• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin gamsizligi?

ben seni haklı bulmadım kaç yaşında kadın neden sana yemek yollasın?ayrıca kpss bitecek çalışmaya başlayacaksın o zamanda yemek yapmaya vaktın olmayacak kadın hayatının sonuna kadar size mi baksın?cok bencıl gordum seni:KK12:

Ben de sizin gibi dusunuyorum.

Her ne kadar kv de olsa, sizin de onun de evi ayri..kendi duzeninizi kurmaniz gerekir. Bahsettiginiz tempodan cok da yogununu yasadim. (yanlis anlamayin, benzer bi durumu ben de yasadigimicin anlatiyorum) master yapip tez yazarken hem ozel bir sirkette caliyordum, hem de evliydim...sabah 5 de baslayip, gece 11-12leri bulan gunlerim cok oldu...bu yogunlukta evde ne varsa, kendi halimizde bi mutfak duzeni oturttuk...kimseden yardim beklemedim, benim evim benim duzenim diye dusundum...eminim, siz de isterseniz bi duzen kurabilirsiniz.:KK51:esinizle bi duzen kurmaya bakin, daha huzurlu olursunuz...

Aslında bende senin gibi düşündüm Tolin.Ben de evleri barkları ayrı derdim.Onları her akşam davet etmek huzur kaçırıyormuş gibi de gelirdi.Çok var burada konu açan kayınvalidem kayınpederim hep çağırıyor diye şikayet eden.Bence doğrusunu yapıyorlar,evlilik sorumluluğunu alan bir insan düzeni yürütmeyi bilmeli zorda olsa.Yarın öbür gün il,eş çocuk derken de bu insanlar sürekli sürekli sorumlulukları yüklenemez bence.Fakat konu sahibi en azından anne gibi bugün beraber yiyelim demesini bekliyor sanırım.Ben öyle anladım en azından..o_O
valla ben oyle anlamadın canım her akşam cagırsın istiyor ve kadının yaptıgı ev yogurduna turşusuna kadar göz dikmiş insan eti agırdır ayrıca kadın yaşlıdır neden baksın her akşam çağırsın ya hem cagırsa bıle bulasıktı sofra kaldırmaydı gene konu sahıbıne kalır aynı yere gelır olay:KK12:

ayrıcada sakın kadına gıdıp buraya yazdıgın gıbı bize bakmıyosun falan deme valla sen daha kendıne bakamıyosun oğlumu neden aldın der lafı yapıştırır sana daha cok aglarsın:KK14:

valla ben oyle anlamadın canım her akşam cagırsın istiyor ve kadının yaptıgı ev yogurduna turşusuna kadar göz dikmiş insan eti agırdır ayrıca kadın yaşlıdır neden baksın her akşam çağırsın ya hem cagırsa bıle bulasıktı sofra kaldırmaydı gene konu sahıbıne kalır aynı yere gelır olay:KK12:

O da doğru aslında mesela benim annem hiç öyle salça,turşu vs.yapmaz alırız der.Bazen yapmaya kalksa da niye yoruyorsun kendini bırak derim.Yarın evlenmiş olsam ne annemden ne kayınvalidemden bir şey istemem sanırım.Aslında bizim yemeğe davet etmemiz ağırlamamız gerekir.Konu sahibi bana alınmış gibi geldi en azından düşünsün ister gibi ama bilemedim.Ve bence kayınvalide gamsız kötü biri değil.Evi karşıda olduğu halde gelmiyorsa rahatsızlık vermemek içindir,yoksa kaç anne çocuğunla vakit geçirmek istemez evlense bile.Ben iki tarafa da hak verdim fakat kızdığım nokta bir kase yoğurt verdi demesi oldu.Yani bu sadaka değildir,düşünmesi yeterli bence.Bize de çocukken anneannem bir tabak yemekte olsa yoğurtta olsa verirdi.Biz hiç bak o kadar yaptı etti bir tabak,bir kavanoz verdi gibi hesabını yapmadık.Sadece bu söylem hoş olmamış gerçekten.

ayrıca ben anlamadım neden 2 sayfa boyunca konu sahıbını pışpışlayan yorumlar geldı?kaynana cagırır suç çağırmaz suç hakkaten bu kaynanaları kaynar kazana atında kurtulun:KK12:

