Kayınvalidemi anlayamıyorum

beklediğim bir şey yok canım bu durumla ilgili kimse değiemez sonuçta. Sadece sizlere akıl danışmak istedim ben mi yanlış anlıyorum bu tavırları yoksa hissettiğim şeyler doğru mu diye.
Annem görüyor bazı şeyleri ve kzıyor ama ona çok anlatamıyorum, hem rahatsız hem de en baştan aileleri karıştırmak istemiyorum. Beni tanımayan birilerine anlatmak istedim ki objektif olarak yorum yapabilsinler. Çünkü ben kendimi çok iyi biliyorum, patladım mı hem kalp kırarım hem de siler atarım. Annem - babam bile olsa karşımdaki yeri geldi mi lafımı yetiştirirm. İşte en baştan böyle olmasın belki ben alınganlık yapıyorum diye sizlere sormak istedim.

Aynı benim kaynanammm aynııııııııııı
Bende çok üzüldüm ah vah ettim ama kendime attim hep kocamla aram bozuldu taa ozamandan beri
hayatımı zindana çevirdi gıcık şeyyy
Düğün zamanı iki katını yaşıycaksın (tecrübeyle sabit) kendini şimdiden hazırla ve bozma moralini
Ele karışmak çok zor çoookk

cnm ya sen bunlara ne takılıyosun Allah sana sevdiğini nasip etmiş o senin olmuş daha önemli bişey var mı bunun değerini bilmiyorsun sen... duyma, görme, takılmaaa,,,

ya inan bana hepsi aynı kafana takmamaya çalış ben yapamadım zamanında çok yıprandım sonunda bağlarımı koparmak zorunda kaldım şimdi kafam rahat nişan ve düğün zamanı hep bu dediklerin yaşandı herşeyi eşimle aldık ödedik elaleme hava atma kısmı ona kaldı orda burda ben oğlumu şöyle evlendirdim dediğinde tepem atıyordu yüzüme güler canım kızım der daha arkamı döndüğümde dedikodumu yapardı en son loğusa halimle beni kendi evimde anneme çekiştirdikten sonra bağlarımı kopardım onun yüzünden anti kaynana bir insan oldum ondanda kaynana sıfatındanda böhhh geldi

evet, anladım ki evli/ nişanlı olan herkes bunları yaşıyor. Ve akıllı kaynanalar bir yüzüne gülüp bir laf soktupu için acaba yanlış mı anlıyorum ikilemine sokturuyor :) Ama amacı anlayamıyorum bu durumda. Mesela benim kv oğlunu çok sevmez, oğlu da anneci değil. Kıskanma gibi bir durum yok yani. İstenmeyecek biri değiim ki senelerdir beni bilir, öyle olsa o zamanlar müdahale ederdi. Anlamsız geliyor işte bu açılardan bakınca yaptıkları.

Benim Kayınvalidem Bir Melek

dügün arefelerinde kayinvalidelerde oluyor böyle seyler
belki normal zamanlarda asla yapmazlar
ama haliyle ogullarinin hayatina baska bir kadin giriyor
acaba ona annesinin baktigi gibi bakabilcekmi gibi yersiz korkulara kapilabiliyorlar
biraz susup sabretmek en güzeli, kötülüge iyilikle karsilik verdikce,karsi tarafta iyi olmayi ögrenir

zamanla insallah kayinvalidenizle iyi olursunuz yeterki sabir edip bir saygisizlikta bulunmayin
Allah her daim isinizi kolaylastirsin...

