• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide belası

Konunuza güldüm çünkü benimde anılarım canlandı 😄
Benim kvde de oğluna yılbasi gecesi 00:00 olduğunda beni ara demişti.Oglu da ne alaka sen diyerek annesinin böyle garip tüm isteklerine kapıları kapatmış oldu.
O hayatımıza karışmaya devam etti tabi, ta ki ben doğum yapıp lohusalıkta kendinden nefret ettirene kadar.
Mesafenizi koyun cunku buldukları her fırsatta kendilerinde hayatınıza müdahil olmayı hak gorucekler. 🙏
Sanırım kv ler en çok bu dönemde kendisinden nefret ettiriyor . Benim ablam 5 günlük anne🤗🤗normalde kv si hiçbir şeye karismazdi ama şuan 5 gündür kadının içinden farklı bir insan çıktı resmen ablam kv ve eltisinin üst katında oturuyor kvsi evine geliyor ve kadın gidene kadar dişlerimi sıkmaktan çene kaslarım ağrıyor . Ablam sezaryen doğum yaptı ve haliyle sütü iki gün sonra geldi eltisi bir yandan kv bir yandan ablama demedikleri kalmadı güya tavsiye veriyorlar ablamı ve bebeği düşünüyorlar. Allah'ım ıslah etsin lohusa bir kadına denecek çok birşey yok aslında ama insanlar hep bir bilmişlik yapip annenin psikolojisini bozuyorlar

mesafe candır ya hos zaten gorusmuyormussunuz ama o ıstedıgı gıbı yorum yapma hakkını da sızın sessızlıgınızden cesaret alıyor saygılı olmak ıle sessız kalmak arasındakı o ınce cızgı onemlı cevap vermenız gerektıgınde verın evde yasayan benım bu duzenden memnunum sız kendı evınızde ıstedıgınız gıbı duzen olusturabılırsınız demenız gerektıgınde dersınız
2 saat goruntulu gorussunler sız o 2 saatde komple dahıl olmak zorunda degılsınız merhaba nasılsınız ıyı gunler der ıcerı gecersınız

kendınızı ezdırmeyın sıze olumsuz bırsey soyledıgınde cevabınızı saygınızı bozmadan verın hakkınızı savunmak kendınızı ezdırmemek edepsızlık degıl ıcınız rahat olsun sız altdan alıp ıdare ettıkce yuzsuzlesıp ıstedıgı gıbı konusma hakkı varmıs gıbı davranabılır cunku

Valla bence nelere takıldıgınıza göre değişir kimi insanlar vardır en ufak sözden bakıştan rahatsz olurlar ben de yeni evli sayılırım 1 sene oldu kv ye 250 m mesafede falan oturuyoruz ailem farklı şehirde biz ve kv farklı.bazen geliyorlar şakayla karışık laf sokması oluyor benimkinin de ben de altta kalmıyorum şakaya vuruyorum .aramam sormam ben eşim arar o da eşimi arar arada sırada da beni .ben genelde hastalık ya da farklı bişşey olmadıkca aramam.gelirler giderler evet bizi de yeni evliyken gece cok aradı açmadık sonra bozuk attı neden acmadınz diye eşim de söyledi aranacak saat var aranmayacak saat var diye .Ben takmamaya calışıyorm ufak tefek şeyleri yoksa cok daha kötu oluyor size de tavsiyem eğer saygısızlıga varacak kadar davranışları yoksa diğerlerini he deyin geçin

Ve biliyor musunuz böyle geçimsiz olan huysuz olan gelinler daha bir kıymetli oluyor sözüm meclisten dışarı tabii ki😂😂
Evet, kesinlikle öyle. Bizde nazik, naif ve görgülü insanlar enayi yerine konulduğu için taşkınlık çıkaranlar değer görüyor.

