Kaygı Bozukluğu

o yeşil beyaz kapsul.p..z..c.. :)) hiç iyi anılarım yok.her dakika ağlıyordum ağlamaktan psikiyatra derdimi anlatamamıştım ve bunu vermişti aslında beni kendime getirdi.şöyle ki ilacı bıraktım ( tabii kendi kafama göre olmamalıydı ) amaaaa yine bir olay sonucu vücudum tir tir titredi dişlerim birbirine vurdu bildiğin kriz yaşadım.babama sinirlendim ama kendisi hastaneye getirmk durumunda kaldı.Şimdi bende kaldı o duurum bir şeye ne zaman içten üzülsem kahırlansam vücudum titremeye başlıyor. o günü unutmam ve o ilacı buulupta iyi olacaksın diye veren doktorada güzel temennilerde bulunuyorum hala.ilaçlara ve psikologlara karşı inancım sıfır.lütfen çok büyük yaralarınız yoksa eften püften şeyler için vucudunuza yapmayın.her sey gercekrten kafada bitiyor.insanin kendisi cozemeyecegi seyler nadir.en kotu olayi bile siz istemediginiz surece kimse cozemez.o peynir ekmek gibi verilen depresyon olsunn aile planlaması olsun ilaçlara da inanmıyorum.ki doktorlarda bölünmüş durumda.bir haber kanalinda baya baya zaratli oldugu konusunda tartismalar yapildi.ihtimal bile olsa ben o ihtimali vucuduma alamam.aldim universite yillarimdi ama bir daha oyle bir hata yapmam

Son düzenleme:

Ben de hap kullanmaya çok direndim. Kendim çözeceğim bunu, geçecek dedim. Telkinlerde bulundum. Ama her sabah başlayan ve günün sonuna kadar tekrarlayan bir çarpıntı hali düşünün. Hep akılda endişeler. Ağlamaklı bir hal, asla hiç bir şeyden zevk almama, hayattan bıkma... Olmadı, yapamadım, kendimi telkin edememeye başladım. Dayanılmaz bir hal aldı ve mecburen doktora boyun eğdim. Benimki günlük hayatımı etkileyen bir sorun. Düşünsenize hep mutsuzum, böyle şeyler yaşayan bir insanın mutlu olabilmesi mümkün mü? O yüzden başka çarem kalmadı. Mecbur kullanıyorum. Güçsüz bir insan da değilim, hiç değildim, şu an da olmadığımı biliyorum ama adı üstünde hastalık. Tedavi edilmek zorunda... Siz ne kadar süre kullandınız bu illet ilacı? Kaygı bozukluğu mu vardı?

1 yil kullandim.ben surekli agliyordum diyorsunuz ya gunluk hayatimi etkiliyor ben yasayamiyordum.sinava giriyordum koskoca prof.bir gun odasina cagirdi neyi var heranin gelsin diye..agir bir depresyon haliydi.ama simdiki aklim olsa sorunlarimla yuzlesir o kucucuk seylerin bedenimi o denli sarsmasina izin vermez gerekirse 1 yil aglardim..sanki madde bagimlilari gibi vucudum titredi kendimden utandim.Allah bir daha yasatmasin ama o izledigim doktor sunu diyordu acilarinizdan kacmayin ertelemeyin ilaclar sizi uyusturuyor sonra kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz aciniza.sizin ki kaygi ama bence bununda cozumu var ornegin benimde takintilarm vardi evden cikaril bilirim fisten cektim utuyu ama birdaha doner bakarim :) yani bazende boyle yasamaya alismali fazlada dusunmemeli sanirim.

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı şekilde yaklaşık 3 sene önce, kaygı bozukluğu teşhisiyle sizin kullandığınız ilaca başladım. İşin kötü yanı ben ilaç içmektende korkmaya başlamıştım o dönem. Sanki ilaç içince bilinçsizce hareket edecekmişim gibi hissediyordum. Tabi olmadı öyle bir şey :) İlaca başladığım ilk hafta sabahları uyanırken sıkıntı veriyordu ama zamanla o etkisi kayboldu. 1 ay kullanım sonunda sabah - akşam olmak üzere günde 2 doz'a çıkardı doktorum. O zamanlarda da gün içerisinde yaşadıklarımı birebir rüyamda görmeye başladım. O da algımı bozmaya başladı. Bu sefer doktorum prozac ile birlikte başka bir ilaç daha verdi. Ağır bir ilaçtı yarım doz başladım. Ama iyi geldi bana. Prozac'ı kestik 6 ay sonra.

