Cok geçmiş olsun ve başın sağolsun canım. .
Şu anda kim haklı kim haksız diye olaya bakamadım bile çünkü insanlığın hamurunda vicdan vardır, merhamet vardır. Hele bizim Kültürümüzde cenaze, hasta ya da ne biliyim kötü olaylarda millet ben ona küsüm, kavgaliyim gitmem demez her şeyi unutur , zor durumda ki düşmanı dahi olsa destek olmaya gider.. sonra yüzüne bakmazsan bakma..
Ne olursa olsun gerçekten aranızda bir sorun dahi olmuş olsa senin küçücük çocuğunun acisinda senin yanında olmalıydı.. bu zamana kadar sen kat be kat hatalı bile olsan yüzüne bakmaya degmeyecek bir insan bence gorumcen ve onun gibi davrananlar..
Bende böyle düşünüyorum öylede olmalı zaten ama bunlar çok vicdansız biz kimseye değer vermiyelım ama hepte en kıymetli olalım derdindeler.
Bence de haklisin. Gorusme bosver, ne hali varsa gorsun. Kotu gunde yaninda degilse napican oyle gorumceyi
Görümcemin bana neden küstüğü konusuna açıklık getırıyım.
2. hamileliğim kurban bayramında annemler tatıle gıdınce ben kendi evıme geçtim eşim baktı sağolsun.Görümcem geldi banada hesapta bi kolye getirmiş çokta şaşırdım adeti değildir çünki markalı imitasyon bi kolye kutusuda var kutuya baktı aaa bunun süsümü varmış acaba üstünde nıye burası soyuk dedı (kendin almışsın haberın yokmu) yanında açtım baktım nezaketen pen incelemedim ama kullanılmış kararmış olur ya oyle, o gidince baktım serçe parmağın başı kadar bi top etrafı taşlarla suslu altında 5 tane taşı yok inanın o gece uykum gelmedi bukadarmı değersizim evdekı eskı kolyeyı bana getırmiş hediye dıye.Sabah eşime söyledim uzuntumu belırttım annenlere gotur eskı meskı karıştırma; bunun taşları düşmüş ablam bize fiş değiştirme kartı bırakmadı zaten bennu yatıyo ben anlamam müsayıt zamanında değiştirsin de oyle dıyıp bırakıp gelmiş.
akşam eşim yanımdaydı aradı
görümce:neden kolyeyi geri getırdın
eşim:taşları yok abla
görümce: ama ben onu yeni aldım
eşim: ben bilmem abla altına bak taşları yok
görümce: aa evet tamam
konuşulan bukadar k.valide kendini parçalıyo lafı geçince kızım hediye etmiş ÇÖPE ATSAYMIŞ GERİ YOLLAMASAYMIŞ .Benim evim ümraniye çöplüğü çünki
Merhaba bayanlar eşimin ailesine çok kırgınım artık muhatap olmamayı düşünüyorum bide sizden fıkır alıyım dedim.
Geçen sene içinde Nisan ve Kasım aylarında 19 ve 20 haftalık hamileyken çeşitli nedenlerle 2 bebeğimide kaybettım 2 hamileliğimdede bakıma ihtiyacım oldu 2. sinde sırf yatarak geçirdim hamileliğimi ne kayınvalide nede görümcemden 1 kez olsun destek görmedim ki aramızda bikaç sokak var.Zavallı eşim bin parçaya bölündü eve bana yetmek için.Annem saolsun her zaman destek oldu bize.