Yemeği ihtiyaç gibi görmeseniz de kafanızı dağıtmak için bir araç gibi görseniz belki yemekle uğraşmak sizin canınızı bu kadar sıkmaz. 1 saat değil de 2 saat falan ayırın bence tabi her gün değil de haftada birkaç gün falan mesela. Siz çok bunalmışsınız ama yemek işini araya sıkıştırmak farkındaysanız sizi daha çok yoruyor. Tamam pratiklik güzeldir, hoştur ama yemek yapmayı da sıkıntılarınızdan ve yoğun temponuzdan uzaklaşmak için kullanabilirsiniz. Aradan çıksın diye gördükçe inadına gibi daha da zorlaşıyor bence, o sizi daha çok yoruyor olabilir. Mutlaka bu site içinde yemek yapmaya bayılan, yemeği bir sanat olarak gören kadınlar vardır. Mesela benim anneannem çok sever öyle yemek yapmakla uğraşsın, ağır ağır pişirsin falan ama kadın sanat gibi görüyor bunu, yemek yapmak benim stresimi alıyor, yemeğe sevgimi katıyorum, sıkıntılarımdan uzaklaştırıp beynimi dinlendiriyor diyor. Kafasını boşaltmasına yardımcı oluyormuş. Ve ortaya da mükemmel ötesi yemekler çıkıyor yani.

Dikkat ettiyseniz kayınvalidenizle ilgili tek şey bile söylemedim, tenezzül edilecek gibi değil çünkü bence.
Aslinda reelde tanisaniz bende bu tur sorunlari onemsemez_dim.
Ama iste neden onemsenmiyorum neden dusunulmuyorum diyede uzuluyorum...

Mesela kursa gitmek icin hergun otobus bekliyorum 15 _20 dk..kps evde kapida araba yatiyor....

Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum.
Buna rağmen haftanın bir günü ya da en geç 10 günde bir kayınvalideme ve benim aileme yemeğe gideriz muhakkak.
Maksat yemek de değil görüşmek, bir aile olmayı hissedebilmek.
Buna rağmen iki aile de evlerinde fazla olan her şeyi bize verirler.
Hatta bizi düşünerek mutlaka fazla yaparlar.
Ve çevremde gördüğüm kadarıyla herkes de bu şekilde yaşıyor.
Sizin eşinizin ailesi oldukça garip bir tutum sergiliyor.
Size yardımcı olmak adına çağırmayı geçtim, kendileri oğullarını özleyip niye yemeğe davet etmiyor anlayamadım.
Acaba siz onları hiç ağırlamadıysanız bunu bekliyor olabilir mi?
Büyük olduklarını düşünerek özel bir ilgi alaka görmeyi umuyor olabilirler mi?

Diğer bir yandan çalışmasam bile yine de yemeklerimi 1 saat içinde yapıyorum.
O 1 saatte sulu yemek de yapılıyor, fırın yemeği de, makarna köfte de.
Siz biraz daha planlı davranmak zorundasınız.
Tatiliniz olduğu dönemlerde bakliyatları buzluğa haşlayıp atmak, etleri aynı şekilde pişirip atmak durumundasınız.
Bu şekilde eve geldiğinizde yarım saatte 3 çeşit yemek pişirebilirsiniz.
En kötü hazır çorba yapmak 6 dk sürüyor içine ekstra koyacağınız terbiye ile ev yapımından farksız olacaktır, ya da yemekleri 2 günlük yaparak eve geldiğinizde kendinize dinlenme zamanı yaratabilirsiniz.
Başkasından fayda yok ise, kendiniz çözüm bulmak zorundasınız.
Buluyorum..yorgun bir beyinle yemekle ugrasma hissi inanin zor bikkinlik yaratiyor.
Simdi uc cesit yemek arti 3 ayri tencerenin yikanmasi +ocagin batmasi temizlenmesi demek..yemek yapmak ve bunlara giren zamanlarida hesapliyorum..bu yil hedefte yuksek cok yukleniyorum derslere..sagolsun esim yapar cogu zaman sofrayi toplar falan..
Inanin 2 yildir ayni telaseden sikildim..
Ha bu arada coook cok agirladim onlari..hemde en guzel yemeklerle..evliligimin ilk yili surekli cagirirlardi..aramizda biseyde gecmedi oysa sonradan boyle gamsiz oldular

ben seni haklı bulmadım kaç yaşında kadın neden sana yemek yollasın?ayrıca kpss bitecek çalışmaya başlayacaksın o zamanda yemek yapmaya vaktın olmayacak kadın hayatının sonuna kadar size mi baksın?cok bencıl gordum seni:KK12:
Yok ataninca ogrtmen olacagim..yazimdada soyledim..inan is bitince eve geliyosun vakit senin ama ders calismak bitmiyor..testler tekrarlar...bu yuzden hep masa basindayim.
Ayni sey degil daha evvel kolejde calistim ikisi cok farkli..kolejdeyken bu kadar tukenmiyordum..

