• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin para konusundaki cimriliği

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Kızlar bana da bir akıl fikir verin ya:(

Kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.Bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.

Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.

Bu kadın nasıl olur da böyle bir şeyi kabul eder. Bu arada benzin masrafa 200 tl. Anlamıyorum gerçekten. Yaızk eşim de çok üzülüyo, hep başkalarının annesini görüyo benim annem neden böyle diye üzüüp duruyo:(((

Siz ne dersiniz? nasıl tepkiniz olur?

Diğerleri şükür ediyorsa siz de edin, kadın onlara bol kepçe de size mi eli sıkı? Bazı insanların huyu budur yapacak bişey yok, şunu da anlamıyorum kayınvalidenizin iyi ki durumu iyi, iyi olmasa ne olacaktı? Tek siz de değilsiniz ki kaç tane çocuğu varmış, hepsi sizden iyi de bir tek siz mi kendi yağınızla kavrulamıyorsunuz?

250 tl varken 200 tl benzin parası vermeniz lüx olmuş sinirlenmekte haklı olabilirsiniz ama kayınvalidenizden evinize katkıda bulunmasını beklemeniz ise çok yüksek beklenti. İstediği kadar zengin olsun kendi parası karar onun.

kayınvalideniz size para vermek zorunda değil ki.
zaten ben otobüsle giderim demiş, ee siz niye boşuna 200 tl masraf yapıp köye götürüyorsunuz anlamadım?
kendi ayaklarınızın üstünde durun, eşinize para verirse diğer çocuklarına da vermesi gerekir.
zaten belli bir yaşa gelmiş kadın. bırakın verirse verir, vermezse de kendi bileceği iş..
öyle bir mecburiyeti yok.

kızlar bana da bir akıl fikir verin ya:(

kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.

Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.

Bu kadın nasıl olur da böyle bir şeyi kabul eder. Bu arada benzin masrafa 200 tl. Anlamıyorum gerçekten. Yaızk eşim de çok üzülüyo, hep başkalarının annesini görüyo benim annem neden böyle diye üzüüp duruyo:(((

siz ne dersiniz? Nasıl tepkiniz olur?
hiç üzülmesin benim kayınvalidemi anlatın ona bugün..taşınacağız borç istedik eşim bankada parası olduğunu biliyordu.kayınvalidem yemin etti param yok dedi.ertesi gün maaşımı çek dedi.içerde 5000 liradan fazla para.şok oldu eşim.ama annesi sonuçta bişey diyemedi.bi dahada istemedik.

neden beklenti içine giriyorsunuz bu kadar?
anne baba yardım etmek zorunda mı artık?
para yetmiyorsa karı koca çalışır,idareli olursunuz

neden beklenti içine giriyorsunuz bu kadar?
anne baba yardım etmek zorunda mı artık?
para yetmiyorsa karı koca çalışır,idareli olursunuz

bide çalışıyormuşsunuz,
insan utanır annesinden yol parası istemeye
ayıp gerçekten :19:

Benzer durumlardayız
Eşimin 3 kardeşi yurt dışında durumları gayet yerinde, burdada 1 ablası var boşanmış annesinin yanında; çalışıyor eşinden nafakasını alıyor birtek biz zordayız kiradayız şükür geçiniyoruz ama daraldığımız sıkıldığımız oluyor 1 kere yardımını görmedik.

Düğünden sonra kv televizyonu gıdın alın ev hediyesı ben ödiycem dedi akşamına görümcem aradı carcar kavga "kadının birsürü borcu varmış düğünden dolayı nye pahalı tv almışız" 6 ay sonra evdeki eşyaları yenileyıp 20 bine araba aldılar.

