Kayınvalide baskısı

Morzirhli

Kün Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
979
628
53
Sakarya
Merhaba bayanlar. Daha onceki konularimi bilenler bilir. Mayıs ayında evliligimin 2. Yılı ve biz en basindan beri çocuk düsünüyoruz. Doktora gittim hic bir sorun yok. Bu durumdan kimseye bahsetmiyordum yakin cevreme bile. Ama artik kayinvalidem o kadar baski yapiyorduki anlatmak zorunda kaldim bütün süreci. Gidiyorum doktora vs. Keske anlatmasaydim ögrendiginden beri beni cok bunaltiyor. Bi kez soylersin iki kez soylersin. Her seferinde de yatta cocuk yap veya bunu ye de doğurganliğin olsun bunu yapta cocugun olsun veya birsey yemedigimde sen nasil doguracan yani her seferinde konulari cocuga bagliyor. Bir sey demiyorum susuyorum. Ben zaten bu konuda üzülüyorum bide bu sekilde konusmalar beni cok uzuyor. Görümcemin bi lafi var. Henüz evli degil bu arada. Millet fırt fırt doguruyor siz doguramiyosunuz... bu laf ta beni cok yaraladi. Ve en son bu aksam kayinvalidem aradi konustuk seccade işliyodum. Bana diyo ki onu birak git kocanin yanina da cocuk yap git yat diyo guluyo... ben cok utandim ve cok rahatsiz oldum ozel hayat kalmadi. Ve esime gelince anlattim ben cok rahatsizim bu durumdan diye. Bundan sonra ya oraya gitmicem yada soylucem bana cocuk mevzusunu acmayin diye dicem dedim.. esimde kizdi onlara sacma buldu kayinvalidemin dedigini. Ben simdi ne demeliyimde susturmaliyim bilmiyorum fikriniz varsa yazarsaniz cok memnun olurum uzun oldu kusura bakmayin. Daha anlatmadiklarim bile var.. sanki 10 senelik evliyim cocugm olmuyo gibi davranmalarindan cok sıkıldım suan tedavi gordugumu bildigi halde beni bunaltiyo. Suan zaten dogum kontrol hapi kullaniyorm kist eritmek icin. Bunu bile bile git yatta cocuk yap diyo..

Ne kadar seviyesiz bi kv niz var.Acil mesafe koymanız lazim.Gidip gelemeyi tel de konuşmayı da mümkün olduğunca azaltın."Millet fırt fırt doğuruyor"nedir ya anasının kızı görümce.:sinirli:Sahsen ben olsam hiç muhatap olmam.Söyledikleri o cumlelere bin pisman ederim.Sizinle bu sekilde konusmalarina izin vermeyin lutfen kendinize guvenin altta kalmayin.Sizin elinizde olan birsey degil cocuk konusu.Esinizde arkanızda kendinizi üzmeyin dengesiz insanlar için.Tedavinize odaklanın ve stres yapmayın.Allah en kısa sürede hayırlı evlatlar nasip etsin...

Ne kadar seviyesiz bi kv niz var.Acil mesafe koymanız lazim.Gidip gelemeyi tel de konuşmayı da mümkün olduğunca azaltın."Millet fırt fırt doğuruyor"nedir ya anasının kızı görümce.:sinirli:Sahsen ben olsam hiç muhatap olmam.Söyledikleri o cumlelere bin pisman ederim.Sizinle bu sekilde konusmalarina izin vermeyin lutfen kendinize guvenin altta kalmayin.Sizin elinizde olan birsey degil cocuk konusu.Esinizde arkanızda kendinizi üzmeyin dengesiz insanlar için.Tedavinize odaklanın ve stres yapmayın.Allah en kısa sürede hayırlı evlatlar nasip etsin...

Biri hamile oldugunu duyunca ben kendimi kotu hissediyorum. Malesef boyleler iste.. sustukca tepeme ciktilar. Bir kez gorumcemle bu konuda polemige girer gibi oldum baktim sonunda ben üzülüyorum ona bisey oldugu yok sustum. Bidaha yorum yapmiyorum onlar konusuyolar

Biri hamile oldugunu duyunca ben kendimi kotu hissediyorum. Malesef boyleler iste.. sustukca tepeme ciktilar. Bir kez gorumcemle bu konuda polemige girer gibi oldum baktim sonunda ben üzülüyorum ona bisey oldugu yok sustum. Bidaha yorum yapmiyorum onlar konusuyolar

Konuştuklarında susmayın ya da hiç muhatap almayın.Kimsenin sizi ezmeye hakkı yok.Hadsiz insanlara haddini bildirmek gerek.Kullandiklari kelimeler cümleler çok çirkin.Cocugu olmuyor diye hiçkimse böyle cümleleri duymak zorunda değil.Lütfen onlara bu cümleleri kuracak fırsatı vermeyin.Sessiz kalmayın!

Konuştuklarında susmayın ya da hiç muhatap almayın.Kimsenin sizi ezmeye hakkı yok.Hadsiz insanlara haddini bildirmek gerek.Kullandiklari kelimeler cümleler çok çirkin.Cocugu olmuyor diye hiçkimse böyle cümleleri duymak zorunda değil.Lütfen onlara bu cümleleri kuracak fırsatı vermeyin.Sessiz kalmayın!
Muhatap almadigim icin tepeme ciktilar iste birdaha cocuk mevzusu actiginda ona okkali bi cumle kurmam lazim ki bidaha agzini acamasin.

+1 👍👍👍👍

Bu insanlarıda anlamıyorum ya yeni evlenen insanlara hemen çocuk soruyolar bir kaç sene çocuk yapmayan insanlarada çocuğu olmuyo yapamıyorsun muamelesi yapıyorlar. Bir de üstüne şöyle yap çocuğun olur böyle yap olur. Ya sabırr... Ben olsam güzelce uyarırım kırmadan bana iyilik olsun diye söylüyorsun biliyorum ama zaten bu süreçte çok yıprandım lütfen bana hamilelik bebekle ilgili hiç bir şey söyleme üzülüyorum senden de anlayış bekliyorum gibi şeyler söylerdim. Iyilik ten anlayan bir insansa zaten fermuarı çeker. Yok anlamıyorsa hiç boşuna kendini yorma eşine devret.

Back
X