Kayınvalidemi değiştirmek istiyorum; ama nasıl ?

benim sorunum kayınvalidemin nereye gidip geldiği değil
en basit ve saçma şeyleri bile neden saklama gereği duyduğudur

belkide sizin ısrarlarınızdan hoşlanmıyordur..illa gel illa otur demenizden..
bana da biri böle davransa ısrarcı olsa,gelip giderken çekinirim doğrusu..istediğim zaman kalkamayacağım için :) işim var dediğimde ne işin var denmesinden nefret ederim bende:KK19:

ısrarlarınızdan bıkıp, belki sormaktan vazgeçersiniz diye böle davranıyordur..bisüre ısrarcı olmayın, yani gitmek istediğinde peki anne güle güle deyin, yok işin mi var ,gezmeye mi gitcen diye sormayın..telefonda illa naptığını sormayın..belki kendiliğinden sölemeye başlar..

O yaştaki kadını değiştirene kadar bence siz değişin daha iyi.
Konuşursa konuşun, konuşmazsa sizde konuşmayın. Tuzsuz aşım ağrısız başım diye boşuna söylememişler.

konusmuyorsa zorlamanin bi manasi yok.
acikcasi kayinvalidenizle olan tel. gorusmeleriniz de bile nerde oldugunu soylemek istemeyisi ve sizin hala "sesler var kim var?,nerdesin?" gibi sorular sormaniz acayibime gitti.
biraz israrcisiniz sanirim,bu da kayinvalidenizin tavrindan kaynaklaniyordur.
kimse kimseyi degistiremez.
siz kendinizi degistiriyor musunuz kayinvalidenize gore?
konusmak istemiyorsa ben de israr etmeyeyim,arada sogukluk ve mesafe olacaksa da bu ondan kaynaklanir bosvereyim dediniz mi?
kisiler nasilsa oyle kabullenilmeli.
ben de yeni ogrendim!

Gizemli tavırlar kim olsa merak uyandırır :KK1:

Komşuda ama söylemiyo çok ilginç :KK53:komşumu tembihlettiriyo acaba :KK61:

oofff offf ne zor şeymiş bu gelin kayınvalide meselesi.....konuşursun olmaz, konuşmazsın olmaz....boşuna dememişler kayınvalide pamuk olmuş düşmüş gelinin başı yarılmış diye.....:KK20:
kayınvalide namzeti olarak iyi günlerim bu günler mi yoksa.....:82:

bence her iki tarafta birbirini olduğu gibi kabul etse, büyükler sevse, küçükler saysa ve amaç sadece ve sadece mutlu mesut yaşamak olsa.....:KK64:

birbirimizi sayıp seviyoruz amacım kayınvalidemi hayatımdan soyutlamak değil sadece daha mutlu mesut yaşamak.
gelini el kızı yerine koymasanız iyi günleriniz çoooook çook uzun sürebilir bu size bağlı

bence kadını rahat bırakın .kendinizide boşuna sıkmayın...bu onun tercihi kendine göre vardır belki bir bildiği..mesela bende hiç hoşlanmam gidicem gelicem yeri söylemekten kalkıyorsam kalkıyorumdur yada gelmek istemiyorsam sadece gelmeyeceğim demem yeterlidir açıklama yapmak istemem kimseye sorulmasına ısrar edilmesinede sinir olurum .ben zaten istersem söylerim istemezsem de söylemem olay budur ...:KK19:
bitane arkadaşım vardı böyle sinir ederdi beni inat gibi içini dışını öğrenmek isterdi yaptığım herşeyin başımdan atamazdım..çarşıya çıkalım der benim ogün çıkasım yoktur mesela niye çıkmıyosun ne işin var v.s sana ne diyesim gelirdi avazım çıktığı kadar ......................!:KK68: sende bu konuda anlayışlı ol en azından başka bişeyi yok kadının ..........benim kayınvalidem zaten soğuk nevaledir çokkk şükür:92:hep böyle kalsın bence benimkide sende boşver:KK71:

canım amacım kayınvalidem bugün nereye gitmiş ,kimle ne konuşmuş,ne alıp satmış değil.
konuşmuyor benimle.senin benim komşumuzdan bile saklamayacağımız şeyleri benden saklıyor.

belkide sizin ısrarlarınızdan hoşlanmıyordur..illa gel illa otur demenizden..
bana da biri böle davransa ısrarcı olsa,gelip giderken çekinirim doğrusu..istediğim zaman kalkamayacağım için :) işim var dediğimde ne işin var denmesinden nefret ederim bende:KK19:

ısrarlarınızdan bıkıp, belki sormaktan vazgeçersiniz diye böle davranıyordur..bisüre ısrarcı olmayın, yani gitmek istediğinde peki anne güle güle deyin, yok işin mi var ,gezmeye mi gitcen diye sormayın..telefonda illa naptığını sormayın..belki kendiliğinden sölemeye başlar..

