Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Sanki haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz böyle. Yani ertesi gün çağırırsa anne böyle düzen iyi iki haftada bir yada haftada bir gelelim der kapatırsın konuyu. Hiç gitmeyince cidden bir sorun mu var diye düşünüyordur. Veya bir gün anne size yemeğe gelicez dersin, gününü sen belirlemiş olursun
Evet belki de ben ayarlayamadım dengeyi, hep korktum devamı gelecek diye.Cunku 1 gün gitsek ertesi gün için planlar yapıyor her gün arıyor.Bir de konuştuktan sonra da anlamadığını görünce de 2 haftada bir ya da ayda birle sınırlı kalacağını düşünmedim

Evet çok güzel ifade etmişsiniz tam olarak böyle oluyor.Kayinvalidem ağlayınca ben bile üzülüyorum kendimi kötü gelin gibi hissediyorum ama ben oğluyla onun arasında bir engel dağılımlı.Zaten sürekli orda altlı üstlü müstakil daire sürekli görüyorlar birbirlerini.Konustum bu sekilde de göndermek istemiyor boşanmaktan çok korkuyor ama aramızdaki dengeyi de sağlayamıyor.. Sen gidersen ben de gelirim diyor ama gercekten kafami dinlemeye çok ihtiyacım var Sabah akşam bu konuyu dusundugimu farkettim,bi de onlarla konuşup bunun çözülmediğini görmek kendini ifade edemedigimi dusunmek daha cok yıpratıyor beni ama gayet açık konuştum anlamamaları mümkün degil
Siz o binadan başka eve geçmedikçe ve eşiniz annesiyle kesin konuşmadıkça düzelmez ,ilişkiler hep eşlerin saçma davranışı yüzünden bozuluyor, erkekler ailelerine söz hakkı vermese asla bunlar yaşanmaz, bence bu süreçte eşinize de tavırlı durun yüz vermeyin .. Gözünü iyice korkutun akli başına gelsin, git ailenin yanında kafanı dinle eşine de net bir şekilde rest çek ancak böyle düzelir en azından işin ciddiyetini anlarlar ...

Ev’i onlar mı aldı?
Ben siz eşinizle aldınız sandım..
Onun evinde oturduğun müddet,onun istekleri olacaktır..
Kendi kendinize başka ev baksanız,satın almak zor olur belkide,kiralık olarak başka yere çıkın derim
Ev esimin dedesinden kalma bir ev.Aslinda biraz birikmisimiz var kiraya çıksak ben de çalışsam biriktirip alabiliriz bir apartman dairesi ama esim müstakil ev seviyor onun istediği müstakil ev yıllarımızı alır.Hic sanmam sıfırdan başlayıp bir ev almak için çabalasın.Ailesi hep hazıra alıştırmış hazırı bırakıp da asla kendi mücadele edip elini taşın altına koymaz.Yoksa çalışmasına çalışıyor köşeye para atar o konularda akıllıdır ama varken onu elinim tersiyle itip ben yapayım diyebilecek biri değil.

Esin gitsin hergun onlarda yesin madem bu yemek mevzusu bu kadar hayat memat meselesi ise.
Kv gercekten mutlu olacaksa hatta esin sadece uyumaya gelsin evine.
Cok enteresan ya.
Kaç kere dedim hafta sonlari annenlerde yiyebilirsin hem seni de görmüş olurlar baskı yapmazlar belki diye ama ne o gitti onlar çağırdı.Benle olunca kıymete biniyor resmen

Uzun süredir sırf bu durumdan dolayı sürekli konu açıyorsun. Eşin o evde çalışmaya devam ettikçe bu problem BİT-MEZ.

Yeni ev yeni ev dediğin yer de iki adım mesafede. Eşin de hala sütten kesilmemiş. Üzgünüm ama bu sorunların hiçbiri çözülmeyecek. Sakın çocuk filan yapma. Gözünü aç. Oradan bi şekilde taşınmaya bak. Yoksa buraya daha çooook konu açarsın.

