• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin çocuğumu doldurması

Aman konu sahibi dert ettiğin şeye bak çocuklar papağan gibi belli yaşlarda benimkide gs linin yanında en büyük Cimbon fenerlinin yanında en büyük yaya Sasa sa diye bağırirdı😂 Rüzgar nereden eserse nerde menfati şeker cukulata park varsa yani ... Üzülmeyin anneden ala Yâr mı olur.Büyüyünce biz kime yakınsak ona yakın oluyorlar.Hicbirsey olmaz endişe etmeyin kuruntu yapmayın .Babane komikmiş video çektirmiş birde gülerim buna birde ben de çok şehir dışında çalıştım vakti zamanı nda döndüm sonra kızımla aram gayet iyi şükür yok bı eksikliği şimdi onun için yaptığım çalışmalar neticesinde o da bende iyiyiz .Yani bu kadar endişe olmaz hayat Allah yapar bahtını bakın sokaklara atılan yetiştirilme yurduna bırakılan istismara uğrayan o kadar çok çocuk varki dünyada ben bunları ciddi dert olarak görüyorum.Geri kalan her durumda analı babalı ve anası babası onun geleceği için uğraşan çocuk zaten yolunu buluyor
Kayınvalidenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yıllarca çocuğa bakmış büyütmüş kendine anne vasfını yüklemiş olabilir.Eminim ki çok seviyordur torununu sevmese bakımını üstlenmez.
Konu sahibinin annesi aynı tavrı sergilemiş olsaydı tepkisi farklı olurdu. Eş annesi olunca gelinlere bir haller oluyor.
Kendi annemde oğluma beni seviyormusun diye ısrarla sorardı ve video kaydederdik ileride anı olarak kalsın isterdi oğlumda üf yeter artık sıkıldım derdi. Büyükler sevildiklerini torunlarından duyunca extra mutlu oluyorlar.

Konu sahibi kendi eksikliklerini gözardı etmiş kaynanaya yüklenmiş. kayınvalide hem çocuğuna baksın hem de dört dörtlük olsun istiyor .

Son düzenleme:
Bende kreş taraftarıyım. Güvenilir düzgün bir yere gönderdikten sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 1 yaşını geçtikten sonra kreşe verip işe başlamak en mantıklısı. Hem kreşte öğrenilen şeyleri evde bi anneanne ve ya babaanne veremez. Bence bakıcı da mantıklı değil evde tek başına kalıyor çocukla. Kameraların görmediği yerde her şeyi yapabilir güvenilir bakıcı bulmak çok zor. En güzel kreş. İlk başta hasta oluyorlar ama yeni okula kreşe/okula başlayan çocuk kaç yaşında olursa olsun ilk zamanları hastalıkla geçiyor. Orada bağışıklık kazanması lazım.
ayni fikirde olduğum için bende bu yolu tercih ettim. isteyken aman cocuk deterjanı mi yedi aman pencereden sarkar düşer mi ay sandalyeden kendini atar mi jic bu korkulara kalmadım çok şükür

Kayınvalidenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yıllarca çocuğa bakmış büyütmüş kendine anne vasfını yüklemiş olabilir.Eminim ki çok seviyordur torununu sevmese bakımını üstlenmez.
Konu sahibinin annesi aynı tavrı sergilemiş olsaydı tepkisi farklı olurdu. Eş annesi olunca gelinlere bir haller oluyor.
Kendi annemde oğluma beni seviyormusun diye ısrarla sorardı ve video kaydederdik ileride anı olarak kalsın isterdi oğlumda üf yeter artık sıkıldım derdi. Büyükler sevildiklerini torunlarından duyunca extra mutlu oluyorlar.
Tabi kısmen katılmakla beraber yorumunuza ne konudaki kayınvalideyi ne konu sahibini karakter olarak gerçek hayatda tanımadığım için tam bilemem.Aralarinda ne yaşandı kayınvalide art niyetlimi degilmi bunu konu sahibi bilir.Belki bı öncesi de vardır ilk olay değildir belki konu sahibi abartiyordur.Bunlari bilemiyoruz elbet İnşallah konu sahibinin gönlünce olsun bir şekilde anlaşıp tatlı dil ile olayı cozsunler diyelim

Çok iyi yapmışsınız.
Konuyla alakasız bir şey sorabilir miyim? Doğum yaptığınız ay mı 2.ye hamile kaldınız? Aralarında bir yaş bile yok. Hatta aynı yıl doğmuşlarsa aynı yaştalar çok enteresan geldi niyeyse..
yok yok aralarında tam 5 yaş var hatta aynı gün doğumlular 😊ben ikisini verdiğim ay dönemlerini yazmıştım yanlış anlaşılma olmuş olabilir.

