• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem bebek isteğimize tahammül edemiyor

sulent

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
143
55
48
İstanbul
Merhaba kızlar bir bucuk senedir bebek istiyoruz sürecin uzunluğundan da fark edersiniz ki normal yollarla bebek sahibi zaten olamıyoruz bu konu beni üzüyor günlük yaşantıma taşımasam da içten içe bir üzüntü yaşıyorum .sorunlar başladığında kist vardı ve doktor bu şekilde bebek sahibi olamazsın demişti o süreç içerisinde kayınvalidemle telefonda görüştük ve ağzından şöyle sözler döküldü doğum kontrol hapı mı kullanıyorsun ?heeeee peki kimseye söyleme büyütme o zamanda doktorun söylediğini söyledim yaa öyle mi dediiii diye geçiştirdi önce mühim bulmadım geçen hafta eşimle kahvaltıya davet ettiler bizi yanında diğer oğlundan olan torunu vardı ve ona o kadar içtenlik gösteriyordu ki on beş gün kadar onda misafir olacakmış bebeğim , aşkım, oğlum benim diye hitap ediyordu olabilir zira çocuğumuz çok sevimli ama söz geldi bizde bebek için tedavi göreceğimizi dile getirdik inanınki yüzü kıpkırmızı oldu kafasını çevirdi tek kelime etmedi sofra buz kesti eve geldim ağladım üzüldüm yüzüme küfür etse çok daha samimi olurdu... Ne yapacağım ben arkadaşlar nasıl bir şeyle karşı karşıyayım ?

mutlu günler

Benim aslan gibi oğlum nasıl çocuk yapamıyor moduna girmiştir bence.Ya da klasik cahil kv modeli olarak;bu kadın oğluma nasıl normal yolla çocuk veremiyor moduna girmiştir.
Bence bu konuyu kv nizle konuşmayın bir daha.Ona anlatmayında,kendiniz tedavi olun yapın verin kucağına

Merhaba kızlar bir bucuk senedir bebek istiyoruz sürecin uzunluğundan da fark edersiniz ki normal yollarla bebek sahibi zaten olamıyoruz bu konu beni üzüyor günlük yaşantıma taşımasam da içten içe bir üzüntü yaşıyorum .sorunlar başladığında kist vardı ve doktor bu şekilde bebek sahibi olamazsın demişti o süreç içerisinde kayınvalidemle telefonda görüştük ve ağzından şöyle sözler döküldü doğum kontrol hapı mı kullanıyorsun ?heeeee peki kimseye söyleme büyütme o zamanda doktorun söylediğini söyledim yaa öyle mi dediiii diye geçiştirdi önce mühim bulmadım geçen hafta eşimle kahvaltıya davet ettiler bizi yanında diğer oğlundan olan torunu vardı ve ona o kadar içtenlik gösteriyordu ki on beş gün kadar onda misafir olacakmış bebeğim , aşkım, oğlum benim diye hitap ediyordu olabilir zira çocuğumuz çok sevimli ama söz geldi bizde bebek için tedavi göreceğimizi dile getirdik inanınki yüzü kıpkırmızı oldu kafasını çevirdi tek kelime etmedi sofra buz kesti eve geldim ağladım üzüldüm yüzüme küfür etse çok daha samimi olurdu... Ne yapacağım ben arkadaşlar nasıl bir şeyle karşı karşıyayım ?

mutlu günler

Eşininz bu olayı nasıl yorumladı. Acaba bazı yaşlılar bebek, tedavi falan konuşulunca rahatsız oluyorlar ondan mı kıpkırmızı oldu. Zaten teldeki konuşmalarınızı hiç anlamadım. Eşiniz annesinin tavrı için ne diyor?

Bence kayınvalide ile paylaşmayın bu durumları, pekala sessiz sedasız da tedavi olabilirsiniz, çok da güzel olur, stres binmez üstünüze, abuk subuk sorular cevaplamak zorunda kalmazsınız.

Hiç üzülmeyin.. Siz tedavinize bakın, stres de yapmayın, inşallah kısa zamanda sağlıklı bir evlat sahibi olmanızı dilerim.

mutlu günler
yüzüne küfür etse bir şey dese daha ağır olurdu boşver yaşlı adam konduramıyordur oğlunun çocuğunun olmasını ya da oğlumda bir b..k yok gelin kısır diyordur içinden sallamamak lazım bu kafaları eski insanlar ne de olsa..önüne bak tedavine odaklan dış dünyayı ....et;)

Bu nasıl bir tepki tedavi görmenizi mi yediremiyor yoksa aman sonra çocuk yaparsınıza mı getiriyor?

Bence toplum içerisinde tedavi kelimesini kullandığınız için o moda bürünmüştür. cahillik böyle birşey çünkü. Diğer torununu bukadar seven kadın sizin çocuğunuz için nie öyle bir tavıra bürünsünkü. tedavi olayını kimsenin duymasını bilmesini istemediğinden bence

Eşininz bu olayı nasıl yorumladı. Acaba bazı yaşlılar bebek, tedavi falan konuşulunca rahatsız oluyorlar ondan mı kıpkırmızı oldu. Zaten teldeki konuşmalarınızı hiç anlamadım. Eşiniz annesinin tavrı için ne diyor?

