KAYINBABAMI BEN Mİ ÇOK TAKIYORUM

kizzzz bu kadar sessiz kalma bende nisanliyken yazlikdan dondum 1 ay kaldim gideyim kayinvalidemle kayinpederi ziyaret edeyim dedim arkadasss nerden gittim o aksam iyikide gitmisim gerci herzaman esim olan nisanlim olurdu o aksam arkadaslariyla disaridaymis aman allahim kvdem bi basladi dugunde ablan gelmiyecek sac yaptirmaya cunku ben yegenimi goturcem birsuru seyler soyledi tam dugune 1 ay kalmis oracikda cikardim yuzugumu kizkardesimde vardi yanimda elini actim kadinin avucunun icine koydum buyrun dugununuz hayirli olsun dedim arkama bile bakmadan cikdik geldik kardesimle biz yuruyerek gittigimizden onlar arabayla bizden once gitmis anneme saka yaptik bozuldu kizim demis totosu tutusdu oglu bir duysa yer yerinden oynayacak ne etti ne yapti aldi gonlumu bidahada karismadi kendim sectim davetiyemi gelinligimi dugunumun nasil olcagina kadar onun istediklerini sildim bastan kendim tasarladim ohhhhhh sefammmm olsun kackez dugun yapacagiz su hayattaaa genclikkkk gidyor tutabilen kim:p

Ben kayınpederimi çok takardım kendimce eleştirirdim. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da beterin beteri varmış.. Ama hiçbir zaman susmayın . Susmak kabullenıştır kimi zaman. 'baba sen benle böyle konuşabilirsin,ben ağzımı açmam sana,alınmıyorum zaten,sen doğrusun' demek aslında. Buna fırsat vermeyin. Sonra onların içine girdiğinde çok canınızı acıyacaktır.. Büyükte olsa,kelimelerinizi secerek lafınızı her zaman söyleyin.

Sen neden bunlara sessiz kalıyorsun? Bile bile kendini yaıyorsun farkındasın değil mi? Şimdiden böyle yaparsa evlenince neler yapar kim bilir. Artık evlenince evinizi o yönetir hazırlıklı ol.

Şimdiden böyle ve ne nişanlınız nede siz karşısına geçip baba biz öyle istemiyoruz diyemiyorsunuz.
Evlenince ne olacak hiç düşündünüzmü?
Ben sayıyorum size neler olacak;
Dışarı çıkarken haber vermenizi isteyecek, işi daha ileri götürüp gitmeyin diyecek.
Aldığınız, yediginiz, içtiğiniz herşeye karışacak, sizin adınıza kararlar almaya devam edecek.
Çocuk yapın baskısı baslayacak daha sonra, çocuğun cinsiyeti belli olunca isim krizi çıkacak.
Dur demezseniz bu liste daha uzar gider böyle. Tamam saygı duyun, büyüğünüz ama oda evlenme yaşına gelmiş sizleride dahil etsin azıcık. Bu kadarı fazla geldi bana.

iste bende ayni seyi dusunuyorum ztn ama benim gordugum ornekte emin ol dugun davetiyesini kendi secsede secmesede daha fazla mutlu olamazdi yada kendi secenlerden daha az mutlu degildi bu ancak kendi karar verebilecegi bisey inan hayran kaldik dugunde gelin damatin enerjisi cok onemli ve benim gordugum cok mutlu bir ciftti birde tamam davetiye secmedi ama gelinlik konusunda diretmiski o gelinligi almis dengeyi kurmus

Gelinin kendi giyeceği gelinliği seçebilmesi ne zamandan beri bir lütuf oldu ?

arkadaşlar anlamıyorum ki ben sizi ben size tepkisiz kalmadm hiç konuşmadım ezildim büzüldüm demedim ki bu kadar üstüme geldiniz!! yani üslup hani önemli bir şey bence... biraz daha normal yazılabilir bazı şeyler...

bende biliyorum konuşmayı karşıma alıp sadece böyle bi adama nasıl yaklaşayım bu mesele...
insanları eleştirip yerden yere vurmak çok kolay mühim olan yardımcı olabilmek... olamıyorsan yazma bitsin gitsin

Suc sende !! Simdi hic sitem etme.
Nisanda davetiye secerken , sesini cikarmis olsan herkese haddini bildirseydin bugun giyeceginiz dona kadar o karar vermezdi...

