- Konu Sahibi dulkadirogullarindan
-
o yeşil beyaz kapsul.p..z..c.. :)) hiç iyi anılarım yok.her dakika ağlıyordum ağlamaktan psikiyatra derdimi anlatamamıştım ve bunu vermişti aslında beni kendime getirdi.şöyle ki ilacı bıraktım ( tabii kendi kafama göre olmamalıydı ) amaaaa yine bir olay sonucu vücudum tir tir titredi dişlerim birbirine vurdu bildiğin kriz yaşadım.babama sinirlendim ama kendisi hastaneye getirmk durumunda kaldı.Şimdi bende kaldı o duurum bir şeye ne zaman içten üzülsem kahırlansam vücudum titremeye başlıyor. o günü unutmam ve o ilacı buulupta iyi olacaksın diye veren doktorada güzel temennilerde bulunuyorum hala.ilaçlara ve psikologlara karşı inancım sıfır.lütfen çok büyük yaralarınız yoksa eften püften şeyler için vucudunuza yapmayın.her sey gercekrten kafada bitiyor.insanin kendisi cozemeyecegi seyler nadir.en kotu olayi bile siz istemediginiz surece kimse cozemez.o peynir ekmek gibi verilen depresyon olsunn aile planlaması olsun ilaçlara da inanmıyorum.ki doktorlarda bölünmüş durumda.bir haber kanalinda baya baya zaratli oldugu konusunda tartismalar yapildi.ihtimal bile olsa ben o ihtimali vucuduma alamam
1 yil kullandim.ben surekli agliyordum diyorsunuz ya gunluk hayatimi etkiliyor ben yasayamiyordum.sinava giriyordum koskoca prof.bir gun odasina cagirdi neyi var heranin gelsin diye..agir bir depresyon haliydi.ama simdiki aklim olsa sorunlarimla yuzlesir o kucucuk seylerin bedenimi o denli sarsmasina izin vermez gerekirse 1 yil aglardim..sanki madde bagimlilari gibi vucudum titredi kendimden utandim.Allah bir daha yasatmasin ama o izledigim doktor sunu diyordu acilarinizdan kacmayin ertelemeyin ilaclar sizi uyusturuyor sonra kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz aciniza.sizin ki kaygi ama bence bununda cozumu var ornegin benimde takintilarm vardi evden cikaril bilirim fisten cektim utuyu ama birdaha doner bakarim :) yani bazende boyle yasamaya alismali fazlada dusunmemeli sanirim.Ben de hap kullanmaya çok direndim. Kendim çözeceğim bunu, geçecek dedim. Telkinlerde bulundum. Ama her sabah başlayan ve günün sonuna kadar tekrarlayan bir çarpıntı hali düşünün. Hep akılda endişeler. Ağlamaklı bir hal, asla hiç bir şeyden zevk almama, hayattan bıkma... Olmadı, yapamadım, kendimi telkin edememeye başladım. Dayanılmaz bir hal aldı ve mecburen doktora boyun eğdim. Benimki günlük hayatımı etkileyen bir sorun. Düşünsenize hep mutsuzum, böyle şeyler yaşayan bir insanın mutlu olabilmesi mümkün mü? O yüzden başka çarem kalmadı. Mecbur kullanıyorum. Güçsüz bir insan da değilim, hiç değildim, şu an da olmadığımı biliyorum ama adı üstünde hastalık. Tedavi edilmek zorunda... Siz ne kadar süre kullandınız bu illet ilacı? Kaygı bozukluğu mu vardı?
