Kayınbabamın ölüm yıldönümü ne yapmalıyım bilemedim

rana77

Denemeden Bilemezsin!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2009
256
345
303
Diyarbakır
Kayınbabam geçen sene vefat etti ve yas tümüyle bende geçti onca misafir şehir dışından gelenler hep bendeydiler
sonra 40 mevlidi olucak kayınvalidem onuda kendi evinde yapmak istemedi oda eltimde oldu
şimdi sene mevlidi olacak yine ya bana ya eltime yıkmak istiyor inanın ben alırdım ama onca uğraştan sonra dönüp Allah razı olsun diyeceklerine "mecnursunuz" lafını edince ben kötü oldum
gerçi kayınvalidemde olursa yine biz kaldırıp indireceğiz onun düşüncesi "evim kirlenmesin "
teklif gelirse yapmayacam diyeceğim eşimde yapma diyor ama içimde sıkıntı var ne yapmalıyım ? bilemedim offf...

bazı şeyleri allah için yapmak çok önemli sana sonradan daha güzel geriye döner bence yap olsun hem evinde dua okunur hem feyizli olur eviniz
kesinlikle mecburuyetin yok ama olsun tamam de herkez gittikten sonra birgünde yoparlarsın evi hep bu dünya için mi bişeyler yapmak lazım birazda öbür taraf için çalışalım

öncelikle başınız sağolsun.içimde sıkıntı var demeniz sizin vicdanen rahat edemediğinizi gösterir.bence onların mecbursun demesinden ziyade bunu Allah rızası için ve kayınbabanızın hatırı için yapacağınızı düşünün.sonuçta kayınvaldenizin de sizin de kalbinizi Allah biliyor.

kayınbabanıza rahmet diliyorum...allah sizlere uzun ömürler versin....
sene mevlütüne gelince madem ki kayınvalideniz hayatta ve ayrı bir evi var o zaman mevlütün kayınvalideniz tarafından onun evinde yapılması gerekir....evlatları,eşleri de yapılacak hizmetlerde bulunurlar....biz egeliyiz ve bizim buralarda böyledir...
ama sizden yapmanız istenirse eşinizin hatrı için ve allah rızası için yaparsanız büyük sevap işlersiniz ve huzurlu olursunuz....

Son düzenleme:
Ben evim kirlenir yorulurum derdinde değilim zaten hepi topu bir günde hallolur kayınvalidemin tutumuna üzülüyorum kendi eşi sonuçta nasıl böyle düşünür ki

bazı kadınlarda böyle.evliyken ağznın içine bakar ölünce kim olduğunu bile unutur yazık :(

bence siz yapın hem içiniz rahat eder hemde eşinizin hatrını saymış olursunuz ve de evinizde dua okunduğu için eviniz bolluk bereketle, huzurla dolar....güzel düşünen güzellikler görür....:kkk:

Nur'larda yatsın bende derimki sizin evde okutacağınız mevlidin sevabı sizin hanenize yazılır siz sevap işlemiş olursunuz aynı şey benim başıma da geldi ben de öyle yaptım

Kayınvalidenin tutumu kendini ilgilendirir boşver arkadaşım.
Teklif ederse kabul et bence hem sevap hem de eşinin hatırı var yapma dese bile sonuçta memnun olacaktır.

kayın validenin yaptığı çok ayıp. Eşi vefat etmiş insan onun mevlüdünde evim kirlenmesini mi düşünür. Sonuçta gelinleri var evini açsın yapılsın mevlüünü sonra döküntüleri size toplatsın hep bir elden toparlayın. Senin ne mecburiyetin var ki ?? Hele bir de o " mecbursun" cevabından sonra.

Ben olsam hiç oralı olmam. Hatta üstelerse de bu sefer de sende olsun anne biz sıramız savdık gibilerinden şakaya vururum. Haketmiş... Veya eşini kullan ona dedirt.

bence de sen yap.bazi seyler emri vaki olunca insanin icinden gelmeyebiliyor ama bu baska bisey.Allah rizasi icin yapin,esinizin hatri icin yapin.kaynananiz icin degil.kendinize öyle deyin.o zaman daha istekle yaparsiniz mevlüdü

Kadının kocası ölmüş o temizlik derdinde.İnsan nasıl böyle düşünebilir.Acaba evi küçükde insanları rahat ettiremem kalabalık olursa sığamayız diye mi düşünüyor.Belkide başka nedeni vardır.Sonra insanlar onu ayıplar.Siz yinede kendiniz için evinizde yaptırın.Onun ayıbı onun olsun.

kayınvalidenizin gerçekten böyle düşündüğüne inanamıyorum acaba benm ki de mi öyle düşünüyor.. o da hiç kendi evinde yapmadı da ilki memlektte ikincisi görümcemde yapıldı mevlütlerin
benim de kayınpederim biz evlenmeden önce vefat etti ben tanımıyorum kendisini mekanı cennet olsun sizin de bizim de kayıplarımızın günahları affolsun insallah..

benim babam da rahmetli kayınpederim de..

sen ne yapacaksın bilmiyorum ama arkadaşım ben burada yazılanları okuyunca karar verdim ki temmuzda kendi babama ekim de de kayınpederime mevlüd okutacağım.. ruhlarına gitsin bizde sebeplenelim sevap kazanalım inşallah..

seni anlıyorum emir verir gibi bir tutumu var kayınvalidenin.. onun evinde yapılsın bence.. şakayla karışık sıra sende falan de ne bileyim konu komşu ne der senin evinde olmasa olur mu falan de..

