• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide :)

bak arkadaşlar sana bişey söleyim ilk başta nasıl başladuysa öle devam eder ilk başta soguk mu oldun sonrasinda degiştiremiyorsun. baştan belli eder herşeyi.. kayınvalideme hep ilk başta iyi davranirdim sanki hiç de yabanci gibi davranmadim öle olunca oda gelini gibi hissettirmemeye calışıyorsun sonuçta kendi kızı gibi benimsiyor. ama bazılarına göre degişiyor. bilemiyorsun Allaha çok şükür kayınvalidem çok iyi hiç de kaynana demedim işde.

Ben bu konuda anne denilmesi taraftariyim.
Sevdigin kisiyle evleniyorsun.onun annesine anne diyince senin gercek annen olmuyor sonucta.
Boyle pskolijelere girmek bence anlamsiz.
Kaldiki anlattihiniz kayinvalide modeli anne demeye gayet layik biri.
Anne diyince bisey kaybetmezsiniz
ben anlatamadım galiba ben demicem demek istemiyorum falan demiyorum ki zaten anne demeye layık olduğunu tavırlarını anlatarak belirttim demekte istiyorum anne dersem bana daha düşkün olacağının farkındayım yani öyle ayy annemden başkasına anne diyemem psikolojisinde falan değilim diyebilmek için çare arıyorum...

ben anlatamadım galiba ben demicem demek istemiyorum falan demiyorum ki zaten anne demeye layık olduğunu tavırlarını anlatarak belirttim demekte istiyorum anne dersem bana daha düşkün olacağının farkındayım yani öyle ayy annemden başkasına anne diyemem psikolojisinde falan değilim diyebilmek için çare arıyorum...
Yok gayet iyi anladim.zaten yazdigimdadki mesajda kolayca anne doyebilmeniz icindi.yani bikere diyin arkasi gelir zaten;) mutluluklar

Derdin bu olsun; 10 yıldır evliyim demedim hala.

Bu tarz çok konu açılıyor; beklentiye giren düşünsün; bunun annene düşkün olmakla vs alakası yok ki. Ben kendi anneme bile çok az anne derim; sokakta vs bağıracaksam yahut birisi ile tanıştıracaksam "annem" diye tanıtırım.

Bir de bundan önce X teyze vs dediyseniz hitap şekli artık zor değişir.

Evlenince dert ederse oturur "nice anne deyip kuyusunu kazanlar var; denedim diyemedim ama önemli olan hitap değil; aramızdaki ilişki "der konuyu tatlıya bağlarsın...

Becerebilirsen de X anne diyebilirsin; burada öyle söyleyenler de varmış

ben evlenene kadar söyleyemedim :( eşim sözden hemen sonra söylemeye başlamıştı ben söyleyene kadar çatladım diyebilirim, o ise oldukça rahattı. en güzeli hiç uzatmadan direkt söylemek bence uzadıkça daha çok düşünüyorsun nasıl söyleyeceğim diye ve daha zor geliyor gözünde büyüyor. tavsiyem söyle kurtul ne kadar erken o kadar iyi :KK66:

günaydınlarrr :)