Derdim bogaz degil..dusuncesizligi inan..ayni sitedeyiz..aksam 7 gibi eve geliyoruz...INSAN olan dusunur..sofraya iki kap koymak zor degil..sizde kv zihniyetindeyseniz laf anlatmak yorar

Yemeği ihtiyaç gibi görmeseniz de kafanızı dağıtmak için bir araç gibi görseniz belki yemekle uğraşmak sizin canınızı bu kadar sıkmaz. 1 saat değil de 2 saat falan ayırın bence tabi her gün değil de haftada birkaç gün falan mesela. Siz çok bunalmışsınız ama yemek işini araya sıkıştırmak farkındaysanız sizi daha çok yoruyor. Tamam pratiklik güzeldir, hoştur ama yemek yapmayı da sıkıntılarınızdan ve yoğun temponuzdan uzaklaşmak için kullanabilirsiniz. Aradan çıksın diye gördükçe inadına gibi daha da zorlaşıyor bence, o sizi daha çok yoruyor olabilir. Mutlaka bu site içinde yemek yapmaya bayılan, yemeği bir sanat olarak gören kadınlar vardır. Mesela benim anneannem çok sever öyle yemek yapmakla uğraşsın, ağır ağır pişirsin falan ama kadın sanat gibi görüyor bunu, yemek yapmak benim stresimi alıyor, yemeğe sevgimi katıyorum, sıkıntılarımdan uzaklaştırıp beynimi dinlendiriyor diyor. Kafasını boşaltmasına yardımcı oluyormuş. Ve ortaya da mükemmel ötesi yemekler çıkıyor yani.

Dikkat ettiyseniz kayınvalidenizle ilgili tek şey bile söylemedim, tenezzül edilecek gibi değil çünkü bence.

Mesela kursa gitmek icin hergun otobus bekliyorum 15 _20 dk..kps evde kapida araba yatiyor....

Offf bi gidin allah askina....

O da doğru aslında mesela benim annem hiç öyle salça,turşu vs.yapmaz alırız der.Bazen yapmaya kalksa da niye yoruyorsun kendini bırak derim.Yarın evlenmiş olsam ne annemden ne kayınvalidemden bir şey istemem sanırım.Aslında bizim yemeğe davet etmemiz ağırlamamız gerekir.Konu sahibi bana alınmış gibi geldi en azından düşünsün ister gibi ama bilemedim.Ve bence kayınvalide gamsız kötü biri değil.Evi karşıda olduğu halde gelmiyorsa rahatsızlık vermemek içindir,yoksa kaç anne çocuğunla vakit geçirmek istemez evlense bile.Ben iki tarafa da hak verdim fakat kızdığım nokta bir kase yoğurt verdi demesi oldu.Yani bu sadaka değildir,düşünmesi yeterli bence.Bize de çocukken anneannem bir tabak yemekte olsa yoğurtta olsa verirdi.Biz hiç bak o kadar yaptı etti bir tabak,bir kavanoz verdi gibi hesabını yapmadık.Sadece bu söylem hoş olmamış gerçekten.
Canim olay o degil..cok sevdigimi bildigi halde az vermesi...hic vermesin daha iyi..ayrica sadece sormasini isterdim dusunmesini isterdim..hislerimi anlatamadim.
Cikarmi baska yere ceken dedim sagolsun tolin hanfendi cekti cekebilecegi kadar...

ayrıcada sakın kadına gıdıp buraya yazdıgın gıbı bize bakmıyosun falan deme valla sen daha kendıne bakamıyosun oğlumu neden aldın der lafı yapıştırır sana daha cok aglarsın:KK14:
Sizin baska derdiniz yok mu saydiniz bana???
Su yaptiginiz yoruma bi bakin...ayip yahu...
Kendime bakamiyormusum....ne diyim rabbim size yogunlugumun in katini versin insallah....sizin gibi empati yoksunu zihniyetlere mustahak!

Canim olay o degil..cok sevdigimi bildigi halde az vermesi...hic vermesin daha iyi..ayrica sadece sormasini isterdim dusunmesini isterdim..hislerimi anlatamadim.
Cikarmi baska yere ceken dedim sagolsun tolin hanfendi cekti cekebilecegi kadar...

