- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
- Konu Sahibi cakiltasi061
Eşinin borcu neyin borcuymus peki ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin eşinizin ailesi gözünde değeri yok ,eşinize saygı duymuyorlar o yüzden sizede saygı duymuyorlar,Merhaba.1.5 yıllık evliyim.Nisanlilik evlilik donemlerimde kayınvalidem yüzünden çok sıkıntı yaşadım hala icimden cikmiyo yaptiklari.Kayinvalidem hoca.İstemeye geldiklerinde kapıda anneme biz bı aşağıya inelim de soralım dedi memleketinden birisi oturuyordu asagimizda annemgil şok oldu.Bohça getirmiş görmedim ev çok kalabalıktı onda çanta getirmis arkadaşlarım odaya goturmus.Annem kızım arada teşekkür et dedi bende diğer gün aradım anne teşekkür ederim bohçan için dedim bana açtı ağzını yumdu gözünü çantayı herkesin içinde isteme varken koluma takmamisim hevesimi bırakmadın herşey kursağımda kaldı dedi öyle bı kadın eltime gittik oda bohcanin yüzüne bile bakmadı ona hicbisey demedi hediyelik dağıttı sadece kendi ailesine verdi bizlere vermedi hiç ağzını açmadı ona ben hediyeligimden 10 tane ona verdiğim halde burnumdan getirdi fazla vermedim diye neymiş arkadaşlarına vercekmis . Bindallimi almak istemedi ondan bundan topladığı salvarlari getirdi kuzeninden iste dedi öyle olunca bindallı aldırmadım kendi arkadaşımın işyerinden arkadaşım elindeki olandan hediye etti gönlüme göre olmadı açıkçası kına kapimin önünde olsun düğün mevlutlu olsun dedi kabul etmedim bana evimizde sen karışma büyükler karar verir dedi annemler kizdilar.Nişan kıyafetimin kolu açık diye beni gittiğimiz yerde rezil etti kolları böyle acikmi olcak diye daha bunun gbi neler neler eşimin işi iyiydi 4 5 milyar para aliyodu öyle olduğu halde hicbisey yapmadılar durumlarıda iyi.2 bilezik taktılar sadece şimdi ona kalın kalın bilezikler almışlar nişan,düğün alışverişi yapmadılar bana düğünümüze zaten gelmedi çalgılı diye gelin almaya bile gelmedi davul var diyeymis sözde.Annemlerin çok canı sıkıldı hicbisey demediler istemediler ne yaparlarsa kendi gorguleri dediler.Beyaz eşyaları kafasina göre gitmiş kendileri beğenmiş öyle almışlar.Tabi benim bundanda sonradan haberim oldu eşim sonradan dedi annemler aldı diye .Nikahı sırf ben göremem dedi diye ayrı yaptık şimdi kaynım evlencek 4 senedir konuştuğu kız var işi gücü yok herşeyi bunlar yapiyo .bakıyorum eltime herşey gönlünce olsun nikahida nasıl istiyosan karar ver öyle yaparız sorun değil ben öyle şeyleri aramam para önemli değil filan diyo gitmişler 4 bine bindallisina kadar almışlar alışverişini herseyini yapmışlar.Bide evlendikten sonra eşimin birsuru borçları çıktı tüm altınlarimi bilezikleri vermek zorunda kaldim ailesi de biliyo gizli borçları çıktığını çok ağladım onlardada bunları bildiği halde hala gittiğimde saçma sapan laflar eder laf sokar bana beni sevmiyor olabilir bende ona bayılmiyorum ama saygı duymak zorunda ben çocuk değilim sonuçta eşimde hiç bişey demiyo annesi yanında bana ne derse desin anne sen ne diyosun demez .Eşimi uyarıyorum tamam diyo gidiyoruz yine herşey aynı etkisiz eleman gibi. Simdi eltime yaptıklarını görünce çok canım sıkılıyo çünkü bana hicbisey yapmadılar.Bunu aşamıyorum duydukça çok moralim bozuluyo.Bunlari unutamıyorum ve hep kendime yapiyorum
Oğlunu da cezalandırıyor kaynana kendi hayalindeki gelinle evlenmediği için ama erkek kısmı kuş beyinli olduğu için fark etmesi yıllar alacak olan da hanımına olacak daha çok kafaya takarsakayinvalidelerin adaletsizligi gelinlere degil ogullarinadir. Bunu kocana söyle! annen bana degil sana saygisizlik yapiyor diye. Sen onun için oglunun karisisin ne fazla ne eksik, yani sana takindigi tavir ile ogluna veridigi deger dogru orantili. O yuzden diger geline her sey serbest. Bazilari ogluna çok düskünmüs gibi yapar, gelini sevmez bu dogru degil. Oglunu büyümüs adam yerine koymamaktir bu. Ama seninkinin de "gizli" borçlari çikmis kadin hakli demek ki ogluna karsi. Konu seninle alakali degil yani bunu kabul edersen daha kolay olur anlamasi. E tabi senin ailenin pasifliginden de faydalanmis biraz.
