Kayınvalidemi anlayamıyorum

angry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
16
0
36
İstanbul
merhaba,
başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi derdim kayınvalidem ile ilgili.
2 ay önce nişanlandım. nişanlımla 5 senelik bir geçmişimiz var. bu geçmişimizi de ailelerimiz en baştan bu yana biliyorlardı. Tanıştığımızda öğrenciydik, borçsuz evlenebilmek için okulumuzu bitirdik, iyi bir iş- maaş sahibi olup bu şekilde evlenmeye karar vermiştik. Her şeyi hallettikten sonra da evlilik kararımızı mayıs ayında ailelerimize bildirdik.
Nişan tarihimizi nişanlım belirledi çünkü haftanın 6 günü oldukça yoğun bir şekilde çalışıyor. Benim işim ona nazaran daha rahat olduğundan dolayı tarihlere pek fazla müdahale etmek istemedim. Sonunda da 9 temmuz olarak nişanlım nilan tarihini herkese bildirdi.
Bu arada iki ailenin de bazı koşturmacaları vardı. Nişanlım, kardeşi ile ailesinden ayrı yaşıyor, haziran ayında taşındılar. Benim annem de yine haziran ayında ameliyat oldu. Nişandan bir hafta önce isteme oldu, annem evde yaklaşık 20 kişiyi o haliyle krallar gibi ağırladı. Öyle bir kahve- çay ile geçiştirmedi. Yemeğinden - limonatasına kadar her şeyi kendi elleriyle tek başına yaptı.
Aslında biz söz- nişan bir arada evde olsun istiyorduk fakat ailelerin istekleri doğrultusunda nişanı dışarıda aile arasında bir yemek olarak düzenledik. Kayınvalidem, çocuklar için ne yapalım diye annemle birkaç kere buluştu. Annemde klasik bir laf olan '' ben şunu- bunu isteriz demem, ne yaparsak çocuklarımıza yapıyor olacağız, siz nasıl uygun görürseniz, isterseniz evleri olunca evlerine uygun olarak bir şeyler yapalım, isterseniz de şimdiden ufak ufak bir şeyler yapalım''dedi. Fakat kayınvalidem bu lafı nişanlıma '' her şeyi yapacaksınız, bu sizin şerefiniz'' olarak yansıtmış.
Sonunda alışveriş yapılsın dedi kayınvalidem ve bu gibi şeylerden hoşlanmasam da gönülleri olsun diye alışverişe çıktım. Hiçbir şey istememe rağmen, kv gittiğimiz her kuyumcuda ''ben nişanda bir şey takmayacağım, düğünde takarım'' diye söyledi. Sanki zorla biri bir şey yaptırıyor gibi ve de sanki kendisi komşu da nişanda değil düğünde takayım diye pazarlık yapıyor. Bunu yaparken de acaba o ne takacak bu ne takacak diye dedikodu yapıyor. Ki laf ettiği kişilerden biri yeni bebeği olmuş, ekonomik anlamda biraz zor durumda olan nişanlımın kuzeni. İşin garip tarafı nişanda altın bakımından en değerli şeyi takan o ki nişanlıma sormu bilezik takacağım az mı olur diye nişanlımda durumunu bildiği için düğünde takarsın zorlanma sakın gerek yok diye söylemiş.
Bana da bir tane bileklik alınacak diye belirtti. Nişanlım diyor ki kolye de alınacak, kv sadece bileklik diye tutturuyor. Bir bileklik beğendim, '' aaa benim kız da böyle bir şey istiyor sen almazsan ben alayım dedi benim için çıkılan alışverişte kızı için bir şeyler alındı.
Bu alışverişler zamanında - ki naşan haftasındayız bu arada- hep bir ben nişanı istemedim bir yüzük takardık, nişan sonra yapılırdı, cok acele oluyor diye tutturdu ki hala bu lafları dinliyorum. Nişan için kimi isterseniz çekinmeden çağırın dedik, kimseyi çağırmadılar ama hala kimse gelmedi çok ayıp oldu laf ediyorlar diye söyleniyor.
Nişan bohçası istemedik sonra yaparız dedik ki bizimki zaten hazırdı, yapalım adettir diye tutturdu ben zaten hazırlık yaptım biraz dedi bizim beraber aldıklarımız dışında tek bir şey konulmamıştı hatta aldıklarımızdan bazıları da konulmamıştı. Makyaj malzemesi al diye tutturdu, bu malzemeleri gitmiş ayakkabı- çanta takımı almıştık onun içine koymuş. Ayna sünnettir en güzelini alacağım dedi işportada satılan 2 liralık aynalardan koymuş :)
Bunlar çok önemli değil ama en ağırıma giden nişana 2 gün kala '' benim fal bakan arkadaşım var o dedi ki senin oğlan bu kızla gönül eğlendiriyor, ciddi bir şey yok dedi, ben de x'den ses çıkmayınca doğru zannettim bir hazırlık yapmadım ama çok kızdım oğluma ah alacak diye bir cümle kurdu. Hemde annem bu konuşmada yanımdaydı, aldığım terbiye yüzünden orada kötü bir laf etmedim.
Nişan günü bile ki ablamı ilk defa görüyor kenara çekip çok acele oldu, ben istemedim vs. gibi bir sürü laf söyleyip bütün nişan yerinden kalkmadı, surat astı.
Neyse bu tür laf sokmalarla 2 ay geçti, bayram sonrasında görümcem nişanlanacaktı bu nişanda öyle apar topar oldu. Benim ailem tatilden sırf nişan için erkenden döndüler ve nişan farklı bir şehirde oldu (nişanlımın ailesi orada yaşıyor) , otelde yer ayırttılar gece kalmak için ertesi günde ziyarete gideriz diye. Bunu bildikleri halde ilk bayramımızda ailemi aramadılar, ben aradığımda annem ayıp olmasın diye konuşayım üzülme dedi, kv bana aaa sizi arıyacaktım bugün ama unuttum dedi. Sonuçta ailem değer vermiş rahatından vazgeçmiş kızının nişanı için gelecek, nişana kendisi davet etmedi görümcem etti, bayramını kutla geliyorsunuz dünürüm değil mi de, ertesi günde sizi ağırlayacağız de değil mi?