Onlar çağırmıyorsa sende yoksay yani kırılsanda belli etme,bir şey bekleme.her koyun kendi bacağından asılır boşuna demiyorlar.Hayatta yalnızız ve en yakın dediklerinde seni yakın görmeyebilir senin gibi hissetmeyebilir.Planlı hareket edin,her gün ne yapacağınızı kararkaştıırın ki evde bir de ay ne yapsam telaşı olmasın.Emeğinizin karşılığını alırsınız umarım,o zamanda siz yemeğe çağırıp zamanında çok zordaydım kimse yardımcı olmadı ama neyseki geçti o günler dersiniz anlayan anlar :KK53:

Ayni site icindeyiz..karsilikli binalardayiz.
Cok buyuk sorunlarimiz olmadi hatta hic olmadi (tek gorumcem haric)
Neyse...ben neredeyse hergun kurstayim..aksam eve gelip esimle makarna kofte hazir pizza veya corba yemekten usandim...

Bugun sinirden agladim...
2 yildir hayatini kpss icin harcamis bu sebepten evliligini bile doya doya yasayamamis birini dusunerek yorum yapin.
Kpss ye calisanlar cok iyi anlarlar..zamanla yarisirsin..evin isi gucu bir yana ders tekrari bir yana uykusuzluk beyin yorgunlugu bir yana....
Benim mesaim hic bitmiyor...
Hani calisirsin eve gelir ayaklarini uzatir keyif yaparsin yada ne biliyom ta herhangi bisey yaparsin..ama yok..ders tekrari sorular sorular...camasir bulasik falan...
Allah razi olsun esimde destek...

Ama bugun keske annem burda olsaydi dedim..canim deli gibi corba istedi..kurstan geldim cok yorgundum..basim agriyodu..evde yiyecek hicbisey yok yemek olarak...
Borc odedigimiz icin disatdanda yemiyiruz hergun hergun.
Balkona ciktim kv demi dusundum.

Kp kv tek yasiyorlar..ikiside saglikli ve maddi olarak refahlar..kp den dolayi evde etli yemek eksik olmaz hic....
Kayinvalidem tum gun evde hicbir ugrasi yok...mutfagi cok sever bolca yemek tatli yaparlar...
Ve benim kurstan aksam 7 de geldigimi bilirler..gece uyumadgmi cok yoruldugumu bilirler....

Benim ev tursusuna hasta oldugumu bilir ve ev yogurduna.
Gecen yil bikac defa bi ufak bidon vermisti..bu yilda verir dedim..evinde 10 bidon tursusu var..
Dun esime toplamda 6_7 adet salatalik tursusu ve bir tabak yogurt vermis ev yogurdu...

Oyle zoruma gittiki...
Dilenciye sadaka verir gibi..su yogunlukta ugrasamadigimi cok iyi biliyor oysa..
Etrafima bakiyorum herkesin kv desi kisliklarini hazirliyor..

Ha hicmi yapmaz yapar ama iki uc ayda bir kafasi eserse yaptgi yemegi getirir..

Son 1 yildir ne yemege cagiriyor bizi nede getiriyor....
Lafa gelince bizi cok seviyir..
Daha gecen evlilik yildonumu kutladi..
Ince dusunuyor ya hani!

Bogaz meselesi degil bu inanin....birgun kurstayken aksam gidince ne yicem derdini dusunmekten bi gunde olsa rahatlatmasini isterdim...
Benim ailemde burda yokki arada anneme gideyim temek yiyeyim..inanin cok buyuk bir luks..
Yoruldum..ders calismaktan evi idare etmekten ve hic desteklemeyen kv deden.....
Bence kpss ye çalışıyorum ve yemek yapamıyorum demek çok tuhaf. Aslında siz yemek yapmaya alışamamışsınız. Et yemeğini hafta sonu yapmakta gereksiz. Çalışan hanımların pratik tarifleri var forumda. Belki size faydası dokunur. Kayınvalideye yüklenmek yerine yemek yapma pratiğinize yüklenseniz daha iyi olmaz mı? Çocuklu ve çalışan hanımlar var. Uzun saatler ayakta kalanlar var. Sizin ki tükenmişlik duygusu olabilir mi? Biraz çalışmaya ara verseniz belki iyi olursunuz. 2 gün ara . . .

