Kaygılı Bağlanma Nasıl Güvenli bağlanmaya dönüşür ?

Bende alacağım bugün ilk kitabı bakalım

Kaygılı baglanma olayını hiç yaşamadım. Ama yediğim kazıklar. Kaygılı değil hiç bağlanmamayı öğretti.
Çözülébilecek bişey değil bence allah yardımcınız olsun

haklısınız ya , o isim cidden kacingan olabilir ama eminde değilim kendi adıma ,
hiç bağlanmak istemeyen canlılarla bu sorunları her zaman yaşamıyorum.
bide açıkçası yaşın aşırı ötesi etkisi olduğuna inanıyorum

Şu an 30 yaşındayım 25 yasimla ilişki yaşayış şeklim bambaşka.

özgüven konusuna gelirsek o konuda çok iyi olduğumu sanmıyorum ama özsaygı konusunda çok iyiyim bence
özsayginin en temelinde bence hareketlerimizin sorumluluğunu almak yatıyor.
tamamen almak .
entelektüel olarak kendimizi çok geliştirmekte çok etki etti benim hayatımda, eskiden bedensel güzellik aşırı önem kaplıyordu hayatımda şuan hiç etkisi kalmadı .
alabildiğimce en iyi ürünleri kullanıyorum bakım konusunda çok minimalistim ama cildim bedenim için en iyisini alırım.
masaja gitmeyi aşırı seviyorum dünyanın en güzel şeyi djdjdjd
bence insanın kendine inanılmaz bir değer verdiğini gösteriyor masaj . reformer pilateste çok seviyorum ben kilolu bir kadınım ama bunu zayıflamak için değil aşırı zevk aldığım için yapıyorum.

bol bol okumak
entelektüel sohbetler etmek
duygularımı açıkça ifade edip tamamen arkasında durmak.

bunlar benim kendimle ilişkimi çok güzel etkiledi.
disiplinli sporunda mucize yarattığını söyleyenler de var.

Böyle bir bağlanma şekli olduğunu bilmiyordum ama tamamen beni tarif ediyor, cocuklugumda anne baba ile ilgili böyle bir sorun yaşadığımi sanmıyorum ama ergenlik döneminde platonik olarak sevdiğim çocuk en yakın kız arkadaşıma aşık olduğunu açıklamıştı ve bunu duyunca çok kötü olmuştum acaba bugünkü kaygılarının sebebi bu olabilir mi?

Güvenli bağlanma nedir biliyorum. Benim annem de dahil geçmişin çalışan kadınlarının doğum izni kırk gündü. Burada mevzu anne haricinde ‘bir’ kişinin bakım vermesi. Bana babaannem, kızlarıma aynı bakıcı… keşke bu sağlanabilse bütün bebelere de minicik kalpler strese girmese

Zaten şöyle diyor Yani yada ben öyle anladım, 1-3 yaşında olmasada hayat içinde travmatik olaylarla da insanlar bunu sonradan da yaşayabiliyor galiba.Ama sizin atlatmanız 1-3 yaşa göre daha kolay oluyor

Zaten şöyle diyor Yani yada ben öyle anladım, 1-3 yaşında olmasada hayat içinde travmatik olaylarla da insanlar bunu sonradan da yaşayabiliyor galiba.Ama sizin atlatmanız 1-3 yaşa göre daha kolay oluyor
Hayatımdaki kişi ile yapılan en küçük tartışmada hep benden soğudu, beni terkedecek ve asla geri dönmeyecek kaygısı yaşıyorum üstelik böyle durumlarda yemeden içmeden kesilip, günlerce yataktan hiç çıkmadan hasta gibi yatıyorum çok ağır depresyon yaşıyorum, umarım atlatabilirim, karar verdim destek alacağım bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…