kayınvalide

Kıyas kötü birşey bende görümcemle çok kıyaslandım sonuç aramızda dağlar var eşimin ailesiyle yabancı bir insandan daha uzağım onlara bırak iyi olan o olsun sende mesafene bak.

Insanların övgülerine de yergilerine de çok takılmayın daha 1 aylık evliymişsiniz baya dolmuşsunuz. çevredekiler laf olsun diye iltifat ederler veya açık ararlar, maksat dedikodu konusu çıksın ya da en basit haliyle maksat muhabbet olsun. Tamam kıyaslanmak sinir bozucudur ne gerek var yani ama yazım tarzınızdan baya kıskançlık akıyor yapmayın sağlığınıza zarar. Gerçekten "üstün" biri olduğunuza en başta siz inanmıyorsunuz yoksa eş ailesinin olumlu ya da olumsuz yorumları hiç umrunuzda olmazdı.

Övmesini istediğiniz insan da kayınvalide, pff beni övse ne yerse ne..
Yani benim için öyle. Eltim kaynımın seçimi, ben kendi eşimin seçimiyim.
Kayınvalideye düşmemiş tasası.

Kayınvalide ne söylüyor da kıyaslıyor mesela? Çoğu yorumunuzu okudum ama gözden kaçırmış olabilirim.
Tek gördüğüm şey birileri sizi överken "diğer gelinim de şöyle böyle" diyerek eltinizi övmesi. Burada kıyas nerede?
Zaten eşinizin tüm akrabaları size bayılıyormuş. Kayınvalideniz de ona bayılıversin, ne olacak?

Eltilik müessesesi çok heyecanlı sanırım. Bu kadar takacak, kendinizi kıyaslayacak ne var anlamıyorum.
Herkes kendine uygun bulduğuyla evlenir.
Mesela benimle evlenen adamın "bu da misafir ağırlamaktan hiç anlamıyor" diye bir derdi olamaz. Belli ki kayınbiraderinizin de yok. Size ne ki bundan?
Yarın bir gün eltim "eltim müslüman da değil!!!11!!1!" dese göbeğimi tuta tuta gülerim. Elti yarışı inançlara kadar geldiyse ohooo...

En nefret ettiğim şey şu kaynanalar eltiler arası kıyaslama yapıyor ben öz teyzeme gelinim o bile yaptı bana neymiş biz arabaymışız akraba olmayanları övüp durur cinslik olsun

kayinvalide belası
sen esinle mutluysan gerisini ne takiyosun ki yapma birsey eltin gibi yada kv yaninda gel sana ogreteyim de

Bi kere kendinizi kandırmayı bırakın derdiniz karşılaştırılmanız değil, övülmemeniz. İstiyorsunuz ki bizim gelin müslüman, bizim gelin mevlüt yaptı, bizim gelin şöyle iyi böyle iyi densin. Kv’niz eltinizi değil sizi övse nedeeeennnn bizi karşılaştırıyor nedennnnn diye paralanmazdınız.
Ayrıca insanları kendi ellerinde olmayan özelliklerinden dolayı (ırk,din,dil vs.) küçümseyemezsiniz .Sürekli bir müslüman olmaması vurgusu yapmışsınız. Bir de evli barklı insansınız yarın öbür gün çoluk çocuk yetiştireceksiniz, tatlımlı canımlı cicimli sonu göz kırpmalı ergen laf sokmalarını bırakın artık. Ya yaşınız 17 ya da metabolizmanızın %70i su değil kompleksten oluşuyor
Son olarak etrafınızdan üç beş iltifat duymanız sizi yanıltmasın insanlar en nefret ettikleri insanların bile yüzüne bi sürü güzel söz söyleyebiliyorlar. Arkanızdan bir sürü kötü laf da ediliyor olabilir. Kimin ne dediği değil içinizdeki iyi niyet önemli. Kendiniz de yaptığınızı biliyorsunuz ki eşinizle ilgili “başka kime söyleneyim” demişsiniz. Derdinizin boş kadın lakırdısı olduğunun siz de farkındasınız ki dertleşmek yerine “söylenmek” ifadesini kullanmışsınız.
Eltin pis gavurmuş aslansın kaplansın en harika gelin sensin diyemedik kusurumuza bakmayın artık.

bu tiplere ne yapsan yaranamazsin bende benzer durumdayim. hic takdir edilmedim, kayirilmadim. elin kiymetini bilmesini bekleme. onlari oyle kabul et gec yuvana huzuruna bak. huzur kacirdiklari noktada mudahele et.

Ben de ayni seyleri yasadim yaşiyorum.resmen saygisizlik yapiyor kaynana ve kayinbabasina ama onlarda aciksozlu diye taktir edip seviyorlar.cirkefliginden bagırip çağıriyor ama benden degerli.Surekli benim ile kıyasliyorlar.Neymis ev isi ve temizligi benden iyi yapiyor diye hepsi cikar yagcilığı iste ne olacak .Ben mesafeli davraniyorum aldırmiyorum.sizde oyle yapin ama kendinize savunun tabi kendinize yakistigi şekilde nacizane tavsiyem iyi aksamlar.

Gene hortlayan bi konu konu sahibi en son 2020 de girmiş

Onu sevdiği geliniyle başbaşa bırakın çekilin aradan mesafe koyun ...emin olun siz kârlı çıkarsınız bu işten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…