Adım gibi biliyordum bunun böyle olacağını. Bu insanlar laftan anlamaz, eşinizin de gerizekalı olduğunu düşünmüyorum gayet sizin aylardır anlatmaya çalıştığıniz şeyi anliyo bence, hatta kvniz de anliyo, sizi adam yerine koymuyolar. Bi daha çocuk düşündüğünüz zaman önce "şuan herşey düzeldi sorun yok" falan yazdığınız iyimser mesajlarınızı okuyun, sonra da bu konuyu. Siz sorunlarınızı çözdüğünüze inanıp rahatlamak istiyosunuz ama sorun bu insanların ta kendisi

Evli degilim
Ama bu tarz bir konusmada esim israr etse "ben isrardan hoslanmam israr=saygisizlik bana göre ve annen gucenip.aliniyorsa onun sorunu " derdim
Madem es ile aile olunuyor o zaman anne babaya da once esime sorayim.diyecek esiniz de cocuk, sorumsuz ve annesinin eteginden ayrılamamis belli
Bir de altli ustlu ya da yakin oturma olayina karsiyim, hep derim ev sahibim bile mümkünse aynı şehirde olmasin :)

Merhaba , ben de benzer şeyler yaşadım, seni çok iyi anlıyorum. Hatayı ilk başlarda orada yemek yiyerek yapmışsın şimdi tavrının değiştiğini düşünüyolar ve alışmışlardı seninle yemek yemeye, düzene alışmak kolaydır bozmak zordur. Ben bu süreçte dayanıklı durdum, sürekli hayır dedim, sen çağırma ben istedikçe geleyim dedim, kendi yaptığım yemekleri de senin gönderdiklerini de çöpe atiyorum bunların günahı hep boynuna dedim( ölçüsüzce çok koyuyor yemeği) , ben eve alışmak istiyorum dedim, eşimle kavga ettiğimiz zaman oldu ama kararım netti,eşim beni anladı ve destek oldu bu fikre, artık ben canım isteyince geliyor, çok özel bir şey hazırladıysa arıyor ister misin getireyim mi? diye soruyor. Yani kararınızda devam edin.
Evet canim ben hatayı bastan yaptım farkındayım ve çok pişmanım.Cok tecrübesizdim böyle isteklerinin olacağını bilemedim.Onceleri sadece hafta sonuyken ne ara böyle her güne döndü ben bile anlamadım.Zaman geçtikçe kendimi çok yorulmuş bezmiş hissettim.Defalarca açık açık konuştum anlamıyorlar.Kendimi anlatmak için harcadığım çabanın,onlara karşı saygısızlık yapmayayım diye o kadar dikkat etmemin havada kaldığını gördüm.Eşim önceleri biraz bana destek olmaya başlamıştı ama sürekli eşimle konuşa konuşa suan yanina çekiyor.Ona ağlıyor mu bilmiyorum esim ailesini istemediğimi düşünüyor gibi konuştu.Her gün yaptığım yemeklerden 1 tabak önce onlara gönderirim hallerini hatırlarını sorarım istemeyen bir insan bunları yapmaz.Kendimden şüphe eder oldum.Ben sadece bu kadar yakın ilişkiden sıkıldım ve evimde yemek yemek istiyorum hepsi bu.Cunku ne zaman gitsem ertesi gün de istedi daha ertesi gün de.Hala ısrarla hayır diyorum ama çok yoruldum

Siz o binadan başka eve geçmedikçe ve eşiniz annesiyle kesin konuşmadıkça düzelmez ,ilişkiler hep eşlerin saçma davranışı yüzünden bozuluyor, erkekler ailelerine söz hakkı vermese asla bunlar yaşanmaz, bence bu süreçte eşinize de tavırlı durun yüz vermeyin .. Gözünü iyice korkutun akli başına gelsin, git ailenin yanında kafanı dinle eşine de net bir şekilde rest çek ancak böyle düzelir en azından işin ciddiyetini anlarlar ...
Evet çok haklısınız.Esimle suan konuşmuyorum en kısa zamanda biletimi alip ailemin yanina gideceğim

