kayinvalidem kendi evine besik alacakmis !!

Basligi gorunce anladm ki zamane kayinvalideleri hepsi kafayi yemis :) bnmmkide dahil. Canim bence sana ve cocuguna verilen degere sevinmelisin evde yer yok die mutfakta yatiyorsun buna ragmen kadin besigi sokacak yer bulmus sirf rahatca kal die birde bu acidan bak esin vardiadayken gider kalirsan bebisinin yeride hazir.
Besigi nereye sokacak alinca ben onu merak ediyorum zaten :) rahat edelim diye dusunse en azindan benim yanimda bahsederdi kadin sir gibi sakliyo sanki besik alacagini esim soylemese haberim olmicak.

Besigi nereye sokacak alinca ben onu merak ediyorum zaten :) rahat edelim diye dusunse en azindan benim yanimda bahsederdi kadin sir gibi sakliyo sanki besik alacagini esim soylemese haberim olmicak.

Aman almaz merak etme konusuyodur o oyle... Alirsada al gotur evine burda ne isi var besigin de kendi evine cek hem masraftan kurtul ama iki gun sonra sakin kayinvalidene muhtac olma :)

Benim kayınvalidenin bebek doğunca senden önce ben alıcam kucağıma dediği gibi
xenforo-smilies-kk53.gif

Orda kalmak zorunda değilsin ki arkadasım boşuna üzülüp bebeği de üzme şimdi :) Kaldığın günlerde de bebek beşikte uyur sürekli kalacak değilsin ya..
Eşin anneye düşkün bir eş mi ?

Benim kayınvalidenin bebek doğunca senden önce ben alıcam kucağıma dediği gibi
xenforo-smilies-kk53.gif

Orda kalmak zorunda değilsin ki arkadasım boşuna üzülüp bebeği de üzme şimdi :) Kaldığın günlerde de bebek beşikte uyur sürekli kalacak değilsin ya..
Eşin anneye düşkün bir eş mi ?
Aa olk o mu kucagina alacakmis, o ne be sok gecirdim. Bazen hadlerini cok asiyorlar gercekten.
Yok canim sukur ki esim bana daha duskundur beni istemefigim biseye zorlamax, hakliyi haksizi da gorur.

Aa olk o mu kucagina alacakmis, o ne be sok gecirdim. Bazen hadlerini cok asiyorlar gercekten.
Yok canim sukur ki esim bana daha duskundur beni istemefigim biseye zorlamax, hakliyi haksizi da gorur.
İşte senin durumda ne var ki canım eşim tutturdu bana doğuma annem girsin. Diyorum o benim özelim girmek zorunda mı? Girmesini istiyorum diyo.. Benim koca anasına düşkün ama ben de sesimi çıkarmasam tepeme çıkarlar :)
Sen hiç üzülme bence gitmek istemezsen eşin de zorlamaz sen.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

H
Aman almaz merak etme konusuyodur o oyle... Alirsada al gotur evine burda ne isi var besigin de kendi evine cek hem masraftan kurtul ama iki gun sonra sakin kayinvalidene muhtac olma :)
ay bi an bu dedigini yaparken hayal ettim kendimi gamsiz gamsiz :) simdiye kadar oldugum zamanlar oldu hicbirinde yanimda olmafi simdiden sonra Allah muhtac etmedin ona kaldiysak isimiz zor canim

Alsın alsın bir şey olmaz en azından değer verdiğini gösterir bu.
Kalmak zorunda değilsin kendini böyle şartlandırma.
Aksine bebiş orada da rahat rahat uyuyacak sonra evine dönecek gibi düşün
:KK37:

Slm. Allah hayirlisiyla bebegine kavusmani saglasin inshallah.
Besik konusunda fazla arkasini dusunme bence. Bebek sadece geceleri uyumaz. Onlari ziyaret etdiginde mesela oglenleri yatirmak icin bir yatak ne guzel isde. Eminim kotu bisey dusunmeden almisdjr yatagi kayinvalden. O da senin gibi bebegi dort goyle bekliyordur. Bu ama senin her hafta sonu orda gecirmen anlamina gelmez. Cok kafana takma bence. Bende hamileyken herseyi takardim kafama. Simdi diyom ne delimisim. Demek hormonlar bayag bi etkiliyo insani hamilelikde...
Kayinvaldem de yatak almak istedi. Ben dedim gerek yok. Hem yatagi nereye koycaksiniz, hemde bir suru para harcamaya gerek yok. Kaynanam da vazgecdi Boyle. Illa besik almasin diyosan bence sende nazikce soyle bunlari. Zaten yerleri yok diyosun ya. Soyleyemiyorsan da takma. Dedigim gibi illa orda kalmak zorunda degilsin ya ;-)

