• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin gamsizligi?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.433
11.152
498
Ayni site icindeyiz..karsilikli binalardayiz.
Cok buyuk sorunlarimiz olmadi hatta hic olmadi (tek gorumcem haric)
Neyse...ben neredeyse hergun kurstayim..aksam eve gelip esimle makarna kofte hazir pizza veya corba yemekten usandim...

Bugun sinirden agladim...
2 yildir hayatini kpss icin harcamis bu sebepten evliligini bile doya doya yasayamamis birini dusunerek yorum yapin.
Kpss ye calisanlar cok iyi anlarlar..zamanla yarisirsin..evin isi gucu bir yana ders tekrari bir yana uykusuzluk beyin yorgunlugu bir yana....
Benim mesaim hic bitmiyor...
Hani calisirsin eve gelir ayaklarini uzatir keyif yaparsin yada ne biliyom ta herhangi bisey yaparsin..ama yok..ders tekrari sorular sorular...camasir bulasik falan...
Allah razi olsun esimde destek...

Ama bugun keske annem burda olsaydi dedim..canim deli gibi corba istedi..kurstan geldim cok yorgundum..basim agriyodu..evde yiyecek hicbisey yok yemek olarak...
Borc odedigimiz icin disatdanda yemiyiruz hergun hergun.
Balkona ciktim kv demi dusundum.

Kp kv tek yasiyorlar..ikiside saglikli ve maddi olarak refahlar..kp den dolayi evde etli yemek eksik olmaz hic....
Kayinvalidem tum gun evde hicbir ugrasi yok...mutfagi cok sever bolca yemek tatli yaparlar...
Ve benim kurstan aksam 7 de geldigimi bilirler..gece uyumadgmi cok yoruldugumu bilirler....

Etrafima bakiyorum herkesin kv desi kisliklarini hazirliyor..

Ha hicmi yapmaz yapar ama iki uc ayda bir kafasi eserse yaptgi yemegi getirir..

Son 1 yildir ne yemege cagiriyor bizi nede getiriyor....
Lafa gelince bizi cok seviyor..
Daha gecen evlilik yildonumu kutladi..
Ince dusunuyor ya hani!

Bogaz meselesi degil bu inanin....birgun kurstayken aksam gidince ne yicem derdini dusunmekten bi gunde olsa rahatlatmasini isterdim...
Benim ailemde burda yokki arada anneme gideyim temek yiyeyim..inanin cok buyuk bir luks..
Yoruldum..ders calismaktan evi idare etmekten ve hic desteklemeyen kv deden.....

Son düzenleme:
Seni dusunmuyo hadi neyse oglunu hic dusunmuyo demek..
amaan bosver.
Takmaya degmez...
Aslinda hazirdan ziyade gece yatarken etini marine etsen,geldiginde at firina gitsin.
Ya da corba , sulu yemek bunlar bir saatini almaz. Kimseye tenezzul etmene degmez.

Kv dusuncesiz belli. Ama bi corba bi sulu yemek bi salata yapmak 1 saatini almaz. Kocan da yardimci olsa hic yuk olacak isler degil. Makarna kofte patatesle ugrasmak da ayni zaman dilimine sigar
Evet sorunda bu:/
O bi saat oyle telasimi aliyor ki inan..surekli yemek uretmekten yoruluyorum..kofteler hazir..
Tabi bunu hep yapmiyorum.haftasinu sulu yemekler yapiyorum..hafta ici mak hazir corba hazir pizza...

Eskiden bizim yas grubundaki kadinlar böyle degildi. Onlar kv anneye yardim ederdi. Yani olabilor gonderebilir iyi olur ama aklina gelmemistir vs. Ne bileyim. Ben hamileyken tek tas yemek gonderen olmadi. Canin bir sey cekiyor mu diyen de olmadi. Icerledim , sonra dusundum, dedim bosver. Sen yap birileri hasta olunca gönder, cani cekince gönder. Böyle böyle ogren , cocuguna ogret vs. Kpss'ye odaklanin. Alinganligin sonu yok cünkü.

Seni dusunmuyo hadi neyse oglunu hic dusunmuyo demek..
amaan bosver.
Takmaya degmez...
Aslinda hazirdan ziyade gece yatarken etini marine etsen,geldiginde at firina gitsin.
Ya da corba , sulu yemek bunlar bir saatini almaz. Kimseye tenezzul etmene degmez.
Dusunmuyor evet..et yemegini haftasonu yapiyorum.aslinda haftaicide soframizi hazirliyoruz zor olmuyor..derdim su...kurstan yorgun argin donup o kadar yol derdi cekip evde alel acele hazirlanan yemekler aparatifler yordu...beklerdim hani kizim gelin bizde yiyin oyle eve gecin...yok hic yok...