Size hak verdim. Tavrınızı çok saygılı bir şekilde koymuşsunuz ama karşınızdaki insan anlamıyor. Ben de olsam sürekli annemde ya da kayınvalidem de yemek istemem bende sizin gibi düşünüyorum bu aile olmayı engelleyen bir durum. Eşiniz bu işi çözmeli artık olay sizin çözebileceğiniz boyuttan çıkmış.

Bi de siz fazla yumuşak baslisiniz tabii sizi sindirebiliceklerini düşünüyorlar bence. Mesela ben olsam siz oruçluyken eşinizin annesine yemeğe gitmediği günlerde Perran kutman edasıyla elimi belime koyup "NİYE GİTMİYOSUN, ANANLA SENİN GAREZİNİZ BANA HERALDE, BENİ KEYFİMDEN ETMEDEN GORUSEMİYOSUNUZ CİK GİT ANNENDE YEMEK YE" derdim. Tatlı tatlı konuşmanin çözüm olmadığı durumlarda okkalı bi çıngarı her zaman tavsiye ederim. Hatta bayılırım laftan anlamayan insanları laf sokup cirkeflik yapıp hayattan bezdirmeye

Meraba arkadaşlar.Sonuna kadar okumanizi rica ediyorum cunku artik mental olarak çok yoruldum :KK43:( Kendimi hatırlatayım 1 ay sonra evliliğimizde 2. yilimiz olacak.Kayinvalidemle altlı usluyuz yeni evimiz yapılıyor ama 30 metre ilerde.Kayivalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu.Sadece haftasonu başlayan bu durum bir baktim ki her gün oldu.Ben de altta kalmayayım diye çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapsak"derdi.Yani ertesi gün de onlarla yiyeceğimiz belli oluyordu 1,5 sene katlandım ve artik cok yoruldum.Önceden çok çekiniyordum burda konu açtıktan sonra yorumlardan aldığım cesaretle kendisiyle konuştum "Tamam tamam sorun değil "dedi ama ertesi gün oğlunu arayıp davet etti esim evde yiyeceğiz dedi.Ertesi gün yine aradi.Yine hayır dedi.Sonra gorumcemin 1 ay gelip Kayinvalidem de kalmasıyla 1 ay rahatladık.Cunku gorumcemin konuşmadığımız için o olunca cagiramiyor.Neyse 1 ay sonrasında yine davet etti Gorumcemi uğurlar uğurlamaz bizi arıyor çağırıyor.Ben evde yiyeceğiz dedim.Aslinda 1 ay geçmiş gidebilirdim ama o kadar korkuyorum ki yine bu davetler başlayacak önünü alamayacağım diye.Yoksa ayda bir giderim.Bilsem her gün ısrar etmeyecek haftada bir de giderdim ama ne zaman gitsem yüz bulup her gün çağırıyor.Esimin zaten onlarda çalışma odası var bizim evde internet çekmiyor diye.Hani görmüyor desem anne yüreği oğlunu özlemiştir derim ama inanın benden çok görüyor.Ben şuan ramazan oruç tutuyorum onlar tutmuyor mesela,istersen hafta sonlari git orda öğle yemeğini birlikte yiyin diyorum ne esim gidiyor ne onlar çağırıyor.Sanirim amaç beni rahatsiz etmek.Gecen ehliyet kursum vardi ona gidiyoruz arabaya tam bindim günaydın dedi günaydın anne nasilsin dedim halini hattını sordum.Iyiyim dedi bugün bizde yiyelim mi?Hem öğlen hem akşam yemeği.Ben