İşte senin durumda ne var ki canım eşim tutturdu bana doğuma annem girsin. Diyorum o benim özelim girmek zorunda mı? Girmesini istiyorum diyo.. Benim koca anasına düşkün ama ben de sesimi çıkarmasam tepeme çıkarlar :)
Sen hiç üzülme bence gitmek istemezsen eşin de zorlamaz sen.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Amin canim benim rabbim seninde bebisini saglikls kucagina almayi nadip etsin.
Doguma girmesini mi istiyormuş ne demek o ya orada onemli olan senin dusuncen senin ne hissettigin yani cekinebilirsin sonucta ne bicim bi dusunce o bence esine soyle cesareti varsa kendi girsin :) bende senin girmeni istiyorum de. Ben benimkine soyledim de korkarim ben dayanamam seni o halde g8rmeye dedi.

Amin canim benim rabbim seninde bebisini saglikls kucagina almayi nadip etsin.
Doguma girmesini mi istiyormuş ne demek o ya orada onemli olan senin dusuncen senin ne hissettigin yani cekinebilirsin sonucta ne bicim bi dusunce o bence esine soyle cesareti varsa kendi girsin :) bende senin girmeni istiyorum de. Ben benimkine soyledim de korkarim ben dayanamam seni o halde g8rmeye dedi.
Amin Ecmain canım.. Çekinirim sen gel ama beni o halde görmeni de istemiyorum dedim hem de dayanamaz o. Doktorlardan utanmıyorsun da annemden mi utanıyorsun diyo :KK70:
Neymiş bütün torunlara girmiş buna da girmeliymiş. Benim fikrim önemli değil onun için sen haline şükret bence dert etme :)

Alsın alsın bir şey olmaz en azından değer verdiğini gösterir bu.
Kalmak zorunda değilsin kendini böyle şartlandırma.
Aksine bebiş orada da rahat rahat uyuyacak sonra evine dönecek gibi düşün
:KK37:
Insallah oyle olur canim bende hiç kalicakmis gibi davramamaya karar verdim zaten neden kalmiyorsun besik aldik kalin diye derlerse de keske besik alirken benim de fikrimi alsaydiniz bebegimin farkli ortama girince huzursuz olacagini kalamayacagimizi soylerdim dicem

Slm. Allah hayirlisiyla bebegine kavusmani saglasin inshallah.
Besik konusunda fazla arkasini dusunme bence. Bebek sadece geceleri uyumaz. Onlari ziyaret etdiginde mesela oglenleri yatirmak icin bir yatak ne guzel isde. Eminim kotu bisey dusunmeden almisdjr yatagi kayinvalden. O da senin gibi bebegi dort goyle bekliyordur. Bu ama senin her hafta sonu orda gecirmen anlamina gelmez. Cok kafana takma bence. Bende hamileyken herseyi takardim kafama. Simdi diyom ne delimisim. Demek hormonlar bayag bi etkiliyo insani hamilelikde...
Kayinvaldem de yatak almak istedi. Ben dedim gerek yok. Hem yatagi nereye koycaksiniz, hemde bir suru para harcamaya gerek yok. Kaynanam da vazgecdi Boyle. Illa besik almasin diyosan bence sende nazikce soyle bunlari. Zaten yerleri yok diyosun ya. Soyleyemiyorsan da takma. Dedigim gibi illa orda kalmak zorunda degilsin ya ;-)
Amin canim cok sagol. Ben soylerdim tabiki gerek yok koca besige bence ana kucagi al anne o yeter hem yer de kaplamaz derdim ama eger kvde bana besik alicagini soyleseydi :) esimden duydum canim ben, benim yanimda bebekten ve yapacaklarindan hic bahsetmiyor simdiye kadar hic de ilgilenmedi ne cinsiyetle ne biseyle.