Eşim tedavi vs masraf olur altından kalkamayız diye böyle yapıyor dedi dört tane erkek torunu var kız bebek olursa severler peşine çok düşerler diye saçma sapan bir şey demişti bir arada yani anladığım kadarıyla bizde torun yeterince var muhabbeti bile dönmüş ama ben düşman olmayayım diye eşim benimle konuyu açmıyor... yaşlıdan yaşlıya fark var galiba bizlerde birbirini seven insanlar sorar çocuk düşünmüyor musun diye :)

benım kaynımında olmuyor ama kv hiçççççç bir şekilde oğlunun olmadıgını kabul etmiyor

gelin biraz şişman diye once o zayıflasın bak oğlum nasıl çocuk yapar diyor.

birdaha asla çocuk muhabbeti açma sorarsada laf karıştır sormazda

O yokmuş gibi davran canım boşver, bak ben kaç haftalık hamileyim hala istemiyor torununu, şimdiye kadar bir kere bile nasılsın diye sormadı. Bende ona yok gibi davranıyorum artık.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

Benim aslan gibi oğlum nasıl çocuk yapamıyor moduna girmiştir bence.Ya da klasik cahil kv modeli olarak;bu kadın oğluma nasıl normal yolla çocuk veremiyor moduna girmiştir.
Bence bu konuyu kv nizle konuşmayın bir daha.Ona anlatmayında,kendiniz tedavi olun yapın verin kucağına

haha :D aslında hiç konuşmadık zaten bir ağzını aramak istedim sonuçta yeni evli de değiliz insan bir merak eder bir bucuk sene sadece kendi uğraşımızın süreci ama kadın bildiğin istemiyormuşmutsuz ettik neyse böylesi de var işte bu da siteye not düşülsün :)

bizlerde birbirini seven insanlar sorar çocuk düşünmüyor musun diye

Bazı insanlarda bu sorudan illallah eder. İnanın bazı insanlar da sevgiden falan sormazlar, sırf sormuş olmak için soran o kadar çok insan var ki.
Kv cidden biraz tuhafmış hani masraf olacaksa da sizin masrafınız. Ama siz de surumun hassasiyetinden alınganlık yapmış olabilirsiniz. Çünkü öbür torunu sevmesi sizinkini sevmeyecğei anlamına gelmiyor. Ya da insan torununu aşkım, bi tanem falan diye sever yani. Diğer torun olayına çok takılmayn.
İnanın tedavi gören pek çok insan da keşke hiç sormasalar da bizi bize bıraksalar diye düşünüyor.

Bu nasıl bir tepki tedavi görmenizi mi yediremiyor yoksa aman sonra çocuk yaparsınıza mı getiriyor?

Sadece hiç istemiyor gerçek manada istemiyor bizim ailelerde genelde mühim meseledir öyle sorulur edilir evliliğimiz boyunca hiç sormadı bana diğer gelini ilk tanışmalarımızda bile anlatırdı bana gelip gidermiş evine yok mu halen diye şakalaşırmışbu sebeple huyunu suyunu biliyorum ama iyice gözüm açıldı bu vesileyle halimi tavrımı korurum hiç olmazsa ...

Keske bu surecin disinda tutsaydiniz herkesi.
Bebek istemiyoruz suan deseydiniz.
Bazen yumusak karninizi gostermemeniz en iyisi oluyo

mutlu günler
Bence çok saçma.
Sofra buz kesti, konuşmadı diye ne diye tahammül edemiyor olsun?
Üstüne kurmuşsun da kurmuşsun bence.
Kadın bir şey dememiş.
Belki oğlunun önünde, hatta varsa sofrada baskalarının önünde tedavinizi konuşmak ağızlarına laf vermek istemedi.

Aksine düşünüyorum da. Kaynım kv varsa eltim falan oturmuş kahvaltı ederken kv bana tedaviden bahsetse rahatsız olurum. Kime ne benim tedavimden diye bir güzel paylarım. Belki o da utandı.

Napsın yani kadın size ilaç mı yazsın tedavi deyince?

Bazı insanlarda bu sorudan illallah eder. İnanın bazı insanlar da sevgiden falan sormazlar, sırf sormuş olmak için soran o kadar çok insan var ki.
Kv cidden biraz tuhafmış hani masraf olacaksa da sizin masrafınız. Ama siz de surumun hassasiyetinden alınganlık yapmış olabilirsiniz. Çünkü öbür torunu sevmesi sizinkini sevmeyecğei anlamına gelmiyor. Ya da insan torununu aşkım, bi tanem falan diye sever yani. Diğer torun olayına çok takılmayn.
İnanın tedavi gören pek çok insan da keşke hiç sormasalar da bizi bize bıraksalar diye düşünüyor.

ben sizin cevaplarınıza hiç anlam veremedim ben bu sorudan neden sıkılayım bu kişiden kişiye değişir elbette bende kayınvalidemden bu sozu duymak isterim hiç duymayan kişiler istenmediğini benim gibi hissedecektir .ayrıca diğer torunu olayı sadece çocukları sevip bizim çocuğumuz lafını kaldıramadığına bir örnekti bence siz çok fazla yanlış anlıyorsunuz zira ben o çocuğu çok seviyorum . <3

Back
X