Öncelikle bişey yapmıyo kadıncağız onu belirteyim :KK70: yaklaşık 10 aydır nişanlıyım yakın şehirlerdeyiz ama nişanlımın annesi hem biraz yaşlı olduğu için hemde çalıştığımızdan pek fazla görüşemiyoruz. biraz utangaçtır kendisi konuşamıyoruz da :KK70: Ama beni beğendiğini sevdiğini nişanlım sık sık belirtir. Bana alınacak şeylerde falan çok hassastır zevkimi falan bile öğrenmiş. Gözlerindeki ifadeden beni süzüşünden de sevdiğini az buçuk anlıyorum. Konuşurken hem esracım kızım yavrum falan der utangaçlığı bazen beni delirtiyo ama olucak o kadar :KK70: Sorunumda şu ben anneme deli düşkünüm bi gün sesini duymayayım rahat edemem günde iki kere aradığım oluyor. Annemle gidebilcem bi yer varsa arkadaş sevgili falan hepsi vız gelir bana hastalık boyutundayım sanırım :KK70: Durum böyle olunca tabi ben kayınvalideme anne diyemiyorum :KK43: Kadıncağız bi kaç kez bana hala sevgilisinin,arkadaşının annesi gibi davranıyo demiş :KK43: Söylemek istiyorum ama çıkmıyo ağzımdan boğazımda tıkanıyo kalıyo resmen arayamıyorum bile utanıyorum siz siz diyip duruyorum kadına. Acaba diyorum şimdi uzağız evlenince yakın olucak o zaman diyebilir miyim alışır mıyım ne dersiniz??
Allah aşkına aşın şu takıntıları ya.İnsan hayatta nelerle uğraşıyor,nelere alışıyor,yapamayacağı nelere mecbur kalıyor.Diyemeyeceği ne sözleri söylemek zorunda kalıyor.Hayat bu değil.Kelimelere bu kadar takılı kalmayın.

nişanlım annesine bile ismiyle hitap ediyo benim annemde şeker şebelek bişeydir konuşurlar gülerler falan ama ne annem ona oğlum der ne nişanlım anne :KK70: gerçi annemin oğlu olamicak yaşta hahaha :KK70: Malesef babası yok oda babasına çok düşkünmüş baba demesini beklemiyorum ben teklif dahi etmem hassas biraz :)

İyi de o zaman sorun yok; nişanlın ve annen "anne" deme isteğinde vs değil.

Sen de bir iki dene olmazsa da olmaz

Öncelikle bişey yapmıyo kadıncağız onu belirteyim :KK70: yaklaşık 10 aydır nişanlıyım yakın şehirlerdeyiz ama nişanlımın annesi hem biraz yaşlı olduğu için hemde çalıştığımızdan pek fazla görüşemiyoruz. biraz utangaçtır kendisi konuşamıyoruz da :KK70: Ama beni beğendiğini sevdiğini nişanlım sık sık belirtir. Bana alınacak şeylerde falan çok hassastır zevkimi falan bile öğrenmiş. Gözlerindeki ifadeden beni süzüşünden de sevdiğini az buçuk anlıyorum. Konuşurken hem esracım kızım yavrum falan der utangaçlığı bazen beni delirtiyo ama olucak o kadar :KK70: Sorunumda şu ben anneme deli düşkünüm bi gün sesini duymayayım rahat edemem günde iki kere aradığım oluyor. Annemle gidebilcem bi yer varsa arkadaş sevgili falan hepsi vız gelir bana hastalık boyutundayım sanırım :KK70: Durum böyle olunca tabi ben kayınvalideme anne diyemiyorum :KK43: Kadıncağız bi kaç kez bana hala sevgilisinin,arkadaşının annesi gibi davranıyo demiş :KK43: Söylemek istiyorum ama çıkmıyo ağzımdan boğazımda tıkanıyo kalıyo resmen arayamıyorum bile utanıyorum siz siz diyip duruyorum kadına. Acaba diyorum şimdi uzağız evlenince yakın olucak o zaman diyebilir miyim alışır mıyım ne dersiniz??
ben de çok zorlanmıştım kv min isminin yanına anne kelimesini ekledim sadece.yani ayten teyze yerine ayten anne diyorum.konu kapandı :)

kayınvalidemi çok severim, çok iyidir, çok tatlıdır, evleninceye kadar hep Latife Anne diye hitap ettim :) 6 ay öncesine kadar hala da öyle diyordum :) ama sonra ne olduysa direkt anne demeye başladım :) demek istediğim şu; ilk başta çekinerek söylersin ama zamanla, alışıp konuştukça bir bakmışsın içinden gelerek anne demişsin. çok kafaya takılacak bir şey değil, yeter ki karşılıklı anlaşma, sevgi ve saygı olsun canım ;)

bence içten gelen birşey değil kesinlikle. anne gibi düşünerek değil de sanki isim gibi düşünerek söyleyebilirsin. anlam yüklemeden yani sanki adı ayşe fatma değil de anne imiş gibi. yada ismiyle birlikte ayşe anne falan diyenler var öyle diyebilirsin.

