Kayinvalidem..

Taviz verdikçe uzardı zaten ipleri koparmanız iyi olmuş. Ama eşiniz arkadışınında dediği gibi çok geç kalmış bu olayı çözmekte. Erkekler malesef ailelerinin her hareketini normal görme durumundan bir türlü sıyrılamıyorlar. Valla kimi nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. En başından çizgiyi çekecektinizki millet saçma sapan isteklerinizi sizin mecburiyetiniz gibi görüp diretmeyecekti. Tabi zararın neresinden sönseniz kardır ve dönmüşsünüzde. Bundan sonra çizgimiz bozmadan devam edin derim. Eğer yine taviz vermeye başlarsanız herşey başa sarar. Bence doğum günüde buna bir örnek alın eşinizi başbaşa kutlayın. Kimseyi bulaştırmayın. Kv ilede bence mesafeli olun suçlu gibi bir tavır takınmadan soğuk davranınki sizin kırgınlığınızı ve kendi hatasını anlayıp o adım atsın. Tabi adım attığımda da yine samimiyet kurmadan mesafeli olum her daim. Yoksa düzeldi diye düşünüp ufak ufak taciz verirsiniz farkında olmadan yine herşey başa sarıverir olanda size olur.

Yok hayır asla kabullenilecek gibi değil ama ben inat ediyorum o inat ediyor sonumuz nereye varacak bilmiyorum :)

Tamamını okuyamadım ancak kayınvalideniz bu yemek olayına neden bu kadar takık acaba?
Gerçekten neden ben de anlamış değilim.Oglunu görmekse zaten çalışma odası orda her gün görüyor.Yani gidip gelmesine karışmıyorum yeterki her gün gitsin esim oraya oğlunu görsün ama bizi birlikte yemek yemek için bunaltmasin

Teşekkür ederim:) Hayır asla eşime karışmıyorum istediği zaman gidiyor geliyor doğum günü için cagirirlarsa da gideriz veya gider yalnız ben şuan olaylar tazeyken çağırmak istemedim belki bunu geri adım olarak görür o yüzden bu zamana kadar mesafe icin verdiğim cabalarim boşuna gider diye korkuyorum

Madem eşiniz de dışarda kutlamak istiyor ailesini hiç karıştırmayın.
Unutmayın taviz tavizi doğurur. Kendi sınırlarınıza önce kendiniz sahip çıkın ki başkaları da o sınırları aşma cesaretini gösteremesin.
Akşam balık restaurantında baş başa kutlamanız daha anlamlı olur. yaşadığınız gerginliğin üstüne de aşk tazelemiş olursunuz neden illa birileri olsun istiyorsunuz ki?

Cagirmamanizi anlıyorum tabiki .O konuda hak veriyorum ben plan yaparsalar kırmayın die demiştim ama zaten sizde böyle dusunuyormussunuz .

Sırf kayınvalideyle kutlamamak için kebapçı da arkadaşınızın ailesiyle mi kutlayacaksınız :) Arkadaşlarla kutlamanız gerekmiyor ki baş başa kutlasanız olmaz mı
Kayinvalidemle kutlamamak için değil sadece olaylar tazeyken ben doğum günü için çağırmadım esim de dışarı çıkalım evde bunaldık artik diyince madem dışarıda olacağız pastamızı da alalım arkadaşımla sürpriz yapmış oluruz orda kutlamamıştı beklemez diye.

Pastami alır kayınvalide de eşime bir sürpriz hazırladım. Oradan da yemeğe giderdim başbaşa.

Eşiniz için ve sizin için bu durumda en doğrusu bence bu.

Bu arada arkadaş olarak dertlestiginiz kişi çok olgun , çok akıllı cümleler kurmuş. Herkesin başına böyle dostluklar. Eşiniz de anlayışsız biri değilmiş.

Krizi fırsata çevirirken ortamı da yumuşatabilirsiniz.

