Kayınvalidemi değiştirmek istiyorum; ama nasıl ?

quick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
145
1
öncelikle herkese merhaba kızlar...
kayınvalidem çok iyi ,sessiz ,sakin kendi halinde bir bayandırüçbuçuk yıllık evliyim daha bana tek ağır bir lafı olmadı.beni üzmekten kırmaktan korkar.herkese karşı savunur.hastalansam gelir bakar .arar sorar.
kısacası bana hiç kayınvalidelik yapmadı..tabiki bende onu üzecek kıracak hertürlü davranıştan sözden kaçındım .saygıda kusur etmedim.
mesafeliyizdir.haftada 1 görüşürüz.ha şimdi diyeceksiniz ki allahtan belanı mı istiyosun nesi var kayınvalidenin diyebilirsiniz sorunum şu ki ,buz gibi....
benimle en ufacık bişeyini paylaşmaz.ben annesinin bacısının kızının vs. sırrını paylaşsın demiyorum onu bende yapmam.ama en saçma en gereksiz şeyleri bile saklıyor ve ben çok kırılıyorm.
mesela geçen bana geldi 2 saat oturdu ben kalkim dedi.otur anne diyorum yok kalkacam diyor işinmi var yok niye kalkıyon ozaman dedim yok kalmadı.
neyse ertesi gün aile toplantısı oldu bi öğrendim ki benden sonra planlı programlı gezmes6i varmış oraya gitmiş.tabi ben bunu kardeşinden öğreniyorm.bana dese ben gezmeye gidecem diye nolur.
arıyorum napyosun diyorum iyiyim napim diyor.hiiiiç dışardayım demez.nerdesin ses geliyor derim .mırın kırın eder dışarda olduğun6u zorla söyler.
_geçenlerde özel bir günde kayınbiraderimle hediyemizi birlikte alalım dedik.ne istiosa gidin alın ödeyelim dedim.neyse aradım kayınvalidemi napıyosun gel bana oturalım dedim yoook dedi.ısrar ettim gene yok dedi.işinmi var hayırdır dedim.biraz dışarı çıkabilirim dedi.niye dedim ......... cevap yok.aynı gün kaynım arıyor yenge hediyeyi bırakacam sana geliyorum dedi.annemle çarşıdaydık hediyesini aldık .gezmesi varmış oraya bıraktım dedi.bana demiyorki kızım gelemem gezmm var şuna gidecem.çarşıya çıkacam demiyor ya
daha neler neler bunları bile söylemeen insanla bende hiçbişeyimi paylaşamıyorum.gitgide aramızda duvarlar örüldü.
bazılarına belki saçma gelebilir ama ben gerçekten bu duruma üzülüyorum.
benle en basit şeyi paylaşmayan insanla bende hiçbişeyimi paylaşamıyorum gitgide uzaklaşıyoruz birbirimizden ...yaklaşık 1 sene herşeyimi anlattım belki değişir diye tık yok malasef...
sizin kayınvalideniz böyle ketum olsaydı napardınız ....
özürdilerim uzun olmuş baya

paylaşmaması belki de sizin onun hayatına özel yaşantısına müdahale etmek olcak diye düşünüyor ya da ne bileyim herşeyimi bilmesin nerde ne yapıyorum haberi olmasın diyor kendince. belki de bu şekilde arada bir mesafe bir seviye bırakmak istiyor... peki sizi gerçekten sever mi yoksa sizinle mecburi iyi geçinmek zorunda mı hisseder kendisini...
şahsen ben de özelime kimseyi bulaşitırmak istemediğim için ve arkamdan konuşacaklarını bildiğim için oraya gitmiş buraya gitmiş vs. hastaneye gitsem bazen söylersem bazen söylemem ya da ne bileyim nereye gittiğimi ne yaptığımı kayınvalidemle asla paylaşmam o da paylaşmıyor ki zaten... aramızdan eften püften muhabbetler olur ki benim ki üvey... sizin kayınvalideniz de kötü niyetli değildir belki ama ne biliyim aklıma tek gelen nerede ne yaptığını sizinle paylaşmaktan kaçınması belki de koyduğu resmiyetin bir parçası gereğidir...
hiç dert etmeyin size karşı nasılsa siz de öyle olun bu kadar da kötü bişey değil daha büyük dertler oluyor inanın... yada bunu açık açık konuşun anne neden böyle yapıyorsun tanık olduğunuz şeyleri anlatın bence madem anlayışlı bir kadın neden konuşamayasınız ki

Allah Allah kayınvalidenizin gittiği/geldiği yerlerle neden bu kadar ilgileniyorsunuz?

benim sorunum kayınvalidemin nereye gidip geldiği değil
en basit ve saçma şeyleri bile neden saklama gereği duyduğudur

Sanırım derdi gittiği geldiği yerlerle ilgilenmek değilde, neden bana söylemiyor acaba ? Bunun derdinde arkadaş.....

