Kayinvalide, Elti, Görümce

BYA2006

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
1
0
32
Merhaba Arkadaşlar. Herkeste olduğu gibi bendede bu üçlü sorunu var malesef. 3,5 yıldır evliyim.

Eltim şeytanın ta kendisi, yabancı ve hamile geldi aileye, bendem sonra evlendi. Başta herkese yağ cekip gözlerine girmeye çalıştı ki başlarda aramız fena değildi. Nasıl ki aileyi tanıdı bu sefer kıskamçlık krizlerine girip iki görümcelerimi bana karşı doldurdu. Görümcelerlede yıllardır tanışıyorum evlenmedem önce bile. Nana gelip onların dedikodusunu yapıyo sonra gidip yüzlerine gülüyo ve benim hakkımda onları dolduruyor. Vs vs anlatmaya kelimeler yetmez öyle pis ahlaklı ki. Şu an çok mesafeliyiz zaten. Böylesi en iyisi.

Görümceme gelince o da kendini ailenin yöneticisi sanıyor. Heryerde parmağı olacak herşeye karışacak. Düğünden sonra biz tarile giderken kaynanama verdik anahtarı bu gelöiş açmış evimi kuzenlerine gezdirmiş. Ne öünasebetle giriyorsun sen benim özelime. Düğün ve tatilin arasında bir gün bile yoktu o nedenle gelinliğimi bile yatagın altıma veya başka biyere saklama fırsatı bile bulamadım. Ve kendisi çok meraklı bir tipdir yani girip dolaplarımı karıştırdığından eminim. O gün bu gündür anahtarımı kımseye birakmam tarile giderken. Herneyse çok olaylar geçti başımızdan mesela bebeğine mevlüd yapar ve beni çağırmaz, öteki gelinlerini başlarda hiç istemedikleri halde şimdi başımım üstünde gezdirir ve beni bir kenara atar, ki ben çalışan bir insanım onlar gibi hergün görüşemem kimseyle. Mesela yatak odası mevzuu oldu bundan bir iki yıl önce. Biz hepimiz yurt dışında yaşıyoruz, memlekete izine gidiyoruz her yıl. Orda gayet büyük ve müsait evleri var kv ve kp imin. Bizlerde adettir evin oğluna gelinine bir oda yapmak. Ahım şahım olmasına gerek yok, gidince orda burda yatmayıp da rahat edebileceğimiz biyer olaun istedik. Kv ve kp bunu düsünmediler hiç bunum üstüne eşim kendi sordu biz böyle böyle istiyoruz şu şu boş olan odaya diye. Onlarda müsade ettiler. Bunun üstüne biz türkiyeye gittiğimize gittik beğendik aldık bir oda takımı ve yerleştik. Bunu duyan görümceler rahat durur mu? Çıldırdılar resmen neymiş o oda çok gereksizmiş onlarda öyle bişey yokmuş ben GELİN olarak eşimle değil kızlar kuzenlerle bir odada uyuyacakmışım o odada namaz kılınıyormus (ev 200 mq ve başka oda yok sanki) emri baki yaptımız anneme babama dediler vs vs diye. O zamanlarda aptal gibi saygıdan ötürü ağzımı açmadım. Eşimde pek bişey söylemedi çünkü gelip direk bana sataşıyorlar eşim yanımda olmayınca. Benim hevesimi izinimi burmumdam getirdiler üstüne bide uyanmadan gelince biz de kalırı dediler yüzsüzler. Bu olayın üstüne bem kapıyı kilitledım ve kaynamamın odasına koydum dösüğümdede söyledim anahtar senin odan da diye ve eşimde teönihledi kimsenin girip kalmasını istemiyoruz diye.
Tabi bizim dememeiz kimin umrunda, biz bu yıl gidemedik o eve bazı sebeplerden dolayı ve bunlar bizden sonra gittikleri için izine bir güzel girp odamızı özel eşyalarıöızı vs kullanmışlar. Bunun üstüne ben öyle küplere bindim ki bu nasıl bir terbiyesizlik. Herkesin kendi yatağı var, hem bir ton laf edin hemde utanmadam mahremimi kullanın. Çok büyük bir ayıp. Görümcem zaten bayramda bana tedtid mesajları hakaretler edip kalbimi çok kırdı. Ona kırıldığımdan dolayı uzak durduğum için çıldırıyo resmen. Gelip koskocaman kadın bendem 14 yaş büyük abla gibi komuşacağına herzaman böyle çocuksu hareketler sergiliyor. Bende bir insana kırıldığım zamam soğurum ve sadece merhabaö kalır o kadar. İçimden gelmiyor ve ben o sinsi eltim gibi bir insanın arkasından konuşup yüzüne gülemem.