Merhabalar. Dün yaşadığım bir olay hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben 7 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz. Bu süre zarfında kendileriyle fazla yakınlıktan kaynaklı problemler yaşadık ama bir şekilde iletişimi kesmedik. Geçen yıl mesleğime başlamam için almam gereken 9 aylık bir eğitim vardı bu eğitimi şehir dışında aldım. 5 yaşında bana çok düşkün olan kızımı babaannesine emanet edip gitmek durumunda kaldım. İki üç ay görüşmediğimiz zamanlar oldu. Döndüğümde mesleğime başladım ve karı koca çalıştığımız için okuldan geriye kalan zamanlarda kızıma gene babaannesi bakıyordu. Dün de aynı şekilde işten geldiğimde çocuğu almaya çıkmıştım. Kayınvalidemin eski telefonunda kızımın fotoğrafları vardı onlara bakarken bir video gördüm. Benim eğitimde olduğum ve kızımı göremediğim süreçte çekilmiş bu video. Kızım, seni annemden çok seviyorum seni annemden çok seviyorum diye kızım defalarca tekrarlamış en az on kere bu cümleyi kurmuş.Arkasındanda yeter artık biraz da şarkı söylicem deyip şarkı söylemeye başlamış. Belli ki biri ona bunu söyletip kaydetmiş. Normalde kızım bana çok düşkündür ben yokken bile olsa asla kendi kendine öyle bişey söylemez. Ayrıca onu sevmesinde de sorun yok benim takıldığım nokta çocuğa bunu defalarca söyletip kayıt altına almanın mantığı nedir. İlk gördüğümde kendimi dizginledim hiç bir şey söylemeden evime indim. Evde kızıma sordum ben orda yalan söyledim babaannem zorla söylettirdi dedi. Eşime bunu anlattım. Oda kendisine sorsaydın bana niye anlatıyosun ki dedi. Eğer beni yatıştırsaydı olay büyümeyecekti. Gittim kayınvalideme sordum bunu yapmaktaki amacın neydi ben kızımı sana emanet ediyorum ben yokken sen bana karşı mı dolduruyorsun bu çocuğu dedim. Orda o şarkı söylüyordu falan deyip aklımla alay etmeye başladı. Bir yandan da ciddiye almaz bir şekilde gülüp açın diziyi falan diye söyleniyordu. Ben iyice sinirlendim kayınpeder falan olaya dahil oldu derken iş büyüdü eşimlede tartıştık. Sonradan biraz yatışınca acaba yanlış mı yaptım diye düşünmeye başladım. En nihayetinde kadına mecburum çocuğa bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız
Enn enn enn başta 5 yaş bir çocuk 9 ay anneden uzak.. Çok çok üzüldüm tabi geçmişe bir şey yapılamaz.
Bu video üzerinde o kadar durmazdım ben olsam, geçmiş gitmiş, bundan sonrası için yolumu çizer, çocuğumu anaokuluna yazdırır arkama bakmadan devam ederdim.

bir çocuk 9 ay aralıklarla annesinden ayrı kalıyorsa, gece gündüz başında bakım verem kim varsa -illa tembihlenmesine gerek yok- bakan kişiyi daha çok sevmesi de şaşırtıcı olmaz.

karı koca çalışıyorsunuz, kazandığınız para tüm gün kreşe vermeye yetmiyorsa çalışmanızı pek mantıklı bulmadım (boşanma ihtimali aklına gelmeyen bir tuzu kuru olarak yazıyorum bunu tabi) gündüz tam gün kreşe verseniz babanneye maruz kalma süresi azalır, gece çalıştığınızda çocuk uyuyor oluyor zaten o pek bakmak sayılmaz babannenin herhangi bir etkisi olmuyor o süreçte. her gün gece gündüz kadın bakiyorsa da bir zahmet dilinizi tutacaksınız kadına karışmayacaksınız

Oğlum 5 yaşını dolduracak birkaç ay sonra. Eşim 2.5 yıldır yurtdisinda çalışıyor. Bunun 1.5 senesinde ben oğlumla Türkiye'de idim. Sonra biz de eşimin yanına geldik. Hayat şartları bazen böyle şeyler gerektiriyor. Ama 2-3 ay çocuğunuzu görmediğiniz bir senaryo çocuk açısından travmatik. Malesef kabul etmek istemesem de, anne-baba eşittir desem de özellikle uzakta olan anne figürü işe bu yaş çocuklar için psikolojik olarak kötü etkilenme ihtimali çok daha yüksek.
Kaldı ki sizin senaryoda baba da yeterince çocukla ilgilendi mi emin değiliz.