konu için teşekkür ederim sana bana yapmam gereken ama hiç yapmadığım birşeyleri hatırlattın.. hç görmedikleri torunlarının evinde mevlüdleri okunsun babalarımın..

hey allahım kadına bak ya temizliğin derdine düşmüş. duysa adamın kemikleri sızlar mezarında.
sen yap arkadasım boşver, eşinin babası değil mi? eşinde sana zorunluluk gibi diretmek istememiş sanırım yorulmana kıyamamış ama, böyle hayırlı işin verdiği yorgunluktan masraftan ev dagınıklıgından zarar gelmez. için rahat eder, allah da bu iyi davranışdan dolayı sana umarım hep huzur verir

Ben olsam kayınvalidem kendi evinde okutmak istemezse bizde okutalım derdim sonuçta eşinizin babası. Kayınvaliden kendi utansın böyle birşey düşündüğü için. Sen Allah rızası için yapacaksın sonuçta.

Ben de bir şey danışmak istiyorum burdaki fikirlerine değer verdiğim yorumculara. Konu açmadım ama yorumlarımı okuyan bilir. Ben de muzdaripim eşimin ailesinden. Kısaca özetliyim, herşeyi eşimle biz yaptık evlenirken, onların düğünde takacakları bilezikleri bile. Kayınvalidem etliye sütlüye karışmaz, bana ince bir kolye dışında hiç bir şey almadı. Bir yıllık evliyim bebek ne zaman diye soruyorlar ama bakacak kimse yok ben çalışıyorum. İşten döndüğüm zaman hasta da olsam yorgun da olsam iş bekliyorlar benden, yaparsam hastasın yorgunsun yapma demezler yapmazsam surat asarlar. Yemeğe kahvaltıya çağırsalar özenmezler önceki günden yemekleri koyarlar sofraya ama ben onları çağırdığım zaman güzel bir sofra hazırlarım, özenirim. Yani hiç sıcak değiller, benim için hiç özel birşey yapmadılar. Ben onların yemeklerine kültürlerine alışamadım, inanın sofraya oturduğum zaman yicek birşey bulamıyorum. Bir kez kahvaltıda baktım benim sevdiğim hiçbirşey yok, eşim bal almıştı onlara bir iki kez ondan aldım ekmeğime sürdüm kayınvalidem birşeylerin yerini değiştirdi düzenler gibi ve balı benden uzaklaştırdı. Ben de başka birşey yemedim, çay falan içip kalktım. Bilmiyorum belki kötü bir niyetle yapmadı ama bana garip geldi. Kendimi kötü hissettim çok mu yiyorum göze mi battı diye düşündüm. Bunu kimseye anlatmadım çünkü belki düşünerek yapmadı. Neyse bilirsiniz yeni evlilerin evine komşular falan gelir hayırlı olsuna. Kayınvalidem şimdiye kadar demedi çağıralım mı diye çekindi galiba. Geçenlerde görümcelerim annelerinin komşularını bize çağırmak ağırlamak istediğini söylediler laf arasında. Önce yaşlı kadın ölürse pişman olurum çağırsın ne var diye düşündüm, sonra gelinine ne yaptı ki gelinin evine misafir çağırıp ağırlatacak dedim içimden. Ve biz evlenirken çok eşya almayın, pahalı almayın, zorlanmayın, taşınırken zor olur vs dediler. Dün temizliğe gelen bayan bana eviniz öğrenci evi gibi fazla eşyanız yok dedi. Ve şimdi kendileri taşınıyor eşyalarını değiştirecekler herşeyin en iyisinden alacaklar ve tam olmasını istiyorlar herşeyin. Biz televizyon bile almamıştık 37 ekran birşey vardı onu kullandık borçlar bitince lcd aldık. Yani benden beklenen özveriyi kendileri yapmıyorlar. Şimdi sormak istiyorum ben çalışıyorum, bana hiç yardımları yok. Bir haftasonumu onların komşularına ayırayım mı? Serviste yardım ederler ama iki gün benim için yorucu geçecektir, temizlik hazırlık ve onlar gittikten sonra tekrar temizlik. Yaşlı eşimin annesi isteğini yapayım mı yoksa haketmiyorlar boşver mi diyorsunuz? Çok önemli bir mevzu değil ama akıl verirseniz sevinirim.

Sonuçta eşinizin babası yaptırın kendi evinizde evinize dualarla nur yağsın...Hiç düşünmeyin derim ben eşinize de söylendiyseniz geri adım atın evimiz bereketlenir daha iyi bizim evde olması deyin..Böyle bi konuda huysuzluğa gerek yok...Ne guzel evinizde dualar okunacak

Hepinize çok teşekkür ederim öncelikle beni anladığınız için
evet karar verdim teklif ederse ki teklif eder bizde yaparız en azından evim bereketlenir hem içimdeki huzursuzluk gider değilmi ama ....

Merhaba ne güzel kararınızı vermişsiniz bizimde kayınvalidemin senesi geldi aynı durum bizdede yaşandı tüm başsağlığı ziyaretleri evimde oldu sonraki mevlüdüde sıra senesine gelince eşime şöyle dedim ben yazık değilmi bişeyide kendi evinde yapılsa daha iyi olmazmı dedim kayınpederim teklif etti ama eşim böyle izah edip durumu kapattı.Gerçekten sevap boyutu Allah rızası çok önemli ama kayınpederimde benim evimi karıştırmasınlar diyor o yüzdenbende kendi evinde yapılmasını istedim.Allah kabul etsin...

Back