Ama kaynana sevse nolur sevmese ne! sen evinde iyiysen sorun yok.
Işte bazen burada paylaşılıyor. Eltim söyle soğuk davrandı böyle davrandı diye. Eltiler de böyle kayinvalideler yüzünden böyle davranıyor genelde. Yeni halenin bir suçu yok da kabak onun başına patlıyor. Çünkü haksızlığa uğrayan kişinin gözü görmüyor bunu.Merhaba.1.5 yıllık evliyim.Nisanlilik evlilik donemlerimde kayınvalidem yüzünden çok sıkıntı yaşadım hala icimden cikmiyo yaptiklari.Kayinvalidem hoca.İstemeye geldiklerinde kapıda anneme biz bı aşağıya inelim de soralım dedi memleketinden birisi oturuyordu asagimizda annemgil şok oldu.Bohça getirmiş görmedim ev çok kalabalıktı onda çanta getirmis arkadaşlarım odaya goturmus.Annem kızım arada teşekkür et dedi bende diğer gün aradım anne teşekkür ederim bohçan için dedim bana açtı ağzını yumdu gözünü çantayı herkesin içinde isteme varken koluma takmamisim hevesimi bırakmadın herşey kursağımda kaldı dedi öyle bı kadın eltime gittik oda bohcanin yüzüne bile bakmadı ona hicbisey demedi hediyelik dağıttı sadece kendi ailesine verdi bizlere vermedi hiç ağzını açmadı ona ben hediyeligimden 10 tane ona verdiğim halde burnumdan getirdi fazla vermedim diye neymiş arkadaşlarına vercekmis . Bindallimi almak istemedi ondan bundan topladığı salvarlari getirdi kuzeninden iste dedi öyle olunca bindallı aldırmadım kendi arkadaşımın işyerinden arkadaşım elindeki olandan hediye etti gönlüme göre olmadı açıkçası kına kapimin önünde olsun düğün mevlutlu olsun dedi kabul etmedim bana evimizde sen karışma büyükler karar verir dedi annemler kizdilar.Nişan kıyafetimin kolu açık diye beni gittiğimiz yerde rezil etti kolları böyle acikmi olcak diye daha bunun gbi neler neler eşimin işi iyiydi 4 5 milyar para aliyodu öyle olduğu halde hicbisey yapmadılar durumlarıda iyi.2 bilezik taktılar sadece şimdi ona kalın kalın bilezikler almışlar nişan,düğün alışverişi yapmadılar bana düğünümüze zaten gelmedi çalgılı diye gelin almaya bile gelmedi davul var diyeymis sözde.Annemlerin çok canı sıkıldı hicbisey demediler istemediler ne yaparlarsa kendi gorguleri dediler.Beyaz eşyaları kafasina göre gitmiş kendileri beğenmiş öyle almışlar.Tabi benim bundanda sonradan haberim oldu eşim sonradan dedi annemler aldı diye .Nikahı sırf ben göremem dedi diye ayrı yaptık şimdi kaynım evlencek 4 senedir konuştuğu kız var işi gücü yok herşeyi bunlar yapiyo .bakıyorum eltime herşey gönlünce olsun nikahida nasıl istiyosan karar ver öyle yaparız sorun değil ben öyle şeyleri aramam para önemli değil filan diyo gitmişler 4 bine bindallisina kadar almışlar alışverişini herseyini yapmışlar.Bide evlendikten sonra eşimin birsuru borçları çıktı tüm altınlarimi bilezikleri vermek zorunda kaldim ailesi de biliyo gizli borçları çıktığını çok ağladım onlardada bunları bildiği halde hala gittiğimde saçma sapan laflar eder laf sokar bana beni sevmiyor olabilir bende ona bayılmiyorum ama saygı duymak zorunda ben çocuk değilim sonuçta eşimde hiç bişey demiyo annesi yanında bana ne derse desin anne sen ne diyosun demez .Eşimi uyarıyorum tamam diyo gidiyoruz yine herşey aynı etkisiz eleman gibi. Simdi eltime yaptıklarını görünce çok canım sıkılıyo çünkü bana hicbisey yapmadılar.Bunu aşamıyorum duydukça çok moralim bozuluyo.Bunlari unutamıyorum ve hep kendime yapiyorum
Ah aheşimin işi iyiydi 4 5 milyar para aliyodu
Cevabını çatır çatır veriyorum emin olun hiç öyle sessiz sakin değilim aksine eltim çok sessiz sakin biseye karismiyo çünkü herseyini yapiyolar ve kaynimda ann sine laf dusurmuyo zatenBütün yaşadıklarınızın ve yaşayacaklarınızın sorumlusu eşiniz. Siz de cevabını veremiyorsunuz anladığım kadarıyla. Eltiniz dişliyse, kaynınız da arkasındaysa ona bir şey diyememesi normal. Saygılı olun tabii ama bu ağzınızı açmayacağınız anlamına gelmez. Ayrıca saygı da hakedilir biraz.