Kayınvalidemde hiç idare etmesini bilmiyor ipler resmen kızlarının elinde. Bileyler hazırlazıp götürürm misafir felan gelince onu kim yiyecek der bu gibi şeylerle insanı çok kırar. Biz izine gidince eşimle birkere arayıp soröaz hiçbiri ama onlar gitsin izine aradan bir hafta geçsin aramayalım (ki farklı şehirlerde geziyorlar cep tel felan yok) aramadınız diye hemen laf sokar. Laf sokma adetı hepsinde var karşındakini kırıcam mı diye kimse düşünmüyor. Hepsi çok kalım fikirli ve anlayışsız. Ve bunlar yüzünden kac defa eşimle tartıştım cünkü üzüldüğümü görüyor nedem böyle ben naptım onlara diyorum. Sadece boşver biz mutluyuz diyor. Tamam ama sonuçta bu insanlarla yüz yüze bakmak zorumdayım.. velasılkelam hepsinle arama mesafe koydum ve kötü günleri unutup sadece gerekem saygıyı göstermeye karar versim ki her defasında beni çıldırtmanım bir yolunu buluyorlar... Allah hepimize sanır versin

Okey genel olarak haklisiniz,size karşı tavırlar hoş olmamış en güzeli mesafeli durmak amma velakin birseye takildim.
Gorumcem kendini evin yöneticisi sanıyor,gorumcem ne derse kaynanam onu diyor tarzi konusmalarinizda pek bi haklılık yok,açıkçası o kısım sizi ilgilendirmiyor.
Bende tek kızım görümce olucam yıllar sonra ve evet evde sözüm lafım çok geçer dediklerim önem arz eder,eve sonradan müdahil olan gelin amaaa perinin sözü geçiyor ama o evde neden peri konusuyor onun sözü geçiyor derse,hop sen hayırdır derim yani.
Dediğim gibi size olan tepki tavırları kesinlikle haklı bulmuyorum ama sizde sizi ilgilendirmeyen şeyleri burada şikayet altında yazmayın.

arada bi gidilen bi evde ayrı oda olması gelenek bile olsa ki bence çoğu gelenek zaten saçma garip değil mi sence yani bu beklentiye girmek bile komik geldi bana gidilir 1 hafta neyse uygun bi yerde kalınır dönülür

diğer konudaysa türk gelin görümce elti kaynana sorunlarına genel bi bakış gibi olmuş uzak dur yapacağın şey bu

Kayinvalide de üslup sorunu var yalnızca. Kadın neyi nasıl söyleyeceğini bilememis. O da biraz yasina biraz da yurtdışında olmasına baglı. Onemli değil yani
Gelinin hamile olmasını gereksiz dillendirmissiniz. Size ne, bize ne. Kötü biriyse mesafeli durun olsun bitsin.

İki ailemizin de yazliklarinda odamız var. Duruma göre misafir bile kalır.
Yada benim Odam daha serin olduğu için bazen Kızkardeşim orada yatar vs.
Sizin olmayan bir evde oyle oda falan kilitleyemezsiniz. He ben satın aldım diyorsan, almasaydin madem. Evin düzenci neyse uysaydin 1 hafta kalacağın yerde.

Bana göre tahammül edilmeyecek tek şey eşyalarının karistirilmasi. Evine senden habersiz birilerinin alınması vs.
Onun dışında Gorumcenin sözünün dinlenmesi de bana göre normal. Benim de hem annem hem kayinvalidem fikrimi sorar, önemser.

