- Konu Sahibi DonukPudra
-
evin tek erkek çocugu anne elbisene takmış oglu sana söylemiş orta yolu bulalım demiş bence evlendikten sonrada böyle devam eder tecrübe benimki öyle çünkü bana sorarsan taviz verme
Bazen taviz tavizi doğurur.
Aslında en güzeli herkesin olduğu gibi olması ve öyle kabul görmesi.
Bu konuda ufak dikkatlerle sorun çözülebilir, onlarla görüşürken kıyafetine biraz dikkat edersin o kadar.
Ama o kadarla kalır mı bunu kimse bilemez, belki devamlı kıyafetin sorun olacak başka yerlerde de.
Belki başka konuşarda da müdahele olacak ve sen taviz veren taraf olduğun için hep senden beklenecek yine.
Bundan sonra daha dikkatli gözlemle, her fedakarlığı nişanlın senden beklemesin,
kabullenmek her iki taraflı olur, devamlı karışıklı değiştirme isteği, kırar ve yorar insanı.
Umarım bu sadece ufak bir olaydır ve başka şeylere yansımaz.
anlamadığım 2 şey var, ilki şu; birilerinin hacca umreye vs gitmesi neden beni bağlasın, Allah kabul etsin bizede nasip olsun ama ben artık hacıyım gelinim şöyle giyinsin diyemez kimse, gittiysen o seninle Allah arasında asıl sen o saatten sonra gönül kırmamaya dedikodu yapmamaya özen göstericeksin, ikincisi; ben neden kayınvalidemde farklı evimde farklı giyinicem bu ikiyüzlülük olmıcakmı, yanlışsam mazur görün politik olamadım hayatım boyu
doğru konuşmuşsun bence de..nişanlınla aranızda mesele yapmaman gayet yerinde. en nihayetinde birincisi arkanda durmuş ikincisi de herkes farklı bir birey annesi o şekilde düşünüyor diye suçlayamayız. ama onların muhitte biraz daha dikkat etmeni istemesi yerinde olmamış ama erkeklerin en pratik çözümleri arasındadır sanırım. benim tanıdığım tonlarca erkek var kendi aile eşrafından bir yere ya da memlekete gideceklerse eşinin kıyafetine şöyle bir alıcı gözüyle bakar. tabi kayınvaliden şimdi gönül koyar, evlenince trip atar, sonrasında laflar başlar..uzar gider bu olay. en baştan çizgileri belirlemek lazım ki geçemesin orayı.
onların yanına gittiğin zaman, askılı değil de kısa kollu bişey giyinirsin... bu senden bişey götürmez, sadece onların gönülleri olmuş olur.. tatsızlık çıkmaz.. nişanlının senin arkanda olması güzel, sende onun ailesine değer veriosan, onlara gittiğin zaman biraz daha dikkat edersin olur biter...
onların yanına gittiğin zaman, askılı değil de kısa kollu bişey giyinirsin... bu senden bişey götürmez, sadece onların gönülleri olmuş olur.. tatsızlık çıkmaz.. nişanlının senin arkanda olması güzel, sende onun ailesine değer veriosan, onlara gittiğin zaman biraz daha dikkat edersin olur biter...
tesekkür ederim yorumunuz için. ben suana kadar dikkat ettim bundan sonra da ederim. o konuda sıkıntım yok. sadece ileride ya da evlenince farklı konularda kendi dediği olsun diye diretebilir mi kayınvalidem diye aklıma soru isareti düstü. biraz baskın karakterde biri. kendisini sevip sayarım. bu soru işaretlerimi de yasamadan suan anlayamam sanırım.
sana bir örnek vereyim... evlenmeden önce olasılıklar üstüne düşünürsün, evlendikten sonra evlilik sana farklı bir yüzünü gösterince alev alırsın..zaman geçtikçe zamanında ve yeri geldiğinde hareket etmeyi öğrenirsin/öğretirler.. sabrı öğrenirsin...olasıklıklar üstüne canını sıkmamayı öğrenirsin..şimdi senin olayın gibi.."acaba evlenince..." bayrama eşimin memlete gittik.. eşimin abileri çocuklara bayramlık vermez küçük oldukları içinmiş! neyse adet vs diye önceden olsa gitmeden anlaşırdım hesaplaşırdım konuşurdum sonuca bağlardım. şimdi ise bir gideyim göreyim ortamı dedim ve ses çıkarmadım. ben de bayramlık vermesini istemiyorum yani eşimin kimse vermezken... sabır dedim. gittik veeee eşimin abisi gelmedi bayrama..tabi çocuklar da...kendiliğinden çözüldü konu. ama önceden konuşmuş olsaydım ve gelmeselerdi daha farklı olurdu yansıması. umarım anlatabilmişimdir.
evet anlatabildin. sağol vakit ayırıp yorumladığın için
anlamadığım 2 şey var, ilki şu; birilerinin hacca umreye vs gitmesi neden beni bağlasın, Allah kabul etsin bizede nasip olsun ama ben artık hacıyım gelinim şöyle giyinsin diyemez kimse, gittiysen o seninle Allah arasında asıl sen o saatten sonra gönül kırmamaya dedikodu yapmamaya özen göstericeksin, ikincisi; ben neden kayınvalidemde farklı evimde farklı giyinicem bu ikiyüzlülük olmıcakmı, yanlışsam mazur görün politik olamadım hayatım boyu
bunun politik olmakla alakası yok. ortamına göre davranmaktır. kayınvalidenin yanına giderken giydiğimiz elbiseler sadece oraya özel elbiseler değil, normal günlük giydiğimiz kıyafetler zaten. kimsenin gidip bunun için ayrı kıyafet aldığını sanmıyorum. siz her ortamda aynı mı giyinirsiniz? bir davete giderken, arkadaşlarla çıkarken, düğünlere giderken ya da işe giderken...hep aynı tarzda mı giyinirsiniz? bu da aynı mantık işte. tarzınızı değiştirmiyorsunuz ki. sadece bu konularda hassas olan eşinizin ailesine saygı duyuyorsunuz. olay bundan ibaret. herşeyi bu kadar kişiselleştirip ego sorunu yaparsak evliliklerimizi nasıl yürütecez ki? teorikte ''kimse bana ne yapacağımı söyleyemez'' diye asıp kesmek kolaydır ama pratikte gördüğünüz gibi bu pek işlemiyor. hem bu yapılsa bile kendimizden ödün vermiş olmuyoruz. tam tersine o insanlar, siz onlara değer gösterdiğiniz için size daha fazla özen gösteriyorlar.
bu kültürde kadınlar özgürlüğü yanlış yorumluyor bazen. evliliklerin bu kadar kısa sürrmesinin bir sebebi de bu sanırım. herkes kendi gururunu, egosunu düşünürse elbet yürümez bu evlilikler. bu çok basit bir konu gibi. ama evliliklerde bu tarz şeyler birikip ilişkinin sonunu getirdiği için önemli bence...
yorumlarınız için tesekkür ederim. ben sürtüsme yada inatlasmaya cevirmek niyetinde zaten değilim. ama normal askılı dizde bir elbise ile gittim. acık bir bayanım sonucta. gögüs kısmı yada sırt kısmı bile acık degildi kaldı ki ben acık oldugum halde dikkat ederim.
sözde nişanda da askılı elbise giymiştim hatta nişanda sırt ve gerdan kısmı acıktı elbisenin. sanırım etek boyu oturunca dizden yukarı cıktı diye takıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?