kayınvalidemin bayramlık kıyafetimden rahatsızlığı

DonukPudra

asparagas!
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
25.897
28.125
798
merhaba arkadaslar .nişanlıyım nişanlımla ilk bayramımızdı. bayramlık kıyafet adettendir diye erkek tarafı alıyor ya normalde biz oruc ramazan vs diye kurbanda alırız dedik. daha önce nişanlımın en yakın arkadasının dügününde giydiğim elbisemi giydim. nişanlım elbiseyi rengini bana cok yakıstırmıstı.

ailesi hacıya gitmiş insanlar. ölcülü orta sekerli derler ya öyle giyinen bir insanım.elbisem askılı dizde bebe yaka bir elbiseydi. ayakkabımın önü acık olduğu icin corap giymemiştim. oturmama kalkmama da özen gösteririm zaten. ilk günü kayınvalideme gittik. olayı fazla uzatmadan anlatayım bayramın 2. günü tüm ziyaretleri bitirip nişanlımla basbasa gezmeye gidelim dedik.bayramın nasıl gectigi hakkında konusuyorduk. nişanlım sana birsey söyleyecegim ama kızma kırılma birsey saklamak istemiyorum senden saklayamam da zaten dedi. kayınvalidem elbisemden rahatsız olmus.birinci günü aksamı nişanlım eve girer girmez konusmaya baslamıs : kısa kollu olabilirdi. etek boyu uzun olabilirdi corap giymemiş vs tarzında.oturunca dizden 4 parmak kadar yukarı cıkıyor da. nişanlım da '' o nerde ne giymesini biliyor.günlük hayatta da iş hayatında ben nasıl giyindigini biliyorum. kıyafeti de normaldi demiş.

görümcem de evli genc kızlıgında kapanmıs sanırım kayınvalidem alıskın değil bu tarz giyime. nişanlım tek erkek baska gelini vs de yok kayınvalidemin. oğluna da düskün bayagı. ama kendi acık yegenleri de var ve onlarda benim gibi normal giyiniyorlar. bu sözleri duydum cok kırıldım kızlar. ben su yasıma kadar ne giycegimi bilmiyormusum sanki.

bende nişanlıma '' ben nerde ne giycegimi biliyorum sende gördün giyinişimi. iliskimizin en basında da anlatmıstım sana. ben su zamana kadar ne annemden ne babamdan bu konuda laf yedim yada onlara laf getirttirdim. simdi annenden böyle birsey duymak beni çok üzdü zoruma gitti. sen begeniyorsan annene bu konuda söz hakkı düsecegini sanmıyorum.ben senin ailen olacagım. sen bunları bana dile getirdigin icin mutluyum bilmem iyi oldu bu konu yüzünden annenden sogudugumu düsünme ama bu sebepten ben farklı olamam. kapalı biri değilim sonuçta acık bir bayanım.ve mini yada ip askılı giyinmiyorum günlük hayatta da özel günlerde de. ben bu saatten sonra farklı giyinemem ben buyum dedim. o da ben sana hak veriyorum değiştir demiyorum zaten kendini ama bizim tarafa giderken kısa kollu giysen aranız bu sebeple acılmasa yada sürtüsme olmasa diyorum dedi. bu sözü beni gerdi. ben de annenden cekiniyorsun sen , öyle olmasa ben böyle istiyorum der önüne bakarsın dedim. yok böyle orta yol bulalım diye dedi.

evlenince evimiz ayrı olcak. kayınvalidem baskın karakterde biri evi cekip ceviren o. kayınbabam pasif. bu yüzden kayınvalidem alısmıs kendi dedigi olsun yapılsına. nişanlım kendi fikrimi savunamadıgımı mı düsünüyorsun gayet konusuyorum ben de bireyim benim de karakterim var. evlenince hicbir konuda kimse karısmıcak herkesin hanesi ayrı sadece gerekli görevlerimizi yapcaz büyüklerimize karsı ziyaret ve tel acmalar o kadar dedi. sadece bazı seylerde fedakarlık yapalım benim icin de senin icin de gecerli , benim yapmam gerekenlerde bende yapcam. sadece biraz daha dikkatli giyinirsin onlara giderken alıskın değil onlar ondan dedi. ama ya evlendikten sonra farklı konularda kayınvalidem böyle yaparsa bu elbise olayından sonra kafam karıstı çok. o konuda nişanlımdan yana soru isaretim kalmadı konusunca ama dedigim gibi kayınvalidem tek erkek her anne evladına düskün zaten de nişanlıma karsı cok hassas kız gibi yetistirmiş derler ya öyle. ileri de de farklı konularda basit seyleri bile sorun eder mi. kafam karıstı.
kendisini gercekten severim iyi niyetli biri. sürekli sürtüsme halinde yasamak istemem kimseyle zaten. ne kendim ne nişanlım evlenince yıpransın.ileri de de farklı konularda basit seyleri bile sorun eder mi. kafam karıstı.

bu sürtüşmeler hep olacak nasıl ben değişemem diyorsan onlarda öyle düşünecek ben kapalıyım kardeşim açık dediğin şekilde tamamen hoşgörü heralde eşinin tarafında bu yok herşeyi baştan konuşmalısınız bence neyi nasıl istediğinii anlatmalısın

