• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidemin tavirlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
müstakbel kayinvalidem ile nisan icin taki bakmaya gittigimizde bilezikler alindiktan sonra yoruldum siz devam edin diyerekten
beni annemi ve nisanlimi yanliz birakip bir cafeye oturup sigara icti cay icti ..yüzüklerimizi sectigimizde yanimizda yoktu yani.
isteme gününde annesi beni istedi.. nisanlimin abisi gelmedi babasi da vefat edeli 8 yil olmus.
kahveler icildi annesi konusmaya basladi iyi dileklerde bulundu ama sanki olmus bitmise getirdi ve
o "allahin emriyle peygamberin kavliyle kizinizi ogluma istiyorum " demedi.. sessizlik ve saskinlik oldu bir an
ve dedem uyardi normalde böyle böyle denir diye ..ama kayinvalidem birsey eklemedi üstüne yinede.
benim basimdan kaynak sular döküldü cok sinirlendim ama ertesi gün nisan olacak ve nisanlimi sevdigim icin sustum
sonra nisan evde oldugu icin ..o gün benim akrabalarim geldiginde bir saat gibi benim odamda uyudu ..
gerci normalde de yasli (62) oldugu icin ve ilac kullandigi icin hep uyuyormus öyle.. ama böyle bir günde uyumasini hic hos karsilamadi
ailem..abisi de nisan günü geldi esi ile birlikte ama hepimizi bekleterek.yani en son onlar geldi camiiye ugramislar ondan gec kalmislar.
cok karisik yazdim kusura bakmayin..ama ailem bu olaylari bana hatirlatip evlenme konusunda düsünmemi istiyorlar
hatta karsi cikiyorlar suan. benimde hosuma gitmeyen seyler oldu ama kondurmak istemiyorum veya asktan kör oldum ..
kayinvalidem boyum kisa diye topuklu giymemi söyledi nisan günü ..zaten giyecegimi biliyordu ama daha pasta kesim vs
daha olmamisken babet giyerim rahat olsun diye demistim veya kilolu oldugum icin bazen laf sokuyor gibime geliyor..
sanki istenmiyormusum hissine kapilip üzülüyorum. nisanlimla baska sehire tasinmayi düsündügümüz icin de dügüne gelmem aramam sormam diyormus vs birsürü derdim var kizlarrr off

Son düzenleme:
Nişanı bozacak bir durum göremedim ben açıkcası sadece biraz ilgisiz, hafif umursamaz bir kayın valide olacak sanırım.

müstakbel kayinvalidem ile nisan icin taki bakmaya gittigimizde bilezikler alindiktan sonra yoruldum siz devam edin diyerekten
beni annemi ve nisanlimi yanliz birakip bir cafeye oturup sigara icti cay icti ..yüzüklerimizi sectigimizde yanimizda yoktu yani.
isteme gününde annesi beni istedi.. nisanlimin abisi gelmedi babasi da vefat edeli yillar olmus.
kahveler icildi annesi konusmaya basladi iyi dileklerde bulundu ama sanki olmus bitmise getirdi ve
o "allahin emriyle peygamberin kavliyle kizinizi ogluma istiyorum " demedi.. sessizlik ve saskinlik oldu bir an
ve dedem uyardi normalde böyle böyle denir diye ..ama kayinvalidem birsey eklemedi üstüne yinede.
benim basimdan kaynak sular döküldü cok sinirlendim ama ertesi gün nisan olacak ve nisanlimi sevdigim icin sustum
sonra nisan evde oldugu icin ..o gün benim akrabalarim geldiginde bir saat gibi benim odamda uyudu ..
gerci normalde de yasli (62) oldugu icin ve ilac kullandigi icin hep uyuyormus öyle.. ama böyle bir günde uyumasini hic hos karsilamadi

