• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideniz eşininzin yanında size iftira atsa?

felicyam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
418
3
0
Ankara
evet arkadaşlar merak edıyorum acaba tepkiniz ne olurdu?

kayınvalidem hep yüzüme gülen ama arkamdan beni çekmeyen bir kadındı..kızlarından üstün olmam onlara birşeyler danışmadan her işi başarmam eşimle mutlu olmam kısaca herşeyi kıskandılar..bunun farkındaydım hatta arkamdan konuştuklarını biliyordum...eşime benden bahsettiklerini de ne zaman eşim annesigille görüşse bana olan tavırları değişiyordu...annen seni bana karşı dolduruyor dediğimde tepkili hayır yok öyle birşey diyordu..ailen bana kötü davrandı dediğimde inanmıyordu adlarını ağzına alma diyordu.Annen desem SUS diyordu ,belkide iyi birşey söylicektim lafın devamını duymadan sus diyordu o derece...

neyse 2 gün önce kayınvalidemle aramızda bir konuşma geçti evde eşim bana birşey almıştı bunlarda çekemedi ne gerek var paranızı harcamasaydınız vs. birsürü laf bende sen eşimin bana aldığını neden istemiyorsun kocamın parası,sende kocanın parasını yiyorsun dedim sanane dedi evden çıktı...

akşam üzeri dükkana gittim ,birden oda geldi,kayınvalidem orada olmamı beklemiyordu hiç:) beni görünce şaşırdı ve içeri girdi tepkili etrafa anormal davranışlar eşimde anne noluyo dedi? senin bu karın varya bana parmağını sallaya sallaya konuştu saygısızlık yaptı bağırdı çağırdı evden kovdu dedi...ben şok ...inanamıyordum nasıl ben varken yüzüme baka baka iftira eder,yalan yere yemin etti :S...bende lafını kestim anne yalan söylüyorsun diye...bana sen susssssss, konuşma ,bölme lafımı, sussana ...delirmiş haldeydi,oğlum Allah sana sabırlar versin nasıl geçiniyorsun bununla,çingene bile baş edemez bununla(oysa ki bu olay olana kadar yüzüme birşey diyemıyordu direk hep başkalarını örnek vererek laf vuruyordu)...ve yıllarca biriktirdiği kini gördüm gözlerinde tüm olay bundan ibaret ...hala içime yediremıyorum bu davranışını ...ve ben anladım ki yıllarca arkamdan iftira etti eşimin durduk yere anlamsız tepkilerinin nedeni açığa çıktı...

eve geldim ağlaya ağlaya Allaha şükür ettim bunu benim gözüme gösterdin iftira edişini kulaklarımla duydumya çok şükür dedim,yoksa eşim hakkımda şüphelere kapılacaktı gene...onu Allaha havale ettim affetmeyeceği tek şeylerden birisi iftira...

eşime gelince tek problem senın bana para harcamandı dedim izahatta bulundum kayınvalıdem yokken ,eşimde ben 34 yaşında adamım kimse beni yönlendiremez kandıramaz dedi ve konu kapandı o günden sonra

2 gün geçti aradan bundan sonra ne yaparım bilmiyorum...siz hanımlar kayınvalideniz sizin yüzünüze baka baka eşinize sizin hakkında iftira atsa ve sizi asla konuşturmaya çalışmasa o an beni dinliceksin dese...siz bundan sonra ne yaparsınız? o kadınla görüşür müsünüz?

kayınvalidem nasıl yüzüme bakacak? böyle iftira atmayı benım yanımda göze alıyorsa ipleri tamamen koparmış,oğluyla beni ayırma çabasına düşmüş belli...ne yapmalıyım ?fikir verir misiniz siz değerli hanımlar?

