- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Eğer etrafına bakınmadan direk size söyleseydi çemkirin arkanızdayım diyecektim ama yazık ya eğilemedi gerçekten demek ki. Kimin ne dediğinin de bir önemi yok, Rabbim görüyor herşeyi.Merhaba,
Benimksi dert sayılmaz pek sadece tuhafıma giden bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün oğlumun okulunda aileler için hazırlanan sunum vardı. Eşimin iş yoğunluğu nedeniyle ben kızımla gidecektim kayınpederim sağolsun sene boyunca oğlumu arabayla sabahları alıp götürüp getirdi Allah razı olsun. Bende o yüzden emeği var sonuçta özel günününde de torununun yanında olmak ister diye kayınpederime de "baba sen şu saatte direkt okula gelirsin olur mu dedim. O da tamam kızım dedi baktım kayınvalidem bende gelsem olur mu dedi hadi gönlü kalmasın onunda diye öğretmenine sordum böyle böyle onlarda görmek istiyor bir sakıncası olur mu diye hayır hiçbir sakıncası olmaz memnuniyetle dedi. Neyse biz bu sabah okula gittik, kızım, ben ve kayınvalidem, kayınpederim de işyerinden geldi (işyeri okula çok yakın zaten). Neyse içeriye gireceğiz ayağımıza galoş giyinmemiş gerekiyor kayınvalidem galoşları aldı oturacak yer vardı aslında oturup giyinebilirdi galoşları kilosundan dolayı ayaktayken eğilip giyinemiyor çünkü. Neyse oturup giyinmek yerine bana az şunları giydir ayağıma dedi ve elime tutuşturdu. Bende eğilip giydirdim orada birkaç veli ve okul çalışanları vardı hepsi tuhaf bir şekilde kayınvalideme baktı sanırım emir verir gibi söylemesinden kaynaklandı bu. Sonra onlar geçtiler ben galoşumu giyiniyordum içeri girmek için bir bayan bana kayınvalideniz mi dedi bende evet dedim, kadın sonra bana belli zaten emretmesinden dedi. Hiçbir şey demeden içeriye girdim. Kayınvalidem bunu birkaç kez daha yaptı ama ben eğilip giyinemiyor diye aldırış etmedim. Yalnızken yapmıyor genelde böyle toplum önünde istiyor bu tip şeyleri neden acaba? Şimdiden vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.
yani aslında söyleyiş şekli garip
peki daha önceden bu tip davranışları yani kasıtlı yaptığı şeyler olmuşmuydu
ben kaynanalardan korkarımda:44:
Eğer etrafına bakınmadan direk size söyleseydi çemkirin arkanızdayım diyecektim ama yazık ya eğilemedi gerçekten demek ki. Kimin ne dediğinin de bir önemi yok, Rabbim görüyor herşeyi.
Merhaba sayın papatya klasik kayın valide diyorum istisnalar dışında tabiki çalışan ve öz güveni olan hanımlar bu tür davranışlara daha çok maruz kalıyor galiba. Allah size sabır versin işiniz zor.. Allah.a emanet olun
Evet mesela bir keresinde de eşimin halasına gitmişti bizde akşam gidecektik eşimle tabii sadece kayınvalidem yoktu o sırada orada diğer halaları amcaları filan benim 6'da çıktığımı bildiği halde aradı ve aynen şöyle konuştu. Nerdesin nerde kaldınız, nasıl yani 6'da çıkıyorum bilmiyor musun dedim telefonun ucunda o bana hala neden geç çıktın diyor dinlemiyor ya da bilmiyormuş gibi. Hani bakın ben gelenime nasıl hesap soruyorum ortamı yaratmak istercesine ya da dediğimi nasıl yaptırıyorum hissi vermek istercesine.
Evet bende zaten hani kilosundan dolayı eğilemediğini bildiğim için gocunmadım sonuçta aynı durumda kendi annem olsaydı onunda eğilip ayağına galoşu giydirirdim. Ama bazen bunu sanki kasıtlı yapıyor gibime geliyor.
korkulur valla ama canım sen dikkat et
ama baktın gerçekten kasıtlı yapıyor uyarırsın
yada kibar bi dille eşine dersin o uyarır
o neymiş canım öyle sıkma sen canını arkadaşım
elinize mi yapıştı yazık kadın zaten ağile bilse giyinirdimerhaba,
benimksi dert sayılmaz pek sadece tuhafıma giden bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün oğlumun okulunda aileler için hazırlanan sunum vardı. Eşimin iş yoğunluğu nedeniyle ben kızımla gidecektim kayınpederim sağolsun sene boyunca oğlumu arabayla sabahları alıp götürüp getirdi allah razı olsun. Bende o yüzden emeği var sonuçta özel günününde de torununun yanında olmak ister diye kayınpederime de "baba sen şu saatte direkt okula gelirsin olur mu dedim. O da tamam kızım dedi baktım kayınvalidem bende gelsem olur mu dedi hadi gönlü kalmasın onunda diye öğretmenine sordum böyle böyle onlarda görmek istiyor bir sakıncası olur mu diye hayır hiçbir sakıncası olmaz memnuniyetle dedi. Neyse biz bu sabah okula gittik, kızım, ben ve kayınvalidem, kayınpederim de işyerinden geldi (işyeri okula çok yakın zaten). Neyse içeriye gireceğiz ayağımıza galoş giyinmemiş gerekiyor kayınvalidem galoşları aldı oturacak yer vardı aslında oturup giyinebilirdi galoşları kilosundan dolayı ayaktayken eğilip giyinemiyor çünkü. Neyse oturup giyinmek yerine bana az şunları giydir ayağıma dedi ve elime tutuşturdu. Bende eğilip giydirdim orada birkaç veli ve okul çalışanları vardı hepsi tuhaf bir şekilde kayınvalideme baktı sanırım emir verir gibi söylemesinden kaynaklandı bu. Sonra onlar geçtiler ben galoşumu giyiniyordum içeri girmek için bir bayan bana kayınvalideniz mi dedi bende evet dedim, kadın sonra bana belli zaten emretmesinden dedi. Hiçbir şey demeden içeriye girdim. Kayınvalidem bunu birkaç kez daha yaptı ama ben eğilip giyinemiyor diye aldırış etmedim. Yalnızken yapmıyor genelde böyle toplum önünde istiyor bu tip şeyleri neden acaba? şimdiden vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.