Herkese merhaba
Kayınvalidesini seven iyi anlaşan insanlara o kadar cok özeniyorumki size anlatamam.
Ben bu kadından nefret ediyorum.
Telefonum çaldığında açmamak için 50 tane bahane üretiyorum.
Gitmek istemiyorum gelsin istemiyorum.
ayda yılda bir eşimle konusurken dahil oluyorum konusmalarına.
Ondada 2 saat tutuyor. Abartısız görüntülü 2 saat konusuyor.
biz evleneli daha 2 ay olmadı. Hoş bu kadın nişanlılıktada aynıydı.
Onu nası yaptınız bunu nası yaptınız bunu nerden aldın şunu nerden aldın o öyle olmamış böyle yap bu böyle olmamış şöyle yap şarkılara konu olmus cadı gibi kaynana figürü varya tam olarak bu kadını simgeliyo.
Eve gelir 500 tane yorum yapar.
Dolap düzenimden ev temizleyişime yemek yapışımdan ütüme kadar.
her konuda muhakkak konusacak bişeyi var dolu yada boş konusur her zaman. Gördüğüm kadarıyla Cevresinde cok sevilmez zaten.
Surat yapıp en sonunda patlama noktamda artık ben bu denli karısılmasından hiç hoşlanmam dediğimde ben acık sözlüyüm vs diyor. Kızına rahatlıkla söyleyebilirsin ama nihayetinde el kızım bence cok rahat olma anne diyip artık kendimce susturmaya calısıyorum.
Sizdede var mı böylesi?
Gece 12 de aramış haliyle acmadık.
sabah trip atıyor niye aramadınız diye. Yahu kadın kocamla fanfini yapıyorum belki yeni evliyim yeniiiii !
Allahtan yasak varda haftasonu vs gitmek zorunda kalmıyorum.
ciddi nefretlik derecesindeyim. Napayım ben bu kadına
Taşındım geldi yardım etti sağ olsun. Bir şekerlik ya şekerlik. Ben mutfak dolabına koyuyorum o açığa koyuyo ,ben dolaba koyuyorum o açığa koyuyo. Bu arada şeker kullanmaz. Ben de hayatta laf söylemem o çıkardı ben koydum. Tablolarimin yerini değiştirmek istedi. Tamam dedim kendi bildiğimi yaptım. Bazen ısrarcı olunca eşim için x öyle seviyo diyip kendi istediğimi yapıyorum. Kan göre benim aldığım her şey kalitesiz oğlunun aldığı her şey en kalitelisi mükemmeli. Ona takacak olsam buraya yaz yaz bitiremem. Napiyim kadın gelmiş 60 yaşına niye ömrümün baharını onunla didiserek gecieiyim. Hem ruhumu iyi hissettirecek hem de kafamı yormayacak şeyler yapıyorum. Eşime de hiç bunları anlatmıyorum. Sadece aşırı bi gerilim olmuşsa yeri gelirsee eşime biraz gerildik ama önemli değil derim. Yeri gelmezse hiç bişey söylemem ki kvde de söylemez. Zaten eğer o soyleseydi ben de her şeyi söylerdim ama söylemediği için ben de bişey söylemiyorum. Siz de kendinzi iyi hissettirecek bi yol bulun

Taşındım geldi yardım etti sağ olsun. Bir şekerlik ya şekerlik. Ben mutfak dolabına koyuyorum o açığa koyuyo ,ben dolaba koyuyorum o açığa koyuyo. Bu arada şeker kullanmaz. Ben de hayatta laf söylemem o çıkardı ben koydum. Tablolarimin yerini değiştirmek istedi. Tamam dedim kendi bildiğimi yaptım. Bazen ısrarcı olunca eşim için x öyle seviyo diyip kendi istediğimi yapıyorum. Kan göre benim aldığım her şey kalitesiz oğlunun aldığı her şey en kalitelisi mükemmeli. Ona takacak olsam buraya yaz yaz bitiremem. Napiyim kadın gelmiş 60 yaşına niye ömrümün baharını onunla didiserek gecieiyim. Hem ruhumu iyi hissettirecek hem de kafamı yormayacak şeyler yapıyorum. Eşime de hiç bunları anlatmıyorum. Sadece aşırı bi gerilim olmuşsa yeri gelirsee eşime biraz gerildik ama önemli değil derim. Yeri gelmezse hiç bişey söylemem ki kvde de söylemez. Zaten eğer o soyleseydi ben de her şeyi söylerdim ama söylemediği için ben de bişey söylemiyorum. Siz de kendinzi iyi hissettirecek bi yol bulun
Haklısınız. Kadın gelmıs 60 ina degısmez.

Mesafeli olamıyorumki. 1 ay aramadım denedim bakalım ne olacak diye , oğluna beni şikayet ediyo. Oda böyle yaptığın için aramıyo seni normal değil mi diyo sonra hiç bişi olmamış gibi oğluna ulaşamdığında beni arıyo hemde 1 değil 2 değil peş peşe arıyo.
Benim kendi annem bu şekilde malesef. Kayinvaliden muhtemelen oğlunu kaybetme korkusu yaşıyor. Annem 4 sene benim yanımda kaldı, sonra memlekete döndü. Döndükten sonra illallah ettirdi beni hala da tam düzene oturabilmiş değil. Ben yalnız kalamıyorum. Ben yapamıyorum, ben ne yapacagimi bilmiyorum diye sabah 7 akşam 11 -12 aklına nasıl gelirse zırt pırt arıyordu. Dediğin gibi 1 kere aradığında açmazsan abartmıyorum ard arda 10 defa arıyordu. Açtığında da sürekli ağlıyordu, psikolojik olarak bitirdi beni annem. O kadar peşpeşe aranınca da ya bişey olduysa da ondan ariyorsa diye açıyorsun, anne noldu bişey mı oldu? Yooo öyle sesini duyayım diye aradım, ne var ne yok diyordu 🤦‍♀️ Anne saatten haberin var mı bişey oldu sandım diyordum, bu seferde kusura bakma kızım rahatsız ettim seni affet beni gibi şeyler söyleyip ağlamaya başlıyordu.