Ayrı oda istemeniz gayet mantıklı.
Koskocaman evde bir size mi oda ayırmak zor geliyor? Benim annemin ve kayınvalidemin evleri şehir dışında ve her iki ailede de herkesin odası ayrıdır. Eltimin de benim de.
Kendi annemin evinde de öyle. Ki bizim 2 gelinimiz olmasına rağmen, herkesin ayrı odası var.

Ne demek canım kuzenlerle yatıcaksın?
Bence izinlerinizi de bir süre onlarla kullanmayın, mesafeli olun. En iyisi.

Allah kolaylık versin.

Bence de kesinlikle ayrı oda şart. Öyle kuzenlerle falan yatılmaz ama senede bir kere geliniyorsa ve eve başka bir yatılı çift misafir gelirse de o odada yatırılabilir bence. Sonuçta nevresimleri değiştirdikten sonra yepyeni yatak olur.

Merak ediyorum geleneklere bu kadar bağlı olan gelinler kayınvalidelerinin haftada bir temizliğini yapıyor mu sonuçta eskide gelinler temizliğini yapar halılarını yıkarmış gelenek yani sonuçta.
Senede bi kere gidilen yerde özel yatak odası çok saçma neyse bu bir.
İkincisi madem görümcelerini tanıyordun eltinin gelip senin yanında dedikodu yapmasına neden izin veriyorsun.senin yanında onların arkasından konuşan onlara da senin arkandan konuşur
Evin kızının ev hakkında yorum yapmaya fikir vermeye tabi ki hakkı var. Ben 30 yıllık aileme söyle olsun diyemeyeceğimi bi kaç yıllık kişi mi karar verecek.
Düğünden sonra evine izinsiz girilmesi konusunda kesinlikle haklısın kimsenin senin evine izinsiz girme hakkı yok çok terblyesiz bi hareket.
Bide anlamadım senede bir kere kullanılan odada me mahrem var ki. Oda bu kullanılır nevresimler yastık yorgan yıkanır olur biter bu kadar mahrem mahrem takıntısı gereksiz bence
Ha onlar herşeye laf sokuyorsa sende sok

Evet doğru ama, oda da özel eşyaların varsa başkalarının kalmasını istemezsin heralde?

Evet doğru ama, oda da özel eşyaların varsa başkalarının kalmasını istemezsin heralde?

Ya açıkçası 365 günde 7 gün kaldığım bir yerde özel eşya falan bırakmam diye düşünüyorum. Bir iç çamaşırı yanımda getirdiklerim yetmezse her yerden alınır bir şey sonuçta. Parfüm falan bozulur. Daha da aklıma şahsi bir şey gelmedi. Zaten ben bütün iznimin tek bir yerde geçtiği senaryoda bile çok üzülüyorum ama işte.

çok takmışsın beee bacım

genel olarak görümce eltinin yaptıklarında terbiyesizlik olsa bile
senin oda olayına takman saçma ev geniş de olsa bi haftalık için annem kimseye oda ayırmazdı ki sen de anahtar vermeseydin kv ne

Valla hepsi kötü bir siz iyisiniz !..Birazda aynaya bakıp yaptıklarınızı iyisiyle kötüsüyle kendinize anlatın bakim.. Belki empati kura kura bu durumlar birazda olsa düzelir.

Evin 1 odasını sadece kendinize tahsis ettirmeniz saçma geldi bana. Kv yerinde olsam bi kere buna izin vermezdim ben.
Ha boş bir odada bir çift rahat edecek şekilde bir düzenleme yapılabilir tabi. Çift kişilik yatağıydı, gardırobuydu, konsoluydu vs vs.. Ama hangi çift gelirse siz yokken o da kalabilmeli orda, daha sonra siz de kalabilmelisiniz. Bizde bu şekildedir. Kim gelirse temiz nevresimi takar yerleşir.
Sürekli bi özel eşyalarım da mahremim de diye üzerinde çok durmuşsunuz. Sanırsın sizin kendi evinizde yatak odanıza girip kalınmış.
Bunun dışında karşı tarafın size olan tavır ve davranışları hoş değil. Çok kabalar, olabildiğince az görüşülmesi gereken insanlar bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…