Nisanlinada bence kiz ..
Babasina bir iki karisma dese adamda karismazdi..

kızlar merhaba,

ben mi abartıyorum bilmiyorum ama bu adam bi tuhaf...
mobilyamı doğru düzgün seçemedim illa tutturdu ben yaptrcam sağlam olacak diye kafalarına göre mobilya yaptırıyorlar...
fikrimi sordu söylemeden benim sözümü bir daha kesme diye bozdu beni...
evime de az kalsın o karar verecekti istediği evi başkası kiralamış kurtulduk...
düğün davetiyemi de o seçmiş karar vermiş...
utanmasa gelinliğe de karışacak yanii
bu adam herşeye muhalafet balayı yerimize de o karar verecekmiş

üstüne nişanlım evin bi anahtarını ailesine verecekmiş öyle dedi tabi ben olmaz öyle şey falan dedim ama ne kadar dinleyecek hiç bilmiyorum...

evi tutalı 3 hafta oldu hala eksikleri bitemedi bir türlü... bir elektrikçi getirecek topu topu zaman kalmadı daha benim eşyalarım gidecek. adam yavaş mı yavaşşşş...

bu arada da nişanımda bi hafta kala bastırdı davetiyeyi onda da ben seçmedim davetiyemii!!!
sanki benim kayınpederim bu kadar olur tek değilmiş benim ki de demekki ben numune sanıyordum benim kini ama Allah'tan benim eşim olayların önüne geçti sınırı koydu ona yoksa bende evlendiğimin ertesi sabah boşanırdım siz de eşinizle konuşun sınırı çizsin yoksa çok çekersiniz

arkadaşlar anlamıyorum ki ben sizi ben size tepkisiz kalmadm hiç konuşmadım ezildim büzüldüm demedim ki bu kadar üstüme geldiniz!! yani üslup hani önemli bir şey bence... biraz daha normal yazılabilir bazı şeyler...

bende biliyorum konuşmayı karşıma alıp sadece böyle bi adama nasıl yaklaşayım bu mesele...
insanları eleştirip yerden yere vurmak çok kolay mühim olan yardımcı olabilmek... olamıyorsan yazma bitsin gitsin

Bu kadar haddini aşan bir adamın üsluptan anlayacağını düşünmüyorum.
Üslup bilen adam zaten bu kadar pervasız konuşamaz..
Utanır bir kere böyle davranmaya.

elbette büyülerin fikirleri sorulmalı ama bu kadarı da biraz fazla olmuş,
ileride skıntı yaşarsınız, biraz fikirlerinizde ısrar etmeniz şart:KK51:

yazdıklarınız için teşekkür ederim... herkes böyle bir beni yerden yere vurdu ama ya kimse yaşamadı ya da çok rahatlar bilmiyorum herhangi bir problemde hemen ayrılalım mı ya da onlar öyle mi yapmış...
ben 3 senedir bu adamı tanıyorum... bi şekilde anlaşarak bu noktaya geldik sonuçta...
her şey sert konuşmak karşı çıkmak değil bence... katlanma falan demişler de hani bazı şeyleri çözmek bu kadar kolay mı bilemedim...
bir çok şeyi görmezden geldim davetiyeyi dedim boşver bana katacak bşeyi yok... mobilya için direttim tamam yapılsın sağlam olsun haklıdır ama benim istediğim model olsun falan filan...
işte bir takım şeylere söz geçerken bazılarına bir şey diyemiyorsun...

bakalım nasıl olacak bende elimden geldiğince tatlı dille anlatmaya çalışıyorum nişanlıma...
başka önerileriniz varsa da fikir almak isterim...

tekrar merhaba,
geçmiş konularınızı bilemiyorum ilk fırsatta bakmaya çalışacağım. sizi uyaran arkadaşlara da kızmamak lazım çoğu tecrübelerine dayanarak yorum yapıyordur. sen kendini bir ölç tart bakalım. nişanlının senin için doğru insan olduğuna inanıyor musun? bu çok önemli. ben eşimden hiç tereddüt etmedim.
ama şuda bir gerçek ki kayınpederin değişmeyecek malesef onu bu şekilde kabul etmek durumunda kalacaksın. dedim ya benim de kayınpederim alıştığım baba modelinden çok farklı. tuhaf geliyor bazı şeyler ama durmuyorum üzerinde fazla. zaten çalıştığım için çok sık da görüşemiyoruz. istersen özelden de yazabilirsin.