Çocuğunuzu babaannesine değil babasına emanet etmeliydiniz. Çocuğunuz tam gün okula gidecek, babası iş çıkışı alıp kendi evine getirip kendi düzeninde çocuğunuza bakacaktı. Nöbet günlerinde ise kayinvalideniz sizin evinize gelecekti. Siz mümkünse her hafta değilse en az 2-3 haftada bir haftasonu gelip çocuğunuzla vakit geçirecektiniz. Yani en ideal senaryo bu olabilirdi. Bu koşullar altında sizin yorulmanız, yol masrafı vs göz önüne alınacak şeyler değildir.

Neyse olan olmuş zaten. Ama artık çocuğunuzu tam gün okula verip iş çıkışı anne veya baba gidip alıp eve gelmeli bir düzen kurmalısınız. Yani kocaman olmuş yarım gün okul nedir Allah aşkına. Şurada ilkokula ne kaldı ki? Benim oğlum 2 yaşında tam gün kreşe başladı. İdeali budur demiyorum ama bir zararını da görmedim. Çok da faydalı oldu. 3 yaştan itibaren her çocuk okul öncesi eğitime başlamalı bence.

Biz tartıştığımız sırada eşimin kardeşi geldi madem memnun değilsiniz işi kökten çözün bakacak başka birini bulun falan bide dahil oldu. Bu sırada eşimde ordaydı annesini savunur şekilde bikaç bişey söyleyip sonra yok oldu ortadan.

Eşinden hayır yok belli ki, eş ailesi zaten cahil ve mal insanlar sen nerdesin peki? neden çocuğunu bu insanlara emanet edyorsun??? Ver bir kreşe olsun bitsin. Eşindne bir şey bekleme, bu çocuğun annesi sensin.

9 ay çocuktan uzak durmak ne demek??? Sorsan karı koca cocuklarin geleceği için uğraşıyoruz der ama bu ego savaşlarında olan çocuğa oluyor.Kv haksız orda kimsenin itirazı yok peki siz böyle bir kadına aylarca çocuğu bırakıp gittiğinizde ne olacak saniyordunuz?????

Burayı ben de anlayamadım. Burda hep yazıyorum, hayatta bir planınıız olsun, öncelikleriniz olsun, gelişine yaşamayın diye sonra taşlanıyorum. Çalışıyorsan, işin varsa önce eğitimini tamamlarsın, kariyerde de bir nokta tutturursun sonra çocuk sahibi olursun. 9 ay uzakta kalacağın eğitim gençken çocuksuzken yapılmalı. Kariyerin başındayken ben çocuk patlatatyım nasılsa KV anne o bu bir şekilde bakar denince sabiler böyle perişan oluyor işte :KK51: 9 ay çocuğu başka bir yere atmak zaten sorumsuzluk, en kötü alırsın yanına gittiğin yerde kreşe verirsin veya bakıcı bulursun baktırırsın. Çocuğu atıp gitmek kolay gelmiş işte. Çocuk bu zaman koyacaksın, eğitim için para koyacaksın yok öyle bedava.

KV yaptığı saçma ama siz markete giderken yapmamış aylarca çocuk bakmış. Hiç kolay değil 5 yaş bebesi.

Hatalı ama sizde hatasız değilsiniz. Akşam kavga edip sabah çocuk bırakmak çok saçma. Baştan aşağıya saçmalık silsilesi.

Ayrıca eşinizin kardeşi haklı kavga çıkacaksa, bir daha çocuğu bırakmayacaksınız. Yada kavga çıkartmadan işinizi halledeceksiniz.

Soran çok var ama 9 aylık eğitim de kaç sefer çocuğu gördünüz? 3 ay görmeden nasıl durdunuz. Çocuğa çok üzüldüm.

Ben kedimi 2 ay birakmak zorunda kalacagim diye içim dertleniyor ciddiyim baya baya dert oldu bana. Biraktigim yerde aklimin kalacagi biyer degil. 9 ay cocuk birakabilip sonra gelip saga sola bagirip durmaya hakkiniz yok bana kalirsa.
Cocuga asıl bakim veren babanne zaten siz surekli gece gunduz işte, egitimde vakit kalirsa da cocugu aliyorsunuz.
Oyle arada alarak cocuk bakilsa ben 2 tane yapardim kafama göre takilirdim.