de Sagol anne ben hazırlarım sen kendini yorma dedim.Baktim ağlıyor.Neye uğradığımi şaşırdım ağlayan birini görünce çok üzülürüm.Esime neden annen ağlıyor dedim.Sen sürekli hayır diyince annem kendiyle ilgili bir sorunun var sanıyor dedi.Anne dedim tamam bugün birlikte yiyelim hem de konuşalım dedim tamam dedi.Kursta derse hic kendimi veremedim ders boyunca düşündüm konusacaklarimi düşündüm nasil bu isin içinden çıkarım onu düşündüm.Aglamamak için kendimi zor tuttum.Eve döndük kayinvalidemlere çıktık.Sarildim anne dedim seninle ilgili neden bir sorun olsun,ben esime kızıyorum çünkü burda yiyince eve alışveriş yapmak istemiyor hem de çok yoğun çalışıyor birbirimizi bir yemekte görüyoruz dedim.Neyse istersen yemekten sonra daha detaylı konuşalım dedim tamam dedi.Yemekten sonra anlattım anne dedim bak sen sürekli biseler de getiriyorsun ben seni kac kere uyardım beni dinlemedin sen getirdikçe oğlum sorumluluk öğrenemiyor bak dedim 1,5 senedir evliyiz daha çöp atmayı bilmiyor.(Yurt dışında çöpler plastik gıda vs diye sınırlandırılır hepsinin ayri rengi var ve esim doğma büyüme yurt dışı ama bilmez,ben 1,5 senedir burdayım hepsini biliyorum)E diyor bugüne kadar o yapmadı bilmiyor.Tamam iste dedim bak fırsat versen öğrenecek.Ki fırsat verince gerçekten öğreniyor.Ve çok yoğun çalışıyor biz birbirimizi göremiyoruz dedim.E buraya geliyor bizimle degil ki dedi.Burda odasında çalışıyor benim evde olmayınca sizinle birlikte dedigimi düşünüyor.Oyle demedim odasında çalıştığını biliyorum çünkü.Neyse konuştuk anladıklarını düşündüm ama anlamamışlar.O yemeğin üzerinden 2 hafta geçti.Bugun bahçeye çıktım.Annemle görüntülü konuşuyorum.Bugun beraber yiyelim mi dedi.Ben de Sagol anne ben hazırlarım dedim.Israr etti.Bu ısrarların sonu yok biliyorum ve ısrar edilmesini sevmiyorum.Esimle de farklı bir konudan tartışmışız oraya gidip mutlu çift rolleri yapmaya da hic halim yok.Orucum iftarı yaptıktan sonra zaten tansiyonum çok düşük ve halsiz düşüyorum uzanmak istiyorum yemekten sonra.Asla bırakmaz biliyorum erkenden.Cok ısrar edince anne dedim biz şuan konuşmuyoruz eşimle aramız limoni o yüzden ısrar etme dedim.Bu çok çirkin bir durum ama dedi.Neyse annem telefonda bekliyor ama duymadı neyseki.Anneme bunları anlatmadım çok anlayışlı insanlar olarak biliyor.Bahceye ciktigima da pişman oldum ne zaman bahçede görse yemeğe çağırıyor.Neyse bana burda da huzur yok dedim içimden içeri girdim.Biraz zaman geçti eşim geldi.Annem dedi yemeğe davet etmiş istememissin.Evet dedim.Daha önce de konuştuğumuz gibi 1,5 sene yeterince birlikte yedik artik yemek istemiyorum.Annem dedi sürekli onlarla yediğimiz için simdi