Insallah oyle olur canim bende hiç kalicakmis gibi davramamaya karar verdim zaten neden kalmiyorsun besik aldik kalin diye derlerse de keske besik alirken benim de fikrimi alsaydiniz bebegimin farkli ortama girince huzursuz olacagini kalamayacagimizi soylerdim dicem

Şimdi iyi niyetle alınmış bir şeyse biraz sert olabilir bu tepki.
Sadece yeni doğmuş bir bebeğin başka yerde kalmasını istemiyorum dersin mecbur anlayış gösterecekler.
Bebeği de geçtim yeni doğum yapmış bir anne 1 ay da geçse 2 ay da geçse kendi evinde olmalı. Çünkü ağrısı var sızısı var bunun rahatsızlığı var. Lohusalık sonuçta ne olacağı belli değil. Eşiniz burada öne çıkıyor onun da size destek olması şart.

Amin Ecmain canım.. Çekinirim sen gel ama beni o halde görmeni de istemiyorum dedim hem de dayanamaz o. Doktorlardan utanmıyorsun da annemden mi utanıyorsun diyo :KK70:
Neymiş bütün torunlara girmiş buna da girmeliymiş. Benim fikrim önemli değil onun için sen haline şükret bence dert etme :)
Ayy inanmiyorum ya kesin kvden soylemistir butun torunlarima girdim bunada giricem diye o yuzden seninkide baski yapiyordur sana. Nasil bi bencillik ya orda dogumu yapacak olan sensin senin rahatligin sagligin ve konforundan daha onemli ne olabilir ki !

Gitmeyin kalmayın mecbur musunuz ki kalmaya. Ona taviz vermişsiniz o da kullanıyor. Ama şu da var bebek doğduktan sonra çok bunalıma gireceksiniz. Kendi özgürlüğünüzü kaybedeceksiniz. Biraz mola için bebeği kv bırakıp gezmek isteyeceksiniz. Bunları da düşünün. Benimki bakmamıştı ve öyle bunalmıştım ki çocuğu bebek çantasına koyup yağmurda çarşıda gezmiştim.

Bu becilligi anlamiyorum kafasina gore is yapmayi cok seviyor. Bi arada doguma kadar farkli farkli markalardan bebek bezleri alip stok yapmaya kalkismisti. Neymis tek bi markaya alismasinmis. Bende bebegime hanfisi iyi gelirse onu kullanicam prima iyi gelirse sadece prima kullanirim bebegimden onemlu degil dedim beni dinlemedi bile. Artik esime soyledim de o konustu da vazgecirdi.
Belli bencil ama kötü niyetli değil kayınvalideniz, kırmadan söylemeye çalışın

Gitmeyin kalmayın mecbur musunuz ki kalmaya. Ona taviz vermişsiniz o da kullanıyor. Ama şu da var bebek doğduktan sonra çok bunalıma gireceksiniz. Kendi özgürlüğünüzü kaybedeceksiniz. Biraz mola için bebeği kv bırakıp gezmek isteyeceksiniz. Bunları da düşünün. Benimki bakmamıştı ve öyle bunalmıştım ki çocuğu bebek çantasına koyup yağmurda çarşıda gezmiştim.
Benimkide bakmaz canim helede benim biraz nefes almam gezmem icin kilini bile kipirdatmax o konuda umudum yok yani benimde

Ahhh ahh keske bende bi evlat sahibi olabilsemde sulalem evine besik alsin hic umrumda olmaz.
Ne guzelki size evlerinde yer aciyolar.bebeginizi onemsiyolar ve heyecanlilarki bez bile stok yapiyolar.
İnanki cok sanslisin.

Hamileliginin ve bebeginin tadini cikar.rabbim ne guzel nasip etmis hayirli olsun.saglikla buyut insallah

Bizim gibi isteyenlerede dua et olurmu.

Ben kvdemi taniyorum iyi niyetli alsa bunu bilir ve sukrederdim tabiki ama simdiye kadar yasadiklarimi bilmediginiz icin yanlis dusundugumu dusunuyorsunuz. Ben oraya gittigimde kizim cok yoruldun biraz ben ilgilenirim sen dinlen diyen birisi olmicak sadece sevmek icin yaninda istiyo bu bencilligine kiziyorum bende
Canim benden sana tavsiye önyargili davranma cocuk dogtuktan sonra birde bakmissin düsüncelerin degismis kvden bambaska biri olmus. Torun bazen gercekten degistirebiliyor. Herseyi akisina birak positiv düsün positiv olsun bebisinide en kisa zamanda kucagina alirsin ins:)

ee kadıncağız..ara ara gittiğinizde..bebek rahat etsin diye almış..izin alacak bir durum yok.. acaba kendi annenize de bu kadar tepki verirmiydiniz..

X