Yaşadım ama esimden yana hiçbir sıkıntım yoktu halada yok şükür sadece bu konuda biraz pasifherseyi nisanliyken yasamissiniz. Peki nisanlilik nedir? Birbirini aileleri tanima suresidir. Siz tanimissiniz gormussunuz ne yapmissiniz? Evlenmissiniz. Allah sizin gozunuze gostermis evlenmeden once herseyi ona ragmen evlenmissiniz simdi agliyorsunuz. Kim suclu??
Doğru söylüyorsunuz daha bu anlattıklarım emin olun yaşadıklarımın yarisiTüm görev eşinize düşüyordu siz yanlis kişilere kinlenmissiniz. Bu hadsizlikleri edebilicek gücü kendilerinde goruyorlarsa sorumlusu esinizdir
Valla ailemde de suç var çok haklısınız hicbi zaman demediler aksine hep kendi gorguleri deyip babam bana kızdı herşey ailede bitiyo ben zaten söylüyorum ama kayınvalidem çok değişik birisi laftan anlamiyo ya da işine öyle geliyoAcaba ailen karşılarına geçip Hööööösssst noluyoruz kızımıza böyle davranamazsınız desemiydi? Sessiz sakin kalmak iyi değil arkanda ailen olduğunu hissetmeleri lazım. Daha doğrusu sende ağırlığını koyamadın sanırım. Saygıyla kendinizi ezdirmeyi karıştırmayın. Çat çat çat söyleyin içindekinizi bırakın sevmesinler. İnanın saygı, sevgiden daha esas.
Aile tarzında hiç bişey yok emin ol açık giyinimli hiç değilim şimdiki eltim gittiğimizde heryeri ortada geziyo hiç laf etmiyo benim kızdığım noktada bu onların aile tarzları daha açıkKaynana açık giyimli ve aile tarzını baştan beğenmemiş sen onun gelin profiline hiç uygun aday değilmişsin zaten , onuda hareketlerinden aşılayıcı konuşmasından belli etmiş , kızım sen ne yap et kaynananın gözüne görünme seni sevmesi içinde çabalama başka yaşlı kadını kaynanam diye tanıt sev , gerçek kaynanan çıldırsın .
Kaynana baştan hareketleriyle , sözleriyle senin ondan uzak durman ve sevmemem için büyük çaba sarf etmiş boşuna uğraşma o hep sana karşı ariza çıkaracaktır /ayağını denk
Hiç bir beklentiye girme mevzu kaynana ise
HaklısınızSiz susup kendinizi ezdirmişsiniz orası ayrı ailenizde ağzını açıp hayırdır ya ne oluyor böyle? Siz bizim kızımızı sahipsiz mi sandınız diyememiş ya şaşırıyorum gerçekten. Hayır yani bir Allah'ın kulu yokmuş ki bunlara haddini bildirsin çok üzücü. Üzüldüm adınıza.. Bence gitmeyin o kaynana olacak kadına, eşiniz gidiyorsa yalnız gitsin size neden gelmiyorsun derse de sen önce beni savunmasını öğren, arkamda durmayı öğren bunu ondan sonra konuşalım dersiniz. Ahhh ah insanın kendine yaptığını azılı düşmanı bile yapamıyor işte .