Kayınbabamın ölüm yıldönümü ne yapmalıyım bilemedim

Evde mevlid okutmak iyidir, eşinizin de gönlü olur babası için siz bir fedakarlıkta bulunduğunuzda..
Amaa..
Kullanılmaya, aptal yerine konulmaya asla tahammülüm yoktur..
Hele ki iyi niyetle yaptığım bir iş için "mecbursun" denilecek..
İşte orada zincir kopar bende..:47:

Ben olsam kabul etmezdim yani.
Yas ziyaretinde, 40 mevlidinde hadi k.valide yastaydı, tamam..
Ama artık kendi evinde yapmamak için sebebi kalmamış.:20:
Sevap, ahiret, mevlid falan iyi güzel de..
Hakkını aramak da sünnettir dinimizde.. :68:

Ben olsam kayınvalidem kendi evinde okutmak istemezse bizde okutalım derdim sonuçta eşinizin babası. Kayınvaliden kendi utansın böyle birşey düşündüğü için. Sen Allah rızası için yapacaksın sonuçta.

Ben de bir şey danışmak istiyorum burdaki fikirlerine değer verdiğim yorumculara. Konu açmadım ama yorumlarımı okuyan bilir. Ben de muzdaripim eşimin ailesinden. Kısaca özetliyim, herşeyi eşimle biz yaptık evlenirken, onların düğünde takacakları bilezikleri bile. Kayınvalidem etliye sütlüye karışmaz, bana ince bir kolye dışında hiç bir şey almadı. Bir yıllık evliyim bebek ne zaman diye soruyorlar ama bakacak kimse yok ben çalışıyorum. İşten döndüğüm zaman hasta da olsam yorgun da olsam iş bekliyorlar benden, yaparsam hastasın yorgunsun yapma demezler yapmazsam surat asarlar. Yemeğe kahvaltıya çağırsalar özenmezler önceki günden yemekleri koyarlar sofraya ama ben onları çağırdığım zaman güzel bir sofra hazırlarım, özenirim. Yani hiç sıcak değiller, benim için hiç özel birşey yapmadılar. Ben onların yemeklerine kültürlerine alışamadım, inanın sofraya oturduğum zaman yicek birşey bulamıyorum. Bir kez kahvaltıda baktım benim sevdiğim hiçbirşey yok, eşim bal almıştı onlara bir iki kez ondan aldım ekmeğime sürdüm kayınvalidem birşeylerin yerini değiştirdi düzenler gibi ve balı benden uzaklaştırdı. Ben de başka birşey yemedim, çay falan içip kalktım. Bilmiyorum belki kötü bir niyetle yapmadı ama bana garip geldi. Kendimi kötü hissettim çok mu yiyorum göze mi battı diye düşündüm. Bunu kimseye anlatmadım çünkü belki düşünerek yapmadı. Neyse bilirsiniz yeni evlilerin evine komşular falan gelir hayırlı olsuna. Kayınvalidem şimdiye kadar demedi çağıralım mı diye çekindi galiba. Geçenlerde görümcelerim annelerinin komşularını bize çağırmak ağırlamak istediğini söylediler laf arasında. Önce yaşlı kadın ölürse pişman olurum çağırsın ne var diye düşündüm, sonra gelinine ne yaptı ki gelinin evine misafir çağırıp ağırlatacak dedim içimden. Ve biz evlenirken çok eşya almayın, pahalı almayın, zorlanmayın, taşınırken zor olur vs dediler. Dün temizliğe gelen bayan bana eviniz öğrenci evi gibi fazla eşyanız yok dedi. Ve şimdi kendileri taşınıyor eşyalarını değiştirecekler herşeyin en iyisinden alacaklar ve tam olmasını istiyorlar herşeyin. Biz televizyon bile almamıştık 37 ekran birşey vardı onu kullandık borçlar bitince lcd aldık. Yani benden beklenen özveriyi kendileri yapmıyorlar. Şimdi sormak istiyorum ben çalışıyorum, bana hiç yardımları yok. Bir haftasonumu onların komşularına ayırayım mı? Serviste yardım ederler ama iki gün benim için yorucu geçecektir, temizlik hazırlık ve onlar gittikten sonra tekrar temizlik. Yaşlı eşimin annesi isteğini yapayım mı yoksa haketmiyorlar boşver mi diyorsunuz? Çok önemli bir mevzu değil ama akıl verirseniz sevinirim.

