- 8 Nisan 2022
- 1.679
- 1.170
- 63
- Konu Sahibi itsgalatea
-
Konuyla ilgili bilginiz var mı ? Bağlanma türleriyle alakalı ?Armudun saphi üzümün çöpü bence bu..
Aşk üzerinde bu kadar düşünmek,sürekli yön vermek için çaba sarf etmek her daim yanlış gelmiştir bana.
Bir şeyi başka bir şeyi dönüştürmek için formül arıyorsanız ; hata orada zaten.
Ya şahıs ya yanlış ya içinde bulunulan ilişki..
Annem beni doğururken yoğun bakımda kaldığı için depresyondan çıkamamış uzunca bir süre.Birde trafik kazası geçirmiş (araba çarpmış ama atlatmış diyelim) neyseki ben o sırada halamın kucağındaymışım.Yoğun olarak babannemlerde büyüdüm 1-3 arası.Babanne hala ve anne üçlüsü geneldeSize dört yaşa kadar kim baktı?
Bende de partner güvenli bağlanan biri ama bazen onun da tersine gelirse veya rutinden çıkarsa problem oluyor bendeBen de kaygılıyım ama partnerim güvenli bağlanan biri olduğunda sorun olmuyor bende.
Annem beni doğururken yoğun bakımda kaldığı için depresyondan çıkamamış uzunca bir süre.Birde trafik kazası geçirmiş (araba çarpmış ama atlatmış diyelim) neyseki ben o sırada halamın kucağındaymışım.Yoğun olarak babannemlerde büyüdüm 1-3 arası.Babanne hala ve anne üçlüsü genelde
Kitabı hatmedip konu üzerine akademik çalışmış biriyim. Hiçbir zaman güvenli bağlanmak için geç değil. Kaçınganda daha zor bu bir gerçek ama onlar için bile imkansız değil.
İlk yapmanız gereken telkin. Aslında ilk adım farkındalıktı, onu yapmışsınız. Artık kaygılı tepkiler verdiğinizde “bunu bağlanma stilim yüzünden hissediyorum” diyebiliyorsunuz. Şimdi de telkin etmelisiniz kendinizi. Her bu duyguları hissettiğinizde “güvenli bağlanmada şöyle hissederdim, böyle olmak için kendimi telkin etmeliyim” diye düşünerek, mantıklı ve güvenli alana doğru geçmeye çalışmalısınız. Güvenli bağlanan biriyle ilişki de ayrıca çok güzel bir destek.
Psikolojik destek için maddi imkanım yok ama ben kendim de baya ilerleyebildim en azından kitaplara para harcıyorum şuan.Terapiler çook uzun süre sonunda ancak ilerliyor ve pahalı maalesef kiProbleminizi anlamanız ilk adım. Sizi tebrik ederim bu kadar güçlü içgörünüz olduğu için. Erişkin kedi sahiplenen ve kaygılı bağlanma davranışı gösteren bir deney vardı. Güvenli, düzenli bir sevgiyle bazı kediler iyileşmişti ve güvenli bağlanma davranışı göstermeye başlamışlardı. Kedi yapabilirse siz de yapabilirsiniz bence :) psikolojik destek alın. Sevildiğiniz ortamlarda durun. İnşallah yenersiniz. İşte insanın ilk yıllarının çok önemli olduğunun kanıtı konu olmuş.
Bunun için çok geçti zaten 30 ların başındayım bence durum biraz kalıcı artık.Ama en azından bir kısım iyileştirebileyim derdindeyim.Bunu psikolog desteği olmadan tek başınıza çözemezsiniz. Aslında belli yaşa dek bu sorunlar çözülmezse kalıcı olur diyor Freud. Ancak tersi birçok çalışma da mevcut. Belki tamamen çocukken güvenli bağlanan birisi gibi olamazsınız. Ancak şu halinizden daha iyi olacağınıza eminim denemeye değer.
İnceleyeceğim bakarım en kısa zamanda :)Hayatı yeniden kesfedin isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim terapi için olanak yoksa. Nette yorumlara bakabilirsiniz. Sema terapileri anlatıyor. Benim ve birkaç arkadaşımın çok işine yaradı. Özellikle sözlükte kitap başlığında çok yorum var belki kkda da vardir
güvenli bağlanan biriyle olmak cidden bana iyi geldi.Zaman içinde daha iyi hissettim.Eskiden daha çok kaçınganları kendime çekerdim ve evet bu çok daha kötüleştirdi durumu.Güvenli bağlanan biriyle de rehavete kapılıp onun töleransını azaltırsam ve bana fazla tepki verirse kaygım depreşiyor hemen ayrılığı düşünüyorum, tripsel yaklaşıyorum veya ağlama krizlerim oluyor.Yada rutin hayatımızdan çıkarsak.Mesela sevgilimin iş yerinde değişik insanlar eklendikçe ortamı değiştikçe kaygım artıyor.Kıskançlıkla dışa vurum oluyor.Başkasına bakarsa, ona yakın davranırsa kaygısı oluyor.Göz görmediği zaman telkini zor veriyorum bazen.Buda bana stres olarak dönüyor kavga ediyoruz.Şimdi o da anladı bazı tepkileri ne zaman verdiğimi sebebini tam bilmese de hoşuna gitmiyor ve anlam veremiyor.bazen iş yerindekileri çok sorunca anlam veremiyor, salt kıskaçlıkla yaptığımı düşünüyor onu sevmiyor.Birde ben hep rutinde kalmak istediğimde anlam veremiyor.Yani aşkım demek yerine kuzum niye dedin dersem mesela gibi…Kitabı hatmedip konu üzerine akademik çalışmış biriyim. Hiçbir zaman güvenli bağlanmak için geç değil. Kaçınganda daha zor bu bir gerçek ama onlar için bile imkansız değil.
İlk yapmanız gereken telkin. Aslında ilk adım farkındalıktı, onu yapmışsınız. Artık kaygılı tepkiler verdiğinizde “bunu bağlanma stilim yüzünden hissediyorum” diyebiliyorsunuz. Şimdi de telkin etmelisiniz kendinizi. Her bu duyguları hissettiğinizde “güvenli bağlanmada şöyle hissederdim, böyle olmak için kendimi telkin etmeliyim” diye düşünerek, mantıklı ve güvenli alana doğru geçmeye çalışmalısınız. Güvenli bağlanan biriyle ilişki de ayrıca çok güzel bir destek.
Hemen bakayım yazarları kimler acaba ?Bu kitabı okumuşsunuz işte.ve güvenli bağlanma stilinde biri ile ilişkiniz var.Yeniden bağlanmak ve kendini iyilestirme isi nasıl yapılır? Bu kitapları da öneriyorum size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?