- 13 Mart 2015
- 4.225
- 7.803
- 358
- Konu Sahibi Asivemavi34
-
Merhaba kizlar kendimi birkac gundur huzursuz hissettiğim icin size yazmaya karar verdim. 12 haftalik hamileyim olayi aynen aktariyorum. Persembe gunu kayinbabam saat 8 de beni aradi yemek hazirladigim icin esim acti. Neden gelmiyorsunuz niye gelmiyorsunuz diye veryansin etti. Esim baba daha pazar gunu sizdeydik yemek hazır nasil gelelim dedi. Biraz yuksek sesli bir konusma oldu. Aradan zaman gecti kayinbabam tekrar aradi kayinvalidem kiymali borek yapmis gelin diye oysa biz sofraya oturmustuk. Esim durumu izah etti kayinbabam gel buraya dedi esim gitmek istemedi bu arada cocuk gibi azarliyor bagiriyir esime telefonda. Aradan zaman geldi yaklasik yarim saat kapi caldi gelen kv gelir gelmez esimi benim yanimda azarlamaya basladi babani ve bizi cok uzuyorsun seklinde serzeniste bulundu esimde aciklama yapiyor sofra hala kalkmamis yemek yiyorduk ikimizde calisiyoruz bu kiz hamile her zamsn gelemiyoruz daha haftasonu ordaydik diye. Ama kv sen cok degistin sen boyle degildin demeye devam ediyor, konusmanin akisi bu cocuga nasil bakicaksiniza kadar gitti. Neden bakamayalim diye parladim en hassas oldugum konu daha dogmayan cocugun ustunden beni bizi yaraliyor.
Ben parlayinca sen oglumu benden soguttun bizden soguttun demeye basladi esim ailesine soguktur hep ben giderim.ozel gunlerini kutlarim dogumgunlerini aksatmam hastane islerinde yardimci olurum vs dedim ki oyle mi dusunuyorsun anne helal olsun dedim. Esimle hep konusuruz ailesi hep gergin ve sinirli davranir esime kontrol etmeye calisir lar bizi herseyimize karışırlar . Orda burda diger gelinler soyle asivemavi34 demis onuda soyledim ben hicbir zaman mukemmel bir ev kadini olamicam ben mukemmel degiliim dedim esime sinirli davraniyorsunuz dedim sen birtane dogur da gorcem seni evlatlarimi ayirdigimi soyluyorsun dedi sonra geri vites yapti oturdu biraz gitti
Uzun oldu hakkınizi helal edin sizce ne yapmaliyim?
yuhh gözlerim portledi okurken o ne la anne olmaya baba olmaya hazır değilim diyeni duydum da babaanne olmaya hazır değilim diyeni de ilk kez duyuyorumHe buarada esas bombayi unutmusum b12 eksikligi var bend 2 hafta once babaanne olmaya hazir degilim dedi. Sonrasinda keske hic evlenmeseydim kendimi yiprattim yaslandim falan ded
Ya zaten işi o ben evde is yapıyorum onun yanına oturmaya gidecekmişim insan nefes arıyormuş kocamin yanında sen sikilmadinmi bugün gelmedin benim yanıma yanına oturmaya diyor kocamda niye gelcek dedi nefes istiyormuş o yanında kocamda işi varken oraya mi gelcek diyince hırsından kalktı gitti güya bana laf soyletcekti eşime şikayet ediyorki sibel niye gitmiyorsun sen napıyon evde dicek sandı ama umduğu gibi olmadi eşim bana değer verir bunu kıskanıyor geçinsinler demiyor genç bunlar demiyor sürekli kp le benim eşimi kiyasliyor ya bana sen kocanla yatıyorsun ben yanlız bile dedi düşün artık gerisiniAnlamıyorum sofra başında huzursuzluk çıkarmak nasıl bir hastalık hali,birde merak ettim konu sahibide sizde bir binadamı oturuyorsunuz ?
Hicbirsey yapmayarak başla yapacaklarına. . Herkes haddini ve yerini bilecek ! Senin gelinliginin onun gözünde bir vasfı yoksa-ki yok- torununu karnında taşıyan kadına , oğlunun eşine ,herseyden once birilerinin yavrusu ,göz bebegi sana saygılı olmayı öğrenecek .bundan sonra taviz vermemeni öneririm . Gel diyince gel , git diyince git !!! Ben bunu 4 yaşında kizima yapsam beni eleştiriyor buna hakkın yok diye ! Özeline müdahaleyi hak görüyor . Öyle olmadığını bir şekilde göstermeli ve hamileligini bütün problemlerden uzak , sakin ve huzurlu gecirmelisin. ..Merhaba kizlar kendimi birkac gundur huzursuz hissettiğim icin size yazmaya karar verdim. 12 haftalik hamileyim olayi aynen aktariyorum. Persembe gunu kayinbabam saat 8 de beni aradi yemek hazirladigim icin esim acti. Neden gelmiyorsunuz niye gelmiyorsunuz diye veryansin etti. Esim baba daha pazar gunu sizdeydik yemek hazır nasil gelelim dedi. Biraz yuksek sesli bir konusma oldu. Aradan zaman gecti kayinbabam tekrar aradi kayinvalidem kiymali borek yapmis gelin diye oysa biz sofraya oturmustuk. Esim durumu izah etti kayinbabam gel buraya dedi esim gitmek istemedi bu arada cocuk gibi azarliyor bagiriyir esime telefonda. Aradan zaman geldi yaklasik yarim saat kapi caldi gelen kv gelir gelmez esimi benim yanimda azarlamaya basladi babani ve bizi cok uzuyorsun seklinde serzeniste bulundu esimde aciklama yapiyor sofra hala kalkmamis yemek yiyorduk ikimizde calisiyoruz bu kiz hamile her zamsn gelemiyoruz daha haftasonu ordaydik diye. Ama kv sen cok degistin sen boyle degildin demeye devam ediyor, konusmanin akisi bu cocuga nasil bakicaksiniza kadar gitti. Neden bakamayalim diye parladim en hassas oldugum konu daha dogmayan cocugun ustunden beni bizi yaraliyor.