Neyse kızlar çok uzun oldu biliyorum ama bu anlattıklarım sadece zihnimden çıkmayacak kadar beni etkileyen şeyler daha niceleri var. Ama sağolsun hakkını yemeyelim nişandan sonra ailemi iyi ağırladı. Ben de bunca şeye rağmen hiçbir terbiyesizlik yapmadım kendisi. Ama görümcemin nişan bohçasını gördüğümde nişanda kayınvalidesinin yaptıklarını gördüğümde adet falan umrumda olmamasına rağmen içim cız etti.

Kendisi kötü, sinsi biri değil ama çok patavatsız. Bu örnekleri göz önünde bulundurarak bana bir fikir verin lütfen. Ben mi alınganlık yapıyorum, yanlış anlıyorum yoksa benim varlığımdan pek memnun değil mi kayınvalidem?

kayınvalidesini anlayabilen var mı???

varsa beri gelsin.. benden kendisine kokulu opucukler

konuna gelince

aynı durum

benimkide patavatsızın teki.. bayram gunu o kadar milletin icinde evine gelen misafir evli bir kıza ben bunu gecen sene cok begeniştim ne guzel kız deyip talip olmustum aah ah evli cıktı dedi!!

benim yanımda! ailemin ve kendi akrabalarının yanında!

ve daha nice patavatsızlıklar say say bitmez...

napayım.. takarsam buyutursem kendime ve ilişkime zarar vericem

takmıyorum onu artık sallamıyorum... konussun konussun dursun bana kayınvalide degil oglu lazım

evlendikten sonra mesafe koyarsın olur biter..

hiiç kafana takma güzelimm, nişanlına da yanstmaa aranı bozma hiç, evlenince mesafeyi koyarsn olur biter

takmamaya çalışsam da ister istemez üzülüyorum. Ne gerek var ki böyle şeylere. Oğlumu mutlu etsin yeter de geç. Ne gerek var daha ilk günlerden kalp kırmaya. Benim tahminime göre nişanı istememe sebebi görümcemin de nişanlanacak olmasıydı. Onun önce nişanlanmasını istiyodu ama o zamanlar ortada böyle bir konu yoktu. Görümcemin kayınvalidesi ile arkadaşlar onlar karar vermişler nişanlayalım diye çocukların haberi bile yoktu bu plandan :)

valla şu an kayınvalideme sinirlendim ve kafam dağılsın die girdim aman hepsi bi alem hangi piskolojide yaşıyolar anlamıyorum ki saNA YARDIM EDEYİM

yaaaa bir kişide çıksın desinki benim kayınvaldem melek ayy nerde hepsi aynı bunların allahım yaa erkek tarafı niye böyle oluyo madem azap çektircen kıza niye alıyosun kendi kızlarına gelince melek kesilirler biz insan değiliz sanki

bırak şunu yaa mesafe koy arana olsun bitsin evlenincede fazla görüşmezsin sen eşine bak hayırlısıyla düğününüz olsun inş..