Böyle insanlara gerçekten inanamıyorum.hadi beni koy kenara benden korkacak değilsinde Allah'tan korkmadan nasıl yaparlar bunu anlamıyorum ben.
ben hiç kinci bir insan değilimdir.sorun yaşadıktan sonra sinirim geçer oturur düşünürüm.karşımdaknin haklı tarafı var mıydı acaba diye.içimde en ufak bir huzursuzluk olsa o kişiyle tekrar konuşmayı denerim.ama bu kadar kesin bir şekilde haklı görüyosam kendimi içimde de huzursuzluk olmaz dolayısıyla gidip konuşmamda o insanla.yerinde olsam bundan sonra ne eşimle bu konuyu konuşurum ne de kayınvalideme birşey söylerim ki kayınvaliden yaptığı yanlışı anladığı zaman gelip seninle konuşup özür dilemeyeceği için sende bir açık arayacak hatanı kollayacak.böylece kendi yaptığı unutulacak ve olay senin üstüne dönecektir.eşinde annesinin haksız olduğuna inansa dahi annesine birşey demeyeceği gibi dedirtmeyecektirde en azından sen bunu görmeyecek ve duymayacaksın büyük ihtimalle.bence sessiz kal eşin durumu düzeltmeye çalışırsa çalışsın.

Böyle insanlara gerçekten inanamıyorum.hadi beni koy kenara benden korkacak değilsinde Allah'tan korkmadan nasıl yaparlar bunu anlamıyorum ben.
ben hiç kinci bir insan değilimdir.sorun yaşadıktan sonra sinirim geçer oturur düşünürüm.karşımdaknin haklı tarafı var mıydı acaba diye.içimde en ufak bir huzursuzluk olsa o kişiyle tekrar konuşmayı denerim.ama bu kadar kesin bir şekilde haklı görüyosam kendimi içimde de huzursuzluk olmaz dolayısıyla gidip konuşmamda o insanla.yerinde olsam bundan sonra ne eşimle bu konuyu konuşurum ne de kayınvalideme birşey söylerim ki kayınvaliden yaptığı yanlışı anladığı zaman gelip seninle konuşup özür dilemeyeceği için sende bir açık arayacak hatanı kollayacak.böylece kendi yaptığı unutulacak ve olay senin üstüne dönecektir.eşinde annesinin haksız olduğuna inansa dahi annesine birşey demeyeceği gibi dedirtmeyecektirde en azından sen bunu görmeyecek ve duymayacaksın büyük ihtimalle.bence sessiz kal eşin durumu düzeltmeye çalışırsa çalışsın.

cevap için teşekkürler,hala inanamıyorum,nasıl bu derece yalan konuşur benım soyledığımle onun anlattığı uçurum..şimdi anlıyorum ki bu zamana kadar arkamdan neler söylediler...hiç güvenim kalmadı namaz kılan hacca giden bir kadın Allahın üzerine yemin etti yanımda,bu çok kötü bir kadın yeni farkına vardım bu kadarını asla tahmın edemezdim,namusuma bile laf ederler Allah korusun..

yüzüme nasıl bakacak demişsiniz.. iftira atabilen cinsten insanlar iki gün sonra hicbirşey olmamıs gibi yapmakta ustadırlar.. bu sizi daha da sinirlendirecek.. Kolaylık diliyorum size... bu tip kaynanalardan bıktım usandım bezdım bayılazzzaaaaaam

yüzüme nasıl bakacak demişsiniz.. iftira atabilen cinsten insanlar iki gün sonra hicbirşey olmamıs gibi yapmakta ustadırlar.. bu sizi daha da sinirlendirecek.. Kolaylık diliyorum size... bu tip kaynanalardan bıktım usandım bezdım bayılazzzaaaaaam

benim korkum bunu göze alıyorsa beni silmiş eşimle ayırmayı göze almıştır ,ben bunalım oldum...

Son düzenleme:
bunalma lütfen dik dur ..pozisyonu koru:) iftira ne demek.. bu tamamen hanımefendının egoistliği hep bana hep bana

teşekkür ederim..haklısın ..aslında bu olaydan sonra içim rahatladı .neler yapabileceğini gördüm şüphelerim yersiz değilmiş...fakat bunu yapan insan ne derece tehlikeli olabılır bunuda göze almak şart

Bana kalırsa eşinin davranışlarını takip et üzüldüğünü ona belli et
sen değil o senden özür dilesin annesinin yaptıkları için

görüşme hususundada annesi atacak değil fakat sıkta görüşmezsiniz. Görüşsenizde dk durun muhabbete girmeyin. giderseniz zorla gittiğinizi belli edin, gelirsede seviyeli durun
Kendinizide boş yere yıpratmayın