Nişanlın zaten gerekli cevabı vermiş, senin arkanda Durmuş.
Bence sana hic söylemeseydi daha iyidi.
Bu tarz seyler her ailede herkeste yaşanıyor, kayınvaliden böyle bir seye alışkın olmadıgı icin söylemiştir. Oğluyla paylaşmış, oğlunun sana söylemesine gerek yoktu.
Zamanla gözleri alısir kabullenirler.
Sen sırf onlar istiyor diye değişme, inatlarına da gitme ben söyleyin boyleyim diye. Zamanla hallolur.

yorumlarınız için tesekkür ederim. ben sürtüsme yada inatlasmaya cevirmek niyetinde zaten değilim. ama normal askılı dizde bir elbise ile gittim. acık bir bayanım sonucta. gögüs kısmı yada sırt kısmı bile acık degildi kaldı ki ben acık oldugum halde dikkat ederim.

sözde nişanda da askılı elbise giymiştim hatta nişanda sırt ve gerdan kısmı acıktı elbisenin. sanırım etek boyu oturunca dizden yukarı cıktı diye takıldı.

o şekilde giyinmen sana görede normal bana görede herkesin kendi tercihi dediğim gibi hoşgörü ama en azından onların yanına giderken dikkat edersin herkesin gönlü olur seninde kulağına laf gelmez bence

çok uzatıpta kendini üzmeyede gerek yok bence onlara giderken kısa kollu giyiver, eteğin bikaç parmak uzun olsun bitsin . Olayı büyütmeye onların istediği oluyo vs tarzı konulara taşımayada gerek yok bence, yani ben olsam bu tarz bir konuyu büyütmez orta yolu bulmaya çalışırdım

canım benim bizde de benzer bir durum söz konusu.abimin eşi bizle tanıştığından beri giyimine dikkat eder.benim babam da hacı ve açık giyime hoş bakmaz.gelinimiz de babamın gönlü hoş olsun diye kolsuz askılı vs giymez bize gelince.normalde giyer.ama babama saygısından kısa kollu bol tunikler felan giyer.babam bu zamana kadar hiçbir şey demedi demez de.abim de öyle keza.ama küçük gelinimiz de hiç dikkat etmez.aslılı mini oooo.babam yine onlara bişey demez ama çok üzülür.herhalinden belli olur.
velhasıl çok büyütülecek bir konu değil bence.şimdi nişanlın annesi öyle dedi diye giyimini değiştiremezsin.bu seferde onlara boyun eğmiş olursun en baştan.sen bunu önceden düşünmeliydin.artık hiç istifini bozmadan normal giyimine devam edecen napıcan ki

yoo yanlış anlamayın olayı büyütme taraftarı ya da inatlasma sürtüsme boyutuna tasımaya niyetim yok. bu daha cok arada soğukluk olusturur zaten. ben ailesini istemeyen biri de degilim sadece baskın karakterde bir bayan oldugu icin evlendikten sonra da basit sorunlarda sorun olusturur mu diye düsündüm bu olaydan sonra

Bunu bizim tahmin etmemiz çok zor..

Nasıl desem daha önce başka şeylere de müdahale edildi mi? Hani duyduğumuz birçok şey var burada, eşyadan tutta gelinliğe kadar müdahale eden kaynanaları okuduk..

O tarz biri değilse , giyim konusunda daha muhafazakar olduklarındandır sadece..

şuana kadar onlara gittik onlar bize geldiler. nişanlım hep ailem seni aileni cok begendi. senin titiz olusun giyimin annemin cok hosuna gitmiş dedi. belli aile terbiyesi aldıgı belli oluyor demiş önceden de. bayramda niye böyle tavra büründü tuhafıma gitti acıkcası. normal askılı dizde yakası bebe yaka elbise giymiştim. dikkat etmesine ediyorum zaten cünkü bizler bile ne diyoruz yasam tarzımız görüsümüz oturmus. onlar da o sekilde büyümüs öyle yasamıs insanlar bildiğim icin normalde mesela siyah mavi kırmızı oje sürerken onlar alıskın olmadıkları icin acık pembe beyaz vs sürüyorum.

kumas biraz daha asagıda olmus olmamıs sorununda da değilim ama üzdü bu olay beni ister istemez.

suana kadar o tarz seyler yasamadık.nişanlık alısverişini nişanlımla biz yaptık. siz nasıl begenirseniz yapın dediler sagolsunlar. aynı sekilde nişanda takacakları seti yine ben begendim nisanlımla.

ev esyalarını almaya baslamadık henüz. dügünümüze daha var o yüzden arastırma asamasındayız. onlarda nasıl olur yaşayıp görcez. siz begenin icinize sinsin demişti.

bu tarz alısverislere baslayınca belli olacak sanırım.

