- 23 Haziran 2020
- 8
- 3
- 1
- 39
- Konu Sahibi Gelincik88
Annenizin yerinde olsam kaynananızın yaptığının aynısını yaparım büyükse büyüklüğünü bilsin olgun davransın böyle terbiyesizlikler yapmasın herkesin annesi kiymetlidir çok sinirlendim ya
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayneen öyleKoskoca torun torba sahibi insanlar bir araya geliyor.
Biri diğerine sırtını dönüyor diğeri ona hayırdır dünürüm diyemiyor.
Bir de aynı ortamda bulunmaya devam ediyorlar. Çok ilginç.
Demek ki o da farkında ayıp ettiğinin. Özür diledi mi peki? Kayınvalidenizle aynı kafadasınız bu arada.Valla o an annemde susmadi iyi ki susmamis sonrasinda hertürlü saygisino hürmetini gösterdi
Hep sustu yuttu görmezden geldi!
Kusura bakmayın ama bende fikrimi söyliycem. Burda anneniz çok ayıp etmiş. Bizim adetlerimizde de var damada pijama vs. almak. Hatta sorulmaz damada herşeyi alınır. Kadın da oğluna acaba değer verilmiyor mu diye düşünmüş ve üstelemiş. Çok basit ona da alıcaz tabi deyip konuyu geçiştirebilirdi anneniz. Önüne para atıp üstü kalsın ne demek. Aynısı bana yapılsa bırakın konuşmayı ben aynı ortama girmem.Amaan dügünde cikan zimbirtilar. Herkes unutuyo bi kayinvalide unutmuyo.
Bizim memleketde ceyiz serilir bizde yapalim dedik demez olaydik.
Dügünden 2 hafta önce annem ve cok yakin aile dostlarimiz yatak odasini hazirliyor cikti geldi kayinvalide gelsin sorun yok kimsede bisey demedi gel abla gel buyur. Bakti bakti gelinin gecelikleri var benim oglum ne giycek dedi. Annemde abla cok söyledik teklif ettik alalim diye istemedi sende biliyorsun. (Esim bazen terslik yapar almicam pyjiama falan kimse karismasin benim geceleri ne giyecegimi belki ciplak yatiyorum gibi biseyler dedi hep kayinvalidede biliyor)
Tutturdu yok benim oglum ne giycek oglumun pyjamalari yok!
annemde sinirlenmis atti önüne yüklü para al abla ogluna üstüde kalsin demis. Kayinvalide vinnn esimin yanina.
Bana böyle böyle yaptilar
5 senedir tüm sikintilarin sebebi bu.
Üstünden neleeeer neler gecti.
Annem kötü gününde iyi gününde hep yanindaydi
Ama isine gelince hep böyle davraniyor kadin
5 sayfa boyunca konu sahibini gazlayıp durmuşlar. Kimse neden görmedi bu ayrıntıyı hayret. Ayrıntı bile değil koskoca bir gwrçek ama anlayamadım yani gerçi bizim insanımız biraz böyle maalesefKusura bakmayın ama bende fikrimi söyliycem. Burda anneniz çok ayıp etmiş. Bizim adetlerimizde de var damada pijama vs. almak. Hatta sorulmaz damada herşeyi alınır. Kadın da oğluna acaba değer verilmiyor mu diye düşünmüş ve üstelemiş. Çok basit ona da alıcaz tabi deyip konuyu geçiştirebilirdi anneniz. Önüne para atıp üstü kalsın ne demek. Aynısı bana yapılsa bırakın konuşmayı ben aynı ortama girmem.
Banada sorulduKusura bakmayın ama bende fikrimi söyliycem. Burda anneniz çok ayıp etmiş. Bizim adetlerimizde de var damada pijama vs. almak. Hatta sorulmaz damada herşeyi alınır. Kadın da oğluna acaba değer verilmiyor mu diye düşünmüş ve üstelemiş. Çok basit ona da alıcaz tabi deyip konuyu geçiştirebilirdi anneniz. Önüne para atıp üstü kalsın ne demek. Aynısı bana yapılsa bırakın konuşmayı ben aynı ortama girmem.