kayınvalidemle 15 te bir görüşürüm yüzyüze.
haftada 1 de telefonda konuşurum sadece 1 dakika.
bize 2 ayda 1 gelirler.
sık sık görsem ısrarcı desin dicem ki asla değilimdir.kendisi bişe söylemez amaben de kendisi gibi işim var deyip kestirip atınca ısrarla beni çatlatana kadar ne işin var diye sorar. bana samimi ol bende sana ne işim olduğunu söyleyim kırk kat yabancı değil ki bu insan bana saçma sapan şeyleri saklayayım.

konusmuyorsa zorlamanin bi manasi yok.
acikcasi kayinvalidenizle olan tel. gorusmeleriniz de bile nerde oldugunu soylemek istemeyisi ve sizin hala "sesler var kim var?,nerdesin?" gibi sorular sormaniz acayibime gitti.
biraz israrcisiniz sanirim,bu da kayinvalidenizin tavrindan kaynaklaniyordur.
kimse kimseyi degistiremez.
siz kendinizi degistiriyor musunuz kayinvalidenize gore?
konusmak istemiyorsa ben de israr etmeyeyim,arada sogukluk ve mesafe olacaksa da bu ondan kaynaklanir bosvereyim dediniz mi?
kisiler nasilsa oyle kabullenilmeli.
ben de yeni ogrendim!

kayınvalidemle mesafeliyimdir ancak telefon açtığımda hayırdır dışardamısın dememde bir sakınca göremedim kusura bakmayın.kayınvalidem değişirmi acaba diye kendimden çok taviz verdim.
arada soğukluk olacaksa olsun diyemiyorum malesef eşim çok üzülüyor.onun için uğraştım.
ama olmadı olmadı.o oğlu için beni kabullenemedi

Durdum durdum duramadım.

Valla bazı hanımların burada kaynanasından yakınanlara özenip(!) derdi varMIŞ gibi yaptığını görüyorum.

Aman da ne mesele.

Kendi kendinize yapay problemler yaratmaya çalışmak yerine halinize şükredin bence .

:KK49::KK49::KK49:

Daha önce de yorum yaptım ama okumadın sanırım;
Birincisi sadece sana karşı mı mesafeli,özellikle bir eltin varsa onunla nasıl?
İkincisi seni istemiyor ve kendinden uzak tutuyor olabilir
Üçüncüsü sadece karakteri böyle olabilir.

Ters birşey olmadıkça takılmanın da manası yok bence,Allah başka
dert vermesin

derdim çoktu derdimden iğrendim
başkasının derdini gördüm kendi derdime imrendim derler
ama sizinkide dert değilki anacım
anası yüzünden boşanan dayak yiyen hor görülen o kadar çok insan varki bırakında bazı şeylerde gizli kalsınbulmuşunuz böylesini bazı şeyleride görmezden gelin ne diyeyimmm illa herşeyini anlatmak zorunda değilki

Durdum durdum duramadım.

Valla bazı hanımların burada kaynanasından yakınanlara özenip(!) derdi varMIŞ gibi yaptığını görüyorum.

Aman da ne mesele.

Kendi kendinize yapay problemler yaratmaya çalışmak yerine halinize şükredin bence .

:KK49::KK49::KK49:

kayınvalidemden yakınmıyorum.sevdiğimi ve saydığımı söylemiştim.dert arasaydım daha dramatik şeyler kurardım kafamda.bunu kendime dert edip uykularımı da kaçırmıyorum.
sadece fikir danışıyorum.kayınvalidemle aramızı nasıl düzeltebilirim diye.

Daha önce de yorum yaptım ama okumadın sanırım;
Birincisi sadece sana karşı mı mesafeli,özellikle bir eltin varsa onunla nasıl?
İkincisi seni istemiyor ve kendinden uzak tutuyor olabilir
Üçüncüsü sadece karakteri böyle olabilir.

Ters birşey olmadıkça takılmanın da manası yok bence,Allah başka
dert vermesin

yorumlarınızı tek tek okuyorum canım teşekkür ederim.
ama cevp yazamıyorum hepsine.
eltim yok.beni istiyor her arayışında gel der ısrar eder .karekteri öyle değil benim dışımda herkese anlatır konuşur.
çok şükür başka derdim yok.
ama böyle davrandığı için bende bişey anlatmıyorum.birbirimizden uzaklaşıyoruz.eşim üzülüyor bu seferde.

derdim çoktu derdimden iğrendim
başkasının derdini gördüm kendi derdime imrendim derler
ama sizinkide dert değilki anacım
anası yüzünden boşanan dayak yiyen hor görülen o kadar çok insan varki bırakında bazı şeylerde gizli kalsınbulmuşunuz böylesini bazı şeyleride görmezden gelin ne diyeyimmm illa herşeyini anlatmak zorunda değilki

kayınvalidemin naptığı umrumda değil zaten.
birşey anlatayım nedemek istediğimi daha iyi anlayacağını umuyorum.
geçen sene uzaktan yatılı misfirimiz gelecek.eşimin aile dostları ve bizde kalacaklar 3-5 gün.
onlarda birkaç gün önceden haber vermediler.gelecekleri gün aradılar ve 4 saat sonra bizdeler.
kartımızın kesim tarihini bekledik markete gidemedik mi .evim leş gibi çalışıyorum kadını alacağım günde değil.rezil olduk.
5 gün kalıp gitti misafir.eşim kayınvalideme falan keşke haber verselerdi falan dedi.daha iyi ağırlardık.
kayınvalidem ne dese beğenirsin benim haberim vardı dedi.düşünebiliyormusunuz.bize gelecek misafirden haberi var.misafirlerin annesiyle görüşüyor çünkü.
bana demedi kızım x ler gelecekmiş şu gün size söylememişler ama sen ona göre hazırlığını yap desene.
DEMEZZZZZZ

