• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaygılı Bağlanma Nasıl Güvenli bağlanmaya dönüşür ?

ben onları dinledim storytelden
ilk kitabı çok çok çok iyiydi , cidden heleki bizim ülke gibi bir ülke için çok gerekli bı kitap bence herkes okumalı
çünkü bizde ihmal edilmiş kabul edilmedi için bir çocuğun çok ciddei şeyler yaşamasi gerekiyor ama halbuki o kitapta gayet makul sayılan (toplumda) anne babalarin bile çocuklarda ciddi duygusal yaralar bıraktıklarını anlatıyordu.
çözümler olan ikinci kitabını ben begenmedim
Bende alacağım bugün ilk kitabı bakalım

Merhabalar,

Bir süredir hayatımda ilişkilerim yönünden pek iyi gitmeyen bir tutum içindeydim.Daha sonra ciddi bir ilişkim oldu ve böylelikle kendimi psikolojik olarak daha çok test etme ve araştırma şansım oldu.Zaten şüpheleniyordum ama Amir Levine ve Rachel Hellerin Bağlanma isimli kitabını okuyunca tüm taşlar yerine oturdu.Kaygılı bağlanan biriymişim ve evet herşeyin büyük sorumlusu aslında bağlanma stilimden kaynaklanıyormuş.
Kısaca özetlemek gerekirse,1-3 yaşları arasında kişi anne ve babasından sevgi ve değer anlamında güvensizlik sinyalleri aldıysa, tutarlı sevilmediyse ( bir ilgili bir ilgisiz, her an gidecek hissi ) kaygılı oluyor ve büyüdüğünde bu durum ilişkilerinde ortaya çıkıyor.

Şöyle ki , Kaygılı bağlanma nasıl anlaşılır?
Kaygılı bağlanma stiline sahip olan kişiler partnerlerinin onları sevmekten vazgeçeceğinden endişe duyarlar. Terk edilme korkusu hissederler. Partnerleri uzak olduğunda bir başkası ile ilgileneceklerinden korkarlar.Kıskançtırlar. İlişkileri hayatlarının odak noktasıdır ve ilişkileri hakkında çok düşünürler.

Konu ile ilgili bilgi sahibi olanlara sormak istiyorum, kitabı belki okudunuz veya okumadınız ama ben ciddi anlamda bu konu üzerine eğilmek kendimi dönüştürmek kafaca daha rahat ve özgüvenli bir yetişkin olarak ilişkime devam etmek için neler yapabilirim.Güvenli bağlanma stiline dönüş için geç mi kaldım ? Yardımlara açığım.

Not: Partnerim Güvenli bağlanma stilinde biri.
Kaygılı baglanma olayını hiç yaşamadım. Ama yediğim kazıklar. Kaygılı değil hiç bağlanmamayı öğretti.
Çözülébilecek bişey değil bence allah yardımcınız olsun

Aynı şey bana da oluyordu başta.O adını koyamadığınız şey aslında onların kaçıngan olmalarıydı bence,bende de hep öyle oldu.İlişkinin basında hep beni elde etmeye uğraşırlarken ilişkinin sonunda ben onlara gitme diye yalvarır oluyordum.Sizi gerçekten isteyen ve güvenli bağlanan biri olunca birde bu durumu kendinizde farkedince daha iyi oluyor ama işte sorun anında bende de onda da tölerans bitebiliyor yada beklenmedik olaylar yaşayabiliyoruz böyle olunca tetikleniyor ve ben yine kötüleşiyorum.Özgüven geliştirme ( çünkü kaygılı insanlar daha özgüvensiz davranmaya yatkın oluyor ) birde bu güvenli alana geçmek istiyorum en azından kendim için.Başka insanları tehlike olarak görmemek içinde kendimi geliştirmek , daha özgüvenli güzel enerjili ve bakımlı bir ben için çalışmak istiyorum ki zaten korku duymama gerek kalmasın.özgüvenle ilgili kitaplar varsa da öneri alırım :)
haklısınız ya , o isim cidden kacingan olabilir ama eminde değilim kendi adıma ,
hiç bağlanmak istemeyen canlılarla bu sorunları her zaman yaşamıyorum.
bide açıkçası yaşın aşırı ötesi etkisi olduğuna inanıyorum

Şu an 30 yaşındayım 25 yasimla ilişki yaşayış şeklim bambaşka.

özgüven konusuna gelirsek o konuda çok iyi olduğumu sanmıyorum ama özsaygı konusunda çok iyiyim bence :KK53:
özsayginin en temelinde bence hareketlerimizin sorumluluğunu almak yatıyor.
tamamen almak .
entelektüel olarak kendimizi çok geliştirmekte çok etki etti benim hayatımda, eskiden bedensel güzellik aşırı önem kaplıyordu hayatımda şuan hiç etkisi kalmadı .
alabildiğimce en iyi ürünleri kullanıyorum bakım konusunda çok minimalistim ama cildim bedenim için en iyisini alırım.
masaja gitmeyi aşırı seviyorum dünyanın en güzel şeyi djdjdjd
bence insanın kendine inanılmaz bir değer verdiğini gösteriyor masaj . reformer pilateste çok seviyorum ben kilolu bir kadınım ama bunu zayıflamak için değil aşırı zevk aldığım için yapıyorum.

bol bol okumak
entelektüel sohbetler etmek
duygularımı açıkça ifade edip tamamen arkasında durmak.

bunlar benim kendimle ilişkimi çok güzel etkiledi.
disiplinli sporunda mucize yarattığını söyleyenler de var.