Evet çok haklısınız bunu zaten çoğu yapıyor. Ama sorun şu ki bunu defalarca tekrarlatıp birde video çekmesi. Bunu ne amaçla yapar bir insan anlamıyorum. Üstelik ben zaten yoktum yani benle yarışacağı bir durum yoktu ortada
Amacı çok açık değil mi?Olası bir boşanma halinde delil.. aklıma bu geldi direkt

Bu tartismayi yaparak nasil bir sonuca ulaşmayı beklediniz ben anlamadim. Kadın belli ki zır cahil, bu hareketi normal düşünen bir insan yaptırır mi cocuga zaten canim sence? Cahille girme münakaşaya durumu resmen. Baskasina baktirma ihtimaliniz yoksa atarlanmaniz sacma geldi bana. Tam zamanlı kreşe versen olmaz mi?

Kadın kendini çocuğun annesi zannetmeye başlamış, ben de 9 ay full ondan sonra da okul çıkışı ve bazı geceler baksam ben de zannederdim muhtemelen. Mühür kimdeyse Süleyman odur sizin hikayede mühür kayinvalidenizde gibi görünüyor.
Trajikomik ama dogru valla. Cocuk yapmak hayatta olmasi gereken checklistten bir madde mi sadece ben anlamiyorum. Bu kadar ayri kalinacak bi durum varsa ertelemek lazim gercekten de. Çocuğun o anlarina büyümesine tanik olmayacaksaniz kendi basina buyuyecekse ne gerek var yapmaya.

Kayinvalideniz belki de siz birakip egitime gidin istemiodu. Ondan boyle bisey yapti kendince. Birakip gidersen olacagi bu diye.

Merhabalar. Dün yaşadığım bir olay hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben 7 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz. Bu süre zarfında kendileriyle fazla yakınlıktan kaynaklı problemler yaşadık ama bir şekilde iletişimi kesmedik. Geçen yıl mesleğime başlamam için almam gereken 9 aylık bir eğitim vardı bu eğitimi şehir dışında aldım. 5 yaşında bana çok düşkün olan kızımı babaannesine emanet edip gitmek durumunda kaldım. İki üç ay görüşmediğimiz zamanlar oldu. Döndüğümde mesleğime başladım ve karı koca çalıştığımız için okuldan geriye kalan zamanlarda kızıma gene babaannesi bakıyordu. Dün de aynı şekilde işten geldiğimde çocuğu almaya çıkmıştım. Kayınvalidemin eski telefonunda kızımın fotoğrafları vardı onlara bakarken bir video gördüm. Benim eğitimde olduğum ve kızımı göremediğim süreçte çekilmiş bu video. Kızım, seni annemden çok seviyorum seni annemden çok seviyorum diye kızım defalarca tekrarlamış en az on kere bu cümleyi kurmuş.Arkasındanda yeter artık biraz da şarkı söylicem deyip şarkı söylemeye başlamış. Belli ki biri ona bunu söyletip kaydetmiş. Normalde kızım bana çok düşkündür ben yokken bile olsa asla kendi kendine öyle bişey söylemez. Ayrıca onu sevmesinde de sorun yok benim takıldığım nokta çocuğa bunu defalarca söyletip kayıt altına almanın mantığı nedir. İlk gördüğümde kendimi dizginledim hiç bir şey söylemeden evime indim. Evde kızıma sordum ben orda yalan söyledim babaannem zorla söylettirdi dedi. Eşime bunu anlattım. Oda kendisine sorsaydın bana niye anlatıyosun ki dedi. Eğer beni yatıştırsaydı olay büyümeyecekti. Gittim kayınvalideme sordum bunu yapmaktaki amacın neydi ben kızımı sana emanet ediyorum ben yokken sen bana karşı mı dolduruyorsun bu çocuğu dedim. Orda o şarkı söylüyordu falan deyip aklımla alay etmeye başladı. Bir yandan da ciddiye almaz bir şekilde gülüp açın diziyi falan diye söyleniyordu. Ben iyice sinirlendim kayınpeder falan olaya dahil oldu derken iş büyüdü eşimlede tartıştık. Sonradan biraz yatışınca acaba yanlış mı yaptım diye düşünmeye başladım. En nihayetinde kadına mecburum çocuğa bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız
Yok kaynanalar torun doğduktan sonra kendi çocuğunun devamı falan mı zannediyorlar.... Nedir bu cahillik...

Neden mecbur olayım benim çocuğuma değil oğullarının çocuğuna bakiyorlar. Kocanizdan da dirsek gördüğünüzde acimiyorsunuz inanin benzerini yaşadım mecbur bakacak benim icin bakmiyor

Böyle bir video ve çocuğa söyletilen söz çok kötü, tepkinizde haklısınız hiç suçluluk duymayın..

Back