ailem..abisi de nisan günü geldi esi ile birlikte ama hepimizi bekleterek.yani en son onlar geldi camiiye ugramislar ondan gec kalmislar.
cok karisik yazdim kusura bakmayin..ama ailem bu olaylari bana hatirlatip evlenme konusunda düsünmemi istiyorlar
hatta karsi cikiyorlar suan. benimde hosuma gitmeyen seyler oldu ama kondurmak istemiyorum veya asktan kör oldum ..
kayinvalidem boyum kisa diye topuklu giymemi söyledi nisan günü ..zaten giyecegimi biliyordu ama daha pasta kesim vs
daha olmamisken babet giyerim rahat olsun diye demistim veya zayif oldugum icin bazen laf sokuyor gibime geliyor..
sanki istenmiyormusum hissine kapilip üzülüyorum. nisanlimla benim oturdugum sehire tasinmayi düsündügümüz icin de dügüne gelmem aramam sormam diyormus vs birsürü derdim var kizlarrr off

Ailenizin gazına geliyorsunuz. Kadın istediğinizi almış, nişanda bilezikler vs. İstemede heyecan yapmış olabilir. İyi niyet göstermek varken neden ters anlıyorsunuz? Kadın laf sokmamış, safa yatıp işten kaçmamış; oysa siz yatıp dinlendiğine bile kusur bulmuşsunuz. Belki o saatte uyumasa ilerleyen saatlerde fenalaşacak?

Daha başlamadan sorunlar başlamış canım.Kaynananla uzak olacaksan bence sorun etme.Düğüne kadar sabredersiniz.

Nişan atılacak bir durum göremedim sonuçta kayınvalideniz hastaymış,alışveriş sırasında yorulmuş olabilir Cafe'ye oturmasında bir sorun yok siz de onunla beraber oturabilirdiniz,ayrıca kadın nişan günü keyfi olarak uyumamış içtiği ilaçlar yüzünden uymuş,ailenizin gazına gelmeyin hastalık bu sonuçta.

İlac iciyormus uyumasi normal bunun dısındakı belirttiniz seyler pek sorun gibi gözükmüyor.....Anladıgım kadarıyla baska şehirden geliyorlar....

Siz zaten berabermişsiniz galiba.. Kv de amaaan zaten beraberler ne uzatacam, mecbur vereceksiniz kızı havasında gibime geldi

Bu arada yazdıklarında beni rahatsız eden şey..: abiinin istemeye gelmemesi( babasının vekili olarak, birde o her zaman söylenen allahın emri... ) bunlar hepimizin geleneği göreneği, üstelik dede uyarmışken.. Yoksa yüzük seçmemiş yorulmuş uyumuş bunlar sorun deil

Ailenizin gazına geliyorsunuz. Kadın istediğinizi almış, nişanda bilezikler vs. İstemede heyecan yapmış olabilir. İyi niyet göstermek varken neden ters anlıyorsunuz? Kadın laf sokmamış, safa yatıp işten kaçmamış; oysa siz yatıp dinlendiğine bile kusur bulmuşsunuz. Belki o saatte uyumasa ilerleyen saatlerde fenalaşacak?

yok ailemin gazina gelseydim nisani atmis olurdum suan
sizlerin fikirlerini almak icin konu actim zaten..
ailem bana yeterince deger göstermediklerinden dolayi üzülüyorlar
ve nisanlimin benden yasca büyük ve evlenmis bosanmis oldugunu da ekleyince
genel anlamda iclerine sinmiyor

isteme gününde annesi beni istedi.. nisanlimin abisi gelmedi babasi da vefat edeli yillar olmus.
daha olmamisken babet giyerim rahat olsun diye demistim veya zayif oldugum icin bazen laf sokuyor gibime geliyor..
sanki istenmiyormusum hissine kapilip üzülüyorum. nisanlimla benim oturdugum sehire tasinmayi düsündügümüz icin de dügüne gelmem aramam sormam diyormus vs birsürü derdim var kizlarrr off
Bence kv tavırlarında, abartılacak birşey yok, alışverişte yorulmuş oturmuş normal beğenecek olan sizsiniz zaten o üstüne düşeni yapmış çekilmi aradan, nişan günüde yaşlı kadın uyumuş insanlık hali, abiside gecikebilir bizimkilerde geçikti insanlar çalışıyor, trafik vs bunlar olağan şeyler, daha evlenmeden her harekete, her söze takılıp kalırsanız ooo... Sonu sizin için iyi olmaz, yıpranırsın yıpratırsın:KK51:

