• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide :)

Bende senin gibi anneme çok duskunum.. nişanlıyken eşimin ailesine "biz" diye hitap ediyordum ki bir gün kendi annem bu şekilde konuşmanın uygun olmayacağını onlara anne ve baba demeni istiyorum demişti..
sizde hic diyemem gibi bir takıntınız varsa aranızı soğutmamak adına örneğin : ayşe anne diye bilirsiniz.. hem nişanınızda ailesini özumsediginiz için memnun olacaktır.. şimdiden hayırlı olsun. Çok mutlu olun

Bende senin gibi anneme çok duskunum.. nişanlıyken eşimin ailesine "biz" diye hitap ediyordum ki bir gün kendi annem bu şekilde konuşmanın uygun olmayacağını onlara anne ve baba demeni istiyorum demişti..
sizde hic diyemem gibi bir takıntınız varsa aranızı soğutmamak adına örneğin : ayşe anne diye bilirsiniz.. hem nişanınızda ailesini özumsediginiz için memnun olacaktır.. şimdiden hayırlı olsun. Çok mutlu olun
evet benim annemde dedi ilk başta ben o zaman karşı çıktım ama oda demiyo diye o demiyo diye seninde yapman gerekmiyo die azarladı :D sonra bişeye kızdım gitmicem evlerine dedim o zamanda terbiyesizlik yapma diye azar yedim :D hiç diyemem demiyorum ama üzüldüm yani sevgilisinin annesi gibi davranıyo demesine demekki duymak istiyo mutlu olsun istiyorum :KK16:

Simdi ilk heyecanları yaşıyorsunuz kabullenme ve kabul etme.. ayar cekiyorsunuz :)) zaman içerisinde mutlaka denir. Ama su var iletişim şuan iyiyken demen senin menfaatine olur..zaten nisanlinda senden duyarsa o da mutlaka der

Simdi ilk heyecanları yaşıyorsunuz kabullenme ve kabul etme.. ayar cekiyorsunuz :)) zaman içerisinde mutlaka denir. Ama su var iletişim şuan iyiyken demen senin menfaatine olur..zaten nisanlinda senden duyarsa o da mutlaka der
benim annem yaa o demesin benden başkası :P :P gözümü korkuttular biraz yok ilk başta denmezse denmiyomuş bi daha falan

benim derdim de bu belki sadece size saçma gelebilirim ama bu forum bunun için var. ayrıca takıntılı falan değilim. evet insan hayatta çok zor şeylerle uğraşıyo 3 5 yıl sonra şu düşündüğüm şeye bak dicem buna eminim. bana değer veren birini mutlu etmek adına kendimi değişmenin yollarını arıyorum. Laf sokmak ders vermeye çalışmak yerine yapıcı olmayı deneyin bence...
Bak bu da bir takıntı.Karşındaki insanın düşüncesini veya sana yaptığı eleştirisel yorumu (eleştiride insanın bakış açısını değiştirir)laf sokmak,yıkıcı sanmak.
Bak tatlım,benim düşüncem yine aynı.Pırıl prıl insanların,genç beyinlerin,yuva kurmak gibi bir güzel işe girişen insanların,hayata adım atarken anne diyemiyorum gibi kendini şartlandırarak hayata olumsuz bakması,bunlarad takılıp kalması,hayatın güzelliklerini kaçırmasına sebep olur.Gerçekten aşın bunları.Ve böylesine basit bir mevzuyu 3-5 yıl sonra değil şimdi farketmen adına eleştirim.Herkesin annesi canıdır,ciğeridir.Sevdiğin insanın annesine,ailesine katılacağın,aile olacağın,yıllar sürecek paylaşımların olacak insana seslenirken anne demek,annene olan sevginden birşey eksiltmez.Kendi kişiliğinden birşey eksiltmez.

Evet doğru söylüyorlar şuan alışırsa daha iyi olur.. neticede bak sen "sevdiğin adamın sevdigin kadınıymışsın" sevdiği adamın adamı sevgili annecigin olur :)

Bak bu da bir takıntı.Karşındaki insanın düşüncesini veya sana yaptığı eleştirisel yorumu (eleştiride insanın bakış açısını değiştirir)laf sokmak,yıkıcı sanmak.
Bak tatlım,benim düşüncem yine aynı.Pırıl prıl insanların,genç beyinlerin,yuva kurmak gibi bir güzel işe girişen insanların,hayata adım atarken anne diyemiyorum gibi kendini şartlandırarak hayata olumsuz bakması,bunlarad takılıp kalması,hayatın güzelliklerini kaçırmasına sebep olur.Gerçekten aşın bunları.Ve böylesine basit bir mevzuyu 3-5 yıl sonra değil şimdi farketmen adına eleştirim.Herkesin annesi canıdır,ciğeridir.Sevdiğin insanın annesine,ailesine katılacağın,aile olacağın,yıllar sürecek paylaşımların olacak insana seslenirken anne demek,annene olan sevginden birşey eksiltmez.Kendi kişiliğinden birşey eksiltmez.
eleştiriye açık olmasam buraya bunu yazmam zaten bi çözüm öneriniz yok şöyle yapabilirsin demiyosunuz.siz aşın diyince aşılmıyo ayrıca hiç bi mesajımda anneme sevgimi eksiltir yok benim kişiliğim böyle gibi şeyler söylemiyorum.Aksine ben eşya seçimi gelinlik şu bu benim annem geliyo o da gelsin beğensin fikrini söylesin diyorum aile olduğumuzun bilincindeyim yani :KK66: Hatalar böyle birinin lafıyla farkedilseydi kimse hata yapmazdı :KK66:

ne kadar erken demeye başlarsınız o kadar kolay olur..
zaman geçtikçe dahada zorlaşıyor.
bir kere deyince aşarsınız daha kolay gelir..

nişanı yaptık, yüzüğü taktık. benim işini bilen eşim (o zamanki nişanlım) el öperken anneme babama, "anne", "baba" demesin mi... ben morsssss. ulen ne ara sevdin o kadar? sonra iki üç görüşmede siz, biz derken. bilmem ne anne filan şimdi direkt anne, baba diyorum. onlar da sağolsunlar. yavrum, canım, kızım diyip dururlar. ilkini söyleyin gerisi gelir.

aahh keske bende demeseydim kv me anne diye...yaptik bi hata...

annelik fedakarlik ister, emek ister..bizimkinde o olmadigi icin o kaliba sigdiramiyorum onu artik...

ben kayınvalideme Annecim diyorum daha nişanlıyken dedim hele. mutlu oluyor gözleri doluyor canim benim.. kayınvalidem çok iyidir hiç de iş yaptırmıyor otur işten geldi otur diyor. çallaha çok şükür. çok memnunum ben :KK68:

masaAllah masaAllah..nazar degmesin...gozumuz yokta keske bizimkindede birazcik bu dediklerinden olaydi :-)

hahaha bizimkide beni fesatligindan suzuyor...hahaha

bana dogumdan sonra ne dedi biliyor musunuz?? 40 im cikmadan..birazcik daha kilon var (; puhahaha ulaa yeni dogurmusum bana kilomu soyluyor..kafaya takacak biri olsam oturup ziril ziril aglardim belki o donemlerde...kendi kizi dogurali 2 sene oldu hala duba gibi...herhalde onla kiyasliyor...(kilolular lutfen alinmasin, bunlarin bu davranislari beni hasta ediyor )
hos o da daha dogumdan cikali 2 gun olmus gobegimi gotumu sormustu..zayifladim mi diye :-)

Back
X