• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayımın evindeki sürpriz değişim!

çok teşekkürler herkese

kendi çıkarlarım tabiki var ama emin olun konunun ana teması onalr daha kaliteli bir ortamda yaşasın bundan sonra diyeydi. henuz görmediler evlerini hala memleketteler, ama gördükleri fotoraflarla bile böyle düzenli ve tertipli bir ortamda yaşayamayacaklarını çok güzel anlattılar! bir dövmedikleri kaldı oğullarını, çocuk anne babasının dönmesini beklemeden okuluna geri döndü, onlar da geldikleri zaman bizim kurduğumuz düzeni değiştirme planları yapıyordu en son kıralım şuraya şunu ekleyelim felan diye abuk subuk... moralim çok bozuk kızlar....

valla tatlım yanlış anlama ama siz o evi altın kaplama bile yaptırmış olsaydınız sırf kendisinden müsade alınmadan izin istenmeden sorulmadan danışılmadan yapıldığı için yine beğenmezdi..çok hata etmişsiniz..keşke arkadaşın bi sorsa danışsa sonra sizde devreye girip yardımlaşa yapsaydınız..o beğenseydi bence..yazık olmuş bak birde beğenmemiş..hem paraya yazık hem emeğe...ben olsam bende kızarım düzenimin değişmesine..sen olsan sende kızarsın canım..sonuçta orası onun evi...ben kayanamın evinde yemeğe attığım tuzu bile sorarım..yemeğin tuzunu ayarlayamadığımdan değil,onun evinde o karar verir diye.. mesele ona sormak danışmak.. bilmem bu ince noktayı andınmı canım..art niyetin olmadığını biliyoruz hepimiz emin ol..ama hatan şu ki danışmak gerekirdi.. benim gelin adayım yapsa böyle bişey oğluma biçok şey derdim..daha gelmeden bizi beğenmiyo derdim en basitinden..gelince bakalım napacak derdim.. kızma canım ama kayınvalide adayın çok haklı bence..

valla tatlım yanlış anlama ama siz o evi altın kaplama bile yaptırmış olsaydınız sırf kendisinden müsade alınmadan izin istenmeden sorulmadan danışılmadan yapıldığı için yine beğenmezdi..çok hata etmişsiniz..keşke arkadaşın bi sorsa danışsa sonra sizde devreye girip yardımlaşa yapsaydınız..o beğenseydi bence..yazık olmuş bak birde beğenmemiş..hem paraya yazık hem emeğe...ben olsam bende kızarım düzenimin değişmesine..sen olsan sende kızarsın canım..sonuçta orası onun evi...ben kayanamın evinde yemeğe attığım tuzu bile sorarım..yemeğin tuzunu ayarlayamadığımdan değil,onun evinde o karar verir diye.. mesele ona sormak danışmak.. bilmem bu ince noktayı andınmı canım..art niyetin olmadığını biliyoruz hepimiz emin ol..ama hatan şu ki danışmak gerekirdi.. benim gelin adayım yapsa böyle bişey oğluma biçok şey derdim..daha gelmeden bizi beğenmiyo derdim en basitinden..gelince bakalım napacak derdim.. kızma canım ama kayınvalide adayın çok haklı bence..

yanlış anlaşılıyorumm sanırım onun sorunu ev değil ki:) düzenine karışmamız felan da değil çünkü kendinin de itiraf ettiği bir nokta var onun düzeni yok:)

tamamen alakasız sebeplerden sorunları oğluyla, ya durum aslında fazla karışık:) kısaca şöyle sölim, sürekli şikayet eden bir koca, kimse beni sevmiyor diye durmaksızın ağlayan bir kadın ve bu enerjiye hakim evde sağlıklı psikolojiye sahip olma çabasındaki erkek arkadaşım... o evde sevgilim 25 yıldır onlarla toplamda 1 saat bile iletişim kuramamış, karı koca ikisi ise 35 yıldır kendi aralarında bile kuramamış, ev yer yurt kırılan dökülen düzene karışılması vs vs açıkcası bunlar teferruat. sorun emin olun o akdar basit değil....

benim moralimi bozan bu kadar iyi anlaştığım sevdiğim ve hayatımın devamında başka bir erkeğe asla yer vermeyi hayal bile etmediğim adamla evlendiğim zaman, bu kadar her açıdan zor insanlarla da hayatımı birleştirmek zorunda olmak fikri....

bir baskasının ozel hayatına mudehale etmenız hıc hos olmamıs bence .
evlı degılsınız hos evlı olsanız bıle boyle bır hakkınız olmazdı .
sormadan danışmadan yapılacak bırsey degıl.
emınım kı ıyı nıyetlerınızle yapmıssınızdır ancak dogru bulmuyorum .