Bu ilaçların etki mekanizmaları sebebiyle başlangıçta huzursuzlukta artış normaldir. Zamanla şikayetleriniz azalacaktır.Uzun zamandır hiç olmayacak şeylere gereksiz endişe hali, çarpıntı gibi şikayetlerim vardı. Örneğin erkek arkadaşımla buluşacağım, saat 3 için sözleşmişiz, o sabah uyandığımda çarpıntım başlıyor. Gecikirsem vapuru kaçırırsam diye düşünmekten. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı ve doktora gittim. Bana antidepresan yazdı. İsmini söylemem doğru olur mu bilmiyorum, o yüzden yazamıyorum. Ama antidepresanların en meşhuru, şu filmi çekilip kitabı yazılan, bir yanı yeşil bir yanı krem rengi kapsüllü. Günde 20 mg bir tablet olarak kullanmaya başladım. Daha önce de üniversite sınavı döneminde kullanmıştım ama bu sefer daha değişik etkileri oldu. Bugün ilaca başlayalı 4 gün oldu ve bende endişe hali arttı, bu sefer ortada hiç bir sebep yokken vücudumda endişe halindeki reaksiyonları hissediyorum. Olur olmaz sıkılıyorum bulunduğum ortamlardan. Yeni bir reklam ajansına işe başlayacağım, okulum bu yıl bitti. Ama inanın endişesi dağlar kadar şu an üzerimde. Normalde özgüvenli, tuttuğunu koparan bir insanım. İki fakülte mezunuyum, yüksek lisansa hazırlanıyorum. Lütfen bana biraz moral verin. Vücudumun verdiği bu tepkilerin ben normal olmadığının farkındayım, tamamen hastalıktan kaynaklı. Ama iş yerinde çıkabilecek olası sıkıntıları düşünüp endişelenmeden edemiyorum. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Birde aynı ilacı kullanıp da bu tarz şeyler yaşayan ve sonra hastalığını atlatan var mı?
Artık en az 1 yıl öneriyoruz. Tekrarlanmaması adına...sabırla bekle mutlaka işe yarayacaktır
bağımlı olmamak adına en fazla 6 aylık bir süre sonunda doktorunun kontrolünde azaltarak bırak canım çok geçmiş olsun
ben de zorlandım bırakırken
Uzun zamandır hiç olmayacak şeylere gereksiz endişe hali, çarpıntı gibi şikayetlerim vardı. Örneğin erkek arkadaşımla buluşacağım, saat 3 için sözleşmişiz, o sabah uyandığımda çarpıntım başlıyor. Gecikirsem vapuru kaçırırsam diye düşünmekten. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı ve doktora gittim. Bana antidepresan yazdı. İsmini söylemem doğru olur mu bilmiyorum, o yüzden yazamıyorum. Ama antidepresanların en meşhuru, şu filmi çekilip kitabı yazılan, bir yanı yeşil bir yanı krem rengi kapsüllü. Günde 20 mg bir tablet olarak kullanmaya başladım. Daha önce de üniversite sınavı döneminde kullanmıştım ama bu sefer daha değişik etkileri oldu. Bugün ilaca başlayalı 4 gün oldu ve bende endişe hali arttı, bu sefer ortada hiç bir sebep yokken vücudumda endişe halindeki reaksiyonları hissediyorum. Olur olmaz sıkılıyorum bulunduğum ortamlardan. Yeni bir reklam ajansına işe başlayacağım, okulum bu yıl bitti. Ama inanın endişesi dağlar kadar şu an üzerimde. Normalde özgüvenli, tuttuğunu koparan bir insanım. İki fakülte mezunuyum, yüksek lisansa hazırlanıyorum. Lütfen bana biraz moral verin. Vücudumun verdiği bu tepkilerin ben normal olmadığının farkındayım, tamamen hastalıktan kaynaklı. Ama iş yerinde çıkabilecek olası sıkıntıları düşünüp endişelenmeden edemiyorum. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Birde aynı ilacı kullanıp da bu tarz şeyler yaşayan ve sonra hastalığını atlatan var mı?
1 yil kullandim.ben surekli agliyordum diyorsunuz ya gunluk hayatimi etkiliyor ben yasayamiyordum.sinava giriyordum koskoca prof.bir gun odasina cagirdi neyi var heranin gelsin diye..agir bir depresyon haliydi.ama simdiki aklim olsa sorunlarimla yuzlesir o kucucuk seylerin bedenimi o denli sarsmasina izin vermez gerekirse 1 yil aglardim..sanki madde bagimlilari gibi vucudum titredi kendimden utandim.Allah bir daha yasatmasin ama o izledigim doktor sunu diyordu acilarinizdan kacmayin ertelemeyin ilaclar sizi uyusturuyor sonra kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz aciniza.sizin ki kaygi ama bence bununda cozumu var ornegin benimde takintilarm vardi evden cikaril bilirim fisten cektim utuyu ama birdaha doner bakarim :) yani bazende boyle yasamaya alismali fazlada dusunmemeli sanirim.