2. düşüğüm daha sıkıntılı oldu doktorum beni zeynep kamile sevk etti 4 gece orda kaldım kan kaybından ölümden döndüm sadece ilk gun doğumhanenin kapısından görümcemi gördum bırdahada hiç görmedim eve çıkınca hiç gelmedi 1 hafta sonra bebeği aldık hastaneden defnetmek için kucağımda bebeğimin cenazesi ben ağlarken bile yanıma yaklaşıp bi üzülme bile demedi...direk işe gıttı o bizde eve geldik 2 saat sonra laf arasında kayınvalidem kızım sıze kusmuş demiş benim kafam yerinde diil tabi bayramda ziyaretine geldi diyor zannediyorum( ki tek zıyareti oydu hamileliğim boyunca ) akşam eşimle konuşurken annende nekadar saçmaladı bayram ne alaka bugun ne alaka dedım eşim sen yanlış anlamışsın ablam bıze kusmuş onu söyledi dedi
okadar uzuntumun içinde 2 saat önce evladımın cenazesı kucagımdayken bunların düşündüklerine bakınGenede dedim boşver aileyız ayda yılda birde olsa yanyana gelıyoruz eşimle konuştum ablan neden böyle yapıyor annen yaşlı göçüp gitse ablanın bızden başka kım destekçisi olucakki dedim (diğer kardeşleri yurt dışında) oda ertesi gün ablasını aramış abla neden böyle yapıyosun dıye yok ben arkadaşlarımada sordum ben haklıyım falan demiş eşimde birbirimizden başka kımsemiz yok dıyınce ağlamış falan ama ne geldi ne gitti.Yani kendiside ben kusum dedi sonuçta.
geçen hafta yurt dışındakı görümcem eşiyle gelmişti 3 gunluğune hoşgeldine gıttık ,ertesi gün yemeğe aldık ,gidicekleri gün gıttık yolcu etmeye kus olan görümcem selam verdi almadımterlık almaya gıdıyodum içeri baktım eşime çıkışıyo bennu benimle neden konuşmuyo ,selamımı almıyo ben onun yuzunden strese grmek zorundamıyım dyegıttım yanlarına dalgamı geçiyosun sen dedım annen cenazeden 2 saat sonra yuzume kus o sızle dedı, mezarlıkta omuzuma dokunup bi uzulme bile demedin 1 kere çıkıp gelmedin diyorum kayınvalidem inkar etti görümcem yok oyle bişey ben çalışıyorum zamanım yok falan laf kargaşası yaptılar resmen inkar ettiler o arada sınırden çatlıycaktım yınede sakınlığımı korumaya çalıştım eşime yemek ıstıyodum bi yandan şaşırdım kaldım.Hadi küçük görümce edepsiz diyelim (38 yaşında küçük derken) ne annesi nede ablası ya sen haksızsın cenazede küslük olmaz bi geçmiş olsunu esirgemişsin demedi ve bu çok ağır geldi.Yuzunu göremesemde, sarıp sevemesemde evlat bu ya 2 evladımı toprağa verdim ben hiçmi hatrım değerim yokmuş dedım.
Sizde fikrinizi söyleyin lütfen benmi yanlışım.
Merhaba bayanlar eşimin ailesine çok kırgınım artık muhatap olmamayı düşünüyorum bide sizden fıkır alıyım dedim.
Geçen sene içinde Nisan ve Kasım aylarında 19 ve 20 haftalık hamileyken çeşitli nedenlerle 2 bebeğimide kaybettım 2 hamileliğimdede bakıma ihtiyacım oldu 2. sinde sırf yatarak geçirdim hamileliğimi ne kayınvalide nede görümcemden 1 kez olsun destek görmedim ki aramızda bikaç sokak var.Zavallı eşim bin parçaya bölündü eve bana yetmek için.Annem saolsun her zaman destek oldu bize.
2. düşüğüm daha sıkıntılı oldu doktorum beni zeynep kamile sevk etti 4 gece orda kaldım kan kaybından ölümden döndüm sadece ilk gun doğumhanenin kapısından görümcemi gördum bırdahada hiç görmedim eve çıkınca hiç gelmedi 1 hafta sonra bebeği aldık hastaneden defnetmek için kucağımda bebeğimin cenazesi ben ağlarken bile yanıma yaklaşıp bi üzülme bile demedi...direk işe gıttı o bizde eve geldik 2 saat sonra laf arasında kayınvalidem kızım sıze kusmuş demiş benim kafam yerinde diil tabi bayramda ziyaretine geldi diyor zannediyorum( ki tek zıyareti oydu hamileliğim boyunca ) akşam eşimle konuşurken annende nekadar saçmaladı bayram ne alaka bugun ne alaka dedım eşim sen yanlış anlamışsın ablam bıze kusmuş onu söyledi dedi
okadar uzuntumun içinde 2 saat önce evladımın cenazesı kucagımdayken bunların düşündüklerine bakınGenede dedim boşver aileyız ayda yılda birde olsa yanyana gelıyoruz eşimle konuştum ablan neden böyle yapıyor annen yaşlı göçüp gitse ablanın bızden başka kım destekçisi olucakki dedim (diğer kardeşleri yurt dışında) oda ertesi gün ablasını aramış abla neden böyle yapıyosun dıye yok ben arkadaşlarımada sordum ben haklıyım falan demiş eşimde birbirimizden başka kımsemiz yok dıyınce ağlamış falan ama ne geldi ne gitti.Yani kendiside ben kusum dedi sonuçta.
