kayınvalidem ve adaletsizliği

cakiltasi061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2020
303
180
53
Merhaba.1.5 yıllık evliyim.Nisanlilik evlilik donemlerimde kayınvalidem yüzünden çok sıkıntı yaşadım hala icimden cikmiyo yaptiklari.Kayinvalidem hoca.İstemeye geldiklerinde kapıda anneme biz bı aşağıya inelim de soralım dedi memleketinden birisi oturuyordu asagimizda annemgil şok oldu.Bohça getirmiş görmedim ev çok kalabalıktı onda çanta getirmis arkadaşlarım odaya goturmus.Annem kızım arada teşekkür et dedi bende diğer gün aradım anne teşekkür ederim bohçan için dedim bana açtı ağzını yumdu gözünü çantayı herkesin içinde isteme varken koluma takmamisim hevesimi bırakmadın herşey kursağımda kaldı dedi öyle bı kadın eltime gittik oda bohcanin yüzüne bile bakmadı ona hicbisey demedi hediyelik dağıttı sadece kendi ailesine verdi bizlere vermedi hiç ağzını açmadı ona ben hediyeligimden 10 tane ona verdiğim halde burnumdan getirdi fazla vermedim diye neymiş arkadaşlarına vercekmis . Bindallimi almak istemedi ondan bundan topladığı salvarlari getirdi kuzeninden iste dedi öyle olunca bindallı aldırmadım kendi arkadaşımın işyerinden arkadaşım elindeki olandan hediye etti gönlüme göre olmadı açıkçası kına kapimin önünde olsun düğün mevlutlu olsun dedi kabul etmedim bana evimizde sen karışma büyükler karar verir dedi annemler kizdilar.Nişan kıyafetimin kolu açık diye beni gittiğimiz yerde rezil etti kolları böyle acikmi olcak diye daha bunun gbi neler neler eşimin işi iyiydi 4 5 milyar para aliyodu öyle olduğu halde hicbisey yapmadılar durumlarıda iyi.2 bilezik taktılar sadece şimdi ona kalın kalın bilezikler almışlar nişan,düğün alışverişi yapmadılar bana düğünümüze zaten gelmedi çalgılı diye gelin almaya bile gelmedi davul var diyeymis sözde.Annemlerin çok canı sıkıldı hicbisey demediler istemediler ne yaparlarsa kendi gorguleri dediler.Beyaz eşyaları kafasina göre gitmiş kendileri beğenmiş öyle almışlar.Tabi benim bundanda sonradan haberim oldu eşim sonradan dedi annemler aldı diye .Nikahı sırf ben göremem dedi diye ayrı yaptık şimdi kaynım evlencek 4 senedir konuştuğu kız var işi gücü yok herşeyi bunlar yapiyo .bakıyorum eltime herşey gönlünce olsun nikahida nasıl istiyosan karar ver öyle yaparız sorun değil ben öyle şeyleri aramam para önemli değil filan diyo gitmişler 4 bine bindallisina kadar almışlar alışverişini herseyini yapmışlar.Bide evlendikten sonra eşimin birsuru borçları çıktı tüm altınlarimi bilezikleri vermek zorunda kaldim ailesi de biliyo gizli borçları çıktığını çok ağladım onlardada bunları bildiği halde hala gittiğimde saçma sapan laflar eder laf sokar bana beni sevmiyor olabilir bende ona bayılmiyorum ama saygı duymak zorunda ben çocuk değilim sonuçta eşimde hiç bişey demiyo annesi yanında bana ne derse desin anne sen ne diyosun demez .Eşimi uyarıyorum tamam diyo gidiyoruz yine herşey aynı etkisiz eleman gibi. Simdi eltime yaptıklarını görünce çok canım sıkılıyo çünkü bana hicbisey yapmadılar.Bunu aşamıyorum duydukça çok moralim bozuluyo.Bunlari unutamıyorum ve hep kendime yapiyorum

Bütün yaşadıklarınızın ve yaşayacaklarınızın sorumlusu eşiniz. Siz de cevabını veremiyorsunuz anladığım kadarıyla. Eltiniz dişliyse, kaynınız da arkasındaysa ona bir şey diyememesi normal. Saygılı olun tabii ama bu ağzınızı açmayacağınız anlamına gelmez. Ayrıca saygı da hakedilir biraz.

Sizinki bile bile lades. Bunca yaşanandan sonra üstüne eklenecek hwr şeyi göze alıp eşlenmişsiniz. Eldeki malzeme bu, ona göre davranacaksınız. İçinizden gelmiyorsa hiç görüşmeyin, mecbur değilsiniz. Size laf mı söylüyor niye susuyorsunuz, eşinizden bekleyeceğinize verebilirsiniz cevabını. Karşılıklı birbirinizi sevmiyormışsunuz belki eltinizle iyi anlaşmışlardır.