hiiç kafana takma güzelimm, nişanlına da yanstmaa aranı bozma hiç, evlenince mesafeyi koyarsn olur biter

Ah be canım, ben mesafemiz olsun istemiyorum ki, beraber yaşamayacağız 1-2 haftada bir görüşeceğiz ne gerek var o birkaç saatin işkence gibi geçmesine. Dünyanın en kötü insanları bile olsa aile ailedir. Kim ister ailesi ile sevdiği kişi arasında seçim yapmak zorunda kalmayı. İşte, benim istediğimde bu. Beni sevmesin, istemesin ama oğlunu üzmesin.

kadın kendisi bir aile olmak istemiyor ve iyi niyeti yanıt vermiyorsa ne yapacaksın

zorla olmaz bu işler... ayrıca cogu insan boyle kayınvalidesi ile gulluk gulistanlık yasayan nadirdir... bence bosuna takıyorsun... hakedenle olur senin o dediklerin etmeyenle degil

bak kızının nişanını dusunuyomus... allahım yarabbim seni kendi kızı yerine koymuyosa sen mi onu ailen yerine koyacaksın..

almadan vermek Allaha mahsus

Size bir inci daha :)

Alışveriş zamanı kv bize hep yeğenlerinin nişanını anlattı. Çingene kaynanaları önceden alınan şeyleri istedi takmak için aptal kızlarda verdiler diye.
Nişanın gecesinde sevgilim aradı beni, ya benim de bir şey takmam gerekiyormuş, annem dedi ki x'e söyle doğumgününde aldıklarını versin sen de yarın onu takarsın :)
Bu cümleden sonra zaten benim şalterler attı.

Canım durum öyle garip ki, bir bakıyorum beni seviyor, kızı gibi görüyor gibi duruyor. 2 sene önce daha aramızda resmi bir şey yokken, basit bir ameliyatta komplikasyon oldu, ölüyordum neredeyse duymuş bunu hastaneye başka şehirden koştura koştura gelmişti.

İşte bir böyle laf sokuyor bir seviyor gibi duruyor. Ben de diyorum acaba ben mi yanlış anlıyorum. Kendimi gaza da getirmek istemiyorum. Ya da boşuna günahını almak istemem. O yüzden sizlere danışmak istedim. Anlayamıyorum çünkü. Diyorum ya patavatsız sadece. Yani oğlunu doldurur ayırmaya çalışır böyle bir şey yok. Sanırım henüz beni kabullenemedi. Daha yeni her şey sonuçta en baştan ipleri koparmak istemiyorum.

Sana tek tavsiyem onu istemem bunu istemem deme..Hiç bişey içinde kalmasın..

Emin ol senin için bişeyler alırlarsa degerli oluyosun..Tabii abartmamak şartıyla..Adetlere uygun yapmanı öneririm..

canım inan birebir aynı durumdayız

bana fıstıgım fısıtgım diyo saclarımı oksuyo ona buna begendim sevdim diyo

ama patavatsızlık yapmaktanda geri kalmıyo

bu tarz insanlar psilojik olrak dengesiz yada ikili oynuyo oluyolar

ben uzak durmaktan taraftarım.. ama tamamn bagı koparmıyorum gorevimi yapıcam sadece guleryuzlu ve saygılı olcam ama anne-kız gibide olmıcam bu saatten sonra

Sana tek tavsiyem onu istemem bunu istemem deme..Hiç bişey içinde kalmasın..

Emin ol senin için bişeyler alırlarsa degerli oluyosun..Tabii abartmamak şartıyla..Adetlere uygun yapmanı öneririm..

Geçen gün arkadaşımla da konuşuyorduk bunu. Adetler aslında insanların nasıl karaktere sahip olduğunu göstermeye yarıyor. Senin verdiğin tavsiyeyi ben de arkadaşlarıma veriyorum artık. Denedim gördüm, ben nişanlımı düşündüm, o ödüyor ona yük olmasın dedim. kv, nişanlımın verdiği paraları biriktirerek gitmiş kendine ve görümceme bir şeyler almış. Sonradan bunu öğrendim.
Gençlerle büyükler düşüncesizlik konusunda yer değiştirmiş kısaca. Bizim aklımızın 5 karış havada olması gerekirken, biz yapıcıyız onlar yıkıcı.