Belkide mesafe koymak istiyor, belkide arkasından '' aaa nede çok geziyor '' demenden çekiniyordur....

Son düzenleme:
simdi kayinvalidenizin gidip geldigi yerleri
size soylememesini neden sorun ettiniz?
aranizdaki mesafe ve saygi
hic bir sekilde basinizin agritmaz
ama degistirmek istemeniz
zarari olmayan insani
mudahale etmeye kalkmaniz
ters tepebilir..

ben sadece muhabbetlerimizden örnek verdim
amacım kayınvalidemin gidip geldiği yeri naptığını bilmek değil öyle bir profil oluşmasın gözünüzde.

canım hiç takma sana zararı yoksa şükret . benim kayınvaldemde aynı .aile ile ilğili konularda en az bilğim olmasını ister sanırım bu durum kötü ise yüzüne vurulmasından korktugu için ya da aileden tam saymadıgı içinmidir bilinmez. elin kızı politikası sanki . neyse ben takmıyorum alıştımda seviniyorum desem yeridir çünkü kendi derdim bana yetiyo boşver sene :KK36: :KK36: :KK36:

benim sorunum kayınvalidemin nereye gidip geldiği değil
en basit ve saçma şeyleri bile neden saklama gereği duyduğudur

ben sadece muhabbetlerimizden örnek verdim
amacım kayınvalidemin gidip geldiği yeri naptığını bilmek değil öyle bir profil oluşmasın gözünüzde.

Ketum bir insandır..
Anlatmak istemiyordur..
Herkesle herşey konuşulmaz diye düşünüyordur...
Konuşmayı sevmiyordur...
Kötü niyetli olmadığı belli,sadece istemiyor konuşmak diye düşünürdüm ben olsam..

Dır dır konuşan insanı rahatsız eden herşeye karışan kalp kıran bir kaynana yerine ketum bir kaynanayı tercih ederim.Zaten kendiniz söylemişsiniz Allah tan belanı mı arıyorsun diye..
Kadının gelini konumundasınız diye size ne var ne yok anlatmak zorunda değil ki.
Sizi sadece oğlunun eşi olarak görüyordur kankası olarak değil.

simdi kayinvalidenizin gidip geldigi yerleri
size soylememesini neden sorun ettiniz?
aranizdaki mesafe ve saygi
hic bir sekilde basinizin agritmaz
ama degistirmek istemeniz
zarari olmayan insani
mudahale etmeye kalkmaniz
ters tepebilir..

siz kayınvalidenizle konuşmayıp sadece bakışsanız ne hissedersiniz acaba
hala aaaa mesafe iyidir mi dersiniz.
mesafe birbirinin hayatına müdahil olmamaktır bence.
ben sohbet edememekten bahsediyorum.
gidiyorum mesela sohbet olsun diye .işte buraya gelmeden önce mağaza gezdim anne indirim varmış vs.bişeler aldım diyorum...
eee sen naptın senin günün nasıl geçti derim ..napim iş güç...
halbuki misafiri gelmiştir vs...anlatmaz .susu pus...

siz kayınvalidenizle konuşmayıp sadece bakışsanız ne hissedersiniz acaba
hala aaaa mesafe iyidir mi dersiniz.
mesafe birbirinin hayatına müdahil olmamaktır bence.
ben sohbet edememekten bahsediyorum.
gidiyorum mesela sohbet olsun diye .işte buraya gelmeden önce mağaza gezdim anne indirim varmış vs.bişeler aldım diyorum...
eee sen naptın senin günün nasıl geçti derim ..napim iş güç...
halbuki misafiri gelmiştir vs...anlatmaz .susu pus...

Bu eltili kayınvalideli konular o kadar dikkatimi çekiyor ki,ben de hep güzel bir
ailenin özlemini çektiğim ve tam tersiyle karşılaştığım için belki bilmiyorum.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki,benim de kayınvelidem hiç doğrudürüst muhabbet
etmez çok soğuktu bana ve aileme karşı hatta ne düğün ne nişanda hiçbirşeye karışmadı
huyu böyle diyemiycem çünkü eltime çok ilgili oturur konuşur ben yeni gelin olmama
rağmen heryere gezmelere filan onunla giderdi başının tacıydı anlacağınız.Haa kabul ediyorum
kıskandım tabii yeni gelinim biraz ilgi alaka görmek gelin gibi hissetmek istiyordum.Hiçbir kötü lafını
duymadığım için öyle kabullenmiştim taa ki bana karşı düşücelerini bir tartışmada eltimden duyana kadar başımdan aşağı kaynar sular döküldü öyle aşağılamış ki beni ve ailemi layık görmemiş
kendilerine herşey o zaman açığa çıktı ben de tüm ilişkimi kestim.Bilmiyorum belki seninkinin huyu böyledir ama eltin var mı bir sana mı yapıyor bu şekilde

Yapı meselesidir,karakteri öyle olabilir,takma kafana.
Bazı insan çok konuşmayı sevmez,sessiz kalır.Bazısı ketum olur,kendinden sözetmeyi sevmez,türlü türlü insan var.
Belki geçmişte başka birilerinden canı yanmıştır.Belki zamanında kayınvaldesi ona nispet yapmıştır,öyle olmak istemiyordur.Herşey olabilir.
Herkese aynı davranıyorsa şahsi algılama,kayınvaldeni olduğu gibi kabul et.