Buluyorum..yorgun bir beyinle yemekle ugrasma hissi inanin zor bikkinlik yaratiyor.
Simdi uc cesit yemek arti 3 ayri tencerenin yikanmasi +ocagin batmasi temizlenmesi demek..yemek yapmak ve bunlara giren zamanlarida hesapliyorum..bu yil hedefte yuksek cok yukleniyorum derslere..sagolsun esim yapar cogu zaman sofrayi toplar falan..
Inanin 2 yildir ayni telaseden sikildim..
Ha bu arada coook cok agirladim onlari..hemde en guzel yemeklerle..evliligimin ilk yili surekli cagirirlardi..aramizda biseyde gecmedi oysa sonradan boyle gamsiz oldular

O zaman eşinizin ailesinde ciddi bir sıkıntı var.
Durduk yerde evlatlarını hem de sıkıntılı dönemlerinde evlerine çağırmıyorlar, azıcık olsa da yardımda bulunmuyorlarsa bırakın zaten yapmasınlar.
Sonrasında biz yaptık da ettik de diye laflar ederler kim bilir...
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat bulunduğunuz yerde açık büfe restoranlar vardır belki.
Tabağın gramıyla ücret ödenen yerlerden bahsediyorum.
Eve düzenli alışveriş yapmak yerine sadece yiyebileceğiniz kadar oralardan da alabilirsiniz, fiyatları da oldukça makul olduğundan, bütçe zorlamıyor.
Aksine eve malzeme alıp yapmak daha fazla maddi tutara sahip.
Bir akşam mutlaka kahvaltı yapın mesela, kahvaltı akşamınız olsun.
Konserve sebzeleri tercih edebilirsiniz, yapımı 10 dk sürüyor.
Haftanın 2 gününü de o bahsettiğim restoranlardan alarak geçirirseniz belki siz de dinlenmeye fırsat bulup, kafanızı rahatlatabilirsiniz.

Ayni site icindeyiz..karsilikli binalardayiz.
Cok buyuk sorunlarimiz olmadi hatta hic olmadi (tek gorumcem haric)
Neyse...ben neredeyse hergun kurstayim..aksam eve gelip esimle makarna kofte hazir pizza veya corba yemekten usandim...

Bugun sinirden agladim...
2 yildir hayatini kpss icin harcamis bu sebepten evliligini bile doya doya yasayamamis birini dusunerek yorum yapin.
Kpss ye calisanlar cok iyi anlarlar..zamanla yarisirsin..evin isi gucu bir yana ders tekrari bir yana uykusuzluk beyin yorgunlugu bir yana....
Benim mesaim hic bitmiyor...
Hani calisirsin eve gelir ayaklarini uzatir keyif yaparsin yada ne biliyom ta herhangi bisey yaparsin..ama yok..ders tekrari sorular sorular...camasir bulasik falan...
Allah razi olsun esimde destek...

Ama bugun keske annem burda olsaydi dedim..canim deli gibi corba istedi..kurstan geldim cok yorgundum..basim agriyodu..evde yiyecek hicbisey yok yemek olarak...
Borc odedigimiz icin disatdanda yemiyiruz hergun hergun.
Balkona ciktim kv demi dusundum.

Kp kv tek yasiyorlar..ikiside saglikli ve maddi olarak refahlar..kp den dolayi evde etli yemek eksik olmaz hic....
Kayinvalidem tum gun evde hicbir ugrasi yok...mutfagi cok sever bolca yemek tatli yaparlar...
Ve benim kurstan aksam 7 de geldigimi bilirler..gece uyumadgmi cok yoruldugumu bilirler....

Benim ev tursusuna hasta oldugumu bilir ve ev yogurduna.
Gecen yil bikac defa bi ufak bidon vermisti..bu yilda verir dedim..evinde 10 bidon tursusu var..
Dun esime toplamda 6_7 adet salatalik tursusu ve bir tabak yogurt vermis ev yogurdu...

Oyle zoruma gittiki...
Dilenciye sadaka verir gibi..su yogunlukta ugrasamadigimi cok iyi biliyor oysa..
Etrafima bakiyorum herkesin kv desi kisliklarini hazirliyor..

Ha hicmi yapmaz yapar ama iki uc ayda bir kafasi eserse yaptgi yemegi getirir..

Son 1 yildir ne yemege cagiriyor bizi nede getiriyor....
Lafa gelince bizi cok seviyir..
Daha gecen evlilik yildonumu kutladi..
Ince dusunuyor ya hani!

Bogaz meselesi degil bu inanin....birgun kurstayken aksam gidince ne yicem derdini dusunmekten bi gunde olsa rahatlatmasini isterdim...
Benim ailemde burda yokki arada anneme gideyim temek yiyeyim..inanin cok buyuk bir luks..
Yoruldum..ders calismaktan evi idare etmekten ve hic desteklemeyen kv deden.....
Eminim yorulmussundur.
Herkesin derdi kendine cok gelir.
Ama bir de cocugun olsaydi simdi ?
Sukret haline. En azIndan sadece kendi bogazini dusunuyorsun.
Bir de cocugun olmus olsaydi hem onun yiyecegini dusunecektin, hem de ona ayri vakit ayiracaktin.

Back