Zaten benim isteğim beni kızı olarak görmesi değil. Dürüst olalım beni doğurduğu kişi gibi göremez, ben de onu annem gibi göremem. Birbirimizi severiz sayarız ama anne- kız olarak göremeyiz bu çok normal. Zaten kızı olarak görse daha beter olur durum :)
Sorun beni gelini olarak bile görememesi. Oğlunun mutluluğu için çaba gösterip özenmemesi. Dışarıya gösteriş yapmayı çok seven biriyken, bizim için hiçbir şey yapmaması beni kabullenmediğini gösteriyor. Düşün ki, isteme zamanında sevgilim işten çıkıp geldi. Evde o kadar kadın vardı. Çiçek ve çikolatayı bile bekleyip sevgilime aldırmışlar. Erkek adam ne anlar bu işten. Bir yandan birilerini yeriyor bir çiçek çikolata alamadılar diye bir yandan da kendisi aynı şeyi yapıyor.

Ama kendi kızına gelince, kaynanasına biz şöyle - böyle yaptık siz de öyle yapın diyebiliyor.

Daha vakit kaybetmiş sayılmazsın..Mesela k.waliden düğünde alıcam bilezikleri demiş..Begendiğin modelleri göster mümkünse şöyle kalın güzel modeller olsun:) nişanlın ödeyecek bile olsa alsınlar..Biraz zorlansınlar bişey olmaz merak etme..

Fazla kıymet vermişsiniz kayınvalideye,davanışlarına bakılırsa bukadarını haketmiyor..ailenin şehir dışına onların nişanına vs gitmesi gereksiz..

Selam canim,ben biraz kendimi görür gibi oldum,kötü niyetinden olmasada kaynana adayinin dikkatli ol demek istiyorum sana,,,aman sakin haaa,seviyeni koru,yani sen ona uyma lütfen....

ama canim kadin sana aldigi esyalari ceyize niye koymamis??

sonucta para verip aliyorsa ne yapmis ki o esyalari:26:

acaba aklinca baska zaman mi verecek, mesela dügünden sonra hediye edecek...olur mu olur hani daha fazlasini almayayim diyerek...

Boşverin takmayın kafanıza siz nişanlınıza bakın gerisinin neler yaptığı hiç önemli değil herkes ektiğini biçer..Benim kaynanamda nişanlımın abisi var nişanlımdan 4 yaş büyük biz ondan önce nişan yaptık bana nişan bohçasında pazardan 2.5 liralık terlik koymuş zaten bi elbise bi ayakkabı aldım öyle iç çamaşırı gecelik falan yok yani.Bi de orta kalınlıkta bi bilezikle bi küpe takıldı.nişanla söz aynı anda oldu bu arada.2 ay önce kaynım nişanlandı nişan bohçalarını benden kaçırıyolar görmiyim diye bi de baktım ki şok geçirdim neler neler almışlar altılı takımlar mı dersin ekstra geceliklermi çamaşırlarmı bi de en kalınlarından 2 bilezik inanırmısın bizim alyanslarımız bile söz alyansı o yüzden bu da bana ders oldu istiyceksin arkadaşım ağlamayan bebeğe meme vermiyolar.. Aman onlar düşünsün alsınlar ben isteyemem dersen benim gibi günlerce üzülür ağlarsın bayramda bile eltimin ailesine gittiler bayramlaşmaya (şehirdışında oturuyolar)bize gelmediler cazgır olcaksın demekki bende bizimkilerde beklediler sizi diyince ertesi günde bize geldiler ama bayram geçmişti maalesef yani bende anlatsam roman olur o yüzden tek diyeceğim TAKMAYACAKSIN...

e tamam aynı sey.. seni gelini olrak bile goremeyisa kendi kaybeder
zorlamı gelini gibi hissettireceksin
valla naparsan yap bildiklerini okuyorlar degişmiyor

ben ilk zamanlar senin gibi cok yadırgadım ogluna soledim hatta.. ogluda uyardı ondan sonra gostermelik sirinlikler basladı patavatsızlıklar tam gaz devam...

napayım simdi ben elimden geleni yapıorum evine girdimmi mutfagına giriorum yardım ediyorum herzaman guleryuzluyum onun patavatsızlıklarına bile cevap vermiyorum.. sende olesindir tahminimce

yapabilcegimiz baska bişey yok... degişirse zamanla degişir değişmezse kaybedecek olan onlar..

tam olarak ne olmasını bekliyosun anlayamadım canım.. keske sana soyle yap kaynanan istedigin gbi olabilcek diyebilsek

zaman gosterir bazı seyleri sen cizginden kaymadan devam et yeter bu yasa kadar degişmeyen birini senin degiştirmen zor o degişmek istemedikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…