Merhabalar,

Bir süredir hayatımda ilişkilerim yönünden pek iyi gitmeyen bir tutum içindeydim.Daha sonra ciddi bir ilişkim oldu ve böylelikle kendimi psikolojik olarak daha çok test etme ve araştırma şansım oldu.Zaten şüpheleniyordum ama Amir Levine ve Rachel Hellerin Bağlanma isimli kitabını okuyunca tüm taşlar yerine oturdu.Kaygılı bağlanan biriymişim ve evet herşeyin büyük sorumlusu aslında bağlanma stilimden kaynaklanıyormuş.
Kısaca özetlemek gerekirse,1-3 yaşları arasında kişi anne ve babasından sevgi ve değer anlamında güvensizlik sinyalleri aldıysa, tutarlı sevilmediyse ( bir ilgili bir ilgisiz, her an gidecek hissi ) kaygılı oluyor ve büyüdüğünde bu durum ilişkilerinde ortaya çıkıyor.

Şöyle ki , Kaygılı bağlanma nasıl anlaşılır?
Kaygılı bağlanma stiline sahip olan kişiler partnerlerinin onları sevmekten vazgeçeceğinden endişe duyarlar. Terk edilme korkusu hissederler. Partnerleri uzak olduğunda bir başkası ile ilgileneceklerinden korkarlar.Kıskançtırlar. İlişkileri hayatlarının odak noktasıdır ve ilişkileri hakkında çok düşünürler.

Konu ile ilgili bilgi sahibi olanlara sormak istiyorum, kitabı belki okudunuz veya okumadınız ama ben ciddi anlamda bu konu üzerine eğilmek kendimi dönüştürmek kafaca daha rahat ve özgüvenli bir yetişkin olarak ilişkime devam etmek için neler yapabilirim.Güvenli bağlanma stiline dönüş için geç mi kaldım ? Yardımlara açığım.

Not: Partnerim Güvenli bağlanma stilinde biri.
Böyle bir bağlanma şekli olduğunu bilmiyordum ama tamamen beni tarif ediyor, cocuklugumda anne baba ile ilgili böyle bir sorun yaşadığımi sanmıyorum ama ergenlik döneminde platonik olarak sevdiğim çocuk en yakın kız arkadaşıma aşık olduğunu açıklamıştı ve bunu duyunca çok kötü olmuştum acaba bugünkü kaygılarının sebebi bu olabilir mi?

Benim annem ben 40 günlük iken ise başlamış,
2,5 yaşında da kreşe başlamışım
o ara bakıcılar vs .
bende de çok kaygılı bağlanma sorunu vardı
ya benim ayrılmak istediğim konuşmaların sonu ayrilmamak için yalvarmamla bitiyordu.

sonradan şunu fark ettim sorun ben de değil.
bazı insanlarda bişi var , adını koyamadığım kötü bir tılsım etkisi ; işte o insanlarla sağlıklı bağ kuramiyorsunuz.
sizin bütün o ayrılık travmanizi tetikliyor bir şeyler onlarlayken.Zaten böyle insanlarla genel olarak ilişkide sağlıksız oluyor ,saygısız oluyor doyurucu olmuyor. Çoğu zaman kendinize sayginizi kaybediyorsunuz.

sağlıklı iliskiler yaşayınca bunu anladım .
bir insanla ilişkiniz sağlıkli ise size iyi gelmediğini anladığıniz an bitirebiliyorsunuz , en kaygılı bağlanan da olsanız.
Güvenli bağlanma nedir biliyorum. Benim annem de dahil geçmişin çalışan kadınlarının doğum izni kırk gündü. Burada mevzu anne haricinde ‘bir’ kişinin bakım vermesi. Bana babaannem, kızlarıma aynı bakıcı… keşke bu sağlanabilse bütün bebelere de minicik kalpler strese girmese 🙁

Böyle bir bağlanma şekli olduğunu bilmiyordum ama tamamen beni tarif ediyor, cocuklugumda anne baba ile ilgili böyle bir sorun yaşadığımi sanmıyorum ama ergenlik döneminde platonik olarak sevdiğim çocuk en yakın kız arkadaşıma aşık olduğunu açıklamıştı ve bunu duyunca çok kötü olmuştum acaba bugünkü kaygılarının sebebi bu olabilir mi?
Zaten şöyle diyor Yani yada ben öyle anladım, 1-3 yaşında olmasada hayat içinde travmatik olaylarla da insanlar bunu sonradan da yaşayabiliyor galiba.Ama sizin atlatmanız 1-3 yaşa göre daha kolay oluyor

Zaten şöyle diyor Yani yada ben öyle anladım, 1-3 yaşında olmasada hayat içinde travmatik olaylarla da insanlar bunu sonradan da yaşayabiliyor galiba.Ama sizin atlatmanız 1-3 yaşa göre daha kolay oluyor
Hayatımdaki kişi ile yapılan en küçük tartışmada hep benden soğudu, beni terkedecek ve asla geri dönmeyecek kaygısı yaşıyorum üstelik böyle durumlarda yemeden içmeden kesilip, günlerce yataktan hiç çıkmadan hasta gibi yatıyorum çok ağır depresyon yaşıyorum, umarım atlatabilirim, karar verdim destek alacağım bu konuda

Back