Hicte ayni kafada degilimDemek ki o da farkında ayıp ettiğinin. Özür diledi mi peki? Kayınvalidenizle aynı kafadasınız bu arada.
Anlıyorum ama şöyle bişey var. Kızkardeşim evlenirken yok tülbent istemem yok havlu istemem diye diye başımızın etini yedi. Tabi annemle ben onu dinlemedik. Evine çeyizi sarıldı herkes övgüler yağdırmış. İyi ki yapmışsınız dedi. Bizim orda niyetimiz kızımız mahcup olmasındı. Sizin konuyla benzerliği sizin de sormadan bir takım da olsa almanız gerektiği veya anneniz sizi yönlendirebilirdi.. Aile yakınlarınızın içinde o şekilde parayı atması üstüne de dilenci muamelesi yapması basit bir şey mi ? Annenize yapılsa siz bunu unutur muydunuz ? Lütfen biraz bu taraftan bakın. Kırılmış biri tabiki böyle davranır. Güzel bir dille anneniz cevap verseydi bu huzursuzluğu ne siz ne de anneniz ne de eşiniz yıllardır yaşamazdı diye düşünüyorum.Banada soruldu
Basta ne dendi bizde biliyomusun hic kafamiza göre bisey almayalim herkes gercekten ne giyecekse kullanacaksa onu alalim
Benimkide inat etti almicam istemiyorum karismasin kimse dedi
Evet peki haklisiniz.olmasaydi annem iyi yapti demiyorum.Anlıyorum ama şöyle bişey var. Kızkardeşim evlenirken yok tülbent istemem yok havlu istemem diye diye başımızın etini yedi. Tabi annemle ben onu dinlemedik. Evine çeyizi sarıldı herkes övgüler yağdırmış. İyi ki yapmışsınız dedi. Bizim orda niyetimiz kızımız mahcup olmasındı. Sizin konuyla benzerliği sizin de sormadan bir takım da olsa almanız gerektiği veya anneniz sizi yönlendirebilirdi.. Aile yakınlarınızın içinde o şekilde parayı atması üstüne de dilenci muamelesi yapması basit bir şey mi ? Annenize yapılsa siz bunu unutur muydunuz ? Lütfen biraz bu taraftan bakın. Kırılmış biri tabiki böyle davranır. Güzel bir dille anneniz cevap verseydi bu huzursuzluğu ne siz ne de anneniz ne de eşiniz yıllardır yaşamazdı diye düşünüyorum.
Kadın oğluna kaynanan gelmesin diyerek oğlunu arada bırakmak istemiyor olabilir.Evet peki haklisiniz.olmasaydi annem iyi yapti demiyorum.
Annem sordu yüzlesti konusalim dedi kacti kayinvalide buna ne diyeceksiniz?
kirildiysa madem desin ogluan beni biraraya getirme desin ogluda her firsatta anasini cagirmasin!
Annem zaten ben bundan sonra gelmem diyor
Cok güzel ve sakin yorum yapiyorsunuzKadın oğluna kaynanan gelmesin diyerek oğlunu arada bırakmak istemiyor olabilir.
Tabi ki konuşup aralarında halletmeleri en güzeli. Ama sizler yokken yalnızken tabi.
Anneniz birgün eve buyur etsin adım atsın son kez.
Yine aynı davranıyorsa maalesef yapacak bişey yok.
Şu da var tabi anneniz o hareketi yaptığında tepkisiz kaldıysanız size de kırgınlığı vardır. Tepki derken yanlış anlamayın hani böyle sessiz de olsa anne deyip önünü kesmeye çalışmaktan bahsediyorum.
Ama anladığım sizin yakınlarınızın yanında o şekilde hareket etmesini çok sorun etmiş. Belki de zamanla düzelir bilemeyiz.