tatlım senı o kadar ıı anlıyorumkı....bizde hiçbişey ıstemedık dedımki''oğlunun sevgisaygısı bana en guzel bılezık dedim:''
alışverişe cıkıcaktık gitti kendı kafasına göre bana olmayan tarzım olmayan sacma sapan bikaç bişey almış....1 mılyoncudan makyaj malzemesı almış yuzume özellıkle surdum eşim görsün dıe sonra yuzum soyulmaya başladı eşimde anladı kullanma dedi....
neyse gecelık almış küçük,eyelıner kurumuş,ruj kan kırmızısı,terlik 2 numara kucuk,boğça fi tarihinden iş b ankasının yılbaşı kutusu,.....sonra dugune 1 gun kala bı set geldi bana sorulmadan alınmış kutusu kırık içinde yuzugu yok...yuzugu nerde bunun dustumu yoksa dedim...yok cnm parmak olcunu bılmedıgımden almadım dedi....o zaman anladımkı bana eski gelınınden (eşimin bendn oncekı 1 yıllık eşinden)kalma set,eşyalar dedim....beynımden kaynas sular ındı...yazıklar olsun dedım sankı dul karı alıyorlar bu söledıgım ınsanlarda zengın ınsanlar dusunun saolsun babacıgım annecıgım super ıstedıgım bı set aldılar bana..hatırladıkça kocamdan fazlasıyla alasım gelıoooo...oh bugunde netbookkk aldırdım:81:

aahhh 1sene civarı var nişanıma, korkuyoruuummmm korkuyoruummmmmm...

canım burda ki herkes kibarlığının ceremesini çekiyor sakın ben bişey istemem deme, tepene çıkıyorlar sonra, ben nişanlım yapıyor herşeyi tek başına diye kıyamadım onu istemem bunu istemem dedim, çok akıllı abisi ev eşyalarınızı spottan alın dedi ki ikimizinde maaşı iyi, birikimimizde var ayrıca evimizde var, yani kendi düğünümüz için harcamayacaksak kime harcayağız, bende o laftan sonra akıllandım, her şey eksiksiz olacak dedim

Nişanlımda farkında olanların. Bana pek yansıtmamaya çalışıyor fakat arada yapılanlara laf sokuyor. Bir de şimdi ablasına yapılanları görünce daha iyi anlamıştır. Ama sonuçta ailesi olduğu için hak verse de yine de korumaya çalışıyor.

Allah var kaynanamı o kadar çok seviyorumki anlatamam öpünce sarılınca bidaha öpesim geliyo çok ciddiyim. bende sözlüyüm 2 yıldır ailesini tanıyorum çok şükür bu zaman kadar bi kötülüklerini bi laflarını görmedim duymadım. evlendikten sonra değişir diyenler var ama ben pek sanmıyorum. Sözlümde benim ailemden çok memnun annemi sevdigini her defasında dile getirir bende kayınvalidem için aynı şeyi düşünüyorum. İnşallah bu hep böyle gider

Nişan sürecinde bunların hepsi normaldir...Düğün yaklaştıkça artarak devam edecek...
Herkese söylediğim şeyi size de söyleyeyim...Net olun...
Neyi isteyip neyi istemediğinizi net belirtin...
Takı alışveriş meselesine gelince...Bence sizin şerefiniz vs..kısmını geçin ben bunu istiyoruma gelin...
Siz ne kadar ağıra satarsanız kendinizi o kadar kıymet görürsünüz...
Bu iler böyle malesef...Sonra isteseydin sorduk derler...İstedin almadık mı derler...Oğlumuzu sevdin kabul ettin derler...
Sonra siz kendinizi kemirirsiniz...Gerek yok
En başından açık ve net davranın...Görün bakın kazanan siz olacaksınız...
Tek ve önemli ayrıntı asla saygı sınırını aşmayın...Karşınızdakinin eşinizin annesi olacağını ve yaşça çok büyük olduğunu unutmayın...
Haklısınız ama ben bunu istemiyorum deyin...
Bu da güzel ama ben bunu beğendim deyin...Bu işler denge işleri yapacak bişey yok...
Oyunu kurallarına göre oynarsanız sorun çıkmaz...
Ha bir de bence olat ne olursa olsun nişanlınıza yansıtmayın ve kendiniz halledin...Annesinden dırdır eden şikayet eden bir eş olmak sadece size ve evliliğinize kaybettirir...
İnsan eşiyle birebir sorun yaşar eyvallah...Ama ben aileler yüzünden bozulan huzurdan çok nefret ediyorum...O yüzden aklınızı kullanın ve çıkın bu işlerin içinden...
İnşallah çok mutlu olursunuz...