Son düzenleme:
bence hiç değiştirme olduğu gibi kalsn sende onun gibi davran ona benmkideher yaptığını ettiğini der ama birde çene var sorma böylesi daha kötü bence kendine dert etme boşuna bu arada çalışıyomusunuz acaba peşinden gitcen diyemi korkuyor :26:

bence hiç değiştirme olduğu gibi kalsn sende onun gibi davran ona benmkideher yaptığını ettiğini der ama birde çene var sorma böylesi daha kötü bence kendine dert etme boşuna bu arada çalışıyomusunuz acaba peşinden gitcen diyemi korkuyor :26:

kayınvalidemin ortamı beni açmadığı için katılmam gezmelerine.(aralarında genç yok o nedenle açmıyor)
çalışıyorumda zaten katılacak vaktim olmuyor.

canım bence kaynananızın yapısı boyle keınlıkle degısmez artık hem bosver boyle kabul et olayın senle ılgısı yoktur kötulugunu gormedıgın surece bosver cok sıkı fıkı olmaya gerek yok

birbirimizi sayıp seviyoruz amacım kayınvalidemi hayatımdan soyutlamak değil sadece daha mutlu mesut yaşamak.
gelini el kızı yerine koymasanız iyi günleriniz çoooook çook uzun sürebilir bu size bağlı

quick......gelinim olursa birgün, ki çokk istiyorum olmasını, Onu nasıl el kızı yerine koyabilirim....benim bir kızım var ve herşeyin çok farkındayım....kızıma yapılmasını istemediğim şeyi asla gelinimede yapmayacağımdan eminim....:KK9:

iyi günlerimin çoook uzun sürmesi sadece bana bağlı ise, ben elimden geleni ardıma koymayacağım...zira benim için oğlumun mutluluğu ve huzuru, benim mutluluğum huzurumdur....
gerektiği yerde gözüm kör, kulağım sağır, dilim de lal olacaktır.....bu hususta azimliyim umarım başaracağım...:82:

yoksa sizin kayınvalidenizi soyutlamak gibi bir durumunuz olduğunu hiç düşünmemiştim....hatta niyetinizin iyi olduğunun, daha samimi ilişkiler içersinde olmaktan yana olduğunuzun çok farkındayım.....ama ne yazık ki gelin kayınvalide meselesi asırlardır var olan bir sorun.... olmuyor oldurulamıyor....ben 36 yıllık gelinim ve şahsen hiç birşeyi değiştiremedim....:KK50:siz üzerinize düşeni yaptıktan sonra gerisi kendisine kalmış.....ama sizi anlıyorum bunuda bilmenizi isterim....:KK71:

Son düzenleme:
quick......gelinim olursa birgün, ki çokk istiyorum olmasını, Onu nasıl el kızı yerine koyabilirim....benim bir kızım var ve herşeyin çok farkındayım....kızıma yapılmasını istemediğim şeyi asla gelinimede yapmayacağımdan eminim....:KK9:

iyi günlerimin çoook uzun sürmesi sadece bana bağlı ise, ben elimden geleni ardıma koymayacağım...zira benim için oğlumun mutluluğu ve huzuru, benim mutluluğum huzurumdur....
gerektiği yerde gözüm kör, kulağım sağır, dilim de lal olacaktır.....bu hususta azimliyim umarım başaracağım...:82:

yoksa sizin kayınvalidenizi soyutlamak gibi bir durumunuz olduğunu hiç düşünmemiştim....hatta niyetinizin iyi olduğunun, daha samimi ilişkiler içersinde olmaktan yana olduğunuzun çok farkındayım.....ama ne yazık ki gelin kayınvalide meselesi asırlardır var olan bir sorun.... olmuyor oldurulamıyor....ben 36 yıllık gelinim ve şahsen hiç birşeyi değiştiremedim....:KK50:siz üzerinize düşeni yaptıktan sonra gerisi kendisine kalmış.....ama sizi anlıyorum bunuda bilmenizi isterim....:KK71:

....kızıma yapılmasını istemediğim şeyi asla gelinimede yapmayacağımdan eminim.... demişsiniz ya keşke bütün kayınvalideler sizin gibi düşünse.

Benimki kendi gelinine damat kızımı rahat ettirsin deyip ardından bana ne bulursan onu yiyiyorrsun diyen biri allahlarından bulsunlar ama

X