Boşverin, anneniz de kasıtlı yapabilirdi. Yaşlı başlı insanlar. Ben olsam önemsemem gerçekten
Kasıtlı yaptığını düşünmüyorum nedense,kilosu olduğu için eğilememiş kadın siz de giydirmişsiniz galoşu,o yüzden etrafınızdaki insanların lafını kafanıza takmayın,sonuçta kendi annenizde olabilirdi kızım şu galoşu giydiri ver diyebilirdi.Merhaba,
Benimksi dert sayılmaz pek sadece tuhafıma giden bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün oğlumun okulunda aileler için hazırlanan sunum vardı. Eşimin iş yoğunluğu nedeniyle ben kızımla gidecektim kayınpederim sağolsun sene boyunca oğlumu arabayla sabahları alıp götürüp getirdi Allah razı olsun. Bende o yüzden emeği var sonuçta özel günününde de torununun yanında olmak ister diye kayınpederime de "baba sen şu saatte direkt okula gelirsin olur mu dedim. O da tamam kızım dedi baktım kayınvalidem bende gelsem olur mu dedi hadi gönlü kalmasın onunda diye öğretmenine sordum böyle böyle onlarda görmek istiyor bir sakıncası olur mu diye hayır hiçbir sakıncası olmaz memnuniyetle dedi. Neyse biz bu sabah okula gittik, kızım, ben ve kayınvalidem, kayınpederim de işyerinden geldi (işyeri okula çok yakın zaten). Neyse içeriye gireceğiz ayağımıza galoş giyinmemiş gerekiyor kayınvalidem galoşları aldı oturacak yer vardı aslında oturup giyinebilirdi galoşları kilosundan dolayı ayaktayken eğilip giyinemiyor çünkü. Neyse oturup giyinmek yerine bana az şunları giydir ayağıma dedi ve elime tutuşturdu. Bende eğilip giydirdim orada birkaç veli ve okul çalışanları vardı hepsi tuhaf bir şekilde kayınvalideme baktı sanırım emir verir gibi söylemesinden kaynaklandı bu. Sonra onlar geçtiler ben galoşumu giyiniyordum içeri girmek için bir bayan bana kayınvalideniz mi dedi bende evet dedim, kadın sonra bana belli zaten emretmesinden dedi. Hiçbir şey demeden içeriye girdim. Kayınvalidem bunu birkaç kez daha yaptı ama ben eğilip giyinemiyor diye aldırış etmedim. Yalnızken yapmıyor genelde böyle toplum önünde istiyor bu tip şeyleri neden acaba? Şimdiden vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.
elinize mi yapıştı yazık kadın zaten ağile bilse giyinirdi
milletin agzı torba değilki büzesiniz boşverin elalemi öncelikle
allah rızası için yapıyoruz hepimiz çogu zaman böle şeyleri
kayınvalide aşkından öldüğümüzden değil
Merhaba,
Kasıtlı yaptığını düşünmüyorum nedense,kilosu olduğu için eğilememiş kadın siz de giydirmişsiniz galoşu,o yüzden etrafınızdaki insanların lafını kafanıza takmayın,sonuçta kendi annenizde olabilirdi kızım şu galoşu giydiri ver diyebilirdi.
allahım ya rabbim böyle insanlara hastayım ya o ne demek...bence sen takma kafaya oradaki herkese rezil olan kendisi...acaba aynı şeyi kendi evlatlarından da istiyor mu...öyle halın var gelme yani ne işin var......
Yorumun için teşekkür ederim. Eşim zaten o telefon konuşması esnasında yanımdaydı o beni almıştı ve beraber gidiyorduk ne oldu dedi nereden kaldın diye soruyor annen dedim. Oraya gittiğimizde sen xx kaçta çıktığını bilmiyor musun nerede kaldınız yaklaştınız mı diye soruyorsun nasıl yaklaşabiliriz arabayla geliyoruz uçmuyoruz herhalde demişti.
Ya bunu normal zamanda da yapsa art niyet aramayacağım, kendi oğlundan istemez eminim. Birkaç kez aile ziyaretine gittiğimizde bizimle birlikte gelmek istedi her defasında yok midem bulandı yok fena oluyorum dedi arabada eşim en sonunda otur evde o zaman anne her defasında burnumuzdan getiriyorsun yol boyunca dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?