• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yapmacık davranışları

neyapcambenn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2022
144
109
33
Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. Onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Nişana kadar herşey çok güzeldi. Gayet seviyeli bir şekilde birbirimize hal hatır sorardık güzel güzel muhabbet ederdik.
Düğün zamanı yaklaştıkça kayınvalidemde bazı değişiklikler hissetmeye başladım. Mesela nişanlımla konuşurken ona hep ismiyle hitap ederdi. Son zamanlarda uzata uzata aşşşkıımmmm, aslanımmm, erkek gibi erkekkkk vs vs saçma sapan hitap şekillerine başladı. Nişanlım bile kendisine anne hayırdır ben ölecek miyim niye böyle konuşmaya başladın benimle diye takılıyor.
İlk tanıştığımızda nişanlım, kayınvalidemin telefonunda oğlum diye kayıtlıydı geçenlerde farkettim aşkımmmm diye kaydetmiş. Görümcem gördüğünde dalga geçti aaa noldu da abim senin aşkın oldu diye. Ben de konusu açılmışken görümcemi konuşturmak için niye hep böyle değiller miydi dedim. Görümcem de annemle abim hiç anlaşamazlar sürekli kavga ederler ilk defa aralarını bu kadar iyi görüyorum dedi. Kayınvalidem hemen hayır hep böyleydik biz diye atladı. Allah muhabbettinizi bozmasın deyip konuyu geçiştirdim.
Bugün de düğünden sonra yaşayacağımız evin kira sözleşmesini dolduruyorduk. Her zamanki gibi kayınvalidem peşimizdeydi. Nişanlımın ikameti değişeceği için ağlamaya başladı. Nişanlım da anne valla beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum en iyisi yanına gelelim biz diye espri yaptı. Eve gelince görümceme anlattım olanı. Aaa inanamıyorum şu an anlattıklarına niye ağlasın ki ikamet yüzünden dedi.
Özet olarak oğlunu sevme şekli, hitap şekli hiç biri benim için önemli değil. Ama nişanlımın ve görümcemin tavırlarından anladığım kadarıyla asla böyle bir ilişkileri yoktu. Artık özellikle benim yanımda böyle davrandığını düşünüyorum. Halbuki onun oğlu, benim de nişanlım istediği gibi sevsin öpsün koklasın ne diyebilirim ki. Benim çocuğum olsa ben de çok severim. Ama sanki benim yanımdayken daha abartılı bir şekilde aşkımmmmm, aslanımmmm, misss kokulummm dediğini düşünmeye başladım. Sizce ben de yersiz bir kıskançlık mı başladı yoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor veya başka bir açıklaması olabilir mi bu durumun fikirlerinizi bekliyorum.

Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yine 😂😂🤭 siz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.

Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yine 😂😂🤭 siz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.
Nişanlımla ilgili hiç problemim yok çok şükür ama artık annesinin bu hareketleri iyice garip gelmeye başladı. Sonuçta biz onların ortakları değiliz ki oğullarının sevdiği kadınlarız. Böyle nispet yapmaya çalışır gibi garip garip şeyler komik gelmeye başladı artık. Laf arasında yüzüne çarpıp kötü olacağız diye korkuyorum 🤷🏼‍♀️😂

Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. Onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Nişana kadar herşey çok güzeldi. Gayet seviyeli bir şekilde birbirimize hal hatır sorardık güzel güzel muhabbet ederdik.
Düğün zamanı yaklaştıkça kayınvalidemde bazı değişiklikler hissetmeye başladım. Mesela nişanlımla konuşurken ona hep ismiyle hitap ederdi. Son zamanlarda uzata uzata aşşşkıımmmm, aslanımmm, erkek gibi erkekkkk vs vs saçma sapan hitap şekillerine başladı. Nişanlım bile kendisine anne hayırdır ben ölecek miyim niye böyle konuşmaya başladın benimle diye takılıyor.
İlk tanıştığımızda nişanlım, kayınvalidemin telefonunda oğlum diye kayıtlıydı geçenlerde farkettim aşkımmmm diye kaydetmiş. Görümcem gördüğünde dalga geçti aaa noldu da abim senin aşkın oldu diye. Ben de konusu açılmışken görümcemi konuşturmak için niye hep böyle değiller miydi dedim. Görümcem de annemle abim hiç anlaşamazlar sürekli kavga ederler ilk defa aralarını bu kadar iyi görüyorum dedi. Kayınvalidem hemen hayır hep böyleydik biz diye atladı. Allah muhabbettinizi bozmasın deyip konuyu geçiştirdim.
Bugün de düğünden sonra yaşayacağımız evin kira sözleşmesini dolduruyorduk. Her zamanki gibi kayınvalidem peşimizdeydi. Nişanlımın ikameti değişeceği için ağlamaya başladı. Nişanlım da anne valla beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum en iyisi yanına gelelim biz diye espri yaptı. Eve gelince görümceme anlattım olanı. Aaa inanamıyorum şu an anlattıklarına niye ağlasın ki ikamet yüzünden dedi.
Özet olarak oğlunu sevme şekli, hitap şekli hiç biri benim için önemli değil. Ama nişanlımın ve görümcemin tavırlarından anladığım kadarıyla asla böyle bir ilişkileri yoktu. Artık özellikle benim yanımda böyle davrandığını düşünüyorum. Halbuki onun oğlu, benim de nişanlım istediği gibi sevsin öpsün koklasın ne diyebilirim ki. Benim çocuğum olsa ben de çok severim. Ama sanki benim yanımdayken daha abartılı bir şekilde aşkımmmmm, aslanımmmm, misss kokulummm dediğini düşünmeye başladım. Sizce ben de yersiz bir kıskançlık mı başladı yoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor veya başka bir açıklaması olabilir mi bu durumun fikirlerinizi bekliyorum.
Kayınvalideniz çocukluk yapıyor olabilir. Ya da sizin nabzınızı ölçüyordur. Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim. Konuşmanın mı bi faydası oldu, kayınvalidemin melekliği mi bilmiyorum ama çok şükür baldan tatlıdır. Sen de ona bir anne olarak onun tahtında gözün olmadığını, onun yerinin daima ayrı olacağını hissettir bence bu durum düzenlecek.

Kayınvalideniz çocukluk yapıyor olabilir. Ya da sizin nabzınızı ölçüyordur. Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim. Konuşmanın mı bi faydası oldu, kayınvalidemin melekliği mi bilmiyorum ama çok şükür baldan tatlıdır. Sen de ona bir anne olarak onun tahtında gözün olmadığını, onun yerinin daima ayrı olacağını hissettir bence bu durum düzenlecek.
Bu fikre bayıldım. Aynen böyle bir konuşma yapacağım. Umarım düzelir 🙏🏻

Kayınvaliden olgun yapıcı ve aklı başında bi kadın değil.

Ikameti değişen oğluna ağıt yakacagina kendi kütüğüne ağla, soyadın bile değişmiş, köyünü sorsam hatirlamazsin anneciğim dedikten sonra şuh bi kahkaha atsaydın güzel olurdu . Arıza çıkarsa şaka yaptım diye şaşkınlıkla savunma yaparsın.

Oglunu kıskanıyor işte.

Ortadogu toplumlarında görülen erkek evlâtperestligi sendromuna yakalanmış bi kv oldu. Allah yardımcın olsun.

Yorumları okuyarak geldim de...

Nedir bu kv leri taht sahibi yapan?

Hangi konuda rekabet etmeyelim , neyi paylaşırken problem yaşamayalım diye önlem alınıyor?

Oğlu mu burda uğruna rekabet edilen?

O kadar üzülüyorum ki bu coğrafyada erkek evlat sapığı ailelerin gelinlerine ve kızlarına.

Seni bilemem konu sahibi arkadaş; Fakat ben olsam asla böyle bir konuşma yapmazdım.

Anne başka, eş başka.Bütün erkeklerin bunu idrak edebilmelerini bekliyordum ama galiba çok bekleyeceğim.

Bu erkekperestlik bu şekilde beslendiği sürece hiç bitmeyecek galiba.

Uğruna rekabet edilen kız evlat yok, kv ile paylaşılamayın kız yok . Sadece süregelen bir erkek manyaklıgı var toplumda. Yemin ederim topyekun tedaviye ihtiyacı var bi coğrafyanın. Ciddi anlamda büyük bir sosyolojik problem içindeyiz ve bu sorun erkek terörizmine sebep oluyor. Her gün haberlerde görebilirsiniz ...

Allah sonumuzu hayır etsin ama ... hiç sanmıyorum.

Genelleme yapmak istemiyorum ama zamanında evladına gereken ilgiyi göstermeyen anneler içten içe bunu bilir. Evladınında bu ilgisizliğin farkında olduğunu sezer ama rahattır. Ben anneyim kontejanında olduğu için bu yerine birşey olmayacağını bilir.