Ketum bir insandır..
Anlatmak istemiyordur..
Herkesle herşey konuşulmaz diye düşünüyordur...
Konuşmayı sevmiyordur...
Kötü niyetli olmadığı belli,sadece istemiyor konuşmak diye düşünürdüm ben olsam..

kötü niyetli olmadığından şüphem yok.ama konuşacağı kişilerle konuşuyor .o yüzden konuşmayı sevmiyor seçeneğini de eledim.
elimde kalan tek seçenek herkesle herşey konuşulmaz kaldı..
kaldıki ben herşeyi konuşsun demiyorum ...hiçbirşeyini paylaşmazsan sohbet olmuyor.sıradan insanla konuşacağını bile konuşmuyor

canım bu mesele yapı(fıtrat) meselesi.. bu yaştaki kadını değiştirmek gibi bir lüksün olmadığına göre, olduğu gibi kabullenmekten başka çaren yok..

ne mutlu ki kötü niyetli değil..

Yapı meselesidir,karakteri öyle olabilir,takma kafana.
Bazı insan çok konuşmayı sevmez,sessiz kalır.Bazısı ketum olur,kendinden sözetmeyi sevmez,türlü türlü insan var.
Belki geçmişte başka birilerinden canı yanmıştır.Belki zamanında kayınvaldesi ona nispet yapmıştır,öyle olmak istemiyordur.Herşey olabilir.
Herkese aynı davranıyorsa şahsi algılama,kayınvaldeni olduğu gibi kabul et.

olduğu gibi kabul edemiyorum.gidiyorum sus pus .ben anlatmasam yok konuşacak bişey.
sıkıldığım için de gitmiyorum 15 te 1 gidiyorum.iyice buz gibi oldu aramız

canım bu mesele yapı(fıtrat) meselesi.. bu yaştaki kadını değiştirmek gibi bir lüksün olmadığına göre, olduğu gibi kabullenmekten başka çaren yok..

ne mutlu ki kötü niyetli değil..

aslında iyi niyetle konuşayım diyorum .anne herkese karşı bana davranığın gibi davransan anlıcam konuşmayı sevmiyosun dicem peki bana neden böyle davranıyorsun bir hatamımı gördün bir lafçılıkmı yaptım ( asla yapmam)neden dicem ama yapamıyorum..

Dır dır konuşan insanı rahatsız eden herşeye karışan kalp kıran bir kaynana yerine ketum bir kaynanayı tercih ederim.Zaten kendiniz söylemişsiniz Allah tan belanı mı arıyorsun diye..
Kadının gelini konumundasınız diye size ne var ne yok anlatmak zorunda değil ki.
Sizi sadece oğlunun eşi olarak görüyordur kankası olarak değil.

herzaman mesafeli olduk biz.o kayınvalidelik bende gelinlik vasfımızı hiç elden bırakmadık.
kankayla yapılan sohbet başka.anayla babayla olan sohbet başka...
ben anneyle olan sohbetten bahsediyorum

çok kafanıza takmayın konuşmuyorsa konuşmuyor ayrıca insanları niye değiştirmek isteriz kii biri beni değiştirmeye kalksa hareketlerime karışsa birden cani olup çıkıveririm bazı insanlar öyle oluyor bende anneme bile anlatmam nereye gittiğimi ettiğimi ne gerek var kendim söylemediğim gibi onunda sormam nerelerde gezdiğini sonuçta insanların kendi hayatı kimse kimseye karışamaz edemez ayrıca çevresindekilere söylüyosa size söylemiyosa bence çokta kurcalamayın demekki sizle paylaşmak istemiyor...

bence ne yapıp ettiğini bir kenara bırakıp sessizliğine karşılık olarak sizde aynı şekilde davranın . .
O anlatmıyorsa sizde anlatmayın . . Bi zamn sonra sizde değişkliği farkedecek size sorununzu sorucaktır . .İşte ozamn anlatırsınız sıkıntınızı . . Sen konuşup anlatmaynca benimde konuşasım gelmiyor dersiniz. Bi kaç buluşmada sadece bakışın bakalım ne olucak :KK19:

X