Son düzenleme:
ne yazıkki durum bu kadar basit değil:) onun yaptığı en iyisiymiş gibi sürekli bana birşeyler öğretme çabasında üstelik... onun makarnası dillere destandır oğlu onun yemeklerinden başka yemeği azğına bile sürmez mesela onun anlatmaına göre:) sana bana daha çok mana bulurlar :):):):):)

gülüp geçiyorum ne yapayım!

canım ellerine sağlıkk muhteşemm olmuşşş laf aramızda benım kayınvalıdem de pasaklıdır dediğin gibi yağ bağlamış
duvarlar hertarfa tıkılmış poşetler kutular yerı bellı olmayan esyalar her şey yerlerde anlatarak mumkun değil bitiremem
hatta hep derim keşke titiz bi kayınvalıdem oslaydı da bana işe öğretseydı die baska sehırdeler her gittğimde anne şöle yapalım
anne böle yapalım bak bunalrı yıkayalım fln deer hep sölerim ama yok anam düzelmio napicaksınn

her gittiğimde bissürü çöp atıyorum evden napayım bayram seyran millet gelıyo gidiyo ayıp yanı kadın yapmıo
gelini de yapmıyo demesınelr vala o kadar ugrasıyorum ama sonucta ksokoca kadın yanı laf gecıremedıgım oluyo

o yemek sevme meselesi bizdede öle idi oğlum şunu yemez bunu yemez fln derdi kayınvalıdem kayınpederim mesela
asla yayla çorbası içmez fln ben yapıyorum ıcıyolar yıyolar kayınvalıdem dıo siz bunu yılardır yemıyosunuz yapiyorum
yemıyosunzu hanı sevmıyodunzu dio ama işte kayınvalıdem yapamıyomuş megerse :D cidden bende yıyemıyorum her yemegını
yemek masaya güzel sunumlu ve sıcak gedliğinde herhalde yenır ama soğuk ve dagınık şekılde güzel servis yapılamdan
getirilirse pirinci fasulyesı lapa olursa makarna çok haşlanırda hamur gibi olursa yenmezz maalesef :) bunlar gercek bişi
ama bişey dıyemıyosun işte eşim de ilk evlendiğimizde diodu annemde masayab aynı kahvaltılıkları koyuyo
sende ama senın hazırladıgın masa ziyafet masası gibi oluyo der hep :) kendımı övmek için söylemıyorum
yanı normalı bu ben bişey yapmıyorum ama yazık kocişim hiç görmediği için düzenli özenli benımkını görünce
abartıyo doğal olarak iyi oluyo kötü olmuyo ama canım alttan alarak konusarak halledınce 3,5 yıllık evlı olrk
pasaklı kayınvalıdenın temız gelını olrk baya tecrube edındım buradayım anam :) :) :) :9:

siz başkasının özel hanesine,mahremine müdahale etmişsiniz:20:

ayrıca onların izni olmadan mahremlerini burada,sanal alemde paylaşıyorsunuz
:20:

aranızda resmi birşey de yok,olsa da ne yazar
:19:

yarın birgün evlenirseniz eşyanızı siz yokken gelip alsalar,herşeyinize karışsalar ne yapardınız...
:51:

arkadaşınıza da helal olsun valla çok düşünceliymiş!!

tam olarak aklımdan geçenleri yazmışsınız...ben hiç beğenmedim bu davranışınızı..nasıl karışabilirsiniz bi başka hayata?..müstakbel eşinizde epey sizin etkisinde olan biri galiba..hem ailesinin hayatına bu kadar müdahale ettirip hemde internet ortamında annesini rencide ettirebildiğine göre...

Arkadaslar yorumlarinizda birbirinizi kirmamaya ve konu disina cikmamaya özen gösterirseniz sevinirim.
Burasi "Dekorasyon" bölümü bunu göz ardi etmeyelim :34:

güzel olmuş başta ellerinize sağlık diyeyim
niye gidipte karışırsınız ki hemde evin sahibi olmadan
bu evde 25 senedir erkek arkadaşınızda yaşamış
rahatsız olmamış demekki
siz zin bi şeyleri istemenizle değiştirmiş
ben kayınvalideniz yerinde olsam bende kızardım
ama sebebi düzenim değişti diye değil
oğlumun 25 sene boyunca nasıl biyerde oturduğunu bilmiyomuş gibi annesini n ayıbını örtermiş edasına girmesi olurdu
bırakın isteyen istediği gibi kullansın
siz kendi temizliğinize düzeninize bakın
aynısı sizin aileniz için yapılsaydı sanırım sizde memnun olmazdınız
sanki bakın siz hiç bişey bilmiyosunuz bakın ben geldim neler değişti dermiş gibi

