• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidemin tavirlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kadin biraz umursamaz , sessiz yasli ustelik.
Istedigini.almis yapmis bir saat uyunasi belki rahatsiz ..
Ailende abartiyor . gibime geldi..

Kayınvalideniz ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak çok belli. İsterseniz ayrılın atın nişanı ama sonra pişman olmayın.

Bana göre, bu kadar az bilgiyle yorum yapmak doğru olmaz, objektif olmak lazım gelir.
O nedenle kayın valideniz gerçekten iyi niyetli mi yoksa kötü niyetli mi konularına yorum yapamayacağım.
Tek önerebileceğim, kayınvalidenizi fazla umursamayıp evliliğinize ve sevdiğiniz adama konsantre olun. Bu kadar erkenden yıpratmayın kendinizi, tavırlarını görmezden gelin, pozitif düşünmeye gayret edin. :)

Kayınvalideniz ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak çok belli. İsterseniz ayrılın atın nişanı ama sonra pişman olmayın.

kayinvalidemi tanimiyorsunuz
bazi tavirlari gercekten cok kirici
herneyse ya zaten en büyük sorun
kayinvalidemin nisanlima sart kosmasi
ya onunla olursun ya benimle demesi
cünkü ogluna ayaklarini kremletip kuzu kuzu kendisine bakilmasini bekliyor
evlenip kendi hayatini kurmasini degil
herhalde o yüzden böyle davrandi bana
benimkisi de ana kuzusu cikti :cool:
hadi hayirlisi :KK51:

evet bu isteme konusundaki görevli olan abiydi zaten bu yüzden nisanlimin annesine hic acilmadi bu konu
aslinda kendisini sevdim tonton bir kadin
ama agzina geleni söyleyen bir yapisi var..
önceden oglu sakinmis simdi sinirli hallerini görünce
senin yüzünden diye laf sokmuslugu var bana..
veya yigenine zaman ayiramiyormus benim yüzümden
nisan alisverisinde sadece iki üc kuyumcu gezdik bilezik alindi
bohca vs yok
sonra yoruldum deyip gelmedi yüzük bakmaya
halbuki yanimda olmasini isterdim..
yani benimle pazara gitmisligi var orda neden yorulmadi da bana yuzuk bakarken yoruldu diye düsündüm
tabi büyük bir sorun degil benim icin
ama birkere oluyor böyle seyler kayinvalidemle iyi gecinmek onun beni sevmesini isterim
istenilmeyen gelin olmak istemem

Gerçekten baze kizlari anlamakta güçlük çekiyorum. Insan alis veriste, özelikle yüzük alisverisinde erkek arkadasinin yerine 60 küsür kadinin niye yaninda olmasini istesin? Kadin yasli ve hasta, niye onun ile alisverise çikiyorsunki bi kere?

Ve kadin eger uykusu gelmisse, sana mi soracak? Kadin 60 küsür yasinda, hap aliyor ve bir saat uyudu diye kadini yargiliyorsunuz! Kv'den ile iyi geçinmek istiyorsan, kadinin her harektini gözemleme, yargilama ve anlayis göster. Gerçekten artik kv'delerin iside kolay degil. Her yere gelini takip ederlerse suç, gelini yalniz birakirlarsa suç. Hakikatten acidim kadina.

Gerçekten baze kizlari anlamakta güçlük çekiyorum. Insan alis veriste, özelikle yüzük alisverisinde erkek arkadasinin yerine 60 küsür kadinin niye yaninda olmasini istesin? Kadin yasli ve hasta, niye onun ile alisverise çikiyorsunki bi kere?

Ve kadin eger uykusu gelmisse, sana mi soracak? Kadin 60 küsür yasinda, hap aliyor ve bir saat uyudu diye kadini yargiliyorsunuz! Kv'den ile iyi geçinmek istiyorsan, kadinin her harektini gözemleme, yargilama ve anlayis göster. Gerçekten artik kv'delerin iside kolay degil. Her yere gelini takip ederlerse suç, gelini yalniz birakirlarsa suç. Hakikatten acidim kadina.

