açmasam...bir zaman sonra eşim hadi annemlere gidelim dicek...ama annen bunları yapmıştı bana desem aradan zaman gectıkten sonra yeniden problem cıkacak...acaba eşimin nabzını yoklasam mı sen kime inanadın diye? yada bu konuda ne yapmayı düşünüyorsun dıye sorsam mı..off ne zor durum ...bir tarafta annesi bir tarafta ben....o kavga esnasında sürekli bastırarak ben onun annesiyim,her iki lafından biri ben onun annesiyim oldu...

çok haklısın canım...kayınvalidem çok kurnaz..ayrıca bana oğlumun nefes almasından bile ne hissettiğini anlarım diyor...kayınvalidemın amacı sanırım eşimle bizi ayırmak ...ailem istanbula taşındı bizden uzaklaştılar...kayınvalidem 2 gün sonra sorun çıkartmaya başladı nasıl olsa ailesi gitti gelinde defolsun gitsin mantığını düşünüyor aile başka sehire geçince aileme olan davranışları bile değişti kayınvalidemin...ama bu derece iftira atabileceği hiç aklıma gelmemişti...
sanırım haklısın bu konuyu hiç açmasam...bir zaman sonra eşim hadi annemlere gidelim dicek...ama annen bunları yapmıştı bana desem aradan zaman gectıkten sonra yeniden problem cıkacak...acaba eşimin nabzını yoklasam mı sen kime inanadın diye? yada bu konuda ne yapmayı düşünüyorsun dıye sorsam mı..off ne zor durum ...bir tarafta annesi bir tarafta ben....o kavga esnasında sürekli bastırarak ben onun annesiyim,her iki lafından biri ben onun annesiyim oldu...

ah be güzelim,
yazıyorum yazıyorum hala soruyorsun.
anlıorum eşinle konuşmak istiyorsun ve seni haklı bulmasını tabi,
ama bu konuşmadan ne geçecek eline iyi düşün.
adamı arada bırakmış olacaksın.
ilk fırtınada annem ne cadıymış canım sen bi tanesin der mi. demez.
bunu düşünse bile demez.
o zaman sen kırılır hırslanırsın ve sen hata yapmaya başlarsın.
insan herzaman hırsına yenik düşer.

az önce yazdım.
kaynana çok ama çok kurnaz.
oğlunu senden daha iyi tanıyor bunu da unutma.

lütfen mazlum olan sen ol.
başka hiçbir şekilde başedemezsin onunla.
bak o neler yapacak. ne acındırmalar ne nazlar ne cilveler.
sen konuştuğunla kalırsın.
anneme gidelim derse git.
sakın laf sokma. ima yapma. hiçbişey deme.
gittiğinizde kadın senin gelmiş olmana bozulacak.
çünkü gitmeyeceğini hesap ediyordur.
hesapları tutmaıkça hırslanacak.
hırsına yenik düşecek.
eşin kendi şahit olmalı.
senin anlatman konuşman bi işe yaramaz canım.
biraz sabret.
filmin sonuna gelmişsiniz kaynana gerçek yüzünü çıkarmış artık gizleyemez.

Back