1 sene önce ev almaya karar verdik babamın desteğiyle 30 bin yardım edıcektı.kv ye 5-10 yardım et ev alalım dedık param yok dedi ablalarınında hepsı sıkışık isteme dedi.Geçenlerde bebek tedavisi için 5-6 binlira lazım oldu bakarız dedi yarım ağız ses çıkarmadı vermedi. hafta sonu duyduk burdakı görümcem ev :53: almış ablalarıda destek olmuş (gelecek kaygısı demeyın muteahıtte verıldı evlerı her kardeşe 1 daire düşüyo ederi 350 bin )

işin özü istisnalar olsada anneler evlat ayırmaz lafı kocaaa bir yalan :36:

Kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.Bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.

Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi. k

Kayınvalideniz 2 bilezik takmış bu durumda saklanılacak birşey yok ki demekki içinden 2 tane takmak gelmiş,kadının 5 çocugu varmış hangi birine yardım etsin size ederse diğeri küser öbürüne ederse bir başkası küser,ayrıca kadın köyüne giderken otobüsle gideceğini söylemiş benzin parası isteyip götürmek isteyen eşiniz ben olsam annemden benzin parasını bile isteyemem kim bilir kayınvalideniz çocukları bu yaşa gelinceye kadar 200 tlik bir benzin parasından fazla para harcamıştır,kayınvalidenize tepki gösterecek birşey bulamadım konunuzda,ayrıca madem eliniz sıkışık kendi ailenizde yardım edebilir evlenince bir tek erkek ailelerinin ailesi yardım edecek diye bir olay yok.

Son düzenleme:
Hicbir kayinvalide cocugu evlenince yardim etmek zorunda degil
Paraniz yetmiyorsa bunu onceden bilmeniz ve buna gore davranmaniz gerekirdi
Kimse ana babasina guvenip evlenmemeli herkesin evi yurdu ayri parasi pulu ayri
Esiniz otobusle giderim diyen anasini ne diye masraf edip koye goturuyor ki size ne birakin neyle gidiyorsa gitsin

Size para vermek zorunda değil aslında artık oğlu evlenmiş ayrı bir yuvası var....Nasıl oğul annesine yardım edince bazı gelinler hemen der bizim bir yuvamız var artık önce biz diye !!.. bu da öyle bişey iş diğer türlü olunca neden kadın hemen cimri olsun.... Şöyle de bir durum var hiç bir anne evladı gerçekten çok zor durumdaysa yardım etmeden duramaz ,demekki öyle değilsiniz..:31:

İnsanın kendi annesi babası bile yardım etmek zorunda değil..
Belli başlı görevleri vardır eli ekmek tutana kadar bakmak gibi, eğitim aldırmak gibi..
Ama evlenmiş insan demek sorumluluk alabilen bir birey demek, e bu anaların babaların daha kaç yaşına kadar sırtında kambur olacağız ki? Ne zaman yükleri hafifleyecek, rahatlayacaklar.
Kendin geçinemeyeceksen evlenmemek en mantıklısı, hah ben evleneyim nasılsa ailemin durumu iyi, onlar yardım ederler.
Böyle bir düşünce şeklini doğru bulmuyorum çünkü karşımdaki insanlar sorumluluk alamayacak cinsten geldikleri için evlenmenin mantığıyla uyuşmuyorlar.
:ssz:

Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.

Ben anlayamıyorum parası olabilir ve size vermek gibi bir zorunluluğu yok sizinde bunu eleştirmeye hakkınız yok.
2 bilezik bile takmayanlar var , her şey bilezik mi yani :19: Durumunuz pek yok madem sizde eşinize bilezik aldırmayabilirdiniz.
O kadının içini ne bilebilirsiniz ki belki sıkıntısı var yansıtmıyor size , neden hep tek taraflı düşünüyorsunuz anlamış değilim.
Adı üstünde artık evlisiniz ve kendi başınızn çaresine bakacak ve ayaklarınızın üzerinde durmayı öğreneceksiniz. Hayatın gerçeği bu...