Ben burada haddini aşan bir üslub göremedim.
İnsanlar sana hakkını ara diyor ne var bunda?
Kendi düğün davetiyeni seçmeye bile layık görülmemişsin
gelmiş burada ki insanlara patlıyorsun
bu davranışları onun karşısında da göstersen keşke.
sana fikrini bile sormamışlar
evlendikten sonra buraya daha çok konu açarsın sen
Şimdiden böyle yapıyorsa evlendiğin zamanı düşünemiyorum

Balayını bile o seçiyor ben hayatımda böyle saçmalık görmedim duymadım
çok belli oluyor tepki gösterdiğin göstermesen neler yapacak bilemedim

Gelinin kendi giyeceği gelinliği seçebilmesi ne zamandan beri bir lütuf oldu ?

Benim anlatmak istedigim bambaska ki.
Bu kiz bir yola girdi ne yaparsa ne ederse guzellikle anlatti ve su an cok kiymetli. Onun hayati kendi yargilari dogrulari ile durumu cozdu.
sizin gibi bu durumu problem olarak algilamadi istedigini elde etti.
Ben yapabilirmiyim sanmam ben uzulurdum cozemezdim ama sonucta bir yola girdiginizde hemen caymak hemen ayrilmak dogru degil nisanlisini tum durumu dogru degerlendirmeli ve susmamali herseye he demek degil, karsisindaki insanlari taniyarak derdini inatla guzellikle anlatmak. Olurda cozulmezse sevgi saygi tukenirse ona gore tekrar dgerlendirir ben cabalayip duzgun sonuclar elde eden bir ornek verdim ona gore umut olsun die

Size yapılanların aynısını kayınvalidem bana yaptı. Yatak odamı bile onlar seçti ben ödedim. Sesimi çıkartamamıştım. Sonuc ne oldu soyliyim mı? 9 senem cehennem çukurunda gecti resmen. Gençliğimi yasayamadan her gun ağladım. Sessiz kalırsan tependen inmezler haberin ola.
Bazı arkadaslar ne zaman birlikte olcaginizida söylesin demis. İnan cok dogru demişler. Benim kv onun bile zamanını söylüyordu. Çizgilerini koymazsan daha cokkk şeyle karşılaşırsın.

Bu kiz bir yola girdi ne yaparsa ne ederse guzellikle anlatti ve su an cok kiymetli. Onun hayati kendi yargilari dogrulari ile durumu cozdu.
Ben yapabilirmiyim sanmam ben uzulurdum cozemezdim ama sonucta bir yola girdiginizde hemen caymak hemen ayrilmak dogru degil nisanlisini tum durumu dogru degerlendirmeli ve susmamali herseye he demek degil, karsisindaki insanlari taniyarak derdini inatla guzellikle anlatmak. Olurda cozulmezse sevgi saygi tukenirse ona gore tekrar dgerlendirir ben cabalayip duzgun sonuclar elde eden bir ornek verdim ona gore umut olsun die

Esila , verdiğiniz örnek çabalayıp düzgün sonuçlar elde eden bir örnek değil ki. Sizin ,düğünün güzel bir düğün olduğuna dair izlenimleriniz.

Düğünden sonra görüştünüz mü bu kişiyle?

Merhaba arkadaşım bende senin yasadiklarina cok benzer seyleri kendi dügün hazirligimda yasadigim icin yazmak istedim sana bizim dügünümüzde de kayinbabam davetiyelerimi bastirdi ben görmedim bile sonra esim ayri sehirde ikamet ettigi icin daha ben görmeden biz esyalari begendik magazada bekliyolar dedi ( üstelik esyalarin ve tüm masraflarin bedelini esim ödemesine rağmen ) nikah elbisemden kina elbiseme gelinligime kadar herseye yorum yaptilar karistilar esimi de ister istemez etki altina aldilar beyaz esyalarimi alirken ben hic görmedim bile kendi istediklerini aldilar yani yalniz degilsin bu durumlar cok yasaniyo biz sizin icin en iyisini biliriz gibilerinden.. senin gibi tartistigimda oldu agladigimda tatli dille konusarak saygisizlik etmeden kendi fikirlerini kabul ettirme yoluna gitmelisin hersey bi sekilde yoluna girer biraz senden biraz onlardan fedakarlik yapilarak orta yol bulunur bak mutlu sona az kalmis ufak tefek seyler icin kirmayin birbirnizi inan bana evlendikten sonra esinle arandaki baglarin cok güclenecek önemli olan sizin mutlu olmaniz maddi varliklar biyere kadar ılımlı uyumlu ve sabirli olmaya calis emin ol kazanan sen olacaksin

X