İleride gelin kavramı hayatlarına girdiğinde artık o yerin sarsılması için bir tehdit oluşturur. Artık oğlu sevilecek ve bu sevgi oğlunun başını döndürüpte benim tahtımı sallar mı korkusu başlar.

Kendi bile farkında değildir ama bilinçaltı istemsizce oğluna yönelir. Bir nevi elde tutma çabası gibi.

Oğluyla iletişim ve sevgi taşları oturmuş anneler bu yapı taşlarına güvenir ve sakindir. Gelini bir tehdit olarak görmezler aksine evladının gözündeki mutluluğa sevinirler. Gelini aileye katılan bir ferd olarak kabul ederler.

Uzattım ama demek istediğim bu durumun sizinle alakası yok. Nişanlınızın annesini rahatlatması gerekiyor. Sizin bir tehdit olmadığınızı göstermesi lazım. Annenin yeri başka gibi cümleler ve biraz ilgi işi çözer.

Bu evliliğizde biraz sizin canınızı sıkabilir bazen kv lerin gelini kabul etmesi yıllar sürebiliyor. Siz de onu tehdit olarak algılarsanız kavgalar eksik olmaz. Hoş görün he diyin geçin. Takılmayın. Çünkü dediğim gibi bu onun iç meselesi sizinle ilgisi yok.

Bu fikre bayıldım. Aynen böyle bir konuşma yapacağım. Umarım düzelir 🙏🏻
Rica ediyorum böyle bir konuşma yapmayın.
Lğtfen bu kafalardan çıkın artık. Bu erkek anneleri kaynana vs kim oturttu bu tahta onları ? Böyle gelmiş böyle gitmesin artık yeter.
Neden ona bu konuşma yapma gereği duyasın ? O senin annenle bunu konuşuyor mı rekabete giriyor mu, lütfen kendi değerinizi bilin sınırınızı çizin.

Merhabalar
Geçmiş olsun, şimdiden başlamış evlendikten sonra daha beter olur. Tavsiyem önce kendi haline bırakıp gözlemleyin, sakın gıcık olduğunuzu belli etmeyin, cool olun, ilk yanlışı o yapsın sonra caresine bakarsınız

Komik mi şimdi bu
Bundan daha ahlaksız daha berbat daha densizce birşey söylenemezdi

Ben yerinizde olsam yapmam böyle bi konuşma ne gereksiz. Onun amaci zaten sizi rahatsiz etmek.
Görmezden duymazdan gelin.
Benim eşimin anneside evlendikten sonra oglunun bana davranişlarini gördükce aramizi bozmaya kalkti kiskanir oldu oglunu öyle birbirilerine cok bagli bi ailede degiller birden degerlendi adam aşkim ogluşumlar falan.

Ben kafasinda var bu kadinin dedim uzak durdum en baştanda mesafemi koydum ve zamanla birakti böyle yapmacik davranmayi sizede tavsiye ederim.

Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim.
:işsiz::işsiz::işsiz: N neyapcambenn
Konu sahibi sakın böyle bir konuşma falan yapma. Kendi değerini azaltma karşısında. Bu konuşmanın bıraktığı tek his acizlik....

Bunda anlamayacak bisey yok oglunu kiskaniyor iste oglu giderken kiymete binmiş. Sakin kvdenle sacma bir konusma yapip gereksiz gaz verme kadina ne alaka sacma sapan seyler soyleceksin bundan daha ezikce seyler duymadim. Senin muhattabin esin olacak adam birak o sacmalasin gormemezlikten gel. Sana mudahale gibi bir davranisi olursa nisanlinin agzini ara bu sekilde evlendikten sonra karismasini yada yonetmesini iatemiyorum tarzinda bak adamin tavrina herseyin farkindaysa devam.

Sen nisanlisisin o ise annesi..
Yani annesi askim demis,disaridan tanimadik,bilinmedik bir kadin dememis ki..
Annesinden neden kiskaniyorsun adami.
Nasil istiyorsa seslensin ogluna..
Hemen de gorumceyle kaynatmaya basliyorsun..
Seni kotulese,surekli sahsina bir satasma olsa tmm derim de bu bos..
Abarti bence..
Hayir kiskanclik diyorsun ben de ona sasiriyorum..
Annesi askim diyor,sanki metresi demis gibi geriliyorsun..

Back