Ailesiyle kutlayabilir asla karışmam sevinirim aksine,çünkü ben ona hicbir zaman bizim aramizda seçim yapması gerekiyor gibi bir izlenim verip zor durumda bırakmadım.Kayinvalidemler o gün için ne düşündüler bilemiyorum bana da sanirim tepkili ki hic öyle birşeyle gelmedi.O zaman ben kahvaltıda ailene git istersen biraz zaman gecirin öyle gidelim diyim

Ailesinin ne yapacagi sizin dusunmeniz gereken bisey degil sabah ogle aksam nezaman cikacaksaniz cikin ve disarda restoranda kutlayin nasil kutlamak istiyorsaniz illa kebapci olmasi sartmi? Ben olsam once gezer tozar kendi planladigim
Yerlere goturur sonra guzel bir yemek hediye neyse iste hatta gec donmek icin sonrasinda baska bir mekanda pasta kesmek. Annesi baska gun kutlasin bisey derse benim farkli planim var evde olmayacagiz dersin

Ben bu şartlar altında eşimle başbaşa d.gününü geçirmek istesem, airbnb de cumartesi gecesi doğa içinde kalacak bir yer ayarlarım.

Cumartesi sabah yola çıkar doğada başbaşa kuş sesleri ile gezi yaparım, akşam beraber yemek yer, pazar sabahı güzel bir kahvaltıda d.gününü kutlar, sonrasında çevre yerleri gezer, akşam üstü de eve dönerim.

Ben bu kadar başbaşa vakit geçirdikten sonra, kayınvalide de akşam artık ne yaparsa yapsın.

Bence ne şiş yansın, ne kebap tarzında orta yolu bulmak için iyi yöntem dediğim gibi. Hem aile kutlaması işini akşama bırakmak o gerginliği gün boyu taşımanıza neden olur. Ailesinin yapacağı planı düşünerek gerilirsiniz, kendi aranızda baş başa geçireceğiniz günden de keyif alamazsınız sanki. Sabah kahvaltısıyla aileyi aradan çıkarıp günün geri kalanında eşinizle gönlünüzce bir gün geçirmek daha mantıklı göründü bana.

Tabi sizin kayınvalideniz düşünüldüğünde sabah canınızı sıkacak bir şey yaparak tüm gününüzü etkilemesi de mümkün. Ama öyle de böyle de bir risk almak durumundasınız galiba.

Bence olaylar bu kadar tazeyken başbaşa kutlamanız daha uygun olur. Sonuçta eşinizin doğum günü ailesi yerine sizin arkadaşınızla kutlamak istemeyebilir. E siz de tabi kv nizi çağıramazsınız sıkıntı çıkarır. Bari ikiniz olun.

Söz konusu sizin doğum günü kutlamasınız olsa idi "çok güzel bir plan hem arkadaşınız da olmuş olur kutlamanızda" derdim.Ama eşinizin doğum günü kutlaması için bu şekilde düşünmüyorum..ha eşinizin o çocukluk arkadaşı ve eşi ile piknik/mangal organize edersiniz sonra pastayı sürpriz çıkarırsınız o da kötü değil .Ama eşim illaha benim ailem ile doğum günümü kutlamama engel olmak için bilmemneredeki hiç tanımadığım arkadaşının ailesinin kebapçı restoranında doğum günümü kutlatacak bunu birkenara yazarım.

Biletim alındı canim aslinda yine gideceğim ama dönüş tarihini biraz geriye çekip birlikte başbaşa bir tatile gitmek istiyor şuan esim.Bir aksilik olmazsa öyle yapacağız.Esimle evliliğimize 3.sahislardan biri karışmadıkça çok iyiyiz yine gidecektim ama durup düşününce neden dedim Kayinvalidemin ipe sapa gelmez istekleri yüzünden birbirimizi mutsuz edelim demekki daha da inatlaşmak gerekiyor.Bir de baktim olan bana oluyor 1 hafta stresten yemek yiyemedim,kafamda sürekli düşünceler,düşün düşün düşün baktim kendime yapıyorum son çare olarak böyle yapmaya karar verdim iyiki de yapmışım şimdi esimin arkadaşı biliyor eşinin arkadaşının annesiyle Kayinvalidem birbirlerini tanıyorlar.Şimdi daha da ısrarcı olursa duyulmaktan da korkar çünkü elalemin ne dediği Kayinvalidem için çok önemli.Belki bu sayede biraz sakin kalir:)