Evet sorunda bu:/
O bi saat oyle telasimi aliyor ki inan..surekli yemek uretmekten yoruluyorum..kofteler hazir..
Tabi bunu hep yapmiyorum.haftasinu sulu yemekler yapiyorum..hafta ici mak hazir corba hazir pizza...
Simdi kvye gitsen sofra kur kaldir bulasik derken 1 saati gecer inan. Sen sinavdan ve yorgunluktan cok bunalmissin biraz duygusalsin. Annen gelsin bikac hafta kalsin biraz ilgilensin iyi gelir

Dusunmuyor evet..et yemegini haftasonu yapiyorum.aslinda haftaicide soframizi hazirliyoruz zor olmuyor..derdim su...kurstan yorgun argin donup o kadar yol derdi cekip evde alel acele hazirlanan yemekler aparatifler yordu...beklerdim hani kizim gelin bizde yiyin oyle eve gecin...yok hic yok...
Haklisin ben sana hak veriyorum ama ben olsam asla tenezzul etmem bosver ya.
Sen bu yolda boyle dusunerek kendine psikolojik baski yapma.pratik yontemler dusun..
Hafta sonu bos zamaninda yap borek at buzluga.. yapicagn aksam buzdolabina cikar ohh ye mis gibi :) yada bazi yemekler hafif kavurulup buzluga atiliyo.. kendini bunaltma bosver..
:)

Eskiden bizim yas grubundaki kadinlar böyle degildi. Onlar kv anneye yardim ederdi. Yani olabilor gonderebilir iyi olur ama aklina gelmemistir vs. Ne bileyim. Ben hamileyken tek tas yemek gonderen olmadi. Canin bir sey cekiyor mu diyen de olmadi. Icerledim , sonra dusundum, dedim bosver. Sen yap birileri hasta olunca gönder, cani cekince gönder. Böyle böyle ogren , cocuguna ogret vs. Kpss'ye odaklanin. Alinganligin sonu yok cünkü.
Ne alakasi var....bi amac ugruna beyin patlatip dirsek curutuyorum..keyifli gunlerim yokki evde pasta borek acacak zamani birakin evi supurecek vakti zor ayiriyorum kendime.

Insan donem donem takiyor bunlari neden diye?
Ben kv olsam gelinim boyle yogun ve ben ev hanimi olsam gonlum rahat etmezdi...

Yemeği ihtiyaç gibi görmeseniz de kafanızı dağıtmak için bir araç gibi görseniz belki yemekle uğraşmak sizin canınızı bu kadar sıkmaz. 1 saat değil de 2 saat falan ayırın bence tabi her gün değil de haftada birkaç gün falan mesela. Siz çok bunalmışsınız ama yemek işini araya sıkıştırmak farkındaysanız sizi daha çok yoruyor. Tamam pratiklik güzeldir, hoştur ama yemek yapmayı da sıkıntılarınızdan ve yoğun temponuzdan uzaklaşmak için kullanabilirsiniz. Aradan çıksın diye gördükçe inadına gibi daha da zorlaşıyor bence, o sizi daha çok yoruyor olabilir. Mutlaka bu site içinde yemek yapmaya bayılan, yemeği bir sanat olarak gören kadınlar vardır. Mesela benim anneannem çok sever öyle yemek yapmakla uğraşsın, ağır ağır pişirsin falan ama kadın sanat gibi görüyor bunu, yemek yapmak benim stresimi alıyor, yemeğe sevgimi katıyorum, sıkıntılarımdan uzaklaştırıp beynimi dinlendiriyor diyor. Kafasını boşaltmasına yardımcı oluyormuş. Ve ortaya da mükemmel ötesi yemekler çıkıyor yani.

Dikkat ettiyseniz kayınvalidenizle ilgili tek şey bile söylemedim, tenezzül edilecek gibi değil çünkü bence.

Bu modeller boyle canim. Ben hamilelikte cektim ayni sorunu. Esim gemi kaptani oldugu icin yurtdisindaydi. Ben de ogretmenim. Asiri bulantim oldu evde 2 ay yemek yapamadim. Mutfaga adim atamadim. Kv evi bana ters bi yerde oldugu icin orda da kalamadim. Disardan yedim kustum. Bunu bilmesine ve araclari olmasina ragmen bi tabak yemek gondermedi. Annem de burda yasamiyor. Ama olsun insanlik sende kalsin. Gorusunde haklisin ama az kalmis. Su sinavi kazan insallah. Sonra karada olum yok sana :KK3:

Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum.
Buna rağmen haftanın bir günü ya da en geç 10 günde bir kayınvalideme ve benim aileme yemeğe gideriz muhakkak.
Maksat yemek de değil görüşmek, bir aile olmayı hissedebilmek.
Buna rağmen iki aile de evlerinde fazla olan her şeyi bize verirler.
Hatta bizi düşünerek mutlaka fazla yaparlar.
Ve çevremde gördüğüm kadarıyla herkes de bu şekilde yaşıyor.
Sizin eşinizin ailesi oldukça garip bir tutum sergiliyor.
Size yardımcı olmak adına çağırmayı geçtim, kendileri oğullarını özleyip niye yemeğe davet etmiyor anlayamadım.
Acaba siz onları hiç ağırlamadıysanız bunu bekliyor olabilir mi?
Büyük olduklarını düşünerek özel bir ilgi alaka görmeyi umuyor olabilirler mi?

