Siz iyi falan değilsiniz, sizi ezmelerine izin veren birisiniz. Kendinizi iyi olarak görüp, yaptıklarınıza kılıf uydurmayın. Siz de iyi falan değilsiniz, kocam terkeder, kızar diye katlanmışsınız. Sabırlı, sakin değilsiniz, içinize atıp biriktirmişsiniz, şimdi de daha önce laf etmediğiniz konularda kayınvalidenizi haksız ve kötü olarak değerlendiriyorsunuz, Eğer kötü ve haksız ise o zaman cevap verseydiniz, cevap vermediniz çünkü kocanızın sizi bırakmasından korktunuz, evlilik sizin için çok önemli, o kadar önemli ki size karşı açık be net kötü davranışlara karşılık vermememizi iyiliğinize, sabrınıza ve sakinliğinize bağlıyorsunuz, olmayan sadece basit bir yanılsama olan evdeki huzurum yalanına kendinizi inandırmışsınız.Sesimi çıkarmaya başladım zaten, bu yüzden de eşim benim çok değiştiğimi söylüyor, kayınvalidem de ben seni çok seviyordum falan diyor, eşim hala diyor seni çok seviyorum diye. ikisi de farkında benim değiştiğimin, ama bunlara onlar sebep oldular, ben gerçekten çok sabırlı sakin ve herşeye tamam olur diyen biriydim. İyi olmak da yetmiyor.
Ciddi davranış değişiklikleri , öncelikle kendinizi gerçekten olduğu gibi görmekle başlar.