anladığım kadarıyla evlendiğimde sorun olurmu diyorsun ,

evet malesef onların dilediği gibi yada seni görmek istedikleri gibi giyinmez isen olur,

hee illa boyun eğmek anlamında algılama ,

onlar senin açık olduğunu bilerek gelin olarak kabuletmişler ,

nişanlında seni böyle sevmiş istemiş ,senin yapman gereken tek şey ,kayınvalidenlere giderken yada onlarla ortak biryerlere giderken, kolsuz değilde kollu ,dizüstü değilde pantolon tarzı bişeyler giyebilrisin,

ne onlardan eşine laf gelir ne sen eşine açıklama yapmak zorunda kalırsın,madem mutahasıp insanlar sende buna göre davranırsan sorun kalmaz..

senide anlıyorum az da olsa keyfini kaçırmış bu durum , şimdi dediklerini yaptığımda acaba ileride de başka bir konuda baskın olmaya çalışırlarmı diye düşünüyorsun belkide , ama şöyle düşün bu konuda nişanlına destek çıktığında ileride sana senin görüşün olmayan bir konuda baskı yapacaklarsa eger tepkini koyarsın hem bu olayda onlara ders olur ve normalde ne kadar anlayışlı olduğu nu bildikleri için çok üzerine gitmezler . Yani karakterlerini bilmediğim için bu tarz öneriler geliyor aklıma

Sen ne yaparsın bilemiyorum, şöyle yap ta diyemem.

Ama ben olsam madem hiç bir konuda müdahale de bulunmadılar ve anlayış gösterdiler.. Aramızda da hiç bir sorun yok.. O halde saygı amaçlı oraya giderken ya da onlarla görüşürken daha dikkat ederim giyimime.. Diğer zamanlarda istediğim gibi giyinirdim yine..

Herkes için böylesi daha iyi olurdu.. Eşim, ailesi ve aramızdaki saygı sevginin sürekliliği adına..

tesekkür ederim önerin icin sagol. evet tereddütüm o yönde onu da zaman gösterecek bakalım.

tesekkür ederim canım çok sağol evet öyle yapmaya devam edeceğim normalde yaptıgım gibi sadece bayramda ilk bayram özendim sorun olabilecegini düsünmedim. bu yasıma kadar ailemden bile bu konuda tepki almayıp yeni girdiğim bir aileden duyunca tuhaf oldum fazlaca üzüldüm.

sağol yorumun icin

Sende alınmakta haklısın elbette ama bu tamamen yaşam tarzlarınızın farklılığından kaynaklanıyor.. Kişilik çatışmaları ve ileri derece de müdahaleler söz konusu değilse orta yolu bulmaya çalışmak en doğrusu..

Rica ederim , herşey gönlünce olsun

ailemin büyük çoğunluğu tesettürlüdür. açık gelinler geldi bizim aileye de. ailenin büyükleri ister istemez rahatsız oldular. bunun baskıcı olmakla ilgisi yok. yaşlıların daha az hoşgörülü olmasıyla ilgisi var. açık yengelerim büyükleri rahatsız edecek şekilde giyinmemeye özen gösterdiler,özel hayatlarında yine bildikleri gibi eşlerinin müsaade ettiği kadar giyindiler.ama kayınvalide ziyaretlerinde giyinmediler. büyükler de zamanla alıştılar. bunu bir krize dönüştürmene gerek yok bence.eğer baskıcı ve hoşgörüsüz bir aile olsaydı seni gelin olarak kabul etmezlerdi ki bunun örneğini görmüşlüğüm de var. mesela dar pantolonsa uzerine uzun bir hırka ya da bluz, askılıysa bir şal,dizden biraz uzun giydiler vs.

sonuçta hoşumuza gitmese de eşimiz ve ailesi için bir sürü fedakarlık yapıyoruz. eğer bu konuyu çok sorun edersen onlar iyice hassaslaşır bence.

Arkadaşım; nişanlına maaşallah gayet hoş cevap vermiş ve bence en azından o tarafa giderken nişanlın mutlu olsun diye özen gösterirsin olur biter.
Burada gururun kırılacağı bir şey yok bence. Farklı bir ev demek farklı kültür demek haliyle illaki olacaktır. Abartılacak bir yanı yok bence. :)

aynı elbise sorununu bende kayınvalidemle yaşadım bir iki kez. ilk söylediğinde hiç önemsemedim kendi bildiğimi yaptım, o zaman daha tanışma evreleriydi. hatta baya da kızdım, annem babam karışmıyor elbiseme o kim oluyor diye. fakat evlenince durum değişti biraz.

benim kayınvalidemde sizinki gibi oldukça dominant bir karakter. hatta hayatımda gördüğüm en baskın karakter diyebilirim. şimdiye kadar evliliğimle ilgili birşey karışmadı ama çok şükür. tek karıştığı bu elbise konusu. işin ilginç yanı elbiselerimde kapalılık ve açıklık değil karıştığı, bana yakışmadığını düşünüyor =D ben de kırk yılda bir görüştüğümüz için gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum. gerek yok basit konulardan sorun çıkarmaya diye düşünüyorum...

bu tarz durumlar ister istemez oluyor, ne de olsa eşinizin annesi. evliliğinize karışmadığı sürece sorun etmeyin bu konuyu. yanına gittiğinde onun beğeneceği şekilde giyinin. sonra yine bildiğinizi yaparsınız zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…