• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin bayramlık kıyafetimden rahatsızlığı

kayınvalıdeler genelde laf buluyorlar kıyafete benım kayınvalıdem pantln gıymeye de laf buluyordu , nıkah nişan elbisem straplez dıyede laf soyledı söyledide söyledi ama eşim benim arkamda durdu zaten normal gunlerde askılı yada sıfır kolu gıyınen biri değilim eşim istemiyor ama giyinmek istediğimi söyleediğim zaman benı kıracağını sanmıyorum anlayacagın benım elbıseme karıstıgı zaman elbısemın etek boyu topuklarıma kadardı en guzel gunumde tövbe tövbe bu elbıselerı nerden buluyorlar dedıgındede en guzel gunum nikahımdı duyanda mini etek gıymıs cıkmıs mılletın karsısına der sankı anlayacagınız kişilik yapı meselesi eşimin yiğeni de genc kız pantoln gıymesıne bıle laf edıyorlar bana degıl tabi ama ben olunca laf bana da carpıyor kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı uzatmaya gerek yok bence , ben kıyafet konusunda eşimin dediğini yapıyorum giymeni istemiyorum hosuma gitmedi dediği an onu giymem buna gorede tanıdıgım ıcınde hem benım istediğim hemde eşimin istediği tarz kıyafetler satın alırım

Edep haya terbiye kılık kıyafetle olmaz..sen buysan değişemezsen ki en doğrusu bu , eşinin sevgili aileside sana saygı duymalı ve seni böyle kabul etmeli..hacıya ümreye filan gittilerse bu konuyu oğlanlarına şikayet eder gibi söylemektense, sen karşısına alıp kızı gibi nasihat etseydi belki samimiyetine inanır güvenirdin..ayrıca kendini açıklama fırsatıda yakalamış olurdun ..söylerdin asla kimse için değişmeyeceğini..

Neden arkadan konuşup yorum yaparlarki, alıp karşılarına konuşmak uyarmak varken..hem başında anası babası nişanlısı var..sana neoluyo hanım teyze :))))

kızın annesi karşıyormu damadına , pantolon çok uzun olmuş donla gez diye ..sende sus bi zahmet

kayınvaliden ilerde başka konularda size karışır mı bilmiyorum ama kıyafet konusu çok da sorun edilecek bir mevzu değil bana göre
sonuçta nianlın seni kısıtlamıyor destekliyor sadece ailesine gittiğinde daha dikkatli giyinmeni istiyor olabilir sonuçta yaşlı insanlar bu konularda daha tutucular yaşı gereği saygı duymak böyle ufak detaylara takılmamak gerek bence:31:diğer konularda da sen ve nişanlın izin vermedikten sonra kayınvalidenin karışacağını sanmıyoruım yani nişanlının tavrı önemli

tüm yorum yapan arkadaslara tesekkür ederim. kıyafet konusunda zıtlasma ya da huzursuzluga mahal vermeyecegim . onlarla görüsürken dikkat etmişimdir yine edecegim.

bundan sonra diger konularda ev esyası alımında vs vs tutumlarını ve yaklasımlarını gözlemleyecegim. aynı sekilde nişanlımın da . onunlailgili soru işaretlerim olsaydı zaten bu boyuta gelmezdim hayat arkadası olarak secmezdim kendime.

evin tek erkek çocugu anne elbisene takmış oglu sana söylemiş orta yolu bulalım demiş bence evlendikten sonrada böyle devam eder tecrübe benimki öyle çünkü bana sorarsan taviz verme

evin tek erkek çocugu anne elbisene takmış oglu sana söylemiş orta yolu bulalım demiş bence evlendikten sonrada böyle devam eder tecrübe benimki öyle çünkü bana sorarsan taviz verme

yorumun için tesekkür ederim. benim tereddüttüm farklı konularda da böyle dediğim olsun yapmak ister mi ? baskın bir karakter evde kendi sözü gecen bir insan kayınbabadan ziyade. bunu da zaman gösterecek. suana kadar müdahale ettirmedim nişanlımla ettirmedik diyeyim. sonucta biz aile olacagız buna kendisini alıstırması gerekli.