geçen hafta yurt dışındakı görümcem eşiyle gelmişti 3 gunluğune hoşgeldine gıttık ,ertesi gün yemeğe aldık ,gidicekleri gün gıttık yolcu etmeye kus olan görümcem selam verdi almadımterlık almaya gıdıyodum içeri baktım eşime çıkışıyo bennu benimle neden konuşmuyo ,selamımı almıyo ben onun yuzunden strese grmek zorundamıyım dyegıttım yanlarına dalgamı geçiyosun sen dedım annen cenazeden 2 saat sonra yuzume kus o sızle dedı, mezarlıkta omuzuma dokunup bi uzulme bile demedin 1 kere çıkıp gelmedin diyorum kayınvalidem inkar etti görümcem yok oyle bişey ben çalışıyorum zamanım yok falan laf kargaşası yaptılar resmen inkar ettiler o arada sınırden çatlıycaktım yınede sakınlığımı korumaya çalıştım eşime yemek ıstıyodum bi yandan şaşırdım kaldım.Hadi küçük görümce edepsiz diyelim (38 yaşında küçük derken) ne annesi nede ablası ya sen haksızsın cenazede küslük olmaz bi geçmiş olsunu esirgemişsin demedi ve bu çok ağır geldi.Yuzunu göremesemde, sarıp sevemesemde evlat bu ya 2 evladımı toprağa verdim ben hiçmi hatrım değerim yokmuş dedım.
Sizde fikrinizi söyleyin lütfen benmi yanlışım.
bir şey söyleyim mi benim görümcelerm de aynı, kv hep onlardan tarafda, düğünden sonra gerçekten bir sebeb yok, küstüler bana,,,, iki tane vefatları bir tane kazaları oldu, açtım tlf hem başsağlığı diledim hem geçmiş olsun dedim, küs olmalarına rağmen,,,
zaman zaman kızıyorum ama inan en iyisi kafaya takmamak,,,
ve sen bir yönden şanslısın çünkü eşin senden tarafda,,,
bende çok kızarırım insanların dalga geçer gibi hediye getirmesine, ama inan en iyisi ayyy çok tşkr ederim deyip, çöpe atmak, yada birine vermek,,,
senin görümcen büyük benimkiler neredeyse benim annemle yaşıt yani akıl yaşta başta oluyor,,, onun için yaşına bakıpda olgunluk bekleme,,,
hele birde evlenmemiş görümce ise, kiminde ( hepsinde değil) paylaşamama duygusu oluyor, benimki de bekar,,,
çünkü bu çekişmeler evliliğe yansıyor belli bir süre sonra,,,,[/QUOTE
Bu görümce oldum olası edepsiz kocasıyla boşandı 10 seneden fazla oldu can sıkıntısından bana sarıyo.Ben o kolyeyi unuttum zaten nerde neden geri gelmedi diye sorgulamadım bile kendi derdımdeydim 1-2 ay sonra düşük yaptım zaten o tavırlarına anlam veremedım ama meğerse bana kusmuş
benim görümcemde kullanılmış yırtık pırtık bir parfüm hediye etmişti güya doğum günümde...
avonun en ucuz en kalitesiz parfümlerinden...( bende avon kullanırım ama o kokuyu oldum olası sevmem!!!)
attım evin bir köşesine denk düşmedi hiç lafını vuracam pusuda bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?