bazıları karışma konusunda halıda valla güzelim fıstık gibi olmuş şahsen ben bile bu kadar harika bir hale getirebilirmiyim diye düşünürdüm şahsen evi.ellerine sağlık.duva kağıdı işi hele varya süper öyesi

bazıları karışma konusunda haklıda valla güzelim fıstık gibi olmuş.ben bile bu kadar harika bir hale getirebilirmiyim diye düşünürdüm şahsen evi.ellerine sağlık.duva kağıdı işi hele varya süper öyesi

ben seni o kadar iyi anlıyorum ki aslında... yani burda asıl mesele 2 aile arasında olan uçurum ve birbirini seven 2 insanın bu uçurumu az da olsa hafifletme çabası bence.. mesele evine karışmak falan değil bence malesef ki arkadaşın annesi titiz bi hanım ve tam zıttı bi aileden gelen bi damat adayına o damat adayı ne kadar iyi efendi üstün nitelikli biri de olsa annesi ve belki de tüm ailesi ön yargıyla yaklaşacaklar korkusu..haklısın da bence evliliklerde (ki ilk başta evlenirken kimse böyle düşünmez)aileler de evleniyo gibi bişey...gerçekten ...yani önceleri insan yaa ben oğullarını veya kızlarını alıyorum ailesi nasıl olursa olsun görüşmem sık sık gidip gelmem muhatap olmam olur biter gibi düşünse de aslında işin aslının böyle olmadığını anlaması çok da uzun sürmüyor malesef buna en iyi örneklerden biri benim...yaklaşık 10 yıldır evli biri olarak kesinlikle ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki evlenirken ailelerinizin uyumuna anlaşmasına çok dikkat edin eğer olmuyorsa olmuyor ve bu durum evliliğin bitmesine kadar gidiyor bende çok mücadele ettim bu konuda ama eşim sağolsun çok yardımcı oldu o şekilde atlatık sayılır haa şu anda nasıl derseniz asla başkaları gibi bayramda seyranda çocuklarımızın doğum günlerinde çooook zorunlu ölüm kalım meselesi durumlar yoksa aileleri bir araya getirmiyoruz gelirlerse bu bize çok kötü yansıyo ve eşimle aslında mükemmel denecek kadar güzel giden evliliğimizde sırf bu aile çatışması yüzünden sorunlar yaşıyoruz..yaşanmaz demesin kimse evet evlenmeden önce o kişi kız ya da erkek ailesi ne derse desin sizi haklı görüyo sen nasıl dersen o olsun diyo ama evlenince hele de sen ailenle vakit geçirip herşeyi paylaşıp onun ailesi bu duruma ayak uyduramadığında ya da sorun çıkaran taraf onlar olmasına rağmen uzak kaldığında o herşeye tamam diyen kişi bi anda yok oluyo ..evet herkes kendi ailesini seçse ne güzel olurdu ama öyle değil işe iyisiyle kötüsüyle o da onun ailesi ve herşeyiyle kabul edilsin istiyo bir süre sonra ee bu da olmayınca ister istemez evlilikler de çatırdamaya başlıyo tabi..daha 1.5 yıllık evli kuzenim yıllarca sevip ne zorluklarla evlendiği eşinden bu yüzden ayrıldı geçen ay., sebep...aile çatışması..ben ce görücü üsülü evlilikler bu yüzden daha sağlıklı gibi geliyo bana çünkü misal kız oğlan diyelim üniverstede okuyo biri gelmiş bi memleketten öteki öbür yandan aynı da olsa farketmez de gerçi..onlar birbirini seviyo anlaşıyo senelerce evet ama ailelerin bundan haberi yok yani kızın ailesi nasıldır oğlanınki nasıldır bilen yok sonra birleşince offfff ne dertler sıkıntılar..misal benim abim evlendi eşi rahat bir aileden geliyo giyim tarzlarından tutun da dini yaşantıları yedikleri içtikler bizimle taban tabana zıt..iki aile bir araya gelince ortak konuşacak hiçbir noktaları yok..onlar da aynen bizim gibi mümkün olduğunca bir araya getirmezler aileleri...
aslında sizin yaşadığınız bu olay size gelecekte yaşayacağınız daha büyük olaylarla ilgili çok iyi bir ip ucu vermiş ..asla istemem ama bu sözlerimi umarım hatırlamak zorunda kalmazsınız ..

