Ben olsam kayınvalidem kendi evinde okutmak istemezse bizde okutalım derdim sonuçta eşinizin babası. Kayınvaliden kendi utansın böyle birşey düşündüğü için. Sen Allah rızası için yapacaksın sonuçta.
Ben de bir şey danışmak istiyorum burdaki fikirlerine değer verdiğim yorumculara. Konu açmadım ama yorumlarımı okuyan bilir. Ben de muzdaripim eşimin ailesinden. Kısaca özetliyim, herşeyi eşimle biz yaptık evlenirken, onların düğünde takacakları bilezikleri bile. Kayınvalidem etliye sütlüye karışmaz, bana ince bir kolye dışında hiç bir şey almadı. Bir yıllık evliyim bebek ne zaman diye soruyorlar ama bakacak kimse yok ben çalışıyorum. İşten döndüğüm zaman hasta da olsam yorgun da olsam iş bekliyorlar benden, yaparsam hastasın yorgunsun yapma demezler yapmazsam surat asarlar. Yemeğe kahvaltıya çağırsalar özenmezler önceki günden yemekleri koyarlar sofraya ama ben onları çağırdığım zaman güzel bir sofra hazırlarım, özenirim. Yani hiç sıcak değiller, benim için hiç özel birşey yapmadılar. Ben onların yemeklerine kültürlerine alışamadım, inanın sofraya oturduğum zaman yicek birşey bulamıyorum. Bir kez kahvaltıda baktım benim sevdiğim hiçbirşey yok, eşim bal almıştı onlara bir iki kez ondan aldım ekmeğime sürdüm kayınvalidem birşeylerin yerini değiştirdi düzenler gibi ve balı benden uzaklaştırdı. Ben de başka birşey yemedim, çay falan içip kalktım. Bilmiyorum belki kötü bir niyetle yapmadı ama bana garip geldi. Kendimi kötü hissettim çok mu yiyorum göze mi battı diye düşündüm. Bunu kimseye anlatmadım çünkü belki düşünerek yapmadı. Neyse bilirsiniz yeni evlilerin evine komşular falan gelir hayırlı olsuna. Kayınvalidem şimdiye kadar demedi çağıralım mı diye çekindi galiba. Geçenlerde görümcelerim annelerinin komşularını bize çağırmak ağırlamak istediğini söylediler laf arasında. Önce yaşlı kadın ölürse pişman olurum çağırsın ne var diye düşündüm, sonra gelinine ne yaptı ki gelinin evine misafir çağırıp ağırlatacak dedim içimden. Ve biz evlenirken çok eşya almayın, pahalı almayın, zorlanmayın, taşınırken zor olur vs dediler. Dün temizliğe gelen bayan bana eviniz öğrenci evi gibi fazla eşyanız yok dedi. Ve şimdi kendileri taşınıyor eşyalarını değiştirecekler herşeyin en iyisinden alacaklar ve tam olmasını istiyorlar herşeyin. Biz televizyon bile almamıştık 37 ekran birşey vardı onu kullandık borçlar bitince lcd aldık. Yani benden beklenen özveriyi kendileri yapmıyorlar. Şimdi sormak istiyorum ben çalışıyorum, bana hiç yardımları yok. Bir haftasonumu onların komşularına ayırayım mı? Serviste yardım ederler ama iki gün benim için yorucu geçecektir, temizlik hazırlık ve onlar gittikten sonra tekrar temizlik. Yaşlı eşimin annesi isteğini yapayım mı yoksa haketmiyorlar boşver mi diyorsunuz? Çok önemli bir mevzu değil ama akıl verirseniz sevinirim.