tek erkek cok düskün nişanlıma. tabiri caizse kız gibi yetistirmiş. :8: ama nişanlım suana kadar nerde durması gerektigini gösterdi kendisine. kayınvalidemi seviyorum onun acısından da düsünüyorum empati yapıyorum. 27 yasında nişanlım. hep yanında olmuş üzerine titremiş. evlenmemizi istiyor yuvası olsun oğlumunda diye. ama alısamadı daha tam sanırım benim varlıgıma. oğlunun önceliginin ben olduguma.

Bazen taviz tavizi doğurur.
Aslında en güzeli herkesin olduğu gibi olması ve öyle kabul görmesi.
Bu konuda ufak dikkatlerle sorun çözülebilir, onlarla görüşürken kıyafetine biraz dikkat edersin o kadar.
Ama o kadarla kalır mı bunu kimse bilemez, belki devamlı kıyafetin sorun olacak başka yerlerde de.
Belki başka konuşarda da müdahele olacak ve sen taviz veren taraf olduğun için hep senden beklenecek yine.
Bundan sonra daha dikkatli gözlemle, her fedakarlığı nişanlın senden beklemesin,
kabullenmek her iki taraflı olur, devamlı karışıklı değiştirme isteği, kırar ve yorar insanı.
Umarım bu sadece ufak bir olaydır ve başka şeylere yansımaz.

Bazen taviz tavizi doğurur.
Aslında en güzeli herkesin olduğu gibi olması ve öyle kabul görmesi.
Bu konuda ufak dikkatlerle sorun çözülebilir, onlarla görüşürken kıyafetine biraz dikkat edersin o kadar.
Ama o kadarla kalır mı bunu kimse bilemez, belki devamlı kıyafetin sorun olacak başka yerlerde de.
Belki başka konuşarda da müdahele olacak ve sen taviz veren taraf olduğun için hep senden beklenecek yine.
Bundan sonra daha dikkatli gözlemle, her fedakarlığı nişanlın senden beklemesin,
kabullenmek her iki taraflı olur, devamlı karışıklı değiştirme isteği, kırar ve yorar insanı.
Umarım bu sadece ufak bir olaydır ve başka şeylere yansımaz.

umarım öyledir tesekkür ederim yorumun icin. evet daha dikkatli gözlemleyecegim bundan sonra.:31:

anlamadığım 2 şey var, ilki şu; birilerinin hacca umreye vs gitmesi neden beni bağlasın, Allah kabul etsin bizede nasip olsun ama ben artık hacıyım gelinim şöyle giyinsin diyemez kimse, gittiysen o seninle Allah arasında asıl sen o saatten sonra gönül kırmamaya dedikodu yapmamaya özen göstericeksin, ikincisi; ben neden kayınvalidemde farklı evimde farklı giyinicem bu ikiyüzlülük olmıcakmı, yanlışsam mazur görün politik olamadım hayatım boyu

doğru konuşmuşsun bence de..nişanlınla aranızda mesele yapmaman gayet yerinde. en nihayetinde birincisi arkanda durmuş ikincisi de herkes farklı bir birey annesi o şekilde düşünüyor diye suçlayamayız. ama onların muhitte biraz daha dikkat etmeni istemesi yerinde olmamış ama erkeklerin en pratik çözümleri arasındadır sanırım. benim tanıdığım tonlarca erkek var kendi aile eşrafından bir yere ya da memlekete gideceklerse eşinin kıyafetine şöyle bir alıcı gözüyle bakar. tabi kayınvaliden şimdi gönül koyar, evlenince trip atar, sonrasında laflar başlar..uzar gider bu olay. en baştan çizgileri belirlemek lazım ki geçemesin orayı.