Diğer bir yandan çalışmasam bile yine de yemeklerimi 1 saat içinde yapıyorum.
O 1 saatte sulu yemek de yapılıyor, fırın yemeği de, makarna köfte de.
Siz biraz daha planlı davranmak zorundasınız.
Tatiliniz olduğu dönemlerde bakliyatları buzluğa haşlayıp atmak, etleri aynı şekilde pişirip atmak durumundasınız.
Bu şekilde eve geldiğinizde yarım saatte 3 çeşit yemek pişirebilirsiniz.
En kötü hazır çorba yapmak 6 dk sürüyor içine ekstra koyacağınız terbiye ile ev yapımından farksız olacaktır, ya da yemekleri 2 günlük yaparak eve geldiğinizde kendinize dinlenme zamanı yaratabilirsiniz.
Başkasından fayda yok ise, kendiniz çözüm bulmak zorundasınız.

Tatlım bosversene, cok basit corbalar var hem doyurucu hemde yapımı kolay olan. Kv sizi yemeğe çağırsa bile Oraya git gel vs yine baya Zaman kaybı olacak, Zaman senin icin bu kadar değerliyken. Seni anlıyorum düşüncesiz biri belliki, oglunuda düşünmüyor demekki pek ama bazı insanlar böyle, değiştiremezsin. Azıcık aşım ağrısız başım.....

Bebeğim doğduğundan neredeyse 6aylık olana kadar resmen aç yaşadım:)) annem doğumdan 15gün önce gelip 15 gün sonra gitmek zorundaydı.
bebeğim gazlı vr kolikti , yanımda kimse yoktu.kv torununu 9.aylık olunca (benim önümüzdeki yazdan önce götürmeyeceğimi sonunda anlayınca) geldi.misafir gibi geldi gitti.bi tas ev yemeğine muhtaç olduğum lohusalıkta bebeğimi görmeye kayınpederim,görümcemin oğlu,6 yaşındaki kızı geldi:))
Bir kap ev yemeğine hasret kalmanın ne demek olduğunu ve kayın validenin odunluğunu çok iyi anlıyırum.üzme kendini geçiyor bu günler ve herkese layık olduğu kıymeti vermeye bak.sık dişini en kallavi cevabını başarından sonra verirsin.

Biz yakın olsak bütün yemek kvdemden gelirdi heralde haftada bir gidiyoruz anne var evde gerek yok demekten beziyorum bazen sağolsun tabi oğluşuna aşık ondan heralde :KK48: ama sizinkide bi garipmiş valla hem yakınsınız hem bi tabak yemek vermiyor bazısı böyle naparsın bacım

Neden teklif bekliyorsunuz ki? Eşinize annenlere geçelim akşam yemeğe diyin gidin yiyin canınız yemek yapmak istemediğinde.. Ama sofrayı toplama ve bulaşık yıkama Size kalır orda yerseniz de... Eee bir de üstüne çay hazırlamak Lazım derken ben olsam evde yemeği tercih ederim ama kvme yemeğe gitmeye de çekinmem yahu
Hatta yedikten sonra da anne ellerine sağlık evde yemek yoktu yumurta kıracaktık biz falan dersin..

Kendi evinizde yemek telaşına düşün daha iyi.Yemeğe gitseniz,sofrayı topla,bulaşıkla uğraş,çay demle derken zaman kaybı olur.Hadi yemek yedik biz gidelim olmaz sonuçta.Bence şuan iyi bir durumdasınız en azından yarın size dönüp kimse ben yardım ettim onu yaptım bunu yaptım deme hakkına sahip olmayacak.Bence bir liste gibi bir şey yapın şu gün şu yapılacak vs diye.En azından bugün ne yapsam telaşı olmaz.En azından size anlayış gösterip yanınızda olan bir eşiniz var.Bazı erkekler ne yazık ki öyle değil.Dert etmeyin,biraz kendi annenizi de çağırın yanınıza bence eşinize danışarak.İyi olur sizin için..

ben seni haklı bulmadım kaç yaşında kadın neden sana yemek yollasın?ayrıca kpss bitecek çalışmaya başlayacaksın o zamanda yemek yapmaya vaktın olmayacak kadın hayatının sonuna kadar size mi baksın?cok bencıl gordum seni:KK12:

Aslında bende senin gibi düşündüm Tolin.Ben de evleri barkları ayrı derdim.Onları her akşam davet etmek huzur kaçırıyormuş gibi de gelirdi.Çok var burada konu açan kayınvalidem kayınpederim hep çağırıyor diye şikayet eden.Bence doğrusunu yapıyorlar,evlilik sorumluluğunu alan bir insan düzeni yürütmeyi bilmeli zorda olsa.Yarın öbür gün il,eş çocuk derken de bu insanlar sürekli sürekli sorumlulukları yüklenemez bence.Fakat konu sahibi en azından anne gibi bugün beraber yiyelim demesini bekliyor sanırım.Ben öyle anladım en azından..o_O

Back