Evet değişim güzel olmuş ancak kayın valide adayınıza pasaklı demeniz hiç hoş değil gerçekten öyle bile olsa siz o pasaklı hanımın oğlunu seviyorsunuz yani o hanım sizin sevebileceğiniz niteliklere sahip bir oğlan yetiştirmiş ve bence erkek arkadaşınızı seviyorsanız onun annesine böyle birşey demeyin.:47:

mutfaktaki degisim cok guzel,insanin mutfaktan cikasi gelmez:56: ne guzel bir tasarim yapmissin tebrik ederim,bizim eve de gelsene,sihirli ellere ihtiyacim var:27:

kızlar, kayınvalidem bu güzelim mutfağı çok kısa sürede öyle reszil bir hale getirdi ki aklıma geldikçe kendimi camdan atasım geliyor. konu komşudan topladığı eski bir ton şeyi getirip koymuş oraya, eski mutfaktan çıkan dolanları tekrar monte etmişler ve içerisine eski herşeyi tekrar sokuşturmuş. öyle kötü bir halde ki heryerden birşey fışkırıyor ve heryer yağ bağlamış durumda. ben bu kadınla asla yapamam bunca zaman sonra ayrılayım mı çocuktan şimdi?

aferin sana.eskileri mazur görmek lazım.senin gibi gelini öyle de oğlu olunca sırtı yere gelmez.
senin işlerinde hep iyi olur.

şimdi mutfaga bayıldım.

duvar kağıdı mı kullandınız taş kaplamalar için?

kızlar, kayınvalidem bu güzelim mutfağı çok kısa sürede öyle reszil bir hale getirdi ki aklıma geldikçe kendimi camdan atasım geliyor. konu komşudan topladığı eski bir ton şeyi getirip koymuş oraya, eski mutfaktan çıkan dolanları tekrar monte etmişler ve içerisine eski herşeyi tekrar sokuşturmuş. öyle kötü bir halde ki heryerden birşey fışkırıyor ve heryer yağ bağlamış durumda. ben bu kadınla asla yapamam bunca zaman sonra ayrılayım mı çocuktan şimdi?

Öncelikle bravo sana canım.sevgilin ve sende çok aklı başındasınız evide çok güzel yapmışsınız.belliki sen titiz temiz bir kızsın aslında olması gerektiği gibi ama kayınvaliden maşallah evlere şenlik ben o mutfaktan yemek bile yemezdim açıkçası.eşyaların eski olması başka birşey pasaklı olmak başka bişey.temizliğin parayla alakası yok ki sizinkide yaptığınız güzelim mutfağı yine berbat etmeyi başarmış ki ben şaşırmadım.öyle olmaya alışmış.valla zor bir durum sırf kaynanan pasaklı diye oğlandan ayrılma ama ben giderim kaynanayı düzeltirim diye umutlarında olmasın canım çünkü umut vaadetmiyor.

insan pisse ve dağınıksa eşyayı da özensiz kullanır ve cabuk eskitir malesef bi şey yapamazsın onun huyu değişmez..
sen bu kadınla değil oğluyla evleniceksin zaten neden ayrılacaksın ki annesi evini ne yaparsa yapsan sen kendi evini kuracaksın o kadar..benim kayınvalide evi de böyle temizik de pek yapılmaz ama benim evim başka eşim de buna alıştı zaten ..

bu arada siz hala sözlenmediniz mi düğün ne zaman?aradan 1 yıl geçmiş..

kızlar, kayınvalidem bu güzelim mutfağı çok kısa sürede öyle reszil bir hale getirdi ki aklıma geldikçe kendimi camdan atasım geliyor. Konu komşudan topladığı eski bir ton şeyi getirip koymuş oraya, eski mutfaktan çıkan dolanları tekrar monte etmişler ve içerisine eski herşeyi tekrar sokuşturmuş. öyle kötü bir halde ki heryerden birşey fışkırıyor ve heryer yağ bağlamış durumda. Ben bu kadınla asla yapamam bunca zaman sonra ayrılayım mı çocuktan şimdi?

bende bu işin sonunu hiç iyi görmüğyorum ayrılmak en iyisi sanki çünkü oğluyla evlendin evim ayrı desen için rahatlar biraz belki ama sonra bu çocuk süpriz yumurtadan çıkmadıki her iki gündebir annesini gitmek istiycek hadi haftada bişr olsun iki ghaftada birde o sana gelecek birde çalışan olursan hiç çekemeyeceksin aile çok önemli bunu bilir bunu söylerimmmmm şuan ayrıl demem çok ağır oldu ama belkide öncelikle çocukla bi konuş böle böle de yapamam bu şekilde de sana ne çözüm sunacak sende ona göre haraket edersin bence

bu konuyu daha öncede okumuştum.mutfaktaki değişim çok hoşuma gitmişti.ama yeniden eski halide dönmesi üzücü.şimdi kayınvaliden böyle pasaklı ya ilerde siz evlenince bayram olcak bi aile toplantısı olcak senden isticek gelinim gelsin hizmet etsin çay kahve yapsın bulaşıkları yıkasın diye.sen o pis mutfaga girip yine adam etmeye çalışcaksın.yapmazsanda bide sana laf eder çok pasaklı bi iş yapmıyo diye :) allah kolaylık versin.

Back
X