anlamadığım 2 şey var, ilki şu; birilerinin hacca umreye vs gitmesi neden beni bağlasın, Allah kabul etsin bizede nasip olsun ama ben artık hacıyım gelinim şöyle giyinsin diyemez kimse, gittiysen o seninle Allah arasında asıl sen o saatten sonra gönül kırmamaya dedikodu yapmamaya özen göstericeksin, ikincisi; ben neden kayınvalidemde farklı evimde farklı giyinicem bu ikiyüzlülük olmıcakmı, yanlışsam mazur görün politik olamadım hayatım boyu

tesekkür ederim yorumun için.bunları bende dile getirdim. :31:

doğru konuşmuşsun bence de..nişanlınla aranızda mesele yapmaman gayet yerinde. en nihayetinde birincisi arkanda durmuş ikincisi de herkes farklı bir birey annesi o şekilde düşünüyor diye suçlayamayız. ama onların muhitte biraz daha dikkat etmeni istemesi yerinde olmamış ama erkeklerin en pratik çözümleri arasındadır sanırım. benim tanıdığım tonlarca erkek var kendi aile eşrafından bir yere ya da memlekete gideceklerse eşinin kıyafetine şöyle bir alıcı gözüyle bakar. tabi kayınvaliden şimdi gönül koyar, evlenince trip atar, sonrasında laflar başlar..uzar gider bu olay. en baştan çizgileri belirlemek lazım ki geçemesin orayı.

sağol yorumun için.:31:

onların yanına gittiğin zaman, askılı değil de kısa kollu bişey giyinirsin... bu senden bişey götürmez, sadece onların gönülleri olmuş olur.. tatsızlık çıkmaz.. nişanlının senin arkanda olması güzel, sende onun ailesine değer veriosan, onlara gittiğin zaman biraz daha dikkat edersin olur biter...

onların yanına gittiğin zaman, askılı değil de kısa kollu bişey giyinirsin... bu senden bişey götürmez, sadece onların gönülleri olmuş olur.. tatsızlık çıkmaz.. nişanlının senin arkanda olması güzel, sende onun ailesine değer veriosan, onlara gittiğin zaman biraz daha dikkat edersin olur biter...

bu da başka bir bakış açısı tabi kendinden görünür derecede taviz vermediğin sürece uygulanabilir. ancak öyle bir çizgi belirlemek lazım ki taraflar arasında kimse kimsenin tarafına geçemesin. bu da maharet istiyor tabi. kaç kişi uygulayabilir bilmiyorum ben dahil..:51:

tesekkür ederim yorumunuz için. ben suana kadar dikkat ettim bundan sonra da ederim. o konuda sıkıntım yok. sadece ileride ya da evlenince farklı konularda kendi dediği olsun diye diretebilir mi kayınvalidem diye aklıma soru isareti düstü. biraz baskın karakterde biri. kendisini sevip sayarım. bu soru işaretlerimi de yasamadan suan anlayamam sanırım.

tesekkür ederim yorumunuz için. ben suana kadar dikkat ettim bundan sonra da ederim. o konuda sıkıntım yok. sadece ileride ya da evlenince farklı konularda kendi dediği olsun diye diretebilir mi kayınvalidem diye aklıma soru isareti düstü. biraz baskın karakterde biri. kendisini sevip sayarım. bu soru işaretlerimi de yasamadan suan anlayamam sanırım.

