• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide sorunu

laurabeybi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
136
37
88
28
Merhaba 3 ay önce doğum yaptım. Asıl sorun şu bebeğim doğduğundan beri adam gibi sevemedim. Ne zaman ağlasa bir şey olsa kayinvalidem sanki annesiymiş gibi hemen koşuyor kucağına alıyor sarılıyo. Ilk baslarda hoşuma gidiyordu ne güzel torununu çok seviyor diyordum. Ama sonradan batmaya başladı. Çocuğumla istediğim gibi ilgilenemedim bir türlü. Bir tek emzirmek için alabiliyorum neredeyse. Çocuk onun kokusuna alıştı. Hatta severken de annem benim guz3l kızım annesinin gülü diye seviyor. Kendi kafasına göre takılıyor resmen. Emzirmeme, giydirdiğim şeylere herşeye karışıyor. Evi de yakın bize. Eve arafa gidiyor onun dışında yasakları filan hep bizde geçiriyor. Anne artık evine git diyemiyorum bazen üzülüyorum haline ama artık bunaldim. Nasıl kurtulurum bundan ?

Niye diyemiyorsun de saçmalama geldin yardım ettin sağol anne de artık kendi düzenimi oturtmak istiyorum sen de yorulma sürekli gelerek de, insansa anlar nefret ediyorum kaynanaların böyle olanlarından ya söyle çekinme tatlı dille söyle ama gelmesin ya ne demek çocuğumu güzel kızım diye sevecek

Eşinizle konuşun, o da annesiyle konuşsun. Tabi burda iş akıllı bir eşe sahip olmaktan geçiyor. Umarım sizinki öyledir.
Eşimde annesinin bu hareketlerine seviniyor bana da ne güzel hoc yorulmuyorum daha ne istiyorsun memnunsuzsun vs diyor. O da başka pencereden bakıyorum onu da anlıyorum. Aslında aşırı anneci değil ama kıyamıyor annesine

Bugün söyleyemediklerimden dolayı yarın mutlu oldum diyeni daha da görmedim ben. En güzel zamanlar ya sizin için. Bağınızı kuracaksınız hissedeceksiniz yeri gelecek paylaşamayacaksınız. Kırmadan dökmeden ifade edin insan olan anlar. Ama değilse zaten bir kaybınız olmaz.

Eşimde annesinin bu hareketlerine seviniyor bana da ne güzel hoc yorulmuyorum daha ne istiyorsun memnunsuzsun vs diyor. O da başka pencereden bakıyorum onu da anlıyorum. Aslında aşırı anneci değil ama kıyamıyor annesine
Nasıl anneci değil? Kadın sokağa çıkma yasağını bile sizde geçiriyormuş.

O zaman yapcak bişi yok,siz kayınvalidenizle konuşcaksınız.Azıcık utanması varsa çeker kendini.Ama tam tersine oğlunu size karşı doldurabilir .Altta kalmayın. Lohusa halimle bunlarla uğraşmak istemiyorum, bebeğimle baş başa zamana ihtiyacım var vs diyin.

Bebeğiniz hayırlı olsun. 💕
Ben rahatsız olduğumuz şeyleri söyleme taraftarıyım. Ha sana kır dök diyemem. Ben kayınvalidemi çok severim onu kıracak şekilde uyarmaktan kaçınırım. Ama ne bileyim, aa annesi değilsin ki sen babannesinin gülü falan der insan tarzında, Ya da ne bileyim, annecim her ağladığında koşma lütfen ben hallederim gibi uyarılarla durumu çözmeye çalışırdım.
Direk git hayatta denmez ama, artık ufaktan düzenimizi oturtmalıyız, kendi kendimize kalınca gibi konuşmalarla bişeyleri farketmesini sağlardım sanırım.

Nasıl anneci değil? Kadın sokağa çıkma yasağını bile sizde geçiriyormuş.

O zaman yapcak bişi yok,siz kayınvalidenizle konuşcaksınız.Azıcık utanması varsa çeker kendini.Ama tam tersine oğlunu size karşı doldurabilir .Altta kalmayın. Lohusa halimle bunlarla uğraşmak istemiyorum, bebeğimle baş başa zamana ihtiyacım var vs diyin.
Ben biraz ima ettim zaten. Mesela geçen gün kahvaltıda anneme gitme konusunu konuşuyorduk. Ben dedim ki o zaman annem ( kaynana ) da gelsin dönüştü eve bırakırız onuda dedim. Hemen atladı gerek kızım ben gelmeyim bebeğe bakamazsınız şimdi hasta edersiniz dedi. Ben kıpkırmızı oldum sinirden eşim anladı anne istersen sen de biraz dinlen çok yoruldun dedi annemde olsun siz dinlenin ben bakarım kızıma dedi. Sanki kadına oyuncak bebek doğurdum. Imadan anlamıyor ki kalbini kırmak da istemiyorum ama sonuç hüsran olucak gibi

Oldu olcak bide o emzirsin.. çok kızıyorum anlayışsız insanlara..
benim kayınvalidem 1 ay sende kalırım dedi bende siz annemle yemeği yapın ben 1 haftada toparlarım çocuğuma da bakarım dedim. Net olun net olmazsanız pişmanlıklarınız çoğalır..
Ki eşimde galenia ebe zaten herşeyi biliyor sağlık açısından siz ona ev işlerinde yardımcı olursunuz dedi.. Allah nasip ederde doğarsa ben 9. Ayda işlemeye başlıyım bari gözüm korktu şuan

Kv tanırsınız bunları gerçekten sizi düşündüğü için ve torununu sevdiği için mi yapıyor yoksa kaynanalik mı yapıyor bu önemli
Ayrıca iyi niyetle yapıyorsa bile bebeği sürekli alması doğru değil o sizin bebeğimiz ara sıra gelip sever ilgilenir normal olan bu bunu da nasıl der insan bilemiyorum ben olsam bende diyemem

Tamam sizde kalacaksa kalsin da sınırlarını bilsin. Annesini istiyor ben sakinlestiririm, sen merak etme ben bakarim falan de. Git dersen kırılır

Benim annem ablamın bebeğini alırken ağlıyor alayım mı diye soruyordu ya böyle rahat nasıl olunuyor ben anlamıyorum ilk aylar bebeğinizle bağın kuvvetli olması için sizin kokunuza size alışması gerek kesinlikle izin vermeyin her aldığında alıyım mı ben onu acıkmıştır diyin öylesine bile olsa kucağınızda tutun

Buna neden müsade ediyorsunuz
Sevmesin demiyorum ama diğer ihtiyaçları için hiç fırsat vermeyin ona sağol ben yaparım ben ilgilenirim ben yıkarım vb gibi.
Ne kadar yüz verirseniz o kadar astarını istiyorlar.

Back