Erkeklerin hepsi Annelerinin ne mal olduklarını biliyorlar ama eşlerinden gelecek tepkiyi kaldıramazlar bu nedenle rol yaparlar ya da saydırmaya çalışırlar.

kayınvaliden eşinle konuşup onu kendi tarafına çekmeden önce, sen güzelce konuş ve herşeyi doğru düzgün anlat..

senden önce davranırsa kayınvaliden eğer , eşin annesinin etkisinde kalacağı için ,senin anlattıkların havada kalacak..

benden söylemesi

kaynanam yok ama görümcelerim ve eşimin teyzesi almaya çalıştı bu görevi...
bende şahit oldum ileri geri konuşmalarına...
görüşmüyorum hiçbiriyle......

hakkında hıc konusmam ...
evıne gıtmem ...
evımede almam ...
bu kadar basıt ...

Eşin senin haklılığını görüp yanında durmuş ya kv ne yapsa boş. Mesafeni koru fazla muhatap olma.Ben olsam özür dileyene kadar ne arar ne sorarım.

eşim gitmek isteseydi bu olaydan sonra "bana dokunma psikolojım uygun deıl. inanamıyorum yeminine ve yıllarca nasıl aptalca beni sevdiğini sanarak masum görerek bakmışım şaşkınlıgım kendıme. ilişkilerin ilerleyen zamanı düşünerek sen gideceksen git ama bana 1 ay ısrar etme " derdim. ki hep böyle yaptım ve hep ilk adımı onlar attı

iftira çok kötü birşey ya nasıl cesaret ediyorlar böyle şeylere anlamam ki rabbim doğru yola getirir inşallah. Kaynanan bence egoistin teki eşini paylaşamıyor ve sana aldığı herşey ona batıyor bu kadın sizi ileride ayırmaya da kalkabilir bence araya baya mesafe koy kendini ezdirme bayramdan bayrama görüş bence o da zorla mecburen geldiğini belli ederek.

eşinizin annesi olduğu için gidip gelmelerinizi kesemeyebilirsiniz.ancak paylaşımlarınız fazla olmasın.alınandan,gelenden,gidenden,yapılandan bahsetmeyin de soruda sormayın.konuşmalarınız rutin ve mesafeli olsun.nasılsınız?çok şükür iyiyim-havalar güzel ... v.s. gibi laf sokmaya çalışmayın sokulan lafları arkanıza atın,cevap vermeyin..

hanımlar cevaplarınız için teşekkür ederim...o kadar üzgünüm ki bu olanlardan sonra evde sürekli eşim evde yokken el açtım Allaha yalvardım ağladım bu attığı iftirayı yanına koyma bana ne yaptıysa şimdiye kadar aynıları evli olan kızlarına dönsün iyilik yada kötülük onu sen bilirsin Rabbim sen herşeyi görensin diye dua ettim...ve kayınvalidem apartopar evli kızının yaşadığı şehire gitti...neler olduğunu tam bilmiyorum ama etme bulma dünyası ....

cevap için teşekkürler,hala inanamıyorum,nasıl bu derece yalan konuşur benım soyledığımle onun anlattığı uçurum..şimdi anlıyorum ki bu zamana kadar arkamdan neler söylediler...hiç güvenim kalmadı namaz kılan hacca giden bir kadın Allahın üzerine yemin etti yanımda,bu çok kötü bir kadın yeni farkına vardım bu kadarını asla tahmın edemezdim,namusuma bile laf ederler Allah korusun..

ben dinini inkar edipte hala camide namaz kılan insanlar tanıyorum
o yüzden hiç şaşırma canım

ben dinini inkar edipte hala camide namaz kılan insanlar tanıyorum
o yüzden hiç şaşırma canım

evet canım haklısın...dışarda öyle insan cok duyuyorum fakat birebir yaşayınca birde eşimin annesi olunca o kadar yıprandım ki...bildiğim tüm doğruları unuttum...

Back