Zamanla daha iyi hale gelecektir. Kirmadan sabırla sürekli açıklamaya çalışın. Oğlumu kaybettim melankolisine mı düştü nedir? Allah bol bol sabır versin bu süreçte ama zamanla daha iyi olacak üzülme

Yok akıl vermek laf sokmak onlara özgü bişey.
Sen dediğinde yapmazlar kendi canlari isterse. Doğrunu görmezler ama yanlişinda hemen dilli düdük ederler😁
Şuraya yazacak varmı acaba benim kayınvalidem gerçekten kanatsız melek diyen🤔

özellikle kendini 'eksik' hissetmeni istiyorlar çünkü..
benim eve geldiğinde gözleri etrafı tarıyor, geçen çekmece bozulmuş, ''bu niye böyle? neden böyle duruyor? ''
eşim markete gideceğiz dese, 'marketten ne alacaksınız '
nerdesiniz sorusuna özellikle 'konum' atasım geliyor bazen.
yetişkin bir insanım artık kendi anne babama bile yaptıktan çok sonra söylüyorum çoğu şeyi..

Sanırım kv ler en çok bu dönemde kendisinden nefret ettiriyor . Benim ablam 5 günlük anne🤗🤗normalde kv si hiçbir şeye karismazdi ama şuan 5 gündür kadının içinden farklı bir insan çıktı resmen ablam kv ve eltisinin üst katında oturuyor kvsi evine geliyor ve kadın gidene kadar dişlerimi sıkmaktan çene kaslarım ağrıyor . Ablam sezaryen doğum yaptı ve haliyle sütü iki gün sonra geldi eltisi bir yandan kv bir yandan ablama demedikleri kalmadı güya tavsiye veriyorlar ablamı ve bebeği düşünüyorlar. Allah'ım ıslah etsin lohusa bir kadına denecek çok birşey yok aslında ama insanlar hep bir bilmişlik yapip annenin psikolojisini bozuyorlar

Lohusalığı bahane edip delirmek serbest bence.. + Pandemi :rolleyes::rolleyes:

şimdi değilse ne zaman :duduk:

Söylüyor. Yanımda uyardı anne napmaya calısıyorsun daha balayından yeni dönmüşüz hönk diye arıyo. Pardon diyip kapatıyo ertesi gün yine aynı. 50 yaşındaki kadın ağırlığı asla yok küsüyo bide aklınca
kapat telefonu
açinca ar ayy pardon şarji bitmiş dersin aramaz bi daha :)

keşke benimde kaynanam böle olsa ararsa beni nabiyon kızım dese...
hiç aramadi 6 senedir... ben de aramiyorum.

Son düzenleme:

aynen öyle yapmaya çalışıyoruz.... takdir ettim davranışınızı :nazar:

gerçekten şöyle yaa:
aynı şeyi ben aldığımda.. biz göz süzmeler, görmezden gelmeler, geçiştirmeler
kendisi aldığında, anlat anlat bitiremez, yere göğe sığdıramaz, utanmasa gözünün içine sokar ..

:işsiz:

ilk evlendiğimizde gece 11 de 12 de eşimin bekar erkek kardeşi arardı. aradğını gördüğümde eşime " aaa aç bakalım bişi mi oldu ki bu saatte?" dedim. eşim açtı konuştu 5 dk. normal bir konuşmaydı havadan sudan. kapatınca sordum " nolmuş önemli bişi mi?" dedim. " yok ya öylesine aramıs" dedi. bende aklım çıktı birine bişi oldu sandım dedim. önce eşimi alttan altta bu saatte aramanın doğru olmadığını işlemiş oldum. erkekler düşünemiyor çünkü öyle şeyleri. 1-2 kez daha tekrarlanıca aynı tepkiyi verdim yine. sonra baktım kesildi. belli ki eşim bir konuşma yaptı erkek kardeşiyle. sizde de eşinizin çözmesi gereken bir mesele gibi geldi bu. yoğun tepkiler vermeyin. ters teper. ama alltan alta eşinize aktarabilirsiniz bazı şeyleri.

aynen öyle yapmaya çalışıyoruz.... takdir ettim davranışınızı :nazar:

gerçekten şöyle yaa:
aynı şeyi ben aldığımda.. biz göz süzmeler, görmezden gelmeler, geçiştirmeler
kendisi aldığında, anlat anlat bitiremez, yere göğe sığdıramaz, utanmasa gözünün içine sokar ..