Size haksızlık yapılmış kırılmakda kızmakda çok haklısınız ama bu olayları yaşarken tepki vermeliydiniz kabul etmemeliydiniz şimdi yapacak birşey yok malesef , o zamanda tepki verseydiniz bu insanların gözünde adınız terbiyesiz geline çıkardı o ayrı ama eşiniz sizi ezdirmemeliydi kendi aileniz olanlara tepki vermeliydi.
Şuan sesinizi çıkartsanız yine sizi suçlu ilan ederler , kendinizi üzmeyin kimsenin yanına kalmıyor inanın diğer geline yapsınlar bakalım oda onlara ne kadar iyi olacak

herseyi nisanliyken yasamissiniz. Peki nisanlilik nedir? Birbirini aileleri tanima suresidir. Siz tanimissiniz gormussunuz ne yapmissiniz? Evlenmissiniz. Allah sizin gozunuze gostermis evlenmeden once herseyi ona ragmen evlenmissiniz simdi agliyorsunuz. Kim suclu??

eşiniz sizi seviyorsa arkanızda durmalı biraz etkisiz eleman olarak kalmasından ötürü ailesi de size karşı böyle davranıyor önce eşinizi biraz düzelttin ve etraflıca konuşun bence

Bak ben eşime kendim dedim her şeyi ikimiz yapalım, aileler isterse hediye takar. Çünkü kimsenin yarın öbür gün lafını çekmek istemedim. Bağımsızlığı kaybetmenin en kolay yolu başkasının parasını harcamak. Nitekim ben mobilyamı aldım eş aileside beyaz eşya aldı. Eşim yetiştiremedi para biriktirmemiş. Ne oldu biliyor musun. Gelip benim evime bir kavga da sana beyaz eşya aldık nankör dedi kaynana :)
Hayatta hiç kimseden bir şey beklememeyi felsefe edinin kim bana ne yapmış ona ne yapmış diye de takip etmeyin. Kimse yapmak zorunda değil ha yapıyorsa da İnan bu coğrafya da erkek ailesi o kadar evliliklerine karışacak demektir

Tüm görev eşinize düşüyordu siz yanlis kişilere kinlenmissiniz. Bu hadsizlikleri edebilicek gücü kendilerinde goruyorlarsa sorumlusu esinizdir

Acaba ailen karşılarına geçip Hööööösssst noluyoruz kızımıza böyle davranamazsınız desemiydi? Sessiz sakin kalmak iyi değil arkanda ailen olduğunu hissetmeleri lazım. Daha doğrusu sende ağırlığını koyamadın sanırım. Saygıyla kendinizi ezdirmeyi karıştırmayın. Çat çat çat söyleyin içindekinizi bırakın sevmesinler. İnanın saygı, sevgiden daha esas.

Boşver yapmasınlar yapmak zorunda değiller yapsalardı iyi olurdu bunu takma kafana madem bu olmusuzluğa rağmen evlendin politik ol sana ne yaptılarsa ona göre davran herkes ederi kadar yani ekonomik özgürlüğünü al çalışmıyorsan..

O eltiye kaynın sayesinde öyle davranılıyo. Kaynından çekiniyolar demekki. Eşin o ağırlığı koyamamış. Gidip gelmeyi azalt sende. Sana bişey diyosa saygı çerçevesinde ver cevabını. Sustukça üstüne gelinir. Onlar içinde canını sıkma. Yenen bi hak varsa Allah görüyo sırası gelir.

Kaynana açık giyimli ve aile tarzını baştan beğenmemiş sen onun gelin profiline hiç uygun aday değilmişsin zaten , onuda hareketlerinden aşılayıcı konuşmasından belli etmiş , kızım sen ne yap et kaynananın gözüne görünme seni sevmesi içinde çabalama başka yaşlı kadını kaynanam diye tanıt sev , gerçek kaynanan çıldırsın .
Kaynana baştan hareketleriyle , sözleriyle senin ondan uzak durman ve sevmemem için büyük çaba sarf etmiş boşuna uğraşma o hep sana karşı ariza çıkaracaktır /ayağını denk
Hiç bir beklentiye girme mevzu kaynana ise

Adalet çoğu zaman es geçilen bir durum.Banada sözde görümceme yapılmadığı için kıyılmadı.Boşver herkese verdiği değer kadar hürmet et gitsin.

Siz susup kendinizi ezdirmişsiniz orası ayrı ailenizde ağzını açıp hayırdır ya ne oluyor böyle? Siz bizim kızımızı sahipsiz mi sandınız diyememiş ya şaşırıyorum gerçekten. Hayır yani bir Allah'ın kulu yokmuş ki bunlara haddini bildirsin çok üzücü. Üzüldüm adınıza.. Bence gitmeyin o kaynana olacak kadına, eşiniz gidiyorsa yalnız gitsin size neden gelmiyorsun derse de sen önce beni savunmasını öğren, arkamda durmayı öğren bunu ondan sonra konuşalım dersiniz. Ahhh ah insanın kendine yaptığını azılı düşmanı bile yapamıyor işte .

Eşiniz borcunu sizden sakladiysa kul hakkı yemişler, ahlaksızlıktır bu. Yani tek sorun adaletsizlik ya da KV değil. Siz eşinizi almak için zoela başlık parası vermiş gibi olmussunuz sanki.
Bir de şöyle insanlara hoca denmesinden hoşlanmıyorum. İlkokul mezunu bile olmayan, cemaatlerin sayesinde bir yere girmis insan çok. İmam Hatip mezunu diye hoca olarak atadikları kişiler bile bir şey bilmezken, din görevlisi olmak kimlere verilmiş böyle.

Aslında siz söz nişan düğün hepsinde kv ve eşinizin iç yüzünü görmüşsünüz. Biraz bile bile lades olmamış mı ?

Bir de ben her insanın bir kaderi olduğuna inanırım evlilik sizin için çile olmuş ama elti hanımın sanırım kaderine çile çekmek yazılmamış kızın suçu yok ama sizi çok iyi anlıyorum ortada bir adaletsizlik var ama yapacak bişey yok. Kendinizi fazla üzmemeye çalışın çünkü olan olmuş artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…