sana bir örnek vereyim... evlenmeden önce olasılıklar üstüne düşünürsün, evlendikten sonra evlilik sana farklı bir yüzünü gösterince alev alırsın..zaman geçtikçe zamanında ve yeri geldiğinde hareket etmeyi öğrenirsin/öğretirler.. sabrı öğrenirsin...olasıklıklar üstüne canını sıkmamayı öğrenirsin..şimdi senin olayın gibi.."acaba evlenince..." bayrama eşimin memlete gittik.. eşimin abileri çocuklara bayramlık vermez küçük oldukları içinmiş! neyse adet vs diye önceden olsa gitmeden anlaşırdım hesaplaşırdım konuşurdum sonuca bağlardım. şimdi ise bir gideyim göreyim ortamı dedim ve ses çıkarmadım. ben de bayramlık vermesini istemiyorum yani eşimin kimse vermezken... sabır dedim. gittik veeee eşimin abisi gelmedi bayrama..tabi çocuklar da...kendiliğinden çözüldü konu. ama önceden konuşmuş olsaydım ve gelmeselerdi daha farklı olurdu yansıması. umarım anlatabilmişimdir.

sana bir örnek vereyim... evlenmeden önce olasılıklar üstüne düşünürsün, evlendikten sonra evlilik sana farklı bir yüzünü gösterince alev alırsın..zaman geçtikçe zamanında ve yeri geldiğinde hareket etmeyi öğrenirsin/öğretirler.. sabrı öğrenirsin...olasıklıklar üstüne canını sıkmamayı öğrenirsin..şimdi senin olayın gibi.."acaba evlenince..." bayrama eşimin memlete gittik.. eşimin abileri çocuklara bayramlık vermez küçük oldukları içinmiş! neyse adet vs diye önceden olsa gitmeden anlaşırdım hesaplaşırdım konuşurdum sonuca bağlardım. şimdi ise bir gideyim göreyim ortamı dedim ve ses çıkarmadım. ben de bayramlık vermesini istemiyorum yani eşimin kimse vermezken... sabır dedim. gittik veeee eşimin abisi gelmedi bayrama..tabi çocuklar da...kendiliğinden çözüldü konu. ama önceden konuşmuş olsaydım ve gelmeselerdi daha farklı olurdu yansıması. umarım anlatabilmişimdir.

evet anlatabildin. sağol vakit ayırıp yorumladığın için :29:

bunun politik olmakla alakası yok. ortamına göre davranmaktır. kayınvalidenin yanına giderken giydiğimiz elbiseler sadece oraya özel elbiseler değil, normal günlük giydiğimiz kıyafetler zaten. kimsenin gidip bunun için ayrı kıyafet aldığını sanmıyorum. siz her ortamda aynı mı giyinirsiniz? bir davete giderken, arkadaşlarla çıkarken, düğünlere giderken ya da işe giderken...hep aynı tarzda mı giyinirsiniz? bu da aynı mantık işte. tarzınızı değiştirmiyorsunuz ki. sadece bu konularda hassas olan eşinizin ailesine saygı duyuyorsunuz. olay bundan ibaret. herşeyi bu kadar kişiselleştirip ego sorunu yaparsak evliliklerimizi nasıl yürütecez ki? teorikte ''kimse bana ne yapacağımı söyleyemez'' diye asıp kesmek kolaydır ama pratikte gördüğünüz gibi bu pek işlemiyor. hem bu yapılsa bile kendimizden ödün vermiş olmuyoruz. tam tersine o insanlar, siz onlara değer gösterdiğiniz için size daha fazla özen gösteriyorlar.

bu kültürde kadınlar özgürlüğü yanlış yorumluyor bazen. evliliklerin bu kadar kısa sürrmesinin bir sebebi de bu sanırım. herkes kendi gururunu, egosunu düşünürse elbet yürümez bu evlilikler. bu çok basit bir konu gibi. ama evliliklerde bu tarz şeyler birikip ilişkinin sonunu getirdiği için önemli bence...