Yok sana soracakti.
Benim onun uyumasinla sorunum yok.
Ailem yüzünden yazmis bulundum cunki onlarin bahanesiydi ve sorunlari nisanlimin bosanmis ve yasca benden büyük olmasi. Yazdigim geri kalan mesajlari okumadan cvp yazmasiniz cok sevinirim. iyi aksamlar

mevzu ilk mesajda anlatılandan çok başka bi boyuta geçti yalnız şu an :confused:

Tipik kv tavirlari..iyisi cok az bulunur. . Benimki de sagolsun az burnumdan getirmedi..ama ogrendigim bir şey var ki asla geri adim atma..dugunune gelmeyecekse gelmrsin..benimkide hu emrivakikerle hayatimizinnicine etri.. yani deme o ki qman üzülür kırılır diye istediginden vazgeçme asla..sinrasi dahada husran olur cunku

Yani sorsan kimsenin kayınvalidesiyle arası günlük güneşlik değildir herhalde :)) ben 6 aydır nişanlıyım daha bişey görmedm çok şükür kv den daha :) şmdilik iyiyiz ama işte aransın sorulsun istior yani biraz alıngan :))
senin durumuna gelince çok ciddi bi durum göremedm ben.. nişanlınla aranda ciddi sorunlar yoksa kv idare edilebilir diye düşünüyorum zaten her gelinin görevi değilmidir kv leri idare etmek :) bazen at gözlüklerini takacaksın işte canım. Mutluluklar...

aynen
siz bana bakmayin aklim karisik hersey ve herkes üstüme üstüme geliyor :KK61:

Bence esas kayınvalidenin şart koşması mevsunu daha da açıklayarak konu açmalıydınız. Açıkçası kararsız arkadaşa katılıyorum. İnsan yüzüğü nişanlısı ile tek başına seçmek ister. Belki size incelik bile yapmış olabilir, başbaşa kendi zevkinize göre seçin diye. O bakımdan bana biraz öküzün altında buzağı arıyorsun gibi geldi.
Benim de eşimin babası yok, abisi yok erkek kardeşi var ama annesi istedi. Bugüne kadar da bir kere olsun bunun üzerine düşünmedim. Siz de bunu büyütmeyin. Allah'ın emri dememesi hoş olmamış ama nişan atmaya da sebep değil.
Camiye giden insan ile hasta insana azıcık anlayışlı olunur diye düşünüyorum. Yani en azından Allah'ın emri ile istenmemeyi bu kadar önemseyen bir aile namaz yüzünden geç kalınmayı da hoşgörmeli bence.
Nişanlınızı seviyorsanız bunlara canınızı sıkmayın. Zaten nişanlınız sizin şehrinizde yaşayacak. Sıkıntı hiç kalmaz.

Ben senin konunu hatırladım..
Daha dün açmıştın ve dün de yorum yazdım..
Hiç yazmadın sonra hiç bir yoruma cevap vermedin.

Nişanlın evlenmiş boşanmış arada 9 yaş var ve nişanlının ailesi ilgisiz..
Mutlu olabileceğine gerçekten inanıyor musun?
O konuyu açtın da neden yorumları hiç dikkate almadın peki?

Sürekli aynı sıkıntı hakkında konu açıyorsun ama yapacağın şey belli
ya nişanı atacaksın yada kaderine razı olacaksın..
Çünkü burda konu açıyosun beğenmeyince tek bir cevap bile yok
1 gün sonra hop yine aynı sıkıntıdan bir başka konu...
Böyle çözümlenmez kendin bir karar alman lazım çok geç olmadan.

O konundada yazdım burdada yazıyorum aileni dinle.

Ana kuzusu olmasaydı karısı boşamazdı zaten:KK39:

Cok abartiyorsunuz bence. Kadinida anlayin canim. Kocasi yok basinda. Herseyi o yapiyor ustleniyor. Siz boyle her kucuk seyi sorun ederseniz cok mutsuz olursunuz.

Ya mesela demişssin ya babet giyecektim topuklu giy dedi falan diye benim de kv bana arada dokundurur. Ben uzun ve iriyim onlar ana kız minyon mesela bana sana göre terlik yok falan der ya da hırka verir ay bu sana olur mu falan. Kötü niyey yok yapıyorlar işte. Ama işin boyutu başkaysa bilemem.

Nişanlınızın 2.evliliği olacak sonuçta belkide kv nizin bu umursamazlık tavırları ondan olabilir mi acaba? Nişanlınızında ilk evliliği olmuş olsaydı şuan daha mı bir heyecanlı olurmuydu ki acaba? Diye kendi kendime duşundum..

Ayrıca yuzukleri bende nişanlım ile başbaşa seçmek isterim en guzeli, gerek yok ki aile buyuklerinin yanınızda olmasına ...Oğluna da varsın duşkun olsun Annesi sonuçta ya... Çok ciddi bir sorun inanın goremedim..

mutluluklar dilerim size.

Aileni dinle..kendin de fark etmissin zaten anne oğul arasındaki iletişim senin olduğun şehirde de devam edecek hatta evine bile tamamen gelebilir..yani oglundan ayrılacağını sanmıyorum. .ee sen zaten şimdiden sitem ediyorsun evlenince daha da gözüne batacak..iyice düşün bence hem neden boşanmış aile kurmuş olduğunun farkına varamayanlardan mi idi acaba?

Kvyi takma diyemiycem çünkü zorla taktırıyolar
Maddi olarak isteklerin yapılmış ama manevi ?
Babetmiş topuklu ayakkabıymış kimseyi ilgilendirmez sen ne istiosan o
Allah'ın emrii ... Bunu söylemediyse ya edep adap bilmio ya oğlumun emriyle diemiodur
Iyi düşün evlilik için

müstakbel kayinvalidem ile nisan icin taki bakmaya gittigimizde bilezikler alindiktan sonra yoruldum siz devam edin diyerekten
beni annemi ve nisanlimi yanliz birakip bir cafeye oturup sigara icti cay icti ..yüzüklerimizi sectigimizde yanimizda yoktu yani.
isteme gününde annesi beni istedi.. nisanlimin abisi gelmedi babasi da vefat edeli yillar olmus.
kahveler icildi annesi konusmaya basladi iyi dileklerde bulundu ama sanki olmus bitmise getirdi ve
o "allahin emriyle peygamberin kavliyle kizinizi ogluma istiyorum " demedi.. sessizlik ve saskinlik oldu bir an
ve dedem uyardi normalde böyle böyle denir diye ..ama kayinvalidem birsey eklemedi üstüne yinede.
benim basimdan kaynak sular döküldü cok sinirlendim ama ertesi gün nisan olacak ve nisanlimi sevdigim icin sustum
sonra nisan evde oldugu icin ..o gün benim akrabalarim geldiginde bir saat gibi benim odamda uyudu ..
gerci normalde de yasli (62) oldugu icin ve ilac kullandigi icin hep uyuyormus öyle.. ama böyle bir günde uyumasini hic hos karsilamadi
ailem..abisi de nisan günü geldi esi ile birlikte ama hepimizi bekleterek.yani en son onlar geldi camiiye ugramislar ondan gec kalmislar.
cok karisik yazdim kusura bakmayin..ama ailem bu olaylari bana hatirlatip evlenme konusunda düsünmemi istiyorlar
hatta karsi cikiyorlar suan. benimde hosuma gitmeyen seyler oldu ama kondurmak istemiyorum veya asktan kör oldum ..
kayinvalidem boyum kisa diye topuklu giymemi söyledi nisan günü ..zaten giyecegimi biliyordu ama daha pasta kesim vs
daha olmamisken babet giyerim rahat olsun diye demistim veya zayif oldugum icin bazen laf sokuyor gibime geliyor..
sanki istenmiyormusum hissine kapilip üzülüyorum. nisanlimla benim oturdugum sehire tasinmayi düsündügümüz icin de dügüne gelmem aramam sormam diyormus vs birsürü derdim var kizlarrr off
Bazı ilaçlar insanlarda durgunluk, uyku ve unutkanlık sorunlarını yaratabilir ve bu sorunlar her insanda da görülmeyebilir, belki kayınvalidenizde de yan etkileri oluyordur ama eşinin vefat etmiş olmasının getirdiği bir tutukluk da olabilir kimbilir o an neler hissediyor aileniz biraz empati yapsın , abisi de ayıp etmiş gerçekten yine de nişan bozmayı gerektirecek bir durum göremiyorum.

Değişik antika bir kayanan sigarasını baskırtan kahvesini yudumlayan, keyfine düşkün biraz standart dışı bir kaynana

utanma ve çekinme duydusundanda mahrum rahat takılan kaynana adayı

bence çok salmış kendini

kız evi her hareketi gözlemler sizi biraz tınlamıyor gibi

sanki beğenmemiş gibi

bana öyle geldi

oğlu ne ki hakim mi doktor mu?
Kendisi ne çaba göstermiş oğlunun geleceği için ?

Bu konudada fedakarlık yaptığını sanmıyorum, keyfine düşkün
ayrıntılara takılmayan bir kaynana

Back