Daha çk yeni evlisiniz ALLAH(C.C)'ım mutlu ve huzurlu bir evlilik versin size...amin...:16:

İnsanın kendi annesi babası bile yardım etmek zorunda değil..
Belli başlı görevleri vardır eli ekmek tutana kadar bakmak gibi, eğitim aldırmak gibi..
Ama evlenmiş insan demek sorumluluk alabilen bir birey demek, e bu anaların babaların daha kaç yaşına kadar sırtında kambur olacağız ki? Ne zaman yükleri hafifleyecek, rahatlayacaklar.
Kendin geçinemeyeceksen evlenmemek en mantıklısı, hah ben evleneyim nasılsa ailemin durumu iyi, onlar yardım ederler.
Böyle bir düşünce şeklini doğru bulmuyorum çünkü karşımdaki insanlar sorumluluk alamayacak cinsten geldikleri için evlenmenin mantığıyla uyuşmuyorlar.
:ssz:

Sana tamamı ile katılıyorum :46::46::46:

Ben yorumumuda bu yönde yaptım zaten :34:

2 bilezik yapmis iste daha ne onu da bulamayanlar var sukredin bence halinize
Sizin anneniz size cok yardim ediyor sanirim kayinvalidenizden de beklediginize gore

Bence hata eşinde, annesi ne gerek var para gitmesin dediğinde iyi anne dediğin gibi sen otobüsle git o zaman demeliydi ben olsam öyle derdim, cebindeki son 250 TL nin 200 TL sini yol parası için harcamak gibi bir kahramanlığa girmesine gerek yoktu...

Birde şunu anlamıyorum, sırf ele güne karşı gösteriş olsun diye takı mevzusunun abartılmasını anlamıyorum. K.valideniz varlıklı olduğu halde iki tane taktıysa eşiniz niye bir kaç tane daha bilezik aldırtıyorsunuz. Ondan sonra borç ödüyoruz sıkıştık diye dertleniyorsunuz...

Bir kere oluyor diye insanların düğünlerine bu kadar masraf edip sonrasında guguman kuşu gibi düşünmelerini anlamıyorum ben. Ayağını yorganına uzatmak diye bir deyim var değil mi?

Son düzenleme:
köyde evi varmışta nasıl ev lüks dubleks olacak hali yok ya...

hadi onuda geçtim eskiden k.validen yokluk görmüş, harcamaz etmez para biriktirirler.. benim k.validede var, ama ben ona hak veriyorum.. eskiden yokluk gördüğü için. birde k.peder ölünce yada boşanırsak ortada kalırım düşüncesi oluyormuş... para mal mülk erkeğe ait oluyor ya...

bu gibi nedenlerden dolayı cimri oluyor işte... 200 tl size fazla geldiyse k.valideniz otobüsle gitmeyi teklif etmiş, gitseydi madem...

beklentinizi minimuma indirirseniz mutlu olursunuz...

Bence hata eşinde, annesi ne gerek var para gitmesin dediğinde iyi anne dediğin gibi sen otobüsle git o zaman demeliydi ben olsam öyle derdim, cebindeki son 250 TL nin 200 TL sini yol parası için harcamak gibi bir kahramanlığa girmesine gerek yoktu...

Birde şunu anlamıyorum, sırf ele güne karşı gösteriş olsun diye takı mevzusunun abartılmasını anlamıyorum. K.valideniz varlıklı olduğu halde iki tane taktıysa eşiniz niye bir kaç tane daha bilezik aldırtıyorsunuz. Ondan sonra borç ödüyoruz sıkıştık diye dertleniyorsunuz...

Bir kere oluyor diye insanların düğünlerine bu kadar masraf edip sonrasında guguman kuşu gibi düşünmelerini anlamıyorum ben. Ayağını yorganına uzatmak diye bir deyim var değil mi?

bir arkadaşta bilezik için kredi çektip bilezik aldırmış, gösteriş olsun diye düğününde takıldı... ee sonra kaç sene deli gibi borç ödediler. evde huzur kalmadı... bende anlamıyorum... haklısın....

sen ve eşin evlenip bi aile kurmuşsunuz kendi ailenizden yada eşinin ailesinden para yardımı beklemeniz manasız...
para yoksa annesi otobüsle gitmeliydi...

Back