Evet gerçekten artik yetti ben de sabrımın son sınırındayım.Artik haftada bir bile benim için çok uzak.Şuan hangi periyotlarda gideriz onu bile düşünmedim uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum.Evet en güzeli resmi konuşmak sanirim

Bu konu sizde takıntı oldu sanki, bu kadar anlam yüklemeyin ya gitmeyin işte konu kapansın. O aile dostuna anlatma olayı beni çok rahatsız ederdi heralde ben kimseye anlatmam çünkü bu tarz şeyleri
Inanın takıntılık birşey yok gitmeyince sürekli taciz ediyor her gün beni arıyordu ben hayır dersem bu defa eşimi arıyordu.Kapidan gelip çağırıyordu.Gitmeyince sürat yapıyordu.Ben hayır diyince eşime beni şikayet ediyor bu defa eşimle aramız bozuluyor.Kavgamizi duyduğu halde umrunda olmuyor onun yüzünden huzursuz olmamiz.Normalde ben de kimseye anlatabilen biri değilim ama artik bosanmanin eşiğine geldik ya evliliğimiz kurtulacaktı ya da Kayinvalidem yüzünden eşimle inatlasip ayrılacaktık.Son çare olarak konuşmak zorunda kaldim

Canim sorma biz orda birbirimize girmişiz hala onu söylüyor Daha karpuz kesecektik der gibi Benim ailem Türkiye'de malesef esimin ailesi için de suan çok erken diye düşünüyorum,önce bu ayri yemek yeme mevzusunu sindirsinler bir kabul etsinler sonra tabiki özel günlerde bir araya gelebiliriz

Kayınvaliden sana zaman birakirsa kutlarsiniz başbaşa ay valla bilemedim benim esiminde doğum günü 3temmuz ablasının 6 temmuz ablasida evli her 3 temmuzda kayinvalidemlerede toplanıp ortak doğum günü kutluyorlarmisti ilk yıl birşey demedim ikinci yıl yine aynı muhabbeti yaptılar bu seferde 6sinda kuttoplanirz orta yolu yokmu bunun sen eşinle başbaşa kutladigin gibi artık kardesinde evli dedim siz sınır çizin yoksa sizi takan olmaz

Eşinizle olan tartışmanıza kayınvalide neden dahil oldu anlayamadım, sesler çok mu yükseldi ki?

Bir de hakim gibi arkadaşını çağırıp "evet sen karar ver kim haklı kim haksız" demeniz bence olmamış. Sorunlarınızı hep bu yöntemle çözemezsiniz. Eşiniz sürekli arkadaşını dinleyip size hak vermemeli, sizi dinlemeli, siz kendinizi ifade etmelisiniz ve sorunlarınızı 3. kişiyi dahil etmeden çözmelisiniz. Bu seferlik eşiniz bir şey dememiş ama başka seferinde hem arkadaşıyla arası bozulabilir hem sizle.

Sorunumuzu gidip arkadaşıma anlatsa eşim arkadaşım da gelip bana fırça çekse, şöyle şöyle yapacaksın bana da haber vereceksin dese arkadaşımı kovarım evden çok net. Bu ne ilkokul çocuğunu veliye şikayet eder gibi. Adama yaptığınız muamele gerçekten çok sağlıksız. Yeterince tepki göstemişsiniz zaten. Gidersen git ben gitmiyorum demek yeterlidir.

Bu arada doğum gününü bu sene baş başa kutlayın gerekirse şırdancıda kutlayın ama başbaşa olsun ,bunca tatsızlıktan sonra tükürdüğünü yalamak gibi olur aileyi dahil etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…