Çok uzattım sanırım :) özetle 2 senedir ilaç kullanmıyorum. Arada bir gereksiz kaygılarım olsa da ilaçsız üstesinden gelebiliyorum. Bu dönemde sizde sadece ilaca sarılmak yerine size iyi gelen uğraşlar edinmenizi tavsiye ederim. Spor, yürüyüş gibi. Evet ilaç bu rahatsızlık için etkili fakat sadece ilaçla bitmiyor. İlaç ile birlikte sizde kendinize yardımcı olun. Zamanla düşüncelerinizin değiştiğini farkedeceksiniz.

Ben arada ki farkı, açtığım konuları tekrar okuduğumda anladım. Umarım sizde bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

Bu ilaçların etki mekanizmaları sebebiyle başlangıçta huzursuzlukta artış normaldir. Zamanla şikayetleriniz azalacaktır.

Merhabalar bahsettiğiniz ilacı bende kullandım. Etkisi en erken 10 günde başlıyor en geç 15 gün. Sonrasında çok çok rahatliycağınıza emin olabilirsiniz bütün kaygılar korkular yerine bir rahatlık sakinlik oluşuyor :)

Her şeyin çözümü kişinin kendisinde ama çözümü bulabilecek raddeye insanı getirebilmek için tedavi şart. Ben hala ilaç olayından korkuyorum ve emin değilim, konuyu da ondan açtım zaten. Obsesif durumlar bende de vardı ama doktor herkeste olan kadar var sizde, yoksa obsesiflik çok bela bir şey. Beynine hükmedemiyorsun ki yenebilesin... Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız ve önerileriniz için, çok sağ olun :)

Her şeyin çözümü kişinin kendisinde ama çözümü bulabilecek raddeye insanı getirebilmek için tedavi şart. Ben hala ilaç olayından korkuyorum ve emin değilim, konuyu da ondan açtım zaten. Obsesif durumlar bende de vardı ama doktor herkeste olan kadar var sizde, yoksa obsesiflik çok bela bir şey. Beynine hükmedemiyorsun ki yenebilesin... Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız ve önerileriniz için, çok sağ olun :)

Rica ederim ne demek.ben kullanirken yan etki yasaamadim hafifletti ama birakirken cok kotuydu paylasmak istedim bilerek kullanin en azindan.dilerim bir an once iyi olursunuz iyi geceler

Tahmin ettiğim ilaç muhtemelen
Bi süre kullanın bikaç ay sonra farkını görürsünüz ilacın gerçekten faydası oluyor
İlaç 20 mg ya az geliyor olabilir ama şimdilik devam edin doktorunz uygun gördüğünde artırır

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Antidepresanlarin ilk kullanılmaya başlandığında böyle yan etkiler yapması çok normal, kendinizi biraz daha kötü hissettiriyor ama 2 hafta dişinizi sıkarsanız bi umursamazlik bi hafiflik hissi getiriyor sonradan. Bana da kaygı bozukluğu teşhisi kondu ve 4 aydır ilaç kullanıyorum. Eski normal.hayatınıza kesinlikle dönüyosunuz, kaygilarim yogunken ben de hep bunu düşünürdüm... Hiç merak etmeyin, bana da burda biri önermişti, nefes egzersizleri var uygulayabilrcegin. İnternette araştırabilisin onlar da iyi geliyor :)

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Dün site bende çok fazla donuyordu, zor okuyup cevap yazıyordum. Yorumların geneli ilacın ilk 2 hafta bazı yan etkileri olabileceği. Bugün yine çarpıntı ve ağlama kriziyle uyandım. İş için evraklarımı düzenlemeye çıkacaktım, çıkamadım. Şimdi biraz daha iyiyim, çıkacağım ama artık gerçekten zor dayanıyorum. Umarım dediğiniz gibi olur ve gün geçtikçe daha iyi olurum...

Benimki s ile basliyor. Evet çalışıyorum iş degistirdim benim kaygi bozuklugu iş değiştirme donemi ortaya çıktı önceden de vardı ama bir anda dayanılmaz hale geldi. Daha yeni başladım ama daha iyiyim şuan.

Salı günü ilk iş günümdü, hem evrakları götürecektim hem de başlayacaktım. O kadar fazla çarpıntım oldu ki gidemedim.. İlacımın 7.günü. Daha iyiyim demek isterdim ama hala sabah çarpıntıları, gün içinde endişe hissi düşünceler ve yine çarpıntı devam ediyor maalesef. 19 unda tekrar doktora gideceğim.

Sizinki de işle alakalı olmuş sanırım inşallah iyileşirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…