kk.da arkadaşların yazdığın bi fıkrayı okumuştum çok gülmüştüm.
Sizinde yazdıklarınızı okuyunca yazmak istedim.
2 kadın yolda karşılaşır eski komşulardır.
-ah kardeşim nasılsın çok uzun zaman oldu görüşemedik.
- canım evet görüşemedik iyi ben sen nasılsın
-iyi şükür oğlun ne oldu evlendirdin mi?
-ah kerdeşim sormaaaa öyle bir geline düştük öyle bir geline düştük ki. çalışıyorum diye bütün işleri oğluma yaptırıyo evi o süpürüyo oğlan siliyo akşam yemeği birlikte yapıyo bulaşığı birlikte yıkıyo oğlum perişan oldu ben onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım sorma kardeşim sorma
- tüh neyse kardeşim onlar mutluysda boşver ee kızın vardı o ne oldu?
- onuda evlendirdim bacım damattan yana yüzüm güldü.kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyo geçen gittim ütü bile yapıyo kızım çok rahat maşallah...

Artık bilemiyorum nasıl bi ders çıkarırsanız...

valla herşey geçiyoda ailelerle olan anlaşmazlık geçmiyo. Sen onun ailesini sevmiyosan yaptıkalrı batıyosa hep öyle onun içinde bu geçerli sevmiyosa sevmiyo.sonra hep huzursuxluk hep huzursuzluk

daha iyi özetlenemezdi.cuk diye oturmuş

Yorumlarınızı okudum hepinize ilginiz için teşekkür ederim.
Ama bir noktada sanırım yanlış bir anlaşılma oldu. Ben bana neden bir şey yapılmadı diye bir şikayette bulunmuyorum, evet görümceme yapılanlara içim gitti ama bunun sebebi kv'nin bunlar yapılacak demesiyle değil, görümcemin kayınvalidesinin içinden gelerek yapması. Heveslendiğim şeyler de ne biliyor musunuz, patikler örülmüş, havlular işlenmiş... Bu tür pahada hafif ama emek ve en önemlisi değer verildiğinin göstergesi olan şeylere içim gitti.
Söylediğim gibi benim kv, alınan makyaj malzemelerini bile sanki lanet olsun der gibi gitmiş güzelim çantanın içine sokuşturmuş. Yaz sıcağında aksa, bulaşsa güzelim çantadan da olacağım.

Dediğim gibi bana neden bunlar alınmadı şikayetinden çok benim anlamak istediğim böyle şeylerin yapılma sebebi beni istememesinden mi, kabul edememesinden mi bunu öğrenebilmek. Sizler de yaşadıklarınızdan yola çıkarak objektif yorum yapabilirsiniz. Ben çünkü bir güleryüz, bir laf sokma görünce kvden tam olarak kestiremiyorum durumu. Dolayısı ile ne tepki vermem gerektiğini çözemiyorum.

Gerçekten durumumu çok iyi özetlemişsin.
Bana gelince tu kaka, ama konu kızı olunca her şey mübah. Bunu sırf bana karşı da değil nişanlıma karşı da yapıyor. Varsa yoksa kızı.
Bana nişan erken oldu hazırlıksız yakalandık diye aylardır laf ediyor, kızının nişanı 2 hafta içinde bir de bayramda herkesin ayrı bir telaşı varken oldu gıkı çıkmadı.
Valla kv yüzünden aklımda her zaman kimseye haber vermeden yurtdışında evlenmek var. Nasıl olsa haber versek de laf işitiyorum vermesek de işiteceğim en azından huzurum olsun.

5 yıldır berabermişsiniz el insaf daha ne hazırlıksız yakalanacaklar sanki 5 gün içinde karar verilmiş evliliğe. Sinirlendim şimdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…