1 yil kullandim.ben surekli agliyordum diyorsunuz ya gunluk hayatimi etkiliyor ben yasayamiyordum.sinava giriyordum koskoca prof.bir gun odasina cagirdi neyi var heranin gelsin diye..agir bir depresyon haliydi.ama simdiki aklim olsa sorunlarimla yuzlesir o kucucuk seylerin bedenimi o denli sarsmasina izin vermez gerekirse 1 yil aglardim..sanki madde bagimlilari gibi vucudum titredi kendimden utandim.Allah bir daha yasatmasin ama o izledigim doktor sunu diyordu acilarinizdan kacmayin ertelemeyin ilaclar sizi uyusturuyor sonra kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz aciniza.sizin ki kaygi ama bence bununda cozumu var ornegin benimde takintilarm vardi evden cikaril bilirim fisten cektim utuyu ama birdaha doner bakarim :) yani bazende boyle yasamaya alismali fazlada dusunmemeli sanirim.
Rica ederim ne demek.ben kullanirken yan etki yasaamadim hafifletti ama birakirken cok kotuydu paylasmak istedim bilerek kullanin en azindan.dilerim bir an once iyi olursunuz iyi gecelerHer şeyin çözümü kişinin kendisinde ama çözümü bulabilecek raddeye insanı getirebilmek için tedavi şart. Ben hala ilaç olayından korkuyorum ve emin değilim, konuyu da ondan açtım zaten. Obsesif durumlar bende de vardı ama doktor herkeste olan kadar var sizde, yoksa obsesiflik çok bela bir şey. Beynine hükmedemiyorsun ki yenebilesin... Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız ve önerileriniz için, çok sağ olun :)
Tahmin ettiğim ilaç muhtemelenUzun zamandır hiç olmayacak şeylere gereksiz endişe hali, çarpıntı gibi şikayetlerim vardı. Örneğin erkek arkadaşımla buluşacağım, saat 3 için sözleşmişiz, o sabah uyandığımda çarpıntım başlıyor. Gecikirsem vapuru kaçırırsam diye düşünmekten. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı ve doktora gittim. Bana antidepresan yazdı. İsmini söylemem doğru olur mu bilmiyorum, o yüzden yazamıyorum. Ama antidepresanların en meşhuru, şu filmi çekilip kitabı yazılan, bir yanı yeşil bir yanı krem rengi kapsüllü. Günde 20 mg bir tablet olarak kullanmaya başladım. Daha önce de üniversite sınavı döneminde kullanmıştım ama bu sefer daha değişik etkileri oldu. Bugün ilaca başlayalı 4 gün oldu ve bende endişe hali arttı, bu sefer ortada hiç bir sebep yokken vücudumda endişe halindeki reaksiyonları hissediyorum. Olur olmaz sıkılıyorum bulunduğum ortamlardan. Yeni bir reklam ajansına işe başlayacağım, okulum bu yıl bitti. Ama inanın endişesi dağlar kadar şu an üzerimde. Normalde özgüvenli, tuttuğunu koparan bir insanım. İki fakülte mezunuyum, yüksek lisansa hazırlanıyorum. Lütfen bana biraz moral verin. Vücudumun verdiği bu tepkilerin ben normal olmadığının farkındayım, tamamen hastalıktan kaynaklı. Ama iş yerinde çıkabilecek olası sıkıntıları düşünüp endişelenmeden edemiyorum. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Birde aynı ilacı kullanıp da bu tarz şeyler yaşayan ve sonra hastalığını atlatan var mı?
Artık en az 1 yıl öneriyoruz. Tekrarlanmaması adına...
Bana mide bulantısı yapmadı ama iştahım sıfır desem yalan olmaz. Sabah bir dilim ekmek atıyorum ağzıma yatana kadar tek lokma canım çekmiyor. Acıkmıyorum. Kullandığım ilacın adı p.. ile başlıyor. Siz ne zamandır kullanıyorsunuz? Biraz daha iyi misiniz? Çalışıyor musunuz?
Benimki s ile basliyor. Evet çalışıyorum iş degistirdim benim kaygi bozuklugu iş değiştirme donemi ortaya çıktı önceden de vardı ama bir anda dayanılmaz hale geldi. Daha yeni başladım ama daha iyiyim şuan.
Salı günü ilk iş günümdü, hem evrakları götürecektim hem de başlayacaktım. O kadar fazla çarpıntım oldu ki gidemedim.. İlacımın 7.günü. Daha iyiyim demek isterdim ama hala sabah çarpıntıları, gün içinde endişe hissi düşünceler ve yine çarpıntı devam ediyor maalesef. 19 unda tekrar doktora gideceğim.
Sizinki de işle alakalı olmuş sanırım inşallah iyileşirsiniz.
Sizinki de işle alakalı olmuş sanırım inşallah iyileşirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?