bence içten gelen birşey değil kesinlikle. anne gibi düşünerek değil de sanki isim gibi düşünerek söyleyebilirsin. anlam yüklemeden yani sanki adı ayşe fatma değil de anne imiş gibi. yada ismiyle birlikte ayşe anne falan diyenler var öyle diyebilirsin.
telefonda konuşmaktan pek hoşlanmıyorum ama dediğiniz gibi düşünerek denicem başarırım inşallah :D teşekkür ederim

Allah aşkına aşın şu takıntıları ya.İnsan hayatta nelerle uğraşıyor,nelere alışıyor,yapamayacağı nelere mecbur kalıyor.Diyemeyeceği ne sözleri söylemek zorunda kalıyor.Hayat bu değil.Kelimelere bu kadar takılı kalmayın.
benim derdim de bu belki sadece size saçma gelebilirim ama bu forum bunun için var. ayrıca takıntılı falan değilim. evet insan hayatta çok zor şeylerle uğraşıyo 3 5 yıl sonra şu düşündüğüm şeye bak dicem buna eminim. bana değer veren birini mutlu etmek adına kendimi değişmenin yollarını arıyorum. Laf sokmak ders vermeye çalışmak yerine yapıcı olmayı deneyin bence...

Canım başlarda bende öyleydim, baktım olmuyor kayınvalidemin ismini ekleyerek anne demeye başladım/çalıştım daha sonra kendiliğinden sadece anne demeye başladım. Zaten hangimiz annemize hitap ettiğimiz gibi içten Anne diyoruz ki :110:

Canım başlarda bende öyleydim, baktım olmuyor kayınvalidemin ismini ekleyerek anne demeye başladım/çalıştım daha sonra kendiliğinden sadece anne demeye başladım. Zaten hangimiz annemize hitap ettiğimiz gibi içten Anne diyoruz ki :110:
anneme seslendiğim gibi seslensem kadın oturur bi daha düşünür evliliğimizi :KK70: :KK70: hafta sonu bi denicem bakalım :KK73:

anneme seslendiğim gibi seslensem kadın oturur bi daha düşünür evliliğimizi :KK70: :KK70: hafta sonu bi denicem bakalım :KK73:

Haha:KK48:

Nasıl sesleniyorsun allasen merak ettim o_O bende annemin ismi atıyorum nur nurella nuriş nuriii diye seslendiğim günler oldu, itiraf ediyorummm:KK24:
Bunu kayınvalideme yapsam, hakkımda pek sağlıklı düşünmez, sanırım :)))

ilk ona bakmadan de. onun yüzünü görmeden kendi annene dediğini düşün (annenin yerine koy demiyorum elbette lafı bile edilmez)
ilk birkaç defa diyebilirsen arkası gelir yok diyemiyorum diye kendini şartlama diyebileceğini düşün.ayrıca içinden gelmese bile dil ucuyla da olsa de gönlünü kırma zaten birkaç defa söyleyince alışır gidersin :)

ilk ona bakmadan de. onun yüzünü görmeden kendi annene dediğini düşün (annenin yerine koy demiyorum elbette lafı bile edilmez)
ilk birkaç defa diyebilirsen arkası gelir yok diyemiyorum diye kendini şartlama diyebileceğini düşün.ayrıca içinden gelmese bile dil ucuyla da olsa de gönlünü kırma zaten birkaç defa söyleyince alışır gidersin :)
evet evet bu çok mantıklı ben yüzüne bakmadan konuşmam hiç ama bakmazsam söylerim ki aklıma gelmemişti hiç :D :KK68:

Back
X