bunun politik olmakla alakası yok. ortamına göre davranmaktır. kayınvalidenin yanına giderken giydiğimiz elbiseler sadece oraya özel elbiseler değil, normal günlük giydiğimiz kıyafetler zaten. kimsenin gidip bunun için ayrı kıyafet aldığını sanmıyorum. siz her ortamda aynı mı giyinirsiniz? bir davete giderken, arkadaşlarla çıkarken, düğünlere giderken ya da işe giderken...hep aynı tarzda mı giyinirsiniz? bu da aynı mantık işte. tarzınızı değiştirmiyorsunuz ki. sadece bu konularda hassas olan eşinizin ailesine saygı duyuyorsunuz. olay bundan ibaret. herşeyi bu kadar kişiselleştirip ego sorunu yaparsak evliliklerimizi nasıl yürütecez ki? teorikte ''kimse bana ne yapacağımı söyleyemez'' diye asıp kesmek kolaydır ama pratikte gördüğünüz gibi bu pek işlemiyor. hem bu yapılsa bile kendimizden ödün vermiş olmuyoruz. tam tersine o insanlar, siz onlara değer gösterdiğiniz için size daha fazla özen gösteriyorlar.

bu kültürde kadınlar özgürlüğü yanlış yorumluyor bazen. evliliklerin bu kadar kısa sürrmesinin bir sebebi de bu sanırım. herkes kendi gururunu, egosunu düşünürse elbet yürümez bu evlilikler. bu çok basit bir konu gibi. ama evliliklerde bu tarz şeyler birikip ilişkinin sonunu getirdiği için önemli bence...

çok güzel yazmışsınız, iki insan iki aile var ortada. dolayısıyla iki kişinin de ayak uydurması, adapte olması, en önemlisi fedakarlık yapması şart... bu olmazsa olmaz. örneğin bazen görümcemin hareketlerine tahammül edemiyorum, sonra kendi ablamı düşünüyorum, onun da bazı davranışları nişanlıma ters geliyor olabilir. kısacası her şey doğru iletişim yöntemleriyle, iki taraftan biri bir savaşı kazanırcasına değil, uzlaşma mantığıyla hareket edilmeli diye düşünüyorum. vay ben taviz vermem, şöyle yapmam... diyenler hem kendilerine hem karşı tarafa yazık ediyor bence. :50:

yorumlarınız için tesekkür ederim. ben sürtüsme yada inatlasmaya cevirmek niyetinde zaten değilim. ama normal askılı dizde bir elbise ile gittim. acık bir bayanım sonucta. gögüs kısmı yada sırt kısmı bile acık degildi kaldı ki ben acık oldugum halde dikkat ederim.

sözde nişanda da askılı elbise giymiştim hatta nişanda sırt ve gerdan kısmı acıktı elbisenin. sanırım etek boyu oturunca dizden yukarı cıktı diye takıldı. :17:

simdi onlar dedi diye kiyafetini degistirirsen hayat boyu bir seyler degistirmeni onlarin istediklerini yapmani beklerler.

esin icin de degistirme.

bir daha o=konu acilirsa ben boyle seviyorum vazgecemem de ve gec.

konuda maddelediginiz gibi biz soyle olcaz bayramlarda el opcez karisilmayacak isimize kariyerimiz var diyerek olmuyor maalesef...

cogu kimsede var ama oyle durumlar yasaniyorki kariyer falan ayri ev de olsaniz bir sekilde olumsuz seylere donusuyor..

madem yeni evleneceksin tavsiyem su kardesim. kiyafetini degistirme aciksan acik kapaliysan kapalisin..

kim ne der diye dusunme.

taviz verme. ben boyleyim de gec.. ama kimseyle sozlu muharebe yapma.

kabullenecek insanlar kiyafetinin seklini ogluna sikayet etmezler. simdiden baslamis iste... sakin mudahale ettirme. esinle de o kadin yuzunden kavga etme. esine ben cok sevdim anneni cok guzel giyiniyor... ama benim durumumda bir sey yok... ben boyleyim hayatim sen de beni boyle kabul ettin bu yasa gelmisim kimse icin degisemem demelisin canim..

Back