:işsiz:
Kendisi ve o yetiştirdiği için oğlunun aldıklarına da onu yapıyo. Zaman zaman tolere edemeyecek kadar sinirleniyorum ama o halde de kesinlikle muhattap olmuyorum. O evre geçtikten sonra ne yapacaksam ne soyleyeceksem sakinlikle söylüyorum. Ayrıca bekar bi oğlu daha var ben asıl onu evlendirince gorucem onu. Çünkü çok iyi biliyorum benim kıymetimi anlayacak.😁 Mütevazı olmak bunu bilmeyi ama kv ye soylememeyi gerektirir 😁😁😁

Herkese merhaba
Kayınvalidesini seven iyi anlaşan insanlara o kadar cok özeniyorumki size anlatamam.
Ben bu kadından nefret ediyorum.
Telefonum çaldığında açmamak için 50 tane bahane üretiyorum.
Gitmek istemiyorum gelsin istemiyorum.
ayda yılda bir eşimle konusurken dahil oluyorum konusmalarına.
Ondada 2 saat tutuyor. Abartısız görüntülü 2 saat konusuyor.
biz evleneli daha 2 ay olmadı. Hoş bu kadın nişanlılıktada aynıydı.
Onu nası yaptınız bunu nası yaptınız bunu nerden aldın şunu nerden aldın o öyle olmamış böyle yap bu böyle olmamış şöyle yap şarkılara konu olmus cadı gibi kaynana figürü varya tam olarak bu kadını simgeliyo.
Eve gelir 500 tane yorum yapar.
Dolap düzenimden ev temizleyişime yemek yapışımdan ütüme kadar.
her konuda muhakkak konusacak bişeyi var dolu yada boş konusur her zaman. Gördüğüm kadarıyla Cevresinde cok sevilmez zaten.
Surat yapıp en sonunda patlama noktamda artık ben bu denli karısılmasından hiç hoşlanmam dediğimde ben acık sözlüyüm vs diyor. Kızına rahatlıkla söyleyebilirsin ama nihayetinde el kızım bence cok rahat olma anne diyip artık kendimce susturmaya calısıyorum.
Sizdede var mı böylesi?
Gece 12 de aramış haliyle acmadık.
sabah trip atıyor niye aramadınız diye. Yahu kadın kocamla fanfini yapıyorum belki yeni evliyim yeniiiii !
Allahtan yasak varda haftasonu vs gitmek zorunda kalmıyorum.
ciddi nefretlik derecesindeyim. Napayım ben bu kadına
Kadınlar oğullarini evlendirince yaş aldıkça cocuklasiyo galiba ya. Benimki de öyledir. Bi yandan üzülüyorum hadi gelsinler evimde yatsinlar hevesleniyo diyorum cagirinca da pisman ediyo her defasında..
Böyle böyle idare etceksin kalbini kirmadan esinle bahane bularak araya mesafe koycaksin. Bi seneden sonra alisiyo en azindan ilk zamanlar gibi olmuyo.
Elinden geldigince mesafeli dur iletisim kurma seyrek konuş. Mesafeli ve saygili sevgili iliski en güzeli. Yüz göz olunca yiprandiginla kaliyosun..
Aramadınız diye trip atarsa annecim butun gun kosturmaktan unuttum de geç o da biliyo bahane oldugunu ama bi sure sonra hesap sormaktan vazgeciyo yıldırma politikasi bi nevi:KK53:

Mesafeli olamıyorumki. 1 ay aramadım denedim bakalım ne olacak diye , oğluna beni şikayet ediyo. Oda böyle yaptığın için aramıyo seni normal değil mi diyo sonra hiç bişi olmamış gibi oğluna ulaşamdığında beni arıyo hemde 1 değil 2 değil peş peşe arıyo.
Nişanlıyken aynısından bende de vardı. Gereksiz bir sürü vıdı vıdı. Arayıp arayıp laf sokardı, bana ulaşamazsa annemi arardı. Hem çok istiyordu beni hem de yönlendirmeye çalışırdı, günde 3 saat konuşurdu. Engelledim, annemin telefonundan da engelledim. Hayat zaten zor, bir de bunların germesiyle mi uğraşacağız ya. Siz sabırlıymışsınız. Evlendik 3 yıl oldu önce eşimi arar notdefteri müsaitse bir şey konuşacağım diye, eşim de müsait değil anne diyor :) valla elini verirsen kolunu kaptırırsın, bazıları utanmak nedir, yeri ve zamanı nedir bilmiyor çünkü. Hiç aramıyorum, kandilde bir kere ararsam arkası kesilmiyor, kendi kendine küsüyor beni aramıyor diye kızlarına şikayet ediyor, ölüyorum hastayım demeler. Kulaklarımı tıkayıp hayatıma devam ediyorum. Tek derdi gelin olmuş bazılarının.

Back