istemediğin için onlarla bir sorunun var sanıyor.Cok sinirlendim.Cunku daha önce kendileriyle ilgili bir sorunumuz olmadığını esimi işlerinden dolayı göremediğimi sadece yemekte birbirimizi gördüğümüzü söylemiştim.Annenle ben konuşmuştum dedim nasıl böyle anlayabilir hala.Ne sorunum olabilir 1,5 sene isteklerini yapmışım artik ben de kendi evimde yemek istiyorum dedim.Esim de bu aileme saygısızlık 2 hafta önce yedik 2 hafta geçmiş yine yiyebiliriz ne var bunda dedi.Biliyorsun dedim annen bir kere yesek her gün arıyor anlamıyor anlamak istemiyor dedim.Sen artik evlenmişsin aile mi kalmış dedim.Eger ailenden ayri kalamiyorduysan (ki ayri degil altlı ustluyuz calisma odası da orda her dakika görüyorlar) evlenmeseydin dedim.Benim ailem Türkiye de ben bu kadar ağlamıyorum nedir dedim evlendikten sonra bu ailem de ailem diye tutturman.Neyse böyle tartıştık o yukarı çıktı onlara orda isleri de vardi belki annesiyle de konuştu ne konuştu bilmiyorum ama kesin konuşmuştur.Ben de annesine mesaj attim.Anne daha önce birlikte yemek istememe sebebimin senden ötürü degil bizim artik bir aile oluşumuz ve artik evimizde yemek istediğimizi söylemiştim.Bu yüzden size saygısızlık ettigimi düşünmüyorum dedim.Ama dedim ne konuştuysan eşimle biz kavga ettik ve artik birbirimizden soğuduk birbirimize tahammulumuz kalmadı.Geldigimden beri kiz kardeşi ile ilgili sorunlar ailevi sorunlar artik dedim ben dayanamıyorum.Turkiye ye geri dönecegim ve babamla bu konuyu konuşacağım.Bu şekilde biseyler yazdim cevap yazmadı.Arkadaslar benim görmediğim bir hatam varsa lütfen söyleyin ben artık eşimle normalde hicbir sorun yaşamazken bu birlikte yemek yeme olayı beni iyice geriyor ve aramizda huzursuzluk çıkıyor sadece bu sebepten dolayı.Esim normalde çok iyidir bana,vitaminlerime kadar düşünür arabamın kapısına kadar açar özel günleri es geçmez iyi davranır sevgisini belli eder ama bu kayinvalidemin birlikte yemek yeme arzusu artik bizim evliligimizfe ciddi sorunlar yaratmaya başladı.Gercekten ne yapacagimi düşünemez oldum.Ailemin yanina gitme konusunda kararliyim kafami dinlemeye çok ihtiyacım var.Gorumcem gelir o var diye çıkamam bahçeye aman yine kavga çıkarır Kayinvalidem olunca çıkamam yine o bitmek bilmez davetler başlayacak diye.Gercekten korkumdan evde oturmaya başladım artik. Iyice psikolojim bozuldu.Gece gündüz bunun içinden nasıl çıkabilirim diye düşünüyorum sürekli stresten midem ağrıyor ne yapayım bana akıl verin
Sürekli yemek yemek yemek yemek okudum
Daha öncede konularınızı hatırlıyorum
Ordada hep yemek yemek yemek
Bunaldım okurken, sonuna kadar sabırla okudum yeni birşey gelecekmi diye-ama yok