Ben parlayinca sen oglumu benden soguttun bizden soguttun demeye basladi esim ailesine soguktur hep ben giderim.ozel gunlerini kutlarim dogumgunlerini aksatmam hastane islerinde yardimci olurum vs dedim ki oyle mi dusunuyorsun anne helal olsun dedim. Esimle hep konusuruz ailesi hep gergin ve sinirli davranir esime kontrol etmeye calisir lar bizi herseyimize karışırlar . Orda burda diger gelinler soyle asivemavi34 demis onuda soyledim ben hicbir zaman mukemmel bir ev kadini olamicam ben mukemmel degiliim dedim esime sinirli davraniyorsunuz dedim sen birtane dogur da gorcem seni evlatlarimi ayirdigimi soyluyorsun dedi sonra geri vites yapti oturdu biraz gitti
Uzun oldu hakkınizi helal edin sizce ne yapmaliyim?
kakasının tadına da baksaymış.Mesafeni koymazsan daha neler göreceksin. Benim güya sesi soluğu çıkmayan kv bebeğim olduğunda kendi kızından doğma torunuyla benim kızımın kaka kokularını bile karşılaştırdı. Kızıma bunun kakası kokuyor ötekinin kokmazdı bile dedişimdi de beni nasıl sinir edeceğini düşünüp planlar yapıp geliyor evime. O kadın geldiğinde bebeğim bile huzursuzluktan 1 gece uyuyamıyor Hele şu doğumdan sonra nefret etmeyi aşarak kadından iğrenmeye başladım.
Hiiiiç bunları yaşamaya mahal verme. Madem eşin de ailesine soğuk koy mesafeni ulaşamasınlar sana. Ah benim eşim bu kadar körü körüne bağlı olmayacak da ailesine ben evime bile almam o kadını.
çocuğun olacak diye üzülen kv ye selam bile verilmez.Agzina saglik ben burda okurken mutlu oldum yorumunu. Ya aslinda mustahak da uzuluyorumm esimin ailesi diye . Çocuğun olmasina inanin uzuluyorlar sevinmiyorlar o gucume gidiyor . Babam yaklasik 2 ay once yuz felci oldu . 3 hafta sonra gittiler . Ama ankaradaki dunurlerine sofralar mangallar yapiliyr ya cidden ne yemegindeyim ne biseyinde ama gucume gidiyor. Esimde goruyor bunlari .. bunlari da soyledim kvye
Kayınvalide konularını okudukça allahım ben de mi böyle olacağım diyorum :) sonra diyorum ki, çocuk 30 yaşında evlense ben olurum 62 yaşında.. eh o zaman kendi derdimden kendimi ancak toplarım, gelinle uğraşcak zaman kalmaz, herkes mutlu olur :)
Bu kv'ler genelde aynı model galiba. Yaptığın iyiliği görmezler, sen yaparsın yaparsın iyi geçindiğinizi zannedersin. Sonra birgün her şeyden seni sorumlu tutarlar. Oğullarına kızdıkları konuda bile çaktırmadan oğlanı kayırıp yine geline yürürler. Değmiyor değmeyecek..Şu muhabbetin üstüne bir tutam daha mesafe ve ciddiyet iyi gelir o kaynanaya.
Ve yerinizde ben olsaydım, muhtemelen içimden "Sen soğutmayı esas şimdi görürsün" der, anne-oğul hiçbir olaylarında köprü vazifesi görmez, hiçbir şeylerinde yapıcı bir yol izlemez, "Beni karıştırmayın, biliyorsun zaten annenin hakkımdaki düşüncelerini" diyerek verir odunu çekilirdim.
Herkese hak ettiği kadar gayret...
Otursun böreklerini yesin onlar da soğumadan.
Ben de merak ettim diğer torununun kakası gül kokuyordu herhalde.kakasının tadına da baksaymış.
hangisi tatlı acı.
o kıyas eksik kalmış.
Canım, benim bebeğim 9 aylık. 2,5 aylıktan beri bakıcı bakıyor. kayınvalidem ben bakarım dedi, ben kabul etmedim diye bir sürü şey söyledi, sonra bir kaç gün üst üste bakması gerekince kızım sen doğru kararı vermişsin çok zor işmiş bu dedi. Hem yaşlı insanlar çok zorlanırlar, hem de sen anneye (kendi annen de olsa, kayınvalide de olsa) lafını geçiremezsin, tatsızlık çıkar. Bakıcı senin istediğin şekilde bakar ama.Annem benden uzakta malesef. Ama ben bakicam isten çıkmayı suan goze alamiyorum ama eger zorunda kalirsam cikarim boyle bir ailede cidddi sorunlar olacagini dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?