Ben anlıyorum demek istediğinizi. Sadece tek taraftan bakmayın demek istedim. Açıkçasını söylemek gerekirse anneniz hatasını anlamış. Yani zor zamanlarında yanında olmuş, saygısını göstermiş onun da büyük olarak bir yerden sonra yumuşaması lazım. Siz araları iyi olsun sürekli görüşsünler istiyorsunuz ama belki de hiç müdahale etmemeniz gerekiyor. Kendiliğinden gelişebilir aralarındaki iletişim.Cok güzel ve sakin yorum yapiyorsunuz
Gecrekten cok tesekkür ederim bunun icin.
Benim anlatamadigim kayinvalidenin isine gelince bu olay unutuluyor isine gelmeyince sanki dün olmus gibi oluyor.
Kötü oldu keske olmasaydi keske ceyiz serme isine hic girmeseydik! Bi ise yaramadi...
Annem kv herseyi kostu... yardim etti. Hep özenle konusuyor onunla...ayri tutuyor ama annem böyle yaptikca adim attikca kv yapacagini yapiyor...
Ailemidw sevmiyor benide sevmiyor. 1970lerde yasamak istiyor. Kv ile ev oturmalarina gidecem onun disinda evden cikmicam hep hep onun ailesi ve onun gecmisi konusulacak! Lütfen inanin bana
Ben bisey derim duymazliga gelir aynisini baskasindan duyar gelir bana satmaya calisir...
Evet yapti üstünden 5 sene gecti
Sonra annem her kötü gününde yanindaydi kayinvalide buz gibi
Hic mi bisey unutulmaz?
Evet, bazı şeyler hiç unutulmaz. Aynı şeyi yapan kayınvalideniz olsaydı siz unutur muydunuz? Bence konunuzu düzenleyin ve annenizle kayınvalidenizin aralarının bozulma nedenini yazın. Yoksa bu şekilde insanlar yorum yaparken annenizi melek, kayınvalideyi ise durduk yerde dünürüne cephe alan biri olarak değerlendirirler.Evet yapti üstünden 5 sene gecti
Sonra annem her kötü gününde yanindaydi kayinvalide buz gibi
Hic mi bisey unutulmaz?
Sebebi bir üyeye verdiği cevapta belirtmiş.Kaynanaya sormayi denediniz mi sebep neymis? Okey gorusturmeyin ama sebebi de mutlaka ogrenin.
Konuyu düzenledimEvet, bazı şeyler hiç unutulmaz. Aynı şeyi yapan kayınvalideniz olsaydı siz unutur muydunuz? Bence konunuzu düzenleyin ve annenizle kayınvalidenizin aralarının bozulma nedenini yazın. Yoksa bu şekilde insanlar yorum yaparken annenizi melek, kayınvalideyi ise durduk yerde dünürüne cephe alan biri olarak değerlendirirler.
Kaynanayla hiic anlasamiyorum ama biraraya gelince anlasmaya anlasiyor gibi görünmeye calisiyorum esimin annesi huzurum icin ve hatri icin bunu yapmam lazim. Ben böyle cabalarken kvninde aileme veya benim fikirlerime düsüncelerimw yaptigi hareketler moralimi bozuyor suratin düsüyor! Derdim bu.Sen kaynanayla cok mukemmelsinde dunurlerimi taktin kafaya
Yahu siz anlasamiyosunuz daha
Annenizde ayri bir alem niye iyi olmaya calisiyorki cennet kapisimi acilicakmis iyi olunca
Anneler bir araya gelmesin gelirlersede annende gayet guzel kvden gibi davranirsa olay cozulur
Tabi kendi düsürdü. Saka yaptim bahanesiyleannen de az değilmiş konu sahibi...kv nin suratina para atmak hiç hoş olmahahasfgbvf şaka şaka çok güzel yapmis, oh yüreğim soğudu valla ellerine sağlık ananın, kv o duruma düşürmüş kendini bi kere şımdi elli yıl sırtını donse fayda yok, anneniz de takmasın, özel gunlerde mecbursanız biraraya gelmeye anneniz yüzünde en hinzir gülümsemesiyle , "çeyizde nasıl attım kapağı ama.."dercesine takilsın gitsin