Güzelim bence ayrı konu aç, bu şekilde pek yorum alamayabilirsin. Çünkü tüm yorumları okumadan yorum yapıyor insanlar genellikle..
Benim yorumuma gelince.
Ben olsam kabul etmezdim. Çalışıyorsun, bir h.sonun var.
K.validen kendisi gelse tamam, ama komşuları ağırlamak senin gibi çalışan bir bayan için lüks bence.
Ayrıca yeni evlisin, temizlikle, ağırlamayla değil kocacığınla uğraş.:69:

Benim k.validemlerde evlenirken bize hiçbir şey yapmadıkları gibi, düğünde giyecekleri kıyafete kadar biz aldık. (takı kısmına girmiyorum bile, tahmin etmişsindir herhalde)
Düğünden sonra bana kaç defa akraba-komşu diyerek misafir apırlattı, tamam dedikçe arkası geldi. NE teşekkür, ne güleryüz. Sürekli ver, ver..

Kaynım-eltim evlendi..
Eltim "çalışıyorum" diyerek kimseleri kabul etmedi.
Ki k.validemin eltimde çok hakkı var, tüm eşyasını ve evini o aldı.
Düşün yani buna rağmen kabul etmedi eltim..
PEki ne oldu?
Gene o iyi, ben kötü..
Yani cnm sana değer verilse en baştan evine, ocağına yardım ederlerdi.
Cici gelin olarak sonradan değiştiremiyorsun bazı şeyleri..
Aksine asık suratlı, mesafeli, prensipli olduğunda inan bana daha çok saygı görüyorsun..
Kimse için fedakarlık yapma güzelim. Salla gitsin..:82:

Haklısın canım ayrı bir konu açmalıydım olay benimkine benzediği için ben de bir fikir alayım dedim yoksa çok önemli bir konu değil benim için. Konu sahibinin en azından kayınpederinin mevlüdü okunacak, Allah rızası için yapılabilir. Ama benim ki yeni gelin evini ziyaret. Bir konuşma esnasında olduğu için benden cevap beklemediler, ben de olur falan demedim. O an yaşlı kadın birşey istemiş yaparız ne olacak diye düşünmüştüm. Ama sonradan ne yaptı ki ne isteyebiliyor diye düşündüm. Anneme sorsam yap kızım insanlık sende kalsın der biliyorum. Ama bütün hafta yorulucam ne için karşılığında onlar ne yapıyor ki. Kabul etmemeyi düşünüyorum. Bu arada teşekkür ederim ipektuncer, yorumun için.

benim bildiğim ölen kişiye mevlüt yapılacaksa önce ölenin kendi evinde yapılır, adamcağızın evi var, eşiyle yaşadığı bi yer var ve kadın evim kirlenmesin diye kocasının mevlüdünü yaptırmak istemiyor. tamam yine kendi evinde yapsın gelinleri yardım etsin ama bence kayınvalidenin yaptığı öncelikle kocasına karşı günah.

kayınvalidende ne kurnazmış..kadının kocası ölüyor evinde bir kez bile mevlüt okutmuyor..yazıklar olsun böyle bir eşe, böyle bir kadına....karısı kendi evinde mevlüt okutmaya mecbur hissetmiyorsa kendini, sen hiç mecbur değilsin....yapacaksan eğer , bu Allah rızası için olur mecbur olduğun için değil...bunu bir şekilde kayınvalidenle paylaş..

konu mevlüt olduğu için sana okutma diyemiyeceğim...hassas bir konu..ama ben olsaydım günahıda sevabıda boynuma der, aptal yerine konulduğum için okutmazdım..

Son düzenleme:
Ben evim kirlenir yorulurum derdinde değilim zaten hepi topu bir günde hallolur kayınvalidemin tutumuna üzülüyorum kendi eşi sonuçta nasıl böyle düşünür ki

siz gelinleri eşlerinizde çocukları olarak üstünüze düşeni yapmışsınız..yine yıkmak istiyosa üstünüze hiç hayır deme boşver..dediğin gibi temizliği bir günde biter misafirin..sen yap evinde canım kayınvalden utansın bu tutumuna..yazık yani o kadar hayat arkadaşlığı etmiş çocuklarının babası olan birinin ruhuna dua okutucak ve bunu evinde yapmaktan kaçıyo..ayıp :50:

Son düzenleme:
mevlüt gibi şeyler hep rahmetlinin kendi evinde olur benim bildiğim hiç etraftan da duymadım yani oğlunun kızının evinde yapan... kendi evi varken niye sizde yada eltinizde? şaşırdım açıkçası onun kendi evinde olsa da hizmeti siz yaparsınız gelinler olarak ama bana tuhaf geldi çok kayınvalidenizin davranışı hatta ayıp.kocası ölmüş evi kirlenmesin diye mevlüt yaptırmıyo kadın...sizde kayınvalidenize böyle söyleyin bence böyle şeyler rahmetlinin evinde yapılır niye bizim evlerimizde yaptırıyorsunki deyin eşiniz de birşey demiyormuş zaten

Siz int için yapmamazlık yapmayın,bırakın kayınvalideniz evi kirlenmesin diye yapmasın...Sevaptır,siz yapın bence derim...

Back