Konuşmalarında onlarla yemek istemediğini değil de eşinle vakit geçirmek başbaşa kalmak istediğini gündüzleri orda olduğundan akşamları en azından sadece ikimiz olsak falan desen

Dayımın eşide gelini evde yemek yapmıyor her akşam onda yiyor diye şikayet ediyordu. Ne garip hayatlar. Bence haklısınız tabiki evde eşle beraber yiyip aile evli gibi hissetmeye. Ama çocuk olduktan sonra bu durum işinize çok yarayacak.

Oğlu hep yanındaymış bu özlem değildir anlattığınıza göre. Siz sıkıntınızı söylemişsiniz peki kv bu konu da ne diyor? Yani gerekcesi ne acaba?

Ben mesela yemek yapmayi ve yedirmeyi seven biriyim ve bunu sevdiklerim yesin çok isterim. Ilerde kv. Olunca tabii ki zirt pirt çağırmam. Acaba kadın da boyle bir huy mu var?

Sevdiklerimi besleyince farkli bir haz duyuyorum 😁

Ya da mesela sizin yemeklere mi guvenemiyor? Kotu manada değil zaman geçtikce insan daha bir ustalaşıyor ya, o açıdan.

Eğer durum böyle ise politik olun. " Anneciğim yemeklerini çok beğeniyorum bana da ögretir misin? Deseniz. Bir iki göstersin sonrası için kendi mutfağıma da adapte olayım takıldığım yerde sorarım oğluna iyi bakmak istiyorum bilmem ne 😂🤣😋

Çok uzundu okuyamadım, başlığa hitaben yazayım;

kayınvalideyle gemileri yakacak kadar samimi olmasaydınız keşke.
Çok uzun olan bir şeyi okumuyorsan yanıt da gitme boşuna bildirim gidiyor konu sahibine sinir bozuyorsunuz siz gibiler. Çok saçma. Okumadıysan yanıt yazma bu kadar basit.

2 haftadan sonra da davet geri çevrilmezdi bence, bozulmakta haklı.
Ama asla ısrarcılığı anlamayacağım, insanlar başkasının alanına nasıl bu kadar rahat giriyorlar bilmiyorum.
Ayda bire indirmeye çalıştım aslinda.Ama 2 gün de gitmesek bozuluyordu.Asla memnun edemiyoruz.Evliligim resmen Kayinvalidemi mutlu etmeye çalışmakla geçiyor.Bundan rahatsiz oldum,belki keskin bir geçiş yaptım ama konuşmasam haklı çok konuştum kendisiyle.Kizlari var ayri yaşıyor arabayla 15 dakika mesafede.Kizlarini bu kadar yanlarında istemiyorlar hic ona baskı yaptıklarını görmedim ama neden bize bu kadar baskı yapıyorlar anlamıyorum.Eşimi gitmediğimiz zamanlarda görmese anlayacağım anne yüreği özluyordur diyeceğim ama her gün orda zaten.Cocuk degil ki esim 34 yaşında.Kucuk evlenirse Anladim ama koskoca adam olmuş artık o zaman benim ailem ne yapsın kızları başka ülkede ama hiç serzenişlerini duymadım

Bastan beri konularını takip ediyorum biliyorsun canım

ŞU kv gerçekten sinir bozucu bunun yanında eşin
Eşin daha neyi anlamdı ki bir düzene sokmuyor artık senin yıpranmaya sebeb oluyor ayrıca evliliğimizin huzuru da kaçıyor aranızda dir dir olup duruyor
Buds yıpratıcı evden uzanacağım yerde yakın bir yer başka bir mahalle falan olsa
Ne diyeceğimi inan bilemiyorum
Allah sabır versin

Resmen aile,oğlunu evlendirmemiş.Eve oğluna afedersiniz yatak arkadaşı almış.Oğullarıyla hayatları olduğu gibi devam etmeli siz onlara ayak uydurmalısınız diye düşünüyorlar.Tam dile getiremediği için kv ağlayarak üstünü kapatıyor.Saf koca da tabiki bunları görmüyor.

Siz çok güzel yapmışsınız.Gayet anlaşılır bir şekilde sabırla konuşmuşsunuz.Asla geri adım atmayın hem eşinize hem kv ye karşı.Eşinizle de açık açık konuşun.Biz bu şekilde bir aile değiliz.Ben annenle konuşunca yanlış anlaşılıyor.Ya sen açıkça konuş ya da sen ailenle bensiz mutlu Mesut yaşayın diye resti çekin.Önünüzde yıllar var.Bir de çocuk olsa daha beter olur.Dik duruşunuzdan vazgeçmeyin.

X