yok ailemin gazina gelseydim nisani atmis olurdum suan
sizlerin fikirlerini almak icin konu actim zaten..
ailem bana yeterince deger göstermediklerinden dolayi üzülüyorlar
ve nisanlimin benden yasca büyük ve evlenmis bosanmis oldugunu da ekleyince
genel anlamda iclerine sinmiyor

O zaman asıl sorun bu ufak tefek olanları bahane ediyorlar. Kaç yaş var aranızda? Çocuğu var mı?

Nisanliniz nasil onemli olan o.
Su sn kvniz kvniz olduğu için farklı görünebilir ama 62 yasinda kadin normal..

9 yas var aramizda cocugu yok

Canım kadin 60 li yaslardaysa eger Nisan alışverişinde yorulmuş olabilir gercekten. Ben bile kendi alışverişimde yorulunca sıkılmıştım hevesim azalmıştı. Isteme gunu olayına bisi diyemivem eer biraz nişanlın annesine bu emri vaki yaptıysa kadinda onun hırsına zaten aldık kızı ne isticem demis olabilir sadece bi ihtimal tabi. Uyuması konusunda sunu soyleyim annem bazı ilaçlar kullaniyo 40 lu yaslarda olmasına ragmen bazıları oyle uyku yapıyor ki gözünü bildigin açamıyor. Sen etrafın kinasmasjna bakma kadın ilac kullanıyorsa ve uyku bir yan etkiyse bırak milletin lafını. Ayakkabı konusunu da soyle duşun aynı şeyi annen deseydi kızım topuklu giy kısa kalma diye kızmazdin degil mi. Kv de muhtemelen millet boyuna posuna laf söyleyip seni üzmesin diye hatırlatmış olsa gerek. Olayları bide biyle duşun

Sanki hepimizin nişanı, düğünü tozpembeydi. Ufak ayrintilari amma buyutmussun. Ailenin derdi adamin bosanmis olmasi gibi. Ne varsa bosanmislarda? Yada yasi buyuk diyorsun ne varsa bjnda? Ask yasa, boya, posa engel tanimaz. Kadın uyusun ne var? Yada klasik isteme olmasin ne var? Bana sacma geldi bu dertleriniz

Bu arada yazdıklarında beni rahatsız eden şey..: abiinin istemeye gelmemesi( babasının vekili olarak, birde o her zaman söylenen allahın emri... ) bunlar hepimizin geleneği göreneği, üstelik dede uyarmışken.. Yoksa yüzük seçmemiş yorulmuş uyumuş bunlar sorun deil

evet bu isteme konusundaki görevli olan abiydi zaten bu yüzden nisanlimin annesine hic acilmadi bu konu
aslinda kendisini sevdim tonton bir kadin
ama agzina geleni söyleyen bir yapisi var..
önceden oglu sakinmis simdi sinirli hallerini görünce
senin yüzünden diye laf sokmuslugu var bana..
veya yigenine zaman ayiramiyormus benim yüzümden
nisan alisverisinde sadece iki üc kuyumcu gezdik bilezik alindi
bohca vs yok
sonra yoruldum deyip gelmedi yüzük bakmaya
halbuki yanimda olmasini isterdim..
yani benimle pazara gitmisligi var orda neden yorulmadi da bana yuzuk bakarken yoruldu diye düsündüm
tabi büyük bir sorun degil benim icin
ama birkere oluyor böyle seyler kayinvalidemle iyi